ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- manijak1
- Mis mekinjas
#178 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
sure_alma wrote:svako u svom zivotu barem jednom osjeti ljubav...ono sto je zeznuto je kad ta ljubav ne uspije, i svako ode na svoju stranu...ona je s nekim drugim, on je sa nekom drugom-ali pate jedno za drugim...nakon par godina sretnu se na ulici, odu na kafu i stara sjecanja se vracaju...znaju da vise nema povratka, a srce boli...
ODAVNO VEC NISAM MISLILA O TEBI, MEDJU NAMA DANI I GODINE STOJE....
zelim da cujem vase komentare na ovaku situaciju?
pozdrav svima
Zar ću ga opet ikad vidjeti.....
- Mis mekinjas
#179 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
A štas' ti radila U2 kod kuće?sanabe wrote:ma odakle izvuce ovu temu ?Miš mekinjaš wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zar ću ga opet ikad vidjeti.....![]()
![]()
![]()
izlazi napolje, gledaj vremena![]()
ja odo'
Čuj otku izvukoh, s dna.... digla sam je iz pepelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
- Mis mekinjas
#180 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
sad ću ja naći još koju....sanabe wrote:svashta, sad mislim na tebe
![]()
Cuj shta sam radila u 2, pila kafu, jutarnju![]()
![]()
joj depresivnog naslova teme, odoh ja odavLe
- Bellydancesuperstar
#181 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
Da mi je samo još jednom doživjeti taj osjećaj, samo jednom tu magiju s tobom...da te zagrlim i nikad ne pustim...
možda si kreten, možda si lagao, ne znam, nit ću znati, kako god bilo: taj osjećaj nikad zaboraviti neću...pratit će me svakog dana i biti moja najgora patnja.
žao mi je što se nisi borio za mene...žao mi je što si me pustio da odem...jer iako te nisam htjela, moje srce te htjelo.
žao mi je...žao mi je...
možda si kreten, možda si lagao, ne znam, nit ću znati, kako god bilo: taj osjećaj nikad zaboraviti neću...pratit će me svakog dana i biti moja najgora patnja.
žao mi je što se nisi borio za mene...žao mi je što si me pustio da odem...jer iako te nisam htjela, moje srce te htjelo.
žao mi je...žao mi je...
- oh teddy...
#182 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
za misicu i sve oni koji ne mogu porestati voljeti pogresnu osobu, opet cu citirati nobelovca
Ali, proljeće je. Opet proljeće. Bogat sam, miran, i mogu da čekam. Da, ničeg nije bilo i ničeg nema, jasnog i sigurnog, ali ništa nije ni izgubljeno ili isključeno, nepovratno ili potpuno. Znam da u svijetu ima mnogo napola otvorenih prozora u koje kuca proljetni vjetrić, sunčevih odbljesaka na metalu i vodi, praznih sjedišta u kupeima, ustalasalih povorki i obasjanih lica u prolazu. Slutim i hiljade drugih nepoznatih mogučnosti i prilika. Znam da
se svuda i svagda moze javiti Jelena, žena koje nema. Samo da ne prestanem da je isčekujem!
Ali, proljeće je. Opet proljeće. Bogat sam, miran, i mogu da čekam. Da, ničeg nije bilo i ničeg nema, jasnog i sigurnog, ali ništa nije ni izgubljeno ili isključeno, nepovratno ili potpuno. Znam da u svijetu ima mnogo napola otvorenih prozora u koje kuca proljetni vjetrić, sunčevih odbljesaka na metalu i vodi, praznih sjedišta u kupeima, ustalasalih povorki i obasjanih lica u prolazu. Slutim i hiljade drugih nepoznatih mogučnosti i prilika. Znam da
se svuda i svagda moze javiti Jelena, žena koje nema. Samo da ne prestanem da je isčekujem!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#183 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
I ja se pitam, valjda nema pametnijeg posla.sanabe wrote:Sta ti ekshumiras ove teme?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#184 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
kiki-miki wrote:OMG evo je opet
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#185 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
pa kad nema dobre trollovske teme da se ispucamo

- Ma.Le.Na
#186 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
u skladu sa temom
- vesela_sveska
#187 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
I boljece te vjeruj miMis mekinjas wrote:sure_alma wrote:svako u svom zivotu barem jednom osjeti ljubav...ono sto je zeznuto je kad ta ljubav ne uspije, i svako ode na svoju stranu...ona je s nekim drugim, on je sa nekom drugom-ali pate jedno za drugim...nakon par godina sretnu se na ulici, odu na kafu i stara sjecanja se vracaju...znaju da vise nema povratka, a srce boli...
ODAVNO VEC NISAM MISLILA O TEBI, MEDJU NAMA DANI I GODINE STOJE....
zelim da cujem vase komentare na ovaku situaciju?
pozdrav svima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zar ću ga opet ikad vidjeti.....![]()
![]()
-
bankrobber
- vesela_sveska
#189 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
I boljece te vjeruj mi
[/quote]
ma koliko dugo?
Dugo,dugoooo
ma koliko dugo?
Dugo,dugoooo
-
s@mson
#190 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
ma koliko dugo?vesela_sveska wrote:I boljece te vjeruj mi
Dugo,dugoooo
A da boli, boli brate u pm...
- Marilyn
#191 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
ova tema mi definitivno nije trebala...
-
vuk_samotnjak
#192 Re:
pitt wrote:Nije tebi lako bigi.....ako su ti gace prvo mjerilo:D
Ljubav je kad je god ugledas (i prvi put) .....da ti srce preskoci par obrtaja...da ti se skupi nesto u grlu...da zastanes u pola recenice i zarumenis se ko osnovac .....da se svaki put iznenadis njenom osmjehu i da svaki put zahvalis Bogu sto je ona dio tvoga zivota.
- idealnolosa
- hakunfuc
#195 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
Sjedi, oguli jabuku, proći će tetufna wrote:da iscupam ovu temu jer sam trenutno u toj fazi....![]()
da samo dodam nema nista gore nego kopati po starom ....
ali iz gresaka se uci....
- citroen
#197 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
Da i ja malo zakolutam ocima.,sanabe wrote:Danas se ljubav predstavlja kao nešto prolazno, nešto što kratko traje i brzo prolazi. Kada prestane ljudi se okreću potrazi za novom ljubavi. Zapravo ljudi stalno jure za misterijom " romantične ljubavi". Jure za idejom da za svakoga čovjeka na svijetu postoji srodna duša, osoba koja je samo za nas stvorena, praktično druga polovica naše zajedničke duše. Taj mit je zapravo usvojena iluzija koja potječe iz omiljenih nam bajki, gdje princ i princeza, jednom sjedinjeni, žive sretno do kraja života. Tako kad susretnemo osobu koju nam je predodredila sudbina, mi ljudi smo izrazito sretni jer smo dostigli mit o romantičnoj ljubavi. Dogodi li se, međutim da nešto pođe po zlu, odljubit ćemo se, te s užasom spoznati kako smo učinili strašnu pogrešku i krivo protumačili zvijezde. Ništa drugo nam tada ne preostaje osim živjeti nesretno do kraja života ili se pak razvesti...
Kada malo bolje razmislim taj mit o romantičnoj ljubavi, čini se kao jedna velika laž. Vjerojatno je to nužna laž koja osigurava opstanak ljudske vrste tako što zaljubljenosti daje legitimitet za ulazak u brak. Mnogo ljudi na ovom svijetu doslovno pati zbog ovog mita. Milijuni ljudi trate ogromne količine energije, očajnički i uzaludno pokušavajući uskladiti stvarnost svojih života s nestvarnošću ovog mita. No vratimo se na izvorno pitanje, što je ljubav zapravo? Da bi dobio odgovor na to pitanje, najprije ču istražiti jednu zabludu koja se zove zaljubljenost. Od svih zabluda vezanih uz pojam ljubavi, najsnažnija i najuvjerljivija jest vjerovanje kako je "zaljubljenost" prava ljubav ili barem jedna vrsta njena očitovanja. Takva je zabluda veoma moćna jer se subjektivno, zaljubljenost, doživljava kao veoma snažno iskustvo. Kada se netko zaljubi, tada će iskreno osjećati kako voli. Međutim odmah postaju očiti dva problema. Prvi problem je taj da je zaljubljenost specifično erotsko iskustvo povezano sa seksom. Ne zaljubljujemo se u svoje roditelje, svoju djecu, prijatelje, braću ili sestre iako prema svima njima osjećamo duboku pravu ljubav. Dakle zaljubljujemo se samo onda kada smo svijesno ili nesvjesno seksualno motivirani. Drugi problem jest da je zaljubljenost neizbježno privremena. Bez obzira u koga se zaljubili, sigurno je da će mo se prije ili kasnije odljubiti. Medenom mjesecu uvijek dođe kraj, procvat romanse uvijek uvene.
...danas se ljubav predstavlja kao nešto prolazno, veoma kratkog vijeka. To je možda najveća glupost ovog našeg svijeta, jer ja još nikada nisam čuo da je neko dijete prestalo voljeti svoje roditelje. Ili pak da roditelj prestane voljeti svoje dijete. Kada je ljubav utemeljena na pravim temeljima stvarno ju ništa ne može uništiti. Sada bi netko zasigurno mogao pomisliti, pa to je druga vrsta ljubavi. To je apsolutno točno, to je prava istinska ljubav! Prave ljubavi nema deset podvrsta, ona je jedna i jedina. Sve ostalo je hedonistićka i komrcijalna verzija tzv. ljubavi. Ako prevedemo naslov knjige dr. Scotta Pecka dobit će mo: Put kojim se rjeđe ide. Baš to je suština problema, sve manje ljudi ide putem prave ljubavi, sve više ljudi idu putem hedonističko -kapitalističke ljubavi. To donosi mnogo patnje i boli, ali se ništa ne mijenja... Čudno!!!!
![]()
by ATLANTIDA
- Gothic princess
#198 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
pretvarajmo se...
da se nismo sreli
nikad
da nam oči ne govore
jezikom magije
zamisli da
ne znaš kako
miriše mi koža
na potiljku
da me nikad nisi
gledao dok spavam
mrsio mi kosu
kao, neprimjetno
zamisli da
ne pamtim tvoje
dodire
i ritam tvog srca
umjesto jastuka
da tvoj miris
ne nosim u kosi
pretvarajmo se...
da nas ne vežu
plave noći bez sna
i jutra blijeda od kiše
blistave ulice
i tramvaj broj 12
hajde, zamisli
nije teško...
da se nismo sreli
nikad
da nam oči ne govore
jezikom magije
zamisli da
ne znaš kako
miriše mi koža
na potiljku
da me nikad nisi
gledao dok spavam
mrsio mi kosu
kao, neprimjetno
zamisli da
ne pamtim tvoje
dodire
i ritam tvog srca
umjesto jastuka
da tvoj miris
ne nosim u kosi
pretvarajmo se...
da nas ne vežu
plave noći bez sna
i jutra blijeda od kiše
blistave ulice
i tramvaj broj 12
hajde, zamisli
nije teško...
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#199 Re: ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
jedna od najromanticnijih pjesmica ikadaaa
jebo romanticare kakav sam kad me opali ZAGOR
jebo romanticare kakav sam kad me opali ZAGOR