kojetou wrote:
U ovome lezi najveca zabluda. Kako moze ikada Islamska Zejednica biti desnicar i nacionalista? Nacionalisti su ti oni sa BPNP-a. Znaci oni koji stavljaju naciju iznad allaha. Oni kojima je Tvrtko i Kulin svetiji od Muhameda; oni kojima je stvaranje Bosnjacke nacionalne drzave na prostoru cijele Bosne najveci ideal i manje vise svrha zivota posle privatnu zivota pojedinca. To je nacionalista. Nema druge definicije nacionaliste.
SDA-a; Efendija Ceric i kojekakvi Imamovici i Zukorlici nemogu oni biti nacionalisti to su Turci i Islamisti. Zna se sta je Islamista a sta je nacionalista. Isto kao sto znamo sta je vatra a sta je voda. Ako je nacionalista voda onda je Islamista vatra ili obrnuto. To dakle ne ide u jedan te isti kos.
Prestanine mjesati pojmove jebemu vraga kao da se pola sumarske skole ovdje skupilo na ovom forumu. Znaci ovo su
pripazi na rjecnik. (za ono boldirano).
prvo, jedan ne iskljucuje drugog.
drugo, mogu biti nacionalisti. i jesu nacionalisti. a evo i kako. reci ti meni, koji je muslimanski simbol? ljiljan ili polumjesec i zvijezda? kad odgovoris na to pitanje, i kada vidis koji su simbol bosnjaci za sebe izabrali, samo ce ti se kazati.
ostale stvari koje sam nabrojao, stoje.
a onako kako si ti napisao, imam utisak ili da si jako naivan, ili da mislis da sam ja jako naivan. cuj, turci, islamisti. pa jesu islamisti. zamotani u bosnjacki celofan. zbog toga i jeste problem. zbog toga se ateisti, nemuslimani, nikad nisu ni mogli prepoznati u toj konstrukciji. ja za sebe znam da sam
bosanac. to je sigurno. to sto su me islamskoustaskocetnicke snage izbrisale iz skupa jednakih, ne znaci da cu se ja pokoriti klerofasistima i ublejati u njihov tor.