Izjasnjavanje na popisu

Locked
theTruePath

#1 Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Kako se vi izjasnjavate? smatram da je kod nas bosnjaka izjasnjavanje duboko vezano za politicke stavove,i sto je samo odras nacionalne nezrelosti(srbin moze biti zesci pravoslavac,ili gay aktivista ali opet im ni na pamet ne pada da preispituju ono sto jesu)
Last edited by theTruePath on 13/06/2013 08:20, edited 2 times in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

zato sto nije riješeno temeljno pitanje sta je temelj Bosnjastva: Bosna ili islam

ima tu elaboracije al ne da mi se sad
theTruePath

#3 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

JoseMujica wrote:zato sto nije riješeno temeljno pitanje sta je temelj Bosnjastva: Bosna ili islam

Ako je Bosna,sta cemo onda s Sandzaklijama? naravno da je i Bosna i islam
Ricken

#4 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Ricken »

JoseMujica wrote:zato sto nije riješeno temeljno pitanje sta je temelj Bosnjastva: Bosna ili islam

Svaka čast Mujice. U istorijskom kontekstu temelj je Bosna, u modernom politikanstvu islam.
JoseMujica

#5 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

ni za Sandzaklije ti islam ne treba jer je Sandžak svakako bio Bosna...islam je samo smetnja ideološkom razvoju nečega sto je moglo da bude državotvorni narod BiH. Medjutim Cerić&Co su to gurnuli u nekom drugom pravcu, partikularistickom, vjerskom i dobili smo tri strane u sukobu(kao sto je svojevremeno Raso tvrdio) i dobili smo nove integralisticke ideologije Bosanstva.

danas Bošnjak zahvaljujući Cericu vise pati za Pakistancem nego za Bošnjakom u Prijedoru :-) , a to nije stvaranje naroda ili nacije već Ummeta, ne bratstva u drzavi vec bratstva u vjeri. Zamijenili su nacionalizam panislamizmom i misle da je to cool :lol: pa i arapi su sami skontali da je panislamizam utopija :-) a Beograd sve vrijeme i govori da se tu radi o vjerskoj grupi, a to je kad ahmedije politiku vode prema svom broju cipela :-) a narod ko Hebe naviko je da bidne kurban :-)
theTruePath

#6 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Mujica,kontam ja sta zelis reci,nama treba bosanski Ataturk,ali samo to nista vise

Bosanci pate za srbima i hrvatima,a oni imaju svoj identitet,i prije "bosnjastva",,mnogo prije oni su bili srbi i hrvati.Tako da je prije "Bosanstvo" utopija
Paranoid

#7 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Paranoid »

Image

:bih:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#8 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Faruk »

JoseMujica wrote:ni za Sandzaklije ti islam ne treba jer je Sandžak svakako bio Bosna...islam je samo smetnja ideološkom razvoju nečega sto je moglo da bude državotvorni narod BiH. Medjutim Cerić&Co su to gurnuli u nekom drugom pravcu, partikularistickom, vjerskom i dobili smo tri strane u sukobu(kao sto je svojevremeno Raso tvrdio) i dobili smo nove integralisticke ideologije Bosanstva.

danas Bošnjak zahvaljujući Cericu vise pati za Pakistancem nego za Bošnjakom u Prijedoru :-) , a to nije stvaranje naroda ili nacije već Ummeta, ne bratstva u drzavi vec bratstva u vjeri. Zamijenili su nacionalizam panislamizmom i misle da je to cool :lol: pa i arapi su sami skontali da je panislamizam utopija :-) a Beograd sve vrijeme i govori da se tu radi o vjerskoj grupi, a to je kad ahmedije politiku vode prema svom broju cipela :-) a narod ko Hebe naviko je da bidne kurban :-)
:thumbup: :bih:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#9 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Faruk »

theTruePath wrote:
Bosanci pate za srbima i hrvatima,a oni imaju svoj identitet,i prije "bosnjastva",,mnogo prije oni su bili srbi i hrvati.Tako da je prije "Bosanstvo" utopija
sorry nisi u pravu
ja sam Bosanac
ne patim za Srbima ili Hrvatima, a nikad nisam bio ništa drugo nego Bosanac
theTruePath

#10 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Faruk wrote:
theTruePath wrote:
sorry nisi u pravu
ja sam Bosanac
ne patim za Srbima ili Hrvatima, a nikad nisam bio ništa drugo nego Bosanac
ti si jedan od onih koji zele i sanjaju da ce se bh srbi i bh hrvati poceti izjasnjavati bosancima,ali to oni vec i jesu,ono sto ti ne kontas jeste da su oni bosanski srbi/hrvati a ti si bosanski bosnjak
Edin H.

#11 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Edin H. »

theTruePath wrote: ti si jedan od onih koji zele i sanjaju da ce se bh srbi i bh hrvati poceti izjasnjavati bosancima,ali to oni vec i jesu,ono sto ti ne kontas jeste da su oni bosanski srbi/hrvati a ti si bosanski bosnjak
Neka se oni izjasnjavaju kao Marsovci sto se mene tice, ali htjeli to priznati ili ne znaju i oni da kada predju granicu zovu ih Bosancima, uostalo kao i mene posto kod Zukorlica ne zalazim.
JoseMujica

#12 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

theTruePath wrote:Mujica,kontam ja sta zelis reci,nama treba bosanski Ataturk,ali samo to nista vise

to si mogao samo u mektebu nauciti :lol: :lol: :lol:

salim se...svaki je politički identitet ljudska konstrukcija, nešto sto se decenija a gradi....Srbi samo prvi počeli, Hrvati nakon njih, pa SAD i Bosnje se sjetile al otišle vise vjeri nego zemlji, e tu dolazimo mi Bosanci sa kulturnom, pismenom i integralistickom pričom o Bosni, evropskoj zemlji, lišenoj klerofasizma B/H/S-a, a u kojoj ima mjesta za sve....i dosta nas i 10% da ova zemlja ima narod kom je ona jedini bog...narod koji neće po pamet ići ni u BG, ni u ZG, a ni u AN
theTruePath

#13 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Edin H. wrote:
theTruePath wrote: ti si jedan od onih koji zele i sanjaju da ce se bh srbi i bh hrvati poceti izjasnjavati bosancima,ali to oni vec i jesu,ono sto ti ne kontas jeste da su oni bosanski srbi/hrvati a ti si bosanski bosnjak
Neka se oni izjasnjavaju kao Marsovci sto se mene tice, ali htjeli to priznati ili ne znaju i oni da kada predju granicu zovu ih Bosancima, uostalo kao i mene posto kod Zukorlica ne zalazim.
Pa da zasto sto jesu BOSANCI iz Bosne su,to je teritorijalni naziv

isto kao sto je i sandzaklija svugdje sandzaklija,krajisnik je u sarajevu krajisnik,hercegovac itd
theTruePath

#14 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

JoseMujica wrote:
theTruePath wrote:Mujica,kontam ja sta zelis reci,nama treba bosanski Ataturk,ali samo to nista vise

to si mogao samo u mektebu nauciti :lol: :lol: :lol:

salim se...svaki je politički identitet ljudska konstrukcija, nešto sto se decenija a gradi....Srbi samo prvi počeli, Hrvati nakon njih, pa SAD i Bosnje se sjetile al otišle vise vjeri nego zemlji, e tu dolazimo mi Bosanci sa kulturnom, pismenom i integralistickom pričom o Bosni, evropskoj zemlji, lišenoj klerofasizma B/H/S-a, a u kojoj ima mjesta za sve....i dosta nas i 10% da ova zemlja ima narod kom je ona jedini bog...narod koji neće po pamet ići ni u BG, ni u ZG, a ni u AN

Realno niste neki faktor,bit ce vas do 5%,kao i jugoslavena(uglavnom mjesanih brakova(.i cemu onda potreba da ubjedjujete bosnjake? :-)
JohnnyS

#15 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JohnnyS »

Fali u anketi opcija Hrvat, Jedi vitez pa samo da se potpišem :D
theTruePath

#16 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

JohnnyS wrote:Fali u anketi opcija Hrvat, Jedi vitez pa samo da se potpišem :D
:roll:
JoseMujica

#17 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

dosta i 5% u kakvom se ludilu Živi...a definitivno nema tu nikakve usmjerenosti prema Bošnjacima, osim sto je to plod nečije paranoje.

Bosanstvo je jedan heterogeni pokret koji još uvijek nema političkog reprezenta, al mislim i nadam se tome da ce Komšić popuniti tu prazninu kao pravi Bosanac
zambaklija

#18 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by zambaklija »

ja bi se da izjasnim k'o :onaj šo voli jeckina sa malo kole :D
theTruePath

#19 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

On je Hrvat ,i bilo bi ludilo da sad kaze da nije :D

ali kad Tito nije naveo ljude da budu jugoslaveni,nece moci ni Komso vala
Ahmmed

#20 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Ahmmed »

JoseMujica wrote:dosta i 5% u kakvom se ludilu Živi...a definitivno nema tu nikakve usmjerenosti prema Bošnjacima, osim sto je to plod nečije paranoje.

Bosanstvo je jedan heterogeni pokret koji još uvijek nema političkog reprezenta, al mislim i nadam se tome da ce Komšić popuniti tu prazninu kao pravi Bosanac
Ja i dalje tvrdim da se između većine onih koji će se na popisu izjasniti kao Bošnjaci, s jedne i Bosanci sa druge strane, može staviti znak jednakosti ;-)
JoseMujica

#21 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

theTruePath wrote:On je Hrvat ,i bilo bi ludilo da sad kaze da nije :D

ti si zbilja neuk coek...pa i Tito je bio Hrvat,a ne Jugosloven...toliko o navodjenju bilo koga,al ideološki uzrokovana paranoja je brzi graditelj kula u nebesima cak i od FaHraona, inače poznatog paranoika

ps

ahmo mislim da se varas...zamisli samo mene na sijelu s ovima na pravom putu :lol: :lol: :lol:
theTruePath

#22 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

JoseMujica wrote:

ti si zbilja neuk coek...pa i Tito je bio Hrvat,a ne Jugosloven...toliko o navodjenju bilo koga,al ideološki uzrokovana paranoja je brzi graditelj kula u nebesima cak i od FaHraona, inače poznatog paranoika

ps

ahmo mislim da se varas...zamisli samo mene na sijelu s ovima na pravom putu :lol: :lol: :lol:
Zar Tito nije bio Jugoslaven :shock:
Ahmmed

#23 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Ahmmed »

JoseMujica wrote:

ps

Bilo bi to odlično sijelo.Produktivno i korisno.I ozbiljan sam u ovoj tvrdnji :)
JoseMujica

#24 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

theTruePath wrote:
JoseMujica wrote:

ps

Zar Tito nije bio Jugoslaven :shock:
ne...Hrvat....laz je kad kažu da je partija branila nacionalno izjašnjavanje...partija je sve pokušala kako bi ga rjesila...samo pogledajte sastav Predsjedništva SRBiH....s tim sistemom ne bi bili Strazburski slucaj
Nebitan32

#25 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Nebitan32 »

theTruePath wrote:Ako je Bosna,sta cemo onda s Sandzaklijama? naravno da je i Bosna i islam
Sandzak je dio Bosne. Trenutno okupiran ali ipak dio Bosne.

Kada su u pitanju Bosanci ili ostali. Nece ih biti vise od 5% jer nije bilo vise ni Jugoslovena 1991.
Bosnjaci ce preci 50%.
Locked