ako je OD srca, MOZE MOZEhorns&drums wrote:Evo ti srce na dlanuuuuuuuuuuu![]()
![]()
![]()
( i jos ponesto ako moze
)
Ja volim (samo) sebe...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nemoj bona isjeci ce Minnela vene odmah
:D:D:D
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Vazi li ovo i za sutra navece Anais? 
- anais_nin
i prije 2 godine si mudro zborilaLucy01 wrote:Voljeti samo sebe je egoizam, ali voljeti sebe da bi bio u stanju voljeti druge je neophodno. Kazu da je ljubav prema sebi, najveca od svih ljubavi. Onaj ko ne voli sebe, obicno pati od socijalne depresije i nije u stanju da ima dugotrajnu vezu sa ljudima (ljubavnu ili prijateljsku).
Ljudi koji vole samo sebe se ne razlikuju mnogo od onih koji sebe ne vole nikako, jer i jedni i drugi pate. Prvi zato sto nastoje po svaku cijenu da uvijek budu centar svemira za sve i svakoga, a drugi zato sto ne mogu da se prihvate onakvima kakvi jesu i pocnu "ljubavnu aferu" sa samim sobom.
opet brisem prasinu sa nekih starih razgovora
- Brunello
#66 Re: Ja volim (samo) sebe...
anais_nin wrote:samoljublje...za vecinu ljudi izgleda ima negativne konotacije...
da li i koliko volite sami sebe?
Licno smatram da je zdrava doza samoljublja potrebna svima, i ne vidim to kao nesto negativno...samoljublje nije isto sto i sebicnost, narcisoidnost, egocentricnost...ili kao sto kazu "ko ne zna svojoj guzici, ne zna ni tudjoj"naravno ne treba pretjerivati ni u cemu, ali mislim da sto covjek ranije pocne ljubavnu aferu sam sa sobom to bolje za njega
![]()
sta vi mislite?
P.S. "SAMO" je namjerno u zagradi, naravno da ne mislim da volite SAMO sebe, nego eto pade mi na pamet Psihomodo pop ko soundtrack za ovu temu
nije "samo" u zagradi nego pod navodnicima!!!
-
FFK as Lucy01
#67 Re: Ja volim (samo) sebe...
Ja u ovom boldiranom ne vidim vezuBrunello wrote:
I ako volim sebe onda volim i ono oko sebe jer sam sam birao!!!!! bezeze ti tema, drkaj dalje i zadovoljavaj svoj egoizam!! zivio!!!
-
aminchev2
#68 Re: Ja volim (samo) sebe...
to se zove narcisizam.anais_nin wrote:samoljublje...za vecinu ljudi izgleda ima negativne konotacije...
Licno smatram da je zdrava doza samoljublja potrebna svima, i ne vidim to kao nesto negativno...samoljublje nije isto sto i sebicnost, narcisoidnost, egocentricnost...ili kao sto kazu "ko ne zna svojoj guzici, ne zna ni tudjoj"naravno ne treba pretjerivati ni u cemu, ali mislim da sto covjek ranije pocne ljubavnu aferu sam sa sobom to bolje za njega
![]()
sta vi mislite?
P.S. "SAMO" je namjerno u zagradi, naravno da ne mislim da volite SAMO sebe, nego eto pade mi na pamet Psihomodo pop ko soundtrack za ovu temu
- anais_nin
#69 Re: Ja volim (samo) sebe...
za mene je narcisizam kada volis samo sebe i nesposoban si da volis druge ljudeaminchev2 wrote:to se zove narcisizam.anais_nin wrote:samoljublje...za vecinu ljudi izgleda ima negativne konotacije...
![]()
sta vi mislite?
isto tako mislim da osobe koje nemaju dovoljno ljubavi za sebe imaju puno problema u emocionalnim odnosima sa drugim ljudima