Jesi ti prespavao zadnjih godinu dana?
Btw i u Gazi su prije par mjeseci bili neki protesti protiv Hamasa.
Nemam, ja sam ti nazalost zesca fukara/sirotinja.auspuhc wrote: ↑15/10/2023 00:31Mora da imas neku bas udobnu stolicu. Ja planiram da nabavim novu, pa ako imas preporuku dobro bi dosla.Sanjarko wrote: ↑15/10/2023 00:28
Ne post, nego upis ili komentar. Post je kad se posti, na Engleskom feast kako vec se pise. Mnogo vece je nesto upitanju, pisao sam u komentarima mojim imas. Cudo bi rekli neki, nadnaravno i sl.
Evo ja po citav dan sam skoro za kompjuterom i nisam fasista ili nacista.
PS. Znam o cemu se cak mozda i radi.
Ti govoris kao da je Netanyahu najgorijeza u ledja wrote: ↑15/10/2023 00:33![]()
Ma sad je proso voz za to. Tesko tu obican narod moze sta.dr_arsla wrote: ↑15/10/2023 00:43Što ga ne smijenejeza u ledja wrote: ↑15/10/2023 00:33
![]()
Btw i u Gazi su prije par mjeseci bili neki protesti protiv Hamasa.![]()
A od Palestinaca se očekuje, ne da smijene, nego da se obračuna sa Hamasom![]()
Nije mi bas najjasnije kakve to sto si napisao ima veze s onim sto sam ja napisao al dobro.sehohari wrote: ↑15/10/2023 00:46Ti govoris kao da je Netanyahu najgorijeza u ledja wrote: ↑15/10/2023 00:33
![]()
A lik u trenutnom politickom spektru ispada kao ljevicar
Svake izbore sve vise jaca "radikalna" desnica, i to najvise mladi za njih glasaju![]()
Stvar je u tome što demonstriraju oni koji su svakako bili protiv njega. Da su bili izbori, opet bi pobijedio tada.jeza u ledja wrote: ↑15/10/2023 01:16Nije mi bas najjasnije kakve to sto si napisao ima veze s onim sto sam ja napisao al dobro.
Sve sto si napisao je tacno.
Ne znam to za mladje doduse, nisam upucen.
Znam samo da Sefardi i Mizrahi, koji su obicno siromasniji, mahom glasaju za Likud i ostale kretene. Ali komplikovan im je politicki spektar poprilicno.
Ja procitah ovbrnuto - da Sefardi uglavnom glasaju za desnicu.giannibelif wrote: ↑15/10/2023 01:55 Aškenazi se teško prilagođavaju novim sredinama, dosta su agresivniji od Sefarda. Sefardi su kako ih Balkan pamti mirni i liberalnije orijentisani i bave se najčešće radom u prosvjeti, zdravstvu, nauci ili su aktivni u maloj privredi. Sa druge strane Aškenazi su preuzeli vodeće političke i vojne uloge i mahom su krupni kapitalisti. Odatle i dolazi jačanje desnice i svih oblika mržnje. Čuo sam da grad Haifa ima veliki problem kao lokalna sredina sa takvim pojavama.

ALI KAKO ĆE ČIKAGO SADA U EU?
Aškenazi su uglavnom lijevo orijentisani.giannibelif wrote: ↑15/10/2023 01:55 Aškenazi se teško prilagođavaju novim sredinama, dosta su agresivniji od Sefarda. Sefardi su kako ih Balkan pamti mirni i liberalnije orijentisani i bave se najčešće radom u prosvjeti, zdravstvu, nauci ili su aktivni u maloj privredi. Sa druge strane Aškenazi su preuzeli vodeće političke i vojne uloge i mahom su krupni kapitalisti. Odatle i dolazi jačanje desnice i svih oblika mržnje. Čuo sam da grad Haifa ima veliki problem kao lokalna sredina sa takvim pojavama.
Iako je Bibi Ashkenazi, kao većinom i liderstvo stranke. Glasačko tijelo su Mizrahim. Oni su arapski jevreji i nisu baš prijateljski orijentisani prema arapima jer su uglavnom protjerani iz tih zemalja.jeza u ledja wrote: ↑15/10/2023 02:17Ja procitah ovbrnuto - da Sefardi uglavnom glasaju za desnicu.giannibelif wrote: ↑15/10/2023 01:55 Aškenazi se teško prilagođavaju novim sredinama, dosta su agresivniji od Sefarda. Sefardi su kako ih Balkan pamti mirni i liberalnije orijentisani i bave se najčešće radom u prosvjeti, zdravstvu, nauci ili su aktivni u maloj privredi. Sa druge strane Aškenazi su preuzeli vodeće političke i vojne uloge i mahom su krupni kapitalisti. Odatle i dolazi jačanje desnice i svih oblika mržnje. Čuo sam da grad Haifa ima veliki problem kao lokalna sredina sa takvim pojavama.
No Ashkenazi mogu bit i oni iz Nizozemske i oni iz Rusije, tako da medju njima ima velike razlike.
Zapad je od bošnjaka napravaio palestince u vlastitoj zemlji, i dalje uz podrsku visokog predstavnika to isto radi. Ustav BiH je nametnut od zapada, zapad je formirao i legalizirao RS i to u trenutku kad je ista bila na koljenima. Niko nikad nije sprječavao nijednog bošnjačkog političara da ode na razgovor i lobiranje u Rusiju i prije rata u Ukarajini. Čak su i ponizili Lavrova dok je dolazio. Bošnjaci nemaju diplomatiju, nemaju jake vođe, samo interesdžije koji ne bi da se zamjere zapadu. Dok Dodik nema problema otići kod Erdogana pa i kod njega izlobirati za srbe.Hendrix wrote: ↑14/10/2023 23:02Znaci dajes i punu podrsku Dodiku u njegovom suprotstavljanju zapadu takodjer?boshniak wrote: ↑14/10/2023 22:05 Hoće li biti neki međunarodni sud za ratne zločine Izraela i Palestine, naravno protiv i jednih i drugih - Neće
Hoće li se podignuti optužnica protiv premijera Izraela kao protiv Putina - Neće
Ako zapad blagoslovi ovaj genocid nad Paleatincima, onda rusima dajem punu podrsku u njihovom naumu supostavljanja zapadu. Zapad mora imati protivtežu u vidu jake Rusije i jake Kine.
Imamo li mi neki jebeni vlastiti interes ikada? Pun fejs komentara bosnjaka koji konacno dobise izgovor da podrze Putina. Njihov omiljeni diktator, borac protiv zapada i hadzo Vladimir. Mi uopste nismo normalan narod majke mi. Ta neka mrznja prema zapadu u kojem prakticno zivimo mi nikad nije bila jasna. Svi teze Njemackoj a kao ne mogu je nikako.