Izlasci u Sarajevu
- Edo87
#1 Izlasci u Sarajevu
Ova tema sigurno vec postoji pa neka me admin prebaci ako postoji.
Ajde ljudi pricajte. Gdje izlazite, sta se slusa, preporuke? Zanimaju me mjesta gdje je dobra atmosfera i raja. Sta se tice od muzike moze bilo sto. Znaci i narodno dolazi u obzir. Nije toliko bitna muzika nego provod opcenito. Nisam inace iz Sa pa eto ako moze malo informacija. Hvala
Ajde ljudi pricajte. Gdje izlazite, sta se slusa, preporuke? Zanimaju me mjesta gdje je dobra atmosfera i raja. Sta se tice od muzike moze bilo sto. Znaci i narodno dolazi u obzir. Nije toliko bitna muzika nego provod opcenito. Nisam inace iz Sa pa eto ako moze malo informacija. Hvala
-
convict
#2 Re: Izlasci u Sarajevu
I da li imaju negdje tamburaši radnim danom?
- FnatiC
#3 Re: Izlasci u Sarajevu
Sloga je super.iza centralne banke ti je to. Cheers je odlican isto.kad prodjes katedralu prva desno i eto te tu. Sto se tice narodnjaka od svih tih restorana nekako mi Bosna djeluje najnormalnije a to ti je na ilidzi
- makkaj
#4 Re: Izlasci u Sarajevu
Uglavnom, što je veća rupa, to normalnija, kulturnija i obrazovanija raja izlaze. Čuvaj se napucanih lokala sa ogledalima, krupnim momcima na vratima i šljaštećim štiklašicama. Od ovih zadnjih, ako nisi neki dobro ''potkovan'' momak, neke fajde nećeš imati
A opet šta znam, možda tebe baš takve zanimaju, ukusi su različiti 
- alibaba_i_30_godina
#5 Re: Izlasci u Sarajevu
Nije toliko bitno mjesto, koliko su bitni ljudi sa kojima izlazis! Vazda tako bilo i ostalo.
- lara b.
#6 Re: Izlasci u Sarajevu
preko puta zeljo cevapa imas nekih lokala... preko puta ekonomskog faxa imas "jez" tu su narodnjaci, imas city pub i tu blizu par objekata...pa obidjes fino...svaku noc drugo...pa odaberi sam sebi 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#7 Re: Izlasci u Sarajevu
Što je Opera zatvorena? Neki dan prolazim i vidim ne radi.
- alibaba_i_30_godina
#9 Re: Izlasci u Sarajevu
Mislim da se renovira.Entropio wrote:Što je Opera zatvorena? Neki dan prolazim i vidim ne radi.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: Izlasci u Sarajevu
Plesni klub Romantik je preselio u ''Holiday-inn'' hotel. U tom plesnom klubu se ne može desiti frka, pa da te strefi flaša u glavu. Papci i kriminalci ne znaju plesati, pa i ne dolaze u taj plesni klub. Trenutno je upis u toku, pa nauči plesati osnovne plesove uz finu raju. Ujedno, plesanje predstavlja i neku vrstu tjelovježbe uz muziku.
Tango je strastveni ples gdje tjelo partnera i partnerke mora biti stalno u kontaktu. Sastavni dio nekih plesova je i poljubac partnera i partnerke.
Izvrsno, bezbjedno mjesto za provod!
http://www.pkromantik.ba/
Tango je strastveni ples gdje tjelo partnera i partnerke mora biti stalno u kontaktu. Sastavni dio nekih plesova je i poljubac partnera i partnerke.
Izvrsno, bezbjedno mjesto za provod!
http://www.pkromantik.ba/
- Dr.Mr.Fr.
#11 Re: Izlasci u Sarajevu
NeyDan wrote:Mislim da se renovira.Entropio wrote:Što je Opera zatvorena? Neki dan prolazim i vidim ne radi.
- butterfly_01
#12 Re: Izlasci u Sarajevu
meni je super ovaj www.uzivaj.ba
na jednom mjestu dogadjaji ove hefte...
vala cu se i ja penzioner malo pokrenuti i izlaziti.
na jednom mjestu dogadjaji ove hefte...
vala cu se i ja penzioner malo pokrenuti i izlaziti.
-
zverka07
#13 Re: Izlasci u Sarajevu
Cao svima!
Nadam se da mi necete zameriti ukoliko je negde vec odgovoreno na pitanje koje cu postaviti.Prosto je nemoguce procitati sve forume,a ocito sam nova:) Po izgovoru cete vec zakljuciti da ni nisam iz SA,al sam neko ko, cini mi se ceo zivot mnogo voli vas grad.Nekada sam provodila letnje ,a narocito zimske raspuste...prva ljubav..elem da ne patetisem..
U svakom slucaju zelela bih da moju ljubav,moj dozivljaj dragog SA ,sem sa Jergovicevim i Dzamonjinim knjigama,nekako vizuelno i duuuusevno ,pokazem i prenesem nekim prijateljicama koje godinama davim mojim pricama .Nedavno smo bile u SA, nazalost samo kratko, al su i sa tih nekih par sati koje smo pretrcale po znamenitostima grada,odusevljene ljudima i spontanoscu Sarajlija.Dosle bi smo ponovo,e sad ajde pomozite,gde da ih vodim da osete to...znate vec o cemu pricam,sto ni jedan grad nema? Nekada sam odlazila u Crvenu Galeriju,SGL, Theatar Club,Stelex,Klub pisaca..AG..Pozoriisna kafana..nekim kaficima sam na zalost zaboravila ime..Narocito bih zamolila neke moje vrsnjake (oldtimer-e)
da se jave:)
Nadam se da mi necete zameriti ukoliko je negde vec odgovoreno na pitanje koje cu postaviti.Prosto je nemoguce procitati sve forume,a ocito sam nova:) Po izgovoru cete vec zakljuciti da ni nisam iz SA,al sam neko ko, cini mi se ceo zivot mnogo voli vas grad.Nekada sam provodila letnje ,a narocito zimske raspuste...prva ljubav..elem da ne patetisem..
- Dori
#14 Re: Izlasci u Sarajevu
"Toscana" svakim danomconvict wrote:I da li imaju negdje tamburaši radnim danom?
-
kojeime
#15 Re: Izlasci u Sarajevu
Zverko, mjesta koja si nabrojala vise ne postoje, osim drustva pisaca i nisam siguran za AG, kada sam ja zadni put bio u AG to je bila konoba, ne znam sta je sada.
A gdje izaci ti ne bih znao savjetovati, ja vec godinama izadjem samo na dnevnu kafu i to u jednu odredjenu kafanu, a navece ne izlazim. Kako mi nema Stelexa i Kabarea, nema mi ni izlazaka
A gdje izaci ti ne bih znao savjetovati, ja vec godinama izadjem samo na dnevnu kafu i to u jednu odredjenu kafanu, a navece ne izlazim. Kako mi nema Stelexa i Kabarea, nema mi ni izlazaka
-
zverka07
#17 Re: Izlasci u Sarajevu
Uh vec sam se prepala da sam previse ispatetisala i smorila vas:)
Ma da, cula sam da ta mesta vise ne postoje,htela sam onako samo da ih pomenem..mnogo lepa vremena.... Kojeime zamisli da ti dodju gosti i ti hoces da im docaras SA;)Ma ja bih volela onako preko dana da ih vodim na neka ..recimo opustena mesta na kaficu,nista fancy i nabudzeno i kiceraj tog tipa,prosto neki lokal koji je sacuvao duh sarajevske raje.
A navece, bih da ih vodim u neki normalan klub i naravno kakva bi to poseta bila da ne odemo na sevdalinke bre; )
Nije da sam tetka sa `ladnom trajnom al bez uvrede(svako ima pravo izbora), prezirem mesta sa ..ne znam ni kako se zove ta vrsta muzike, turbo junk-to diskoteke i klubovi sa tim-ne nikako.
Gosn Wagner a sta vam je taj Tocak?:)
Ma da, cula sam da ta mesta vise ne postoje,htela sam onako samo da ih pomenem..mnogo lepa vremena.... Kojeime zamisli da ti dodju gosti i ti hoces da im docaras SA;)Ma ja bih volela onako preko dana da ih vodim na neka ..recimo opustena mesta na kaficu,nista fancy i nabudzeno i kiceraj tog tipa,prosto neki lokal koji je sacuvao duh sarajevske raje.
A navece, bih da ih vodim u neki normalan klub i naravno kakva bi to poseta bila da ne odemo na sevdalinke bre; )
Nije da sam tetka sa `ladnom trajnom al bez uvrede(svako ima pravo izbora), prezirem mesta sa ..ne znam ni kako se zove ta vrsta muzike, turbo junk-to diskoteke i klubovi sa tim-ne nikako.
Gosn Wagner a sta vam je taj Tocak?:)
- respo
#20 Re: Izlasci u Sarajevu
brate izadji bilo gdje i gdje se budes osjecao najbolje tu ostanes i to je to
- JoeyTribbiani
#21 Re: Izlasci u Sarajevu
@Zverka
Kao što Kulturshock kaže "Sarajevo, Titova, kafa oko 1-2"
poslije toga ćevapi negdje na Baščaršiji.
Naveče (četvrtkom) u pivnici (imaju svoju stranicu http://www.pivnica-sarajevo.ba) budu tamburaši. Nazovi broj koji ima na stranici i rezerviši.
Meni je fino otić u celtic pub, ostat negdje do 00h i onda preć' u Slogu..muzika uživo, većinom rock... meni je ovo sasvim dovoljno da mi s društvom bude dobro.
Kao što Kulturshock kaže "Sarajevo, Titova, kafa oko 1-2"
Naveče (četvrtkom) u pivnici (imaju svoju stranicu http://www.pivnica-sarajevo.ba) budu tamburaši. Nazovi broj koji ima na stranici i rezerviši.
Meni je fino otić u celtic pub, ostat negdje do 00h i onda preć' u Slogu..muzika uživo, većinom rock... meni je ovo sasvim dovoljno da mi s društvom bude dobro.
-
zverka07
#22 Re: Izlasci u Sarajevu
respo wrote:brate izadji bilo gdje i gdje se budes osjecao najbolje tu ostanes i to je to
Sestra:)
- mrtva kokoš
#23 Re: Izlasci u Sarajevu
sestro molim dokumenta, datum rodjenja ime oca , majke, koliko planirate ostati i ko vam je veza... 
-
zverka07
#24 Re: Izlasci u Sarajevu
Sloga!!?:)E sad sam iznenadjena;)
-
zverka07
#25 Re: Izlasci u Sarajevu
šime.sparina wrote:sestro molim dokumenta, datum rodjenja ime oca , majke, koliko planirate ostati i ko vam je veza...
Moze,a imam i krvnu sliku ,rengen pluca,ginekoloski karton,potvrdu o nekaznajvanju, ultrazvucni snimak organa za varenje:)
Ne planiram,al planiram da dodjem..vezu nemam ,al ako si tako recit mozes i ti da budes"preko veze";)