nejma boljeg mjesta za izaci i upoznati bas finu curu nego sto je nas mekdonalds.

Dino je dobar i uvijek napravi dobar provod na svojim koncertima ... nadam se da ces uzivatizverka07 wrote:
Hvala;)
Ma nasla sam ja neki sajtic http://www.sonar.ba i skroz mi je ok,onako lepo ima svega, lep vodic za SA, mada, mene je neko moje turisticko iskustvo naucilo da su usmene preporuke uvek i najverodostojnije,desavalo se da su neki izvikani klubovi i restorani samo EPP...bla bla..U svakom slucaju meni znaci svaki vas lokalni komentar ,ne bih da tracim vreme na pogresna mesta, nego da maxim. iskoristimo tih nekoliko dana.
Eh to Sa:))Dino rasprodao ARENU,za 2 DANA!!!!Jest da ,kako vi kazete -nidje veze,al sam bas bas happyca,ja imam kartu!!:))
Evo da citiram sam sebe, kako bih odgovorio na pitanje doktoruNeyDan wrote:Ne znam, nisam danas prolazio tim putem ... sutra imam nekih obaveza u tom dijelu grada, pa cu svakako da provjerim i javim.Dr.Mr.Fr. wrote:
Jel proradila....vidio neki dan da su vrata otvorena![]()
![]()
Edo87 wrote:To ti je poznati restoran u Sarajevu. Dobro se jede a i atmosfera jezverka07 wrote:Mima,jel moze jos koja rec pojasnjenja?![]()
http://www.restaurantkibe.com/index.php?content=main
Kod Kibeta wrote:Ukoliko namjeravate provesti ugodne trenutke i restoranu Kibe, poželjno je obaviti rezervaciju na telefon: 033/441-936 ili mob.: 061/040-000 Ako i dođete nenajavljeni pred ulaz potrebno je pozvoniti jer restoran je uvijek zaključan, i ukoliko bude slobodnih mjesta, bit ćete ljubazno usluženi..
Plaćanje kešom i karticom, radno vrijeme svakim danom, osim nedjelje, od 10 do 23 sata!
Dođite, čekamo vas na adresi: Vrbanjuša 164, Sarajevo.
Turbulencije vakta i zemana u prezentu i bliskom prošlom vremenu su učinile da više nemamo srednje klase koja bi posjedovala takva mjesta.zverka07 wrote:PDD, treba li mi ona potvrda iz biblioteke prilikom rezervacije,ilii mogu i bez nje?:![]()
Volela bih kad bi mi NDan ili neko vec, objasnio zasto mesta za zivom muzikom, tacnije sevdalinkama i nisu nesto?
Malo sam se razocarala, imate mesta sa tamburasima i trubacima!!??a sa necim izvornim, sto bi trebalo da je jedna od recimo-osobenosti Sarajeva, imate/nemate
![]()
Zasto?? Pa nije Sarajevo "kasaba od 5 coveka", pa da bi nezaintersovanost bila razlog! Sem toga, za par sati koje sam provela u Sa, skoro da nisam cula bosanski, sve turisti!!! Da izuzmem strance kao neuracunljivu grupu;) zainteresovanih za sevdah, al Slovenaca,Hrvata i Srba (hehe Srbijanaca,kako vi kazete) koliko volis, zagarantovano vrlo zainteresovanih! Podjem li od kruga mojih prijatelja,prijeteljevih prijatelja...svi bi da boravak u SA "overe"sevdalinkama.
Stvarno sam zbunjena![]()
Turbulencija vakta i zemana u aoristu i perfektu, sa tendencijom ka futuru i potencijalu, ucinile su od tebe velikog cinika.PipiDugaDevetka wrote:Turbulencije vakta i zemana u prezentu i bliskom prošlom vremenu su učinile da više nemamo srednje klase koja bi posjedovala takva mjesta.zverka07 wrote:PDD, treba li mi ona potvrda iz biblioteke prilikom rezervacije,ilii mogu i bez nje?:![]()
Volela bih kad bi mi NDan ili neko vec, objasnio zasto mesta za zivom muzikom, tacnije sevdalinkama i nisu nesto?
Malo sam se razocarala, imate mesta sa tamburasima i trubacima!!??a sa necim izvornim, sto bi trebalo da je jedna od recimo-osobenosti Sarajeva, imate/nemate
![]()
Zasto?? Pa nije Sarajevo "kasaba od 5 coveka", pa da bi nezaintersovanost bila razlog! Sem toga, za par sati koje sam provela u Sa, skoro da nisam cula bosanski, sve turisti!!! Da izuzmem strance kao neuracunljivu grupu;) zainteresovanih za sevdah, al Slovenaca,Hrvata i Srba (hehe Srbijanaca,kako vi kazete) koliko volis, zagarantovano vrlo zainteresovanih! Podjem li od kruga mojih prijatelja,prijeteljevih prijatelja...svi bi da boravak u SA "overe"sevdalinkama.
Stvarno sam zbunjena![]()
Evo ti broj telefona KUD Baščaršija, pa vidi sa njima kojim danima nastupaju u restorančiću ''Jelića Bašta'' kod Katedrale u Ulici Jelićeva broj:1. KUD: 033/239-696 Foklor & Sevdah.
''Naj mi je draža'' sevdalinka ''Mila majko, šalji me na vodu,...'':
Najljepša pjesma za grupno pjevanju u autobusu, vozu,...na ekskurziji.
Sevdalinka je bosanski blues, bosanski fado, tužna poravna pjesma.
Baš je bosanska,.....i bošnjačka, i hrvatska, i srpska, i jevrejska, i ciganska,...
Za potvrdu iz biblioteke da si vratila sve knjige sam se šalio, ali može se desiti da te u restoranu kod Bibana ispitaju sve što si pročitala o Aliji Đerzelezu od Ive Andrića, a možeš u neposrednoj blizini Bibana posjetiti i tek renoviranu kuću tog Alije koji je po legendi bio jaran sa bratom od Marka Kraljevića, zapravo, pobratim.
To je generalno problem nas Bosanaca ... sto ne cuvamo i ne pazimo svoje i olako se predajemo necemo tudjem. Iako je tacno da bi mnogi ugostitelji sigurno dobro trljali rukama kada bi se u njihovim lokalima mogla cuti sevdalinka, ipak mnogi pribjegavaju onoj sigurnijoj varijanti. Ili napravi turbo-folk kafanu, ili pop/exyu rock/rnb/techno/sta sve ne jos pomijesano mjesto, ili neki mix svega ovoga pa tako svaka noc je neka tematska noc. Sevdalinka se cesto moze cuti na privatnim sijelima i dernecima, a naveli smo ti vec nekoliko mjesta gdje mozes uzivati u lijepoj muzici, dobroj hrani i picu.zverka07 wrote:PDD, treba li mi ona potvrda iz biblioteke prilikom rezervacije,ilii mogu i bez nje?:![]()
![]()
Stvarno sam zbunjena
Slazem se ... samo dok dodje onaj Edo i sve nas napenali sa njegove teme.zverka07 wrote:Mnogo smo uozbiljili bezazlenu temu:)Da se razumemo, hehe ne znam ni ja kakvo je bilo pre 30,40, al pre 20 i koje ga se skoro savrseno secam.Sarajeva je bilo i bice,ovakvog ili onakvog, za njega me vezu neka od najlepsih secanja ,to je mislim prosto nepromenjivo.
Hehehe. Sad si me podsjetila sa tim BRE na jednu anegdotu. Doslo jedno 20 studenata iz Zg u Sarajevo da nastave ovdje studij (zbog nekih problema) i jedan od njih stalno govori bre a covjek iz Poreča. Mi ga gledamo nije nam jasno koji k****. Uporan on i stalno malo malo vice BRE. Ja ga pitam ma sta stalno govoris bre? Kaze on pa to je poznata uzrecica ovde. Reko joj mazni se maljem u glavu to ti je u Srbiji. Kad smo na kraju skontali da je on mislio na BA ali je stalno govorio bre. Htjeo covjek da se uklopizverka07 wrote:Taj bre Edo sve zna-ko veliki, samo se pravi;))
Edo87 wrote:Hehehe. Sad si me podsjetila sa tim BRE na jednu anegdotu. Doslo jedno 20 studenata iz Zg u Sarajevo da nastave ovdje studij (zbog nekih problema) i jedan od njih stalno govori bre a covjek iz Poreča. Mi ga gledamo nije nam jasno koji k****. Uporan on i stalno malo malo vice BRE. Ja ga pitam ma sta stalno govoris bre? Kaze on pa to je poznata uzrecica ovde. Reko joj mazni se maljem u glavu to ti je u Srbiji. Kad smo na kraju skontali da je on mislio na BA ali je stalno govorio bre. Htjeo covjek da se uklopizverka07 wrote:Taj bre Edo sve zna-ko veliki, samo se pravi;)). Eto da i ja malo zaserem temu hehehe
The 51st State wrote:Balkan, kod Doma policije, fina, skoro otvorena, kafana uredjena u retro stilu.
jeste, to.carlos acosta wrote:The 51st State wrote:Balkan, kod Doma policije, fina, skoro otvorena, kafana uredjena u retro stilu.
mislis na balkan express iznad parkuse??
odlicno mjesto, super muzika
carlos acosta wrote:The 51st State wrote:Balkan, kod Doma policije, fina, skoro otvorena, kafana uredjena u retro stilu.
mislis na balkan express iznad parkuse??
odlicno mjesto, super muzika