Jesi li dizao prstic i izjave sejhica za stradanje kurda, hutija i ujgura naravno da nisi
Izrael je opet pocinio zlocin!
- General War
#29877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[yt][/yt]
Pusti snovi, vidis sta pisu, rat u glavama najduze trajesime_cipol wrote: ↑14/10/2023 20:19Neki dan pricam sa jaranom, zamisli kako bi se snažna poruka poslala da su se sa Starog Mosta zavijorile 2 zastave, Izraela i Palestine i pozvalo na prestanak rata i ubijanja civila i djeceHelaS wrote: ↑14/10/2023 20:14
Ti kako kakav komercijalistŠto je bitno učešće žena u temi jednako teškoj za čitanje kao ukrajinskoj, ili nagornokarabaškoj
![]()
Treba ovaj forum iskoristiti i kroz temu poticati prestanak rata, prestanak ubijanja nevinih ljudi, njihov masakr i kažnjavanje ratnih zločinaca i njihovih fašističkih metoda spram palestinaca, a ne pratiti učešće žena![]()
Ovaj forum je snažno glasilo javnog mnjienja u BiH, mnogi ga čitaju i koriste teme za razne interese. Treba to iskoristiti u cilju mira i prestanka ubijanja ljudi.
- Bloo
- Globalna šefica
- General War
#29879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
..tamo gdje ih ubijaju, sta ce Brko u Siriji? Istu ti potpuno stvar sultan radi, i ti se nasao opravdavati teroristeHarTar wrote: ↑14/10/2023 20:20Gdje trenutno umiru u blizni Kemera i Kušadasija? Prosvijetli me?General War wrote: ↑14/10/2023 20:18
Jest vala, isto Bosnje po kusadasiju i kemeru se prezderavaju a samo malo dalje kurdi umiru, jel tako?
- General War
#29880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- AliceInChains
#29881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
anelsol wrote: ↑14/10/2023 20:12Jevreji su u prosjeku visokobrazovan i kulturan narod. U tu činjenicu se zaista možemo uvjeriti po tome koliko su svijetu dali naučnika, književnika itd. ,zaista je nevjerovatno da su nakon hiljada godina potucanja po svijetu sačuvali svoju religiju, jezik i kulturu. Povuci paralelu sa nama Bošnjacima. Nakon druge generacije i inostranstvu naša djeca ne znaju pričati Bosanski jezik, izgube identitet, postaju Njemci, Švedi, Amerikanci...Grean wrote: ↑14/10/2023 18:56
Ne gledam zlo koje se postavlja. Ovaj video je nesto sto te postidi, napravi da se osjecas manji od makova zrna.
Toliko tuge, hrabrosti i inata istovremeno. U jednom trenutku kad govori o kuci, o tom prizoru kad dolazi iz skole dok bageri jevrejske okupacione vojske vec ruse kucu samo sto ne zaplace ali se izbori zadnjim atomom snage da im ne da to zadovoljstvo.
Oni im ne mogu nista, trat ce ih, izgurati u logore sirom Bliskog istoka ali sam ubijedjen da ce neka generacija docekati da oslobodi svoje. Hitler je pokusao istrijebiti jevreje i nije mu poslo za rukom pored tolikih zvjerstava i masinerije smrti. Nece ni oni istrijebiti Palestince koliko god to htjeli. Nazalost sad to nije nikakva utjeha ali sam siguran da ih nikad nece slomiti.
https://fb.watch/nGw8drhsdD/
![]()
Meni je takođe apsolutno shvatljiva i njihova potreba da, nakon Holokausta, imaju svoju državu koja će ih štititi, međutim zaista je neshvatljiva ta Cionistička ideologija koju su oni iznjedrili koja propagira mržnju prema Palestincima i gleda ih kao nižu rasu, i ne samo prema njima. Moje ubjeđenje je da ih velika većina Izraelaca tako i posmatra.
Ali ta politika koju koju oni provode je kratkovidna, i to ne mogu da povežem sa njima. Historija nam je bezbroj puta pokazala da se carstva rađaju, imaji svoj vrhunac, pa onda i svoj kraj. Kako sebi ne postave pitanje šta će se desiti kada se stvari na globalnom planu za 50 ili 100 godina tektonski promjene. Šta će se desiti kada USA, njihov glavni sponzor, ne bude više broj 1 na svjetskoj sceni. Šta će se desiti kada ti Palestinci, Libanonci i ostali Arapi budu imali bolje karte u rukama od njih. Historija je puna takvih primjera, pa je neminovnost da će se i to nekada desiti. Da li će im se njihove komšije arapi tada smilovati ili ih gurnuti u more?
Oni sve čine da ih te njihove komšije zapamte po zlu. Nekada će neko pomisliti, "Sjećate li se šta se desilo sa Gazom 2021 i 2023 godine. Zar zaslužuju da budu pošteđeni?"
Još bi trenutno mogli agirati iz pozicije jačine. Niko ne zna šta budućnost donosi.
Btw. isto važi i za naše komšije. Jeli iko primijetio da je Srbija isključivo okružena potencijalnim neprijateljima? Znam, samo je do komšija
- General War
#29882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bitno je da se BiH dobro drziAliceInChains wrote: ↑14/10/2023 20:27anelsol wrote: ↑14/10/2023 20:12
Jevreji su u prosjeku visokobrazovan i kulturan narod. U tu činjenicu se zaista možemo uvjeriti po tome koliko su svijetu dali naučnika, književnika itd. ,zaista je nevjerovatno da su nakon hiljada godina potucanja po svijetu sačuvali svoju religiju, jezik i kulturu. Povuci paralelu sa nama Bošnjacima. Nakon druge generacije i inostranstvu naša djeca ne znaju pričati Bosanski jezik, izgube identitet, postaju Njemci, Švedi, Amerikanci...
Meni je takođe apsolutno shvatljiva i njihova potreba da, nakon Holokausta, imaju svoju državu koja će ih štititi, međutim zaista je neshvatljiva ta Cionistička ideologija koju su oni iznjedrili koja propagira mržnju prema Palestincima i gleda ih kao nižu rasu, i ne samo prema njima. Moje ubjeđenje je da ih velika većina Izraelaca tako i posmatra.
Ali ta politika koju koju oni provode je kratkovidna, i to ne mogu da povežem sa njima. Historija nam je bezbroj puta pokazala da se carstva rađaju, imaji svoj vrhunac, pa onda i svoj kraj. Kako sebi ne postave pitanje šta će se desiti kada se stvari na globalnom planu za 50 ili 100 godina tektonski promjene. Šta će se desiti kada USA, njihov glavni sponzor, ne bude više broj 1 na svjetskoj sceni. Šta će se desiti kada ti Palestinci, Libanonci i ostali Arapi budu imali bolje karte u rukama od njih. Historija je puna takvih primjera, pa je neminovnost da će se i to nekada desiti. Da li će im se njihove komšije arapi tada smilovati ili ih gurnuti u more?
Oni sve čine da ih te njihove komšije zapamte po zlu. Nekada će neko pomisliti, "Sjećate li se šta se desilo sa Gazom 2021 i 2023 godine. Zar zaslužuju da budu pošteđeni?"![]()
Još bi trenutno mogli agirati iz pozicije jačine. Niko ne zna šta budućnost donosi.
Btw. isto važi i za naše komšije. Jeli iko primijetio da je Srbija isključivo okružena potencijalnim neprijateljima? Znam, samo je do komšija![]()
- HarTar
#29883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pusti šuplju, daj dokaze i približno ovako teških zločina nad Kurdima u Siriji?General War wrote: ↑14/10/2023 20:25..tamo gdje ih ubijaju, sta ce Brko u Siriji? Istu ti potpuno stvar sultan radi, i ti se nasao opravdavati teroriste
- tramvajtrojka
#29884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jel te stid i sramota ovo iskreno napisati jbt turci sravnali gradove pobili desetine hiljada civila i on kaze daj dokazeHarTar wrote: ↑14/10/2023 20:30Pusti šuplju, daj dokaze i približno ovako teških zločina nad Kurdima u Siriji?General War wrote: ↑14/10/2023 20:25
..tamo gdje ih ubijaju, sta ce Brko u Siriji? Istu ti potpuno stvar sultan radi, i ti se nasao opravdavati teroriste
- konoplja
#29885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Lijepo objasni ova žena.
Čini mi se da sve više ljudi i mediji okreću leđa Izraelu radi neproporcionalnog odgovora i nediskriminatornog ubijanja.
Što brutalniji Izrael bude imat će manju podršku.
Last edited by konoplja on 14/10/2023 20:34, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#29886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma znam, to i govorim. Imas i PTSP garant. Bio sam sa borcima mnogima na psihijatriji u KB ZE i koji su imali PTSP, a koji su me kontali itd. Kontao sam i ja njih. Mnogi su mi i pomagali itd.
-
aratet
#29887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Večeras bi trebala krenuti kopnena invazija Sjevera Gaze.
- MarlboroGold
#29888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rješenje problema i leži u osvještavanju zapada i njihovih naroda. Kad počnu svoje držati odgovornim za davanje zelenog svjetla cionistima da rade to što rade tad možda i bude bolje. Samo jak pritisak na Izrael sa zapada može drastično popraviti situaciju. Arapi su previše razjedinjeni i previše gledaju samo svoje interese da mogu nešto promijeniti.
- AliceInChains
#29889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prije nego sto se nama nešta desi, će Slavonija i Istra opet biti dio mađarske maticeGeneral War wrote: ↑14/10/2023 20:29Bitno je da se BiH dobro drziAliceInChains wrote: ↑14/10/2023 20:27
![]()
Btw. isto važi i za naše komšije. Jeli iko primijetio da je Srbija isključivo okružena potencijalnim neprijateljima? Znam, samo je do komšija![]()
![]()
Ne, ozbiljno. Bolje da se slažemo. Samo sto BIH trenutno nije u jakoj poziciji i taj uticaj nazalost nema.
- Bloo
- Globalna šefica
#29890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I osnažiti pritisak iznutra, otpor koji se počeo javljati u samom Izraelu prema klerofašistima koji su preuzeli vladu. Na žalost, ti glasovi su sada ugušeni u ovim dešavanjima jer je došlo do militarizacije društva.MarlboroGold wrote: ↑14/10/2023 20:36 Rješenje problema i leži u osvještavanju zapada i njihovih naroda. Kad počnu svoje držati odgovornim za davanje zelenog svjetla cionistima da rade to što rade tad možda i bude bolje. Samo jak pritisak na Izrael sa zapada može drastično popraviti situaciju. Arapi su previše razjedinjeni i previše gledaju samo svoje interese da mogu nešto promijeniti.
- Sanjarko
#29891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto jest, jest. Tacno je to. Za mene se brinu stara i sestra. Ali pripomognem i ja koliko toliko. Ali zbog bolesti nemogu puno pomoci nazalost.
- MarlboroGold
#29892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, to također. A ima ih masa koji već sad dižu glas protiv vlade.Bloo wrote: ↑14/10/2023 20:37I osnažiti pritisak iznutra, otpor koji se počeo javljati u samom Izraelu prema klerofašistima koji su preuzeli vladu. Na žalost, ti glasovi su sada ugušeni u ovim dešavanjima jer je došlo do militarizacije društva.MarlboroGold wrote: ↑14/10/2023 20:36 Rješenje problema i leži u osvještavanju zapada i njihovih naroda. Kad počnu svoje držati odgovornim za davanje zelenog svjetla cionistima da rade to što rade tad možda i bude bolje. Samo jak pritisak na Izrael sa zapada može drastično popraviti situaciju. Arapi su previše razjedinjeni i previše gledaju samo svoje interese da mogu nešto promijeniti.
Last edited by MarlboroGold on 14/10/2023 20:39, edited 1 time in total.
-
zposao
#29893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne upiri prstom u druge.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 18:55Pa naravno, nije svakome... ima vise primjera
1 Srbin za 100 muslimana
1 Izraelac za 100 ili vise (vidjet cemo) Palestinaca
Vi prvi koji ovdje nakucašte stotine stranica kuknjave za Palestincima niste se nikad ni počešali (a vrlo vjerovatno ste slavili) kad bi Turci tukli po Kurdima.
Da Jemen i Nagorno Karabah ne spominjemo...
Dole po Africi sukobe isto..
I sad tu truniš kako je čitav svijet nemoralan jer ne gleda sve tvojim očima.
Licemjeri ste teški jer sve to radite iskljucivo zbog vjrre. Vas nije briga ni za izraelsku ni palestinsku sirotinju i djecu. Samo je bitan vjerski momentum.
-
melac
#29894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako i meni izgleda, barem iz Svedske perspektive. Izrael se treba obracunati sa Hamasom, ali precizno i hirurski, kao sto su lovili naciste po svijetu poslije WW2, tako i Hamasovce i niko im se ne bi mnogo protivio. Ali ovako kljucaju sami sebi sva vrata ubijajuci ljude koji ne svojim izborom zive u Gazi.
- skupljac_zeljeza
- HarTar
#29898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
tramvajtrojka wrote: ↑14/10/2023 20:20Jesi li dizao prstic i izjave sejhica za stradanje kurda, hutija i ujgura naravno da nisi![]()
![]()
-
Jordan1961
#29899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Procitaj ili pogledaj (ovisno u koju kategoriju pripadas) pa da zapocnemo informiranu diskusiju zasnovanu na povijesnim cinjenicama.jeza u ledja wrote: ↑14/10/2023 19:15Jordan1961 wrote: ↑14/10/2023 17:50
Moram priznati a mislim da se i ti, ako nista makar u sebi, slazes da si ipak evoluirao u stavovima u zadnjih par dana
Postapalica ili ne, sto se knjiga tice srdacno preporucujem:
Ako u svom svijetu brzog zivota, okrenutom kapitalistickom gomilanju materijalnih bogatstava nema bas vremena za citanje (znas ono, minimum wage, 2 jobs a 'vam mortgages za kucu, auto.... ode se valjda i na godisnji a i zena, djeca hoce svoje etc.), ima i par objektivnih dokumentaraca:
![]()
Taman sam zaboravio dodati da ces sljedece postaviti link za prvu knjigu na koju ces naletiti guglanjem.![]()
Klasika.![]()
- skupljac_zeljeza
#29900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U demokratskoj Njemačkoj možeš biti uhapšen zbog palestinske marame. A njemački zeleni je vole ogrtati pa će biti zabuna.