Je li moguce imati curu kad...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#126 Re: Je li moguce imati curu kad...
lolita je upravu....zar to mora biti posao za koji imaš diplomu,valjda se može pronaći bilo kakav....mislim bar nešto privremeno jer sa svakog posla je lakše preći na drugi nego sa nikakvog čekati onaj pravi....
- anais_nin
#127 Re: Je li moguce imati curu kad...
callmethebreeeze wrote:ma sad ce to anais za cas pomesti.lolita_xx wrote:bjezi, zachatasmo temu opasno

dobicete vi sado-mazo degenaka
-
mostarac
#128 Re: Je li moguce imati curu kad...
Drago mi je da si se pozabavila mojim likom, (ne)djelom i dijagnozom, al si to uradila na osnovu sturih informacija i pretpostavki i iz tog razloga ti je dijagnoza prilicno pogresna obzirom da nisi baratala cinjenicama. Posla si od pretpostavke da sam ja lik sa 2 KM u dzepu i da tu govorim o sebi i na osnovu toga si gradila ostatak svoje price, a ja samo prenosim situaciju sa terena koja je stvarna i realna a koja tebe iz nekog tvog razloga izgleda izuzetno pogadja.pustopoljina wrote:ala kod tebe ili se niko ne javlja da demantuje,ili se pale kao fitilj...
pises cesto na ovom podforumu i uvijek isto.
to sto je tebi realno,meni je frustracija uzrokovana ......sorry. tebi je moja prica suplja,meni je tvoja prica ona jednog zenomrsca.
od zena trazis neku humanitarnu misiju, kako bi dokazale dobrotu? po defaultu su zene bitches? proracunate bitches. mozda se neka i upeca na tu pricu.
a kao neki bogatun drzi neku siroticu uz sebe-iz humanitarnih razloga? da...naravno-ali samo ako je iznad svega .ebozovna.
lijepa,a sirota-moze...ali nemoj mi neke lazne moralnosti,curo-il' daj il' setaj...sta ti mislis da sam ja gledanja zeljan?
ima njih i lijepih i sirotih i bez momka...jebiga-ko im je kriv kad se prave "svetice". nece on nju hraniti za ukrasa.
ma nekako ti najbolje zvuci ono-lijepa bez duse?!
neko je vec napisao- zene vise zele ambiciozne,nego bogate...a ambiciozan lik nije tridesetogodisnji kokuz,koji sjedi pred MZ s didovima ,pije pivu na teku i bistri dnevni avaz. u zelji i muskarca i zene za boljim=odgovarajucim partnerom ne vidim nista nelegitimno. no nekad bolji nije odgovarajuci.
imala sam primjer mlade i uspjesne zene koja je sve stizala-djecu,posao,kucu,oko kuce i nakon radjanja djece dobro izgledati...to je bilo iznad svega frustrirajuce za njenog partnera...koji se od normalnog covjeka pretvorio u ljubomornog mrguda, kojem niko ziv ne moze ugoditi.
ne zelis nazvati "pravim" imenom moje pisanje? cuj...
potreba muskarca da bude sa alfa-vucicom je nadasve prirodna (kazes ti), a potreba zene da bude sa alfa-vukom je neprirodna(dokaz koliko su zene fuj)? zasto bi bilo ko- musko, zensko- koje je lijepo i pametno bice bilo zajedno sa nekim operisanim od zivota? ponavljam-svaka krpa nadje zakrpu.
al bundy,ragbi nada i prodavac cipela-je nasao peggy-koja je od drama cure- cheerlidersice,postala natapirana lijena domacica. stereotip... ne sudi se roba po omotu. ti hoces omot-dobijas ga i onda si razocaran robom? meni je tvoje pisanje-prepricana ona serija-bracne vode. imas li majicu "no ma'm!"?
ili si alfa ili nisi. tacka. alfa zenka je najplodnija i hodajuci sex-alfa muzjak je najjaci,najuticajniji u coporu.
frustracije nekoga sa ruba copora,nemogucnoscu razmnozavanja sa alfa-zenkom,pretpostavljam da su velike...ali traju samo dok se ne skonta-napustas li copor ili prihvatas li hijerarhiju.
ti ionako ne vjerujes u postojanje srednjeg puta,ne vjerujes u vjernost,ljubav ti je labava konfederacija...valjda ces prosti zakon copora tom analogijom bez problema usvojiti? prirodna selekcija...borba za opstanak...ako ti je takva slika svijeta,ok- ali nije dobro sto si frustriran njom... postavlja se pitanje-zasto ipak cekas demante?
nekako se kroz tvoje postove provlaci kako su muskarci posteniji-oni hoce i sirotu...muskarci (kao ti) nisu ni manje,ni vise posteni od zena. muskarci takodjer traze ono sto je njima na vrhu prioriteta. to sto misle da su njihovi prioriteti prioritetniji-njihova stvar.
ja ne mislim da je ista bolje biti voljen zbog oblika sisa i guzice,ne osjecam se voljenom kad mi neko ljubav i sise spomene u istoj recenici,kad neko voli sto si visoka...sto su ti noge bas takve...to sve nije licna zasluga-ama ni najmanje...to je sve puka slucajnost-da dobijes bas takvu kosu,bas takve oci,sise ili noge...i ne mozes,a da si ne postavis pitanje-sta da sam 5cm niza? sta da mi je guzica drugog oblika?
postenije mi je loziti se na nekoga jer je nesto stvorio/napravio/postigao (a tek bez porodicnog prezimena kao garanta iza ledja).
i znas sta-uopce nije bed sto ti vise volis kurve...bed je sto drugima koje manje volis lijepis etikete laznih svetica itd.
posto sam ja tebi dala etiketu zenomrsca i rekla ti da imas medicinski problem,eto- ne ljutim se sto pripadam ovoj grupi koju ti manje ili nikako ne volis-laznih svetica,djevica i zaljubljenih princeza...ne ljuti se ni ti.
barem se nikad necemo kresnuti na kakvom seminaru
Sto se tice onog sto nisam htio nazvati pravim imenom procitaj jos jednom to o cemu govoris.
Na kraju krajeva ti tvrdis isto sto i ja u sustini, a to je koliko para toliko muzike samo se trudis to da upakujes i ispadnes fina, krasna i slicno, a mene da ocrnis. Momak je lijepo pitao mogu li sa 2 KM da se pokupim sa nekim i mislim da je zakljucak svih pa i mene da moze, al ne moze s kim hoce
Stvar je jednostavna i ne znam sto te to toliko pogadja.
I cuj ja mrzim zene. Nema sta mi do sad nisu govorili, al mi niko nije rekao da mrzim zene. Da i to cujem jednom
- pustopoljina
#129 Re: Je li moguce imati curu kad...
meni bi bilo fakat drago da sam pogrijesila dijagnozu(inace to je bila aluzija na vic,al' dobro sad).stvarno.
i ne govorim ja isto u sustini sto i ti (ne citas pazljivo) pisem da razumijem otprilike kako tebi svijet izgleda. i pitam se zasto se jos cudis,a sam si oslikao svoju sliku svijeta.(meni nije covjek i drustvo=emisije opstanka,al'da ne sirim).
cini mi se da je lakse sebi reci da bi sve izgledalo drugacije da imas love...a mnogo teze priznati da treba biti maher u zivotu,pa i u ljubavi. znati prici drugom bicu.
ovaj s 25 godina-pretpostavljam da su mu interesna sfera 17-25 godisnje cure...i uzmes da vecina zivi kod mame i tate,da su to tek stasale ljepotice...pola ih nije ni svjesno sta hoces od njih (posebno ovaj dio do 20te). takvim curama spocitavati interes je...kakva god da su vremena,i koliko god sponzoruse uzimale maha...ipak je vecina jedan najobicniji prosjek,s kojim se moze i sa te 2 marke imati veza/sex.odnos.(ti ces reci da su one od malih nogu zatrovane idejom da se njih treba izdrzavati,da su one vrijedne para,samo zato sto postoje itd.itd.jos ako su lijepe-odmah su jos podlije u svojim parazitskim namjerama.)
nije mene pogodio tvoj stav (nisi ti sam s tim stavom,mada direktno vrijedjas sve neistomisljenice)-nego ono da niko nece da te demantuje-ergo-ti si u pravu...
i onda zapocnem uzaludan poduhvat,mada nisam zeljela reagovati,jer polazim od toga da je to vec odrasla osoba kao sto sam i sama...i da se stvoreno misljenje zbog tudjih rijeci ne mijenja vise tako lako. jos kad i sam napises-parafraziram-sta god vi navedete,ja mogu to pobiti-vi ste lazni(lazne svetice,zaljubljene princeze),ja ZNAM stvarnost...sta da covjek kaze? svako vidi ono sto zeli.
eto-da nisi napisao ono-kako nijedna nece da te demantuje,ne bih se ni javila...pa rekoh-da te demantujem,ako ce sta promijeniti
,a i forum je.
i ne-ja se ne slazem s tvojim aneksom na zakljucak teme.moze pokupiti koga hoce,ako zna i ako nije kvazimodo.
i ne govorim ja isto u sustini sto i ti (ne citas pazljivo) pisem da razumijem otprilike kako tebi svijet izgleda. i pitam se zasto se jos cudis,a sam si oslikao svoju sliku svijeta.(meni nije covjek i drustvo=emisije opstanka,al'da ne sirim).
cini mi se da je lakse sebi reci da bi sve izgledalo drugacije da imas love...a mnogo teze priznati da treba biti maher u zivotu,pa i u ljubavi. znati prici drugom bicu.
ovaj s 25 godina-pretpostavljam da su mu interesna sfera 17-25 godisnje cure...i uzmes da vecina zivi kod mame i tate,da su to tek stasale ljepotice...pola ih nije ni svjesno sta hoces od njih (posebno ovaj dio do 20te). takvim curama spocitavati interes je...kakva god da su vremena,i koliko god sponzoruse uzimale maha...ipak je vecina jedan najobicniji prosjek,s kojim se moze i sa te 2 marke imati veza/sex.odnos.(ti ces reci da su one od malih nogu zatrovane idejom da se njih treba izdrzavati,da su one vrijedne para,samo zato sto postoje itd.itd.jos ako su lijepe-odmah su jos podlije u svojim parazitskim namjerama.)
nije mene pogodio tvoj stav (nisi ti sam s tim stavom,mada direktno vrijedjas sve neistomisljenice)-nego ono da niko nece da te demantuje-ergo-ti si u pravu...
i onda zapocnem uzaludan poduhvat,mada nisam zeljela reagovati,jer polazim od toga da je to vec odrasla osoba kao sto sam i sama...i da se stvoreno misljenje zbog tudjih rijeci ne mijenja vise tako lako. jos kad i sam napises-parafraziram-sta god vi navedete,ja mogu to pobiti-vi ste lazni(lazne svetice,zaljubljene princeze),ja ZNAM stvarnost...sta da covjek kaze? svako vidi ono sto zeli.
eto-da nisi napisao ono-kako nijedna nece da te demantuje,ne bih se ni javila...pa rekoh-da te demantujem,ako ce sta promijeniti
i ne-ja se ne slazem s tvojim aneksom na zakljucak teme.moze pokupiti koga hoce,ako zna i ako nije kvazimodo.
- pustopoljina
#130 Re: Je li moguce imati curu kad...
joj,zivi bili,ne kopirajte inako predugacak post...imam dojam da me previse ima...

- pustopoljina
#131 Re: Je li moguce imati curu kad...
jest i to...ovo dobar u dusi,pravi sarkazam,maltene uvreda postalo...vic...bas zivimo u naopakim vremenima.
laku noc
laku noc
- _tulumba_
#132 Re: Je li moguce imati curu kad...
Eto brate, 09.04. Posaofest u Skenderiji..Pa otidji, napravi par CV-a, predaj u par firmi, mozda sta i bude...Valjda si primjetio ovu reklamu na ovom forumu..25, zavrsio fax prije tri mjeseca, trazim posao al ga nema...
Bar cu ja tako uraditi, fax je pri kraju, 4. god., nisam ga jos zavrsio, par ispita i diplomski, ali vec je vrijeme da se "prodam" na trzistu
p.s. nadam se da nisi Ekonomiju zavrsio, jer si stvaram bespotrebno konkurenciju
Al' nema veza, meni ce biti 22 i pol. kad diplomiram aBda
p.p.s. nisam pratio temu, ali neko ti dobro rece, ako cekas pravi posao i pravu platu, onda
Sretno drug!
- lolita_xx
#133 Re: Je li moguce imati curu kad...
evo i muzicka podloga 
-
Draggiani
#134 Re: Je li moguce imati curu kad...
Hmmm, moguche je, ali da bi uopshte mogao nachi curu morash imati kesha, jer budimo logichni ne padaju cure s neba, najlakshe chesh je nachi u nekoj kafani, a da bi uopshte ushao u kafanu treba ti lova, naravno moguche je nachi curu i mimo kafane, ali morash bash biti nafakali, uostalom jel tebi treba ozbiljna veza ili cura za zabavu, to je kljuchno pitanje, a ja kolko sam primjetio ti si samo globalno reko "curu", jer ako hosh curu za zabavu treba ti lova, makar cvaja po izlasku, a ako hochesh ljubav to je vech druga pricha, naravno lijepo je imati kesh da joj nekad kupish neki poklon, ali ne mora poklon biti od 200 KM, sasvim je dovoljno po marke za neki romantichan poklon kojom chesh je ocharat, opet naravno u takvoj chesh situaciji najbolje ocijenit jeli riba sponzorusha ili ne.
Ja sam bio poprilichno zaglavio s bivshom, kupi joj ovo, kupi joj ono i jednostavno se navikla, pa kad joj ne kupim, pa ti meni nechesh nishta da kupish, ona nije bila sponzorusha nego sam je razmazio, jbg sam sam sebi kriv, al vala tu greshku vishe nechu ponovit.
Uglavnom da ne duljim bespotrebno, curu mozhesh imati sa 2 KM u dzepu, ali ne mozhesh ochekivati da chesh vodati svake hefte drugu
Ja sam bio poprilichno zaglavio s bivshom, kupi joj ovo, kupi joj ono i jednostavno se navikla, pa kad joj ne kupim, pa ti meni nechesh nishta da kupish, ona nije bila sponzorusha nego sam je razmazio, jbg sam sam sebi kriv, al vala tu greshku vishe nechu ponovit.
Uglavnom da ne duljim bespotrebno, curu mozhesh imati sa 2 KM u dzepu, ali ne mozhesh ochekivati da chesh vodati svake hefte drugu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#135 Re: Je li moguce imati curu kad...
kakvi sve tipovi imaju cure i ozene se sto je najgore... ratni zlocinci, kriminalci, lopovi, političari, pijanice, silovatelji, ubice, narkići...
prosto da se čovjek zapita kakva su to bića te "cure" aka "trebe" = žene

prosto da se čovjek zapita kakva su to bića te "cure" aka "trebe" = žene
- JThomas
#136 Re: Je li moguce imati curu kad...
živa istina, kad pogledaš - svako se nekad oženi i za nekoga, kakav god bio 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#137 Re: Je li moguce imati curu kad...
da ali nisam nikad čuo da se muškarac oženio lopinom...osim u slučaju Pelak
ili nekom pijanicom ili Plavšićkom

- JThomas
#138 Re: Je li moguce imati curu kad...
ma i takve se poudaju i izrađaju djecu na kraju balade 
-
febo_acm
#139 Re: Je li moguce imati curu kad...
Chischo wrote:Je li moguce imati curu kad nemas para?
Ne mislim sad da imas skupocjene aute i da je vodis na skupocjene vecere, ali postoji li neki minimum finansijske stabilnosti?
Evo u mom slucaju, za veceras imam 2KM za izlazak a sutra ko zna?
Naravno da je moguće. Nemožeš imati sponzorušu bez para, ali možeš imati curu
-
freak_beauty87
#140 Re: Je li moguce imati curu kad...
ja kao cura ne bi mogla biti s nekim ko nema dovoljno za izlazak,oprosti ako te vrijedjam..ako studiras ili ides u skolu razumijem ali si vec zrela osoba a nemas barem za izlazak sta ocekivati za buducnost.laze ko kaze da pare nisu bitne,nisu presudne ali bolje imati nego nemati:)
- HAVANA
#141 Re: Je li moguce imati curu kad...
freak_beauty87 wrote:ja kao cura ne bi mogla biti s nekim ko nema dovoljno za izlazak,oprosti ako te vrijedjam..ako studiras ili ides u skolu razumijem ali si vec zrela osoba a nemas barem za izlazak sta ocekivati za buducnost.laze ko kaze da pare nisu bitne,nisu presudne ali bolje imati nego nemati:)
A šta daješ kao protuuslugu,jel dobro peglaš,pereš,pušiš
- x generation
#142 Re: Je li moguce imati curu kad...
50€HAVANA wrote:freak_beauty87 wrote:ja kao cura ne bi mogla biti s nekim ko nema dovoljno za izlazak,oprosti ako te vrijedjam..ako studiras ili ides u skolu razumijem ali si vec zrela osoba a nemas barem za izlazak sta ocekivati za buducnost.laze ko kaze da pare nisu bitne,nisu presudne ali bolje imati nego nemati:)
A šta daješ kao protuuslugu,jel dobro peglaš,pereš,pušiš![]()
-
febo_acm
#143 Re: Je li moguce imati curu kad...
freak_beauty87 wrote:ja kao cura ne bi mogla biti s nekim ko nema dovoljno za izlazak,oprosti ako te vrijedjam..ako studiras ili ides u skolu razumijem ali si vec zrela osoba a nemas barem za izlazak sta ocekivati za buducnost.laze ko kaze da pare nisu bitne,nisu presudne ali bolje imati nego nemati:)
To sve zavisi od godina, mada nemora biti presudno. Znači ti upoznaš momka koji ti se mnogo sviđa, on plati prvih nekoliko izlazaka i onda mu nastanu problemi sa parama i ti ćeš ga ostaviti? I, povrh svega, izjašnjavaš se kao "normalna" cura?
A ti kao cura si oslobođena plaćanja izlazaka u svijetu u kojem smatraš da su muškarci i žene podjednaki? Pa onda trebaš da se udaš i sjediš kući 24h sata i ispunjavaš želje svom mužu koji zarađuje za tebe. Ja kada sam prvi put izašao sa svojom sadašnjom curom imao sam 5km sa sobom i nije me bilo uopšte ni stid ni sramota zbog toga, a na kraju krajeva ni briga. I dan danas smo skupa skoro 4 godine i kad izađemo plati onaj ko ima više para i to funkcioniše savršeno. Jednostavno moja cura neće da ja plaćam svaki put, jer se osjeća ružno. Nekad ja njoj kupim parfem, nekad ona meni kupi majicu ili slično, posudim ja njoj para ili ona meni... Znači, ravnopravni smo i pomažemo jedno drugom u svakoj situaciji. I većina cura koje ja poznajem ili cura od mojih prijatelja su u istoj ili sličnoj situaciji. To je najzdravniji način funkcionisanja jedne veze.
- Altsa
#144 Re: Je li moguce imati curu kad...
isti slucaj i kod mene sem ove avantute u murijiKupalo wrote:Jarane identična pričaHAVANA wrote:Ja svoju kad sam upoznao nisam imao ni marke i jos prvu noc kad smo izasli prenocili u muriji,bio policijski sat 94g.Sve u zivotu zajedno napravili i djecu i pare...i tako vec 15g.Ljubav se ne kupuje novcem,pare su nebitne.
- Loulou
#145 Re: Je li moguce imati curu kad...
AMD wrote:Ja kada sam prvi put izašao sa svojom sadašnjom curom imao sam 5km sa sobom i nije me bilo uopšte ni stid ni sramota zbog toga, a na kraju krajeva ni briga. I dan danas smo skupa skoro 4 godine i kad izađemo plati onaj ko ima više para i to funkcioniše savršeno. Jednostavno moja cura neće da ja plaćam svaki put, jer se osjeća ružno. Nekad ja njoj kupim parfem, nekad ona meni kupi majicu ili slično, posudim ja njoj para ili ona meni... Znači, ravnopravni smo i pomažemo jedno drugom u svakoj situaciji. I većina cura koje ja poznajem ili cura od mojih prijatelja su u istoj ili sličnoj situaciji. To je najzdravniji način funkcionisanja jedne veze.
- HAVANA
#146 Re: Je li moguce imati curu kad...
Altsa wrote:isti slucaj i kod mene sem ove avantute u murijiKupalo wrote:Jarane identična pričaHAVANA wrote:Ja svoju kad sam upoznao nisam imao ni marke i jos prvu noc kad smo izasli prenocili u muriji,bio policijski sat 94g.Sve u zivotu zajedno napravili i djecu i pare...i tako vec 15g.Ljubav se ne kupuje novcem,pare su nebitne.
![]()
Propustio si najbolji dio.
- mirzazmaj
#147 Re: Je li moguce imati curu kad...
svaka ti castHAVANA wrote:freak_beauty87 wrote:ja kao cura ne bi mogla biti s nekim ko nema dovoljno za izlazak,oprosti ako te vrijedjam..ako studiras ili ides u skolu razumijem ali si vec zrela osoba a nemas barem za izlazak sta ocekivati za buducnost.laze ko kaze da pare nisu bitne,nisu presudne ali bolje imati nego nemati:)
A šta daješ kao protuuslugu,jel dobro peglaš,pereš,pušiš![]()
-
callmethebreeeze
#148 Re: Je li moguce imati curu kad...
ja svojoj curi dam svu svoju platu, pa mi onda ona daje koliko mi treba. siroke je ruke i nikada se ne obrukam.Loulou wrote:AMD wrote:Ja kada sam prvi put izašao sa svojom sadašnjom curom imao sam 5km sa sobom i nije me bilo uopšte ni stid ni sramota zbog toga, a na kraju krajeva ni briga. I dan danas smo skupa skoro 4 godine i kad izađemo plati onaj ko ima više para i to funkcioniše savršeno. Jednostavno moja cura neće da ja plaćam svaki put, jer se osjeća ružno. Nekad ja njoj kupim parfem, nekad ona meni kupi majicu ili slično, posudim ja njoj para ili ona meni... Znači, ravnopravni smo i pomažemo jedno drugom u svakoj situaciji. I većina cura koje ja poznajem ili cura od mojih prijatelja su u istoj ili sličnoj situaciji. To je najzdravniji način funkcionisanja jedne veze.
-
callmethebreeeze
#149 Re: Je li moguce imati curu kad...
sta je dovoljno za izlazak? koliko ti imas kad krenes u grad? da li je lova zaradjena ili mama i tata jos daju dzeparac?freak_beauty87 wrote:ja kao cura ne bi mogla biti s nekim ko nema dovoljno za izlazak,oprosti ako te vrijedjam..ako studiras ili ides u skolu razumijem ali si vec zrela osoba a nemas barem za izlazak sta ocekivati za buducnost.laze ko kaze da pare nisu bitne,nisu presudne ali bolje imati nego nemati:)
- Loulou
#150 Re: Je li moguce imati curu kad...
callmethebreeeze wrote:ja svojoj curi dam svu svoju platu, pa mi onda ona daje koliko mi treba. siroke je ruke i nikada se ne obrukam.Loulou wrote:AMD wrote:Ja kada sam prvi put izašao sa svojom sadašnjom curom imao sam 5km sa sobom i nije me bilo uopšte ni stid ni sramota zbog toga, a na kraju krajeva ni briga. I dan danas smo skupa skoro 4 godine i kad izađemo plati onaj ko ima više para i to funkcioniše savršeno. Jednostavno moja cura neće da ja plaćam svaki put, jer se osjeća ružno. Nekad ja njoj kupim parfem, nekad ona meni kupi majicu ili slično, posudim ja njoj para ili ona meni... Znači, ravnopravni smo i pomažemo jedno drugom u svakoj situaciji. I većina cura koje ja poznajem ili cura od mojih prijatelja su u istoj ili sličnoj situaciji. To je najzdravniji način funkcionisanja jedne veze.
![]()
može i tako.
Samo nastavi...našao si formulu koja funkcionira...