Izjasnjavanje na popisu

Locked
Samir_01

#426 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Samir_01 »

Camil_Prasevic wrote:
muniza wrote: Do '93 se može reći da su branili naravno, to niko ne spori ali kasnije, smjenom "nepodobnih" generala, pogažena je ideja o jedinstvenoj BiH i dr. Frankenštain je oživio Bošnjaštvo, produkt toga, Dejton i nakaradno uređenje države sa nagrađenim zločinima. Hvala vozdra.
Ti curo, znas li sta pricas? Ja hebem svakom Bosnjaku mater koji nije za cjelovitu i jedinstvenu BiH. Cak sta vise, puno njih bi je vidjelo do Zadra, Kosovske Mitrovice :) . Posto ce nas Bosnjaka biti oko 45 % a vas tz. Bosanaca 10 % BiH populacije, vidi se ko je taj koji ne zeli jacu BiH, jer da je zelite, jednostavno bi se pikljucili bosnjackom korpusu i time dokazali i sebi i komsijama i svjetu, da nas ima vise nego 55%, kojih smo za cjelovitu i unitarnu i jedinstvenu BiH. Jer bez Bosnjaka nema BiH a Bosanci tu dodju samo kao steta, nesto sto se mora pod hitno otsraniti, bilo s lijekovima, bilo hiruski. Vi ste, sve samo ne domoljubi, vi ste najobicni klasicni trojanski konj. Stvoreni ste da bi unistili BiH i sve sto je sveto u ovoj zemlji. Vi imate opasnu krizu identiteta. Da se(ili svi vi Bosnaci) kojim slucajom ti sutra nadjes u Hrvatskoj ili Srbiji, pisala bi se objerucke, kao Hrvatica ili pak Srpkinja. Vi Bosanci ne postojite da bi sebe uzdigli, nego postojite da bi nas Bosnjake ponizili i umanjili. Ja sam prvo covjek, pa Bosnjak, pa Bosanac i Hercegovac. A samo Bosanac, nikako nisam!
:thumbup:
Samir_01

#427 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Samir_01 »

Armin92 wrote:Intermission niko ne trazi da se odreknes islama nego jednostavno da odgovoris na pitanje sta je temelj Bosnjastva, BiH ili Islam , temelj recimo Hrvatstva je definitivno Hrvatska a ne katolicka crkva, Temelj Turcinstva je Turska i jasno je odvojeno od Islama a recimo Temelj Saudijstva ( mislim na saudijske Arape) je prvo Islam a zatim i SA...
Ma temelj bosnjastva je Dzihad... :oops:

Naci bolji izgovor za svoju krizu identiteta dijete.
Camil_Prasevic

#428 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Camil_Prasevic »

bELMIN_666 wrote:Samo da potvrdim tvrdnje da nisu samo (pojedini) Srbi i Hrvati neprijatelji ove zemlje ,nego i (pojedini) Bošnjaci , koji su ozbiljno su ujedinjenje sa Turskom i nekakvu obnovu osmanskog carstva, a nemali broj je i onih koji su za veliku univerzalnu islamsku državu (ima neki arapski naziv). Tako nedavno jedan kolega sa fax-a meni pojašnjava kako se on nikada nebi borio u Armiji BiH, nego samo pod islamskom zastavom :-) .Da napomenem ovo nije nikakva moja fikcija nego se sa takvim ljudima susrećem svakodnevno.
:shock: :lol: Koja satira od posta. Ja, ljudi moji, kao da sam na serbian.cafe...Joj koja propagnda... Eto, neka sad dodje neko i neka me ubjedi da ovo nije najobicniji srpski troll, pa ovo ne bi bolje ni kleti Mladic napiso.. E vidi sad, ja jos ni jednog ovakog upozano nisam, mozda vehabije, ali sa njima niti pricam niti kontaktiram niti me taki za njih zabolje... Hajd, ti sine satanski, idi odakle si doso i pisi tamo gdje si naucio pisat i ko ce ove tvoje postove sa odusevljenjem citati i prihvatiti.
Sezam

#429 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Sezam »

MuaDib wrote:Ponavljam separatistima su neprijatelji svi oni koji su za bosanskohercegovačku državu, među njima ima i Bošnjaka, i Srba, i Hrvata, i Bosanaca, i Hercegovaca, pa čak i Jugoslavena, pripadnika nacionalnih manjina i svih koji BiH nose u srcu.

Zaboravio si dodati na kraju "kao dio Jugoslavije/Velike Srbije".
Bosnjak333

#430 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

Ja cu se izjasniti Bosancem kad "vasi" Bosanci iz rs-a potpisu ukidanje ovog entiteta.
rajv0sa

#431 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rajv0sa »

Camil_Prasevic wrote:
bELMIN_666 wrote:Samo da potvrdim tvrdnje da nisu samo (pojedini) Srbi i Hrvati neprijatelji ove zemlje ,nego i (pojedini) Bošnjaci , koji su ozbiljno su ujedinjenje sa Turskom i nekakvu obnovu osmanskog carstva, a nemali broj je i onih koji su za veliku univerzalnu islamsku državu (ima neki arapski naziv). Tako nedavno jedan kolega sa fax-a meni pojašnjava kako se on nikada nebi borio u Armiji BiH, nego samo pod islamskom zastavom :-) .Da napomenem ovo nije nikakva moja fikcija nego se sa takvim ljudima susrećem svakodnevno.
:shock: :lol: Koja satira od posta. Ja, ljudi moji, kao da sam na serbian.cafe...Joj koja propagnda... Eto, neka sad dodje neko i neka me ubjedi da ovo nije najobicniji srpski troll, pa ovo ne bi bolje ni kleti Mladic napiso.. E vidi sad, ja jos ni jednog ovakog upozano nisam, mozda vehabije, ali sa njima niti pricam niti kontaktiram niti me taki za njih zabolje... Hajd, ti sine satanski, idi odakle si doso i pisi tamo gdje si naucio pisat i ko ce ove tvoje postove sa odusevljenjem citati i prihvatiti.
Camile te uvrede babi i majci prenesi. Ne znam, mozda zivis u nekoj pecini pa ne komuniciras sa ljudima. A mozda si se i i pronasao medju ovim Dzihadistima.(Zukorliceva NP raja) :mrgreen:
Camil_Prasevic

#432 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Camil_Prasevic »

bELMIN_666 wrote:
Camil_Prasevic wrote:
Camile te uvrede babi i majci prenesi. Ne znam, mozda zivis u nekoj pecini pa ne komuniciras sa ljudima. A mozda si se i i pronasao medju ovim Dzihadistima.(Zukorliceva NP raja) :mrgreen:
WTF??? Mali, pa nemoj psovat, nisam ni ja tebe. Et, ja zivim u pecini. Je`l ti lakse?
awaken

#433 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 22/04/2013 11:46, edited 1 time in total.
respo

#434 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

Bosnjak333 wrote: Nas problem je oduvijek bio vjerske prirode.Na Balkanu su rijetki problemi politicke prirode,oduvijek se ratovalo,ubijalo,protjerivalo iskljucivo zbog vjere.Tako je i danas.Stanovnistvo Bosne se u velikoj vecini dijeli na one koji vjeruju(Bosnjaci) i one koji ne vjeruju(Bosanci).Malo zvuci glupo,ali ako kazu da termin Bosnjak iskljucivo oznacava pripadnike islama onda termin Bosanac oznacava ateiste i agnostike.
vjeruje i dodik je li i on bosnjak?
theTruePath

#435 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Bosnjak nije tako,evo na anketi trenutno 11% bosanaca vjeruje a 17% ne vjeruje,gotovo 50-50% znaci

na forumu jos dominiraju ateisti,u pravom zivotu je islam dominantniji
rajv0sa

#436 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rajv0sa »

Camil_Prasevic wrote: WTF??? Mali, pa nemoj psovat, nisam ni ja tebe. Et, ja zivim u pecini. Je`l ti lakse?
Nista ja nisam opsovao,samo uzvratio istom mjerom :mrgreen:
awaken wrote:
Je li ovako Ćaršija vaspita? Kad vidim tebe, NP raja mi je skroz OK, a Fočake da ne spominjem :lol:
Gdje si to ti vidio mene :? , i btw nemam ja nista protiv NP raje ,ali imam protiv Zukorlic NP raje :-D
Fudo Bosna

#437 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Fudo Bosna »

JoseMujica wrote:
Fudo Bosna wrote:
Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!! :mrgreen:

Oj logiko ima li te igdje u nas Bošnjaka, pardon, Muja, Sulja i Fata/"Bosanaca" ??? :run:
dedera Fudo idi junačkom desnicom mjeri dokle je kukuruz narasto

Napisa dojučerašnji Jugosloven a sadašnji Bosanac i "ostade živ" !!!
Fudo Bosna

#438 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Fudo Bosna »

Camil_Prasevic wrote: Ti curo, znas li sta pricas? Ja hebem svakom Bosnjaku mater koji nije za cjelovitu i jedinstvenu BiH. Cak sta vise, puno njih bi je vidjelo do Zadra, Kosovske Mitrovice :) . Posto ce nas Bosnjaka biti oko 45 % a vas tz. Bosanaca 10 % BiH populacije, vidi se ko je taj koji ne zeli jacu BiH, jer da je zelite, jednostavno bi se pikljucili bosnjackom korpusu i time dokazali i sebi i komsijama i svjetu, da nas ima vise nego 55%, kojih smo za cjelovitu i unitarnu i jedinstvenu BiH. Jer bez Bosnjaka nema BiH a Bosanci tu dodju samo kao steta, nesto sto se mora pod hitno otsraniti, bilo s lijekovima, bilo hiruski. Vi ste, sve samo ne domoljubi, vi ste najobicni klasicni trojanski konj. Stvoreni ste da bi unistili BiH i sve sto je sveto u ovoj zemlji. Vi imate opasnu krizu identiteta. Da se(ili svi vi Bosnaci) kojim slucajom ti sutra nadjes u Hrvatskoj ili Srbiji, pisala bi se objerucke, kao Hrvatica ili pak Srpkinja. Vi Bosanci ne postojite da bi sebe uzdigli, nego postojite da bi nas Bosnjake ponizili i umanjili. Ja sam prvo covjek, pa Bosnjak, pa Bosanac i Hercegovac. A samo Bosanac, nikako nisam!

The 51st State

#439 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by The 51st State »

Bosnjak333 wrote:Ja cu se izjasniti Bosancem kad "vasi" Bosanci iz rs-a potpisu ukidanje ovog entiteta.
tacno tako ili kad na kurcu naraste nokat....
tendzera

#440 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by tendzera »

The 51st State wrote:
Bosnjak333 wrote:Ja cu se izjasniti Bosancem kad "vasi" Bosanci iz rs-a potpisu ukidanje ovog entiteta.
tacno tako ili kad na kurcu naraste nokat....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#441 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

Fudo Bosna wrote:
JoseMujica wrote:
Fudo Bosna wrote:
Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!! :mrgreen:

Oj logiko ima li te igdje u nas Bošnjaka, pardon, Muja, Sulja i Fata/"Bosanaca" ??? :run:
dedera Fudo idi junačkom desnicom mjeri dokle je kukuruz narasto

Napisa dojučerašnji Jugosloven a sadašnji Bosanac i "ostade živ" !!!
:-) :-) :-) pa ti znaš i ko je šta :shock: wow kakvo vizionarstvo u prošlosti i budućnosti....naprosto je nevjerovatno da pored ovako kapacitiranih intelektualaca tako bijedno živimo među smećem, okruženi psima i kolektivno depresivni...to mora da je plod neke zavjere i to međunarodne međunarodne, cionističko-papinsko-pravoslavne-hateističke protiv muslimana
tendzera

#442 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by tendzera »

piranadirana wrote:Srbin sam!
Pa sta ako si?
piranadirana

#443 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by piranadirana »

tendzera wrote:
Pa sta ako si?
Treba da bude što više Bosanaca i Hercegovaca, treba nam toga.
piranadirana

#444 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by piranadirana »

Ima li neko nekarelevantna istraživanja kolikobi procentualno moglo biti Bošnajak,, Srba, Hrvata, Bosanaca i Hercegovaca?
theTruePath

#445 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Paranoid

#446 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Paranoid »

piranadirana wrote:
tendzera wrote:
Pa sta ako si?
Treba da bude što više Bosanaca i Hercegovaca, treba nam toga.
Obrati se u sjemenište "Laktaši" kod Guardiana...
vaučer

#447 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by vaučer »

Ima li izbor 'Hercegovac'?
piranadirana

#448 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by piranadirana »

vaučer wrote:Ima li izbor 'Hercegovac'?
Naravno da ima, budi Hercegovac!

Novi_Nick

#449 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Novi_Nick »

Camil_Prasevic wrote:
muniza wrote: Do '93 se može reći da su branili naravno, to niko ne spori ali kasnije, smjenom "nepodobnih" generala, pogažena je ideja o jedinstvenoj BiH i dr. Frankenštain je oživio Bošnjaštvo, produkt toga, Dejton i nakaradno uređenje države sa nagrađenim zločinima. Hvala vozdra.
Ti curo, znas li sta pricas? Ja hebem svakom Bosnjaku mater koji nije za cjelovitu i jedinstvenu BiH. Cak sta vise, puno njih bi je vidjelo do Zadra, Kosovske Mitrovice :) . Posto ce nas Bosnjaka biti oko 45 % a vas tz. Bosanaca 10 % BiH populacije, vidi se ko je taj koji ne zeli jacu BiH, jer da je zelite, jednostavno bi se pikljucili bosnjackom korpusu i time dokazali i sebi i komsijama i svjetu, da nas ima vise nego 55%, kojih smo za cjelovitu i unitarnu i jedinstvenu BiH. Jer bez Bosnjaka nema BiH a Bosanci tu dodju samo kao steta, nesto sto se mora pod hitno otsraniti, bilo s lijekovima, bilo hiruski. Vi ste, sve samo ne domoljubi, vi ste najobicni klasicni trojanski konj. Stvoreni ste da bi unistili BiH i sve sto je sveto u ovoj zemlji. Vi imate opasnu krizu identiteta. Da se(ili svi vi Bosnaci) kojim slucajom ti sutra nadjes u Hrvatskoj ili Srbiji, pisala bi se objerucke, kao Hrvatica ili pak Srpkinja. Vi Bosanci ne postojite da bi sebe uzdigli, nego postojite da bi nas Bosnjake ponizili i umanjili. Ja sam prvo covjek, pa Bosnjak, pa Bosanac i Hercegovac. A samo Bosanac, nikako nisam!
Prvo izbjegavaj nekulturno i primitivno vrijedjanje tudjih majki i familija bez obzira sta oni o uredenju BiH mislili. Drugo slazem se s jednim dijelom tvog priloga koji je veoma konstruktivan i pametan. Medjutim neslazem se sa nekim mjesanjem pojmova o narodu, naciji i drzavi. Po narodnosti ili etnickoj grupi nema Bosanaca nego ima Bosnjaka, Srba, Hrvata i drugih manjina, medutim svi gradjani iz svih naroda i manjina iz Bosne i Hercegovine su po DRZAVNOSTI Bosanci i Hercegovci (ili skraceno Bosanci) jer se tako zove njihova maticna drzava. Pojedinci iz Mjesanih brakova nemogu biti po narodnosti ili etnickoj grupi Bosanci jer takva izvorna, neprirodna ili genetska etnicka grupa ne postoji ali se oni uvijek mogu izjasniti na popisu recimo po etnickom narodu jednog od njihovih roditelja. Primjer Otac Bosnjak a Mama Srpkinja, mozes se izjasniti kao Bosnjak (bosnjacko-srpskog porijekla) ili Srbin (srpsko-bosnjackog porijekla). Drugi primjer: Otac Albanac a Mama Bosnjakinja mozes se izjasniti kao Bosnjak (mjesovitog bosnjackog-albanskog porijekla) ili Albanac/Albanka (mjesovitog albanskog-bosnjackog porijekla). Treci primjer: Otac Hrvat a Mama Srpkinja mozes se izjasniti kao Srbin (mjesovitog srpsko-hrvatskog porijekla) ili Hrvat/Hrvatica (mjesovitog hrvatsko-srpskog porijekla) itd....
omađijaj me

#450 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

Novi_Nick wrote: Prvo izbjegavaj nekulturno i primitivno vrijedjanje tudjih majki i familija bez obzira sta oni o uredenju BiH mislili. Drugo slazem se s jednim dijelom tvog priloga koji je veoma konstruktivan i pametan. Medjutim neslazem se sa nekim mjesanjem pojmova o narodu, naciji i drzavi. Po narodnosti ili etnickoj grupi nema Bosanaca nego ima Bosnjaka, Srba, Hrvata i drugih manjina, medutim svi gradjani iz svih naroda i manjina iz Bosne i Hercegovine su po DRZAVNOSTI Bosanci i Hercegovci (ili skraceno Bosanci) jer se tako zove njihova maticna drzava. Pojedinci iz Mjesanih brakova nemogu biti po narodnosti ili etnickoj grupi Bosanci jer takva izvorna, neprirodna ili genetska etnicka grupa ne postoji ali se oni uvijek mogu izjasniti na popisu recimo po etnickom narodu jednog od njihovih roditelja. Primjer Otac Bosnjak a Mama Srpkinja, mozes se izjasniti kao Bosnjak (bosnjacko-srpskog porijekla) ili Srbin (srpsko-bosnjackog porijekla). Drugi primjer: Otac Albanac a Mama Bosnjakinja mozes se izjasniti kao Bosnjak (mjesovitog bosnjackog-albanskog porijekla) ili Albanac/Albanka (mjesovitog albanskog-bosnjackog porijekla). Treci primjer: Otac Hrvat a Mama Srpkinja mozes se izjasniti kao Srbin (mjesovitog srpsko-hrvatskog porijekla) ili Hrvat/Hrvatica (mjesovitog hrvatsko-srpskog porijekla) itd....
A zakaj neJma hrvat-bosnjakinja u tvom izlaganju?
Locked