Sta cemo sa onima kojima npr. radi jedan roditelj drugi ne radi ili radi, a ne dobija platu. Pa u ovoj drzavi neko od 50 godina ili vise posao moze dobiti samo u slucaju cuda. I sad ako taj neko ima npr. mladjeg brata ili sestru u srednjoj skoli, oceva plata je mizerna on moze imati drama dobar posao i platu al mu ne ostane nista jbg. Ovakvih slucajeva je more u Bosni i Hercegovini, a vjerujem i u susjednim drzavama.
Dakle lik je vrijedan, radi, zaradjuje solidno, ali je igrom slucaja stub porodice i kokuz.
pa vidi, ja sam prvenstveno, dok sam pisao, ove prethodne postove mislio na vezu muskarca i zene u vidu braka ili zajednickog zivota,u tom slucaju za mene je normalno da momak misli na buducnost sebe i svoje porodice i obezbijedi koliko toliko normalan zivot a ne da on i njegova supruga zive na grbaci jednih ili drugih roditelja,sa druge strane imas situaciju koju si ti opisao i slazem se da ima puno takvih slucajeva u BIH pa i sire (par osobno znam) , medjutim normalne djevojke/cure,naglasavam ovo normalne , jako cijene takve momke,momke koji se bore za porodicu i koji na neki nacin predstavljaju stub porodice,eh sad opet mora i momak biti normalan i znati svoje mogucnosti i dosege u trenutnoj situaciji a ne izlazit na mjesta gdje je kafa 3-4 marke ,pa onda pricati kako je slab sa parama...nego da se vratim da djevojke cijene takve momke i to je istina,pa ce recimo jednu noc takav par ugoditi malo sebi pa otici na kafu i u kino,sutra ce prosetati po parku,prekosutra ne moraju ni izaci itd itd,takvi momci imaju dosta i prijatelja pa ce se taj momak obratiti "meni" kao svom dobrom prijatelju ukoliko mu je potrebna posudba nekog novca za tu sedmicu i tako dalje...sta hocu da kazem,jos uvijek nije sve tako crno,jos uvijek ima djevojaka i momaka kojima nije toliko stalo do para,ali djevojaka i momaka koji ce se boriti za svoju sto bolju buducnosti,ustati iz kreveta,raditi,zaraditi,treba se pustiti price da nema posla,dovoljno je pogledati famoznu strosmajerovu ulicu u periodu od 13 h pa do 18 h.......