Izjasnjavanje na popisu

Locked
akcid

#951 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

cyprus wrote:
Samir_01 wrote:Bosnjaci su narod kojem je maticna domovina Bosna...
Ovo je budalaština koju nacionalisti stalno poturaju, a tragedija je što na to niko ili malo ko reaguje...

Zašto je budalaština?
ušće

#952 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

hevi metalac wrote:nimali mi nije cudo sto postoji otpor prema nametanju nacina izjasnjavanja kad kampanju vode Sejfudin Tokic i slicni. pa ako sam spao na tio da mi Tokic i Tunjo "objasnjavaju" i da me ubjedjuju sta sam, bolje da se ubijem.
Ma bravo ti si ono priznati akademik sa nebrojano napisanih naučnih radova ...de nam malo padastri to što napisa i obajvi i odmah ćemo tebe slušati ,a nećemo Tunju ..,Samo jazuk sve više Tunja I sve više Tokića ima isto mišljenej i što je još bolnije još ih se vie rađa ..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#953 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Chmoljo »

Samir_01 wrote:
Ja mislim ti neki salonac a ti "Musliman" koji odbija da izjasni kao Bosnjak. :lol:

Izjasni se kao "Musliman" kralju niko ti ne brani. Zavrsices u "ostale" zajedno sa ovim Jugoslovenima.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje forumaša”
» Samir_01

mjesec
5 0 5

#954 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

ušće wrote: a o čemu se priča deder mi rastabiri molim te...
sta da ti rastabirim. treb'o si jos dodati "srebrenice, aman-zaman" da ti argument bude potpun. (po pitanju izjasnjavanja na popisu).
cyprus

#955 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

akcid wrote:
cyprus wrote:
Samir_01 wrote:Bosnjaci su narod kojem je maticna domovina Bosna...
Ovo je budalaština koju nacionalisti stalno poturaju, a tragedija je što na to niko ili malo ko reaguje...

Zašto je budalaština?
Zato što je termin 'matična država' nečija izmišljotina, uveliko prihvaćena od strane velikosrba, velikohrvata i očito velikobošnjaka...

Po čemu je Srbija matična država Stevanu iz Knina, Hrvatska Marku iz Vareša, a BiH Selimu iz Tutina? :-) :-)
ušće

#956 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

505sCrtom wrote:
sta da ti rastabirim. treb'o si jos dodati "srebrenice, aman-zaman" da ti argument bude potpun. (po pitanju izjasnjavanja na popisu).
Ne izvlači iz konteksta ...citirano djeluje samo kao cjelina , a ako ti cjelina smeta onda raumijem...
Last edited by ušće on 14/04/2013 22:48, edited 1 time in total.
BHCluster

#957 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

505sCrtom wrote:
Ma ne samo te opstine nego i ovih Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku... Ma koliko ti izvlacio ovo izvan konteksta nemjenja kako ce se Bosnjaci izjasniti na popisu...
Last edited by BHCluster on 14/04/2013 22:49, edited 1 time in total.
hevi metalac

#958 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

ušće wrote:
hevi metalac wrote:nimali mi nije cudo sto postoji otpor prema nametanju nacina izjasnjavanja kad kampanju vode Sejfudin Tokic i slicni. pa ako sam spao na tio da mi Tokic i Tunjo "objasnjavaju" i da me ubjedjuju sta sam, bolje da se ubijem.
Ma bravo ti si ono priznati akademik sa nebrojano napisanih naučnih radova ...de nam malo padastri to što napisa i obajvi i odmah ćemo tebe slušati ,a nećemo Tunju ..,Samo jazuk sve više Tunja I sve više Tokića ima isto mišljenej i što je još bolnije još ih se vie rađa ..
ne budi smijesan. Tunjo i "u Tunje mali" su najobicniji sarlatani i poprilicni diletanti. To sto ti misli da "car nije go" i da u Tunjinom bulaznjenju i trucanju ima nesto govori vise o stanju svijesti kod ljudi slicnih tebi. Uostalom sta ti ja pricam.... imas Tarika Haverica i njegovu knjigu u kojoj je Tunju i "u Tunje malog" isjecirao uzduz i poprijeko.
Uzmi procitaj bar dio pa ces vidjeti o kakvoj se laznoj velicini radi,
Sto se Tice Tokica tu se nema sta ni objasnjavati, ne bih neke stvari koje svo znaju sto se trice njegovih "kvalifikacija"

S druge strane, moralne, ne zna se koji je gori, opet poznate stvari koje cijela carsija zna
5 0 5

#959 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

svejedno, nije nikakav argument koji pridonosi ovoj raspravi.
ušće

#960 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

hevi metalac wrote:
ušće wrote:
ne budi smijesan. Tunjo i "u Tunje mali" su najobicniji sarlatani i poprilicni diletanti. To sto ti misli da "car nije go" i da u Tunjinom bulaznjenju i trucanju ima nesto govori vise o stanju svijesti kod ljudi slicnih tebi. Uostalom sta ti ja pricam.... imas Tarika Haverica i njegovu knjigu u kojoj je Tunju i "u Tunje malog" isjecirao uzduz i poprijeko.
Uzmi procitaj bar dio pa ces vidjeti o kakvoj se laznoj velicini radi,
Sto se Tice Tokica tu se nema sta ni objasnjavati, ne bih neke stvari koje svo znaju sto se trice njegovih "kvalifikacija"

S druge strane, moralne, ne zna se koji je gori, opet poznate stvari koje cijela carsija zna

I dođosmo da je Tarik veličina a Muhamed splačina ... e to je gdje se sigurno ne slažemo ...
hevi metalac

#961 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

ušće wrote: I dođosmo da je Tarik veličina a Muhamed splačina ... e to je gdje se sigurno ne slažemo ...
pa sta sad? prvo sam spominjes Tunju prelivodu i sarlatana kao i slicnog Tokica, a onda zamjenjujes teze sa Havericem kao da je relevantno sta je Haveric u ovom kontekstu, na koncu konca. Cinjenica je da su Tokic i Filipovic ublehasi i da je Haveric 100% u pravu glede Tunje, a ti ga (danas vec dosta senilnog Tunju) izbacujes kao nekog kome bi se haman trebali diviti!
Jadni su svjetonazori koji su nastali na osnovu Tunjinih "promisljanja"!!
ušće

#962 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

I da ne kopiram i ne citiram već sam negdje napisao a nije zgoreg ponoviti
Uopšte mi ne smeta izjašnjavanje ljudi kao Bosanac ,Srbin ,Hrvat ...Makedonac Tunguz ...to je osjećaj pripadnosti nekog nečemu i njegovo pravo i ja sam dužan da to poštujem .Smeta mi kad taj isti brani meni i milon drugih da se nazovu onako kao hoće "Uovom slučaju Bošnjak ) potežeći tada najniže oblike izražavanja i pljuvanja jer eto nemože biti Bošnjak i šta vi znate... Rekao sam i napisao več ...možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...Meni ponekad dođe i malo drago što ste tako agresivno protiv jer već imam desetak priatelja koji su bili umjereni u svemu pa i u pripadnoti Nekom i nečem ,vaša agresivnost je probudila u njima onaj pogani Bosanski inat e hoću baš za inat iako mi ništa ne zanači ...

Uglavnom ja vas ne mrzimi ne smeta te mi ,Vi mene i sve koji imaju slično mišljenje očito mrzite ...ali nesvjesno ustvari povećevati amozitet prema onom što želite postići
Država

#963 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Država »

ušće wrote: Rekao sam i napisao več ...možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski

:thumbup:

+1
5 0 5

#964 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

ušće wrote:I da ne kopiram i ne citiram već sam negdje napisao a nije zgoreg ponoviti
Uopšte mi ne smeta izjašnjavanje ljudi kao Bosanac ,Srbin ,Hrvat ...Makedonac Tunguz ...to je osjećaj pripadnosti nekog nečemu i njegovo pravo i ja sam dužan da to poštujem .Smeta mi kad taj isti brani meni i milon drugih da se nazovu onako kao hoće "Uovom slučaju Bošnjak ) potežeći tada najniže oblike izražavanja i pljuvanja jer eto nemože biti Bošnjak i šta vi znate... Rekao sam i napisao več ...možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...Meni ponekad dođe i malo drago što ste tako agresivno protiv jer već imam desetak priatelja koji su bili umjereni u svemu pa i u pripadnoti Nekom i nečem ,vaša agresivnost je probudila u njima onaj pogani Bosanski inat e hoću baš za inat iako mi ništa ne zanači ...

Uglavnom ja vas ne mrzimi ne smeta te mi ,Vi mene i sve koji imaju slično mišljenje očito mrzite ...ali nesvjesno ustvari povećevati amozitet prema onom što želite postići
ako je inat bosanski, zasto onda ne bi mogla biti i nacionalnost?
Država

#965 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Država »

Kad se Srbi u Srbiji na popisu počnu izjašnjavati kao "Srbijanci", i ja ću se u Bosni i Hercegovini izjasniti kao "Bosanac". Do tada, Bošnjak i tačka!!!

:bih:
akcid

#966 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
A zašto ne jezik bošnjački?
BHCluster

#967 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

akcid wrote:
ušće wrote:......možete još 1 hiljadama i destke hiljada stranica napisati ništa opet ostaje Bošnjak i islam i jezik Bosanski ...
Takav jezik pod takvim nazivom nikada nije postojao taj pojam iskljucivo koriste srpsko/hrvatski nacionalisti.
5 0 5

#968 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

Država wrote:Kad se Srbi u Srbiji na popisu počnu izjašnjavati kao "Srbijanci", i ja ću se u Bosni i Hercegovini izjasniti kao "Bosanac". Do tada, Bošnjak i tačka!!!

:bih:
Bosanac i tacka!
hevi metalac

#969 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

ušće wrote:I da ne kopiram i ne citiram već sam negdje napisao a nije zgoreg ponoviti

niko tebe ne mrzi tu grijesis. odavno su se "normalna" raja navikli da postoje ljusi kao ti. Ali vi nemate mira.
I to sto se nesta kofrcite, a ovamo ste najvece stetocine za BiH, pogotovo forsiranjem anti-junaka i svake grandiozne gluposti koja se stvori u toj kuhinji... to naravno iritira. hebote imas likova koji te mrtvi-hladni ubjedjuju da je Fatmir Alispahic patriota BiH??
ušće

#970 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

akcid wrote:
Hoćeš malo da ti objašnjavam o nastanku jezika ...Do Vuka i poslije Vuka do Gaja i poslije Gaja ...hoćeš malo da ti pričam o čuvenom Novosadskom sijelu i maticama Srpskim i hrvatskim ili hoćeš malo da ti pričam o davno napisanoj Gramatici Bosanskog jezika ali na drugoj temi ...samo se bojim da čće te previše boljeti sazananja ...
akcid

#971 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

BHCluster wrote:
akcid wrote:
Takav jezik pod takvim nazivom nikada nije postojao taj pojam iskljucivo koriste srpsko/hrvatski nacionalisti.
Svašta se ovdje može naučiti, forum vrvi od stručnjaka iz svih oblasti :D
odr0n

#972 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

akcid wrote:
odr0n wrote:... jedino rješenje tog problema je ukidanje te pogrešne podjele i neizbježno uspostavljanje termina jedinstvenog naroda Bosanaca i Hercegovaca, te će jedino na taj način svi građani biti ravnopravni, počev od predsjedništva pa na dalje.
Ali, u tom slučaju, kad interesi nekih dominantnih pojedinaca i grupa, i njihove ideje i ideologije, postanu beskorisni, planovi osujećeni, i oni sami dovoljno isfrustrirani besmislom dosadašnjeg uloženog truda, mogu li tada izazvati incidente s ciljem povrata etnoidentitata?
Ne, jer bi bilo protustavno, jednako kao danas kada Dodik fantazira o otcjepljenju, referendumu i neodrživosti BiH.
akcid

#973 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

ušće wrote:
akcid wrote:
Hoćeš malo da ti objašnjavam o nastanku jezika ...Do Vuka i poslije Vuka do Gaja i poslije Gaja ...hoćeš malo da ti pričam o čuvenom Novosadskom sijelu i maticama Srpskim i hrvatskim ili hoćeš malo da ti pričam o davno napisanoj Gramatici Bosanskog jezika ali na drugoj temi ...samo se bojim da čće te previše boljeti sazananja ...

A što misliš zašto sam postavio pitanje?

Ako se neko naziva Bošnjakom i želi takav identitet sa državotvornošću, zašto istovremeno ne koristi bošnjački jezik, obzirom da kategorično negira Bosance kao nacionalno pripadajuće državi BiH, a ipak koristi bosanski jezik?
ušće

#974 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

hevi metalac wrote:

niko tebe ne mrzi tu grijesis. odavno su se "normalna" raja navikli da postoje ljusi kao ti. Ali vi nemate mira.
I to sto se nesta kofrcite, a ovamo ste najvece stetocine za BiH, pogotovo forsiranjem anti-junaka i svake grandiozne gluposti koja se stvori u toj kuhinji... to naravno iritira. hebote imas likova koji te mrtvi-hladni ubjedjuju da je Fatmir Alispahic patriota BiH??
Ti i vas par "normalnih" sve svaki put uhvatite Fatmira ,Tokića Reisa, Neonks ,i pomalo Tunje ...halo postoji još miloni drugih normalnih školovanih a eto neče da budu "normalna raja " hoće da budu ono sa čim su se rodili ..e sad ćete vi družebrižnici reći da su se nenormalni rodili :lol: :lol: :lol:
akcid

#975 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

odr0n wrote:
akcid wrote:
odr0n wrote:... jedino rješenje tog problema je ukidanje te pogrešne podjele i neizbježno uspostavljanje termina jedinstvenog naroda Bosanaca i Hercegovaca, te će jedino na taj način svi građani biti ravnopravni, počev od predsjedništva pa na dalje.
Ali, u tom slučaju, kad interesi nekih dominantnih pojedinaca i grupa, i njihove ideje i ideologije, postanu beskorisni, planovi osujećeni, i oni sami dovoljno isfrustrirani besmislom dosadašnjeg uloženog truda, mogu li tada izazvati incidente s ciljem povrata etnoidentitata?
Ne, jer bi bilo protustavno, jednako kao danas kada Dodik fantazira o otcjepljenju, referendumu i neodrživosti BiH.
Kad bošnjački moćnici nisu uvažili ustavne odredbe o njegovom načinu promjena i "na mala vrata" uveli bošnjačko etničko izjašnjavanje zamjenom muslimanskog, kako će tek prihvatiti i poštovati važnost bilo kakvog ustava, ukoliko je u suprotnosti njihovih ideja :-)

Inače, Dodikovo fantaziranje o otcjepljenju, referendumu i neodrživoti, nije protuustavno djelo, nažalost :(
Locked