CSKA, neće biti takva podjela, moje je barem mišljenje. Maksimalno 6% Bosanaca, mada ima još onih koji bi se tako deklarisali da se ne vode politikom čopora. Barem je u mom okruženju tako.
Izjasnjavanje na popisu
- Muhamed Đakmić
#376 Re: Izjasnjavanje na popisu
Istom tom logikom, i mi imamo, slažeš se? 
CSKA, neće biti takva podjela, moje je barem mišljenje. Maksimalno 6% Bosanaca, mada ima još onih koji bi se tako deklarisali da se ne vode politikom čopora. Barem je u mom okruženju tako.
- cyprus
#377 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ko je reko da se ne slažem? Evo šta ranije napisah:Sarajevo1946 wrote:Istom tom logikom, i mi imamo, slažeš se?![]()
cyprus wrote:Ta rubrika se generalno ne odnosi na pripadnost državi, mada pojedincu nije zabranjeno da svoj etnički identitet poistovjeti sa čim god hoće: državom, državljanstvom, regijom, religijom, gradom, zanimanjem, omiljenim stripom, omiljenim pokemonom, predmetom itd. Dakle, sasvim je legitimno da neko za svoju etničku pripadnost kaže i da je: Bosanac i Hercegovac, Jugoslaven, Bosanac, Musliman, Sarajlija, Automehaničar, Džedaj, Pikaču, Čovjek, Frižider itd.
- CSKA
#378 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja sam mislio ako ta cifra bude 10% i vise...onda je logicno i neminovno to,jer ova zemlja radi po etnickom kljucu.Imali bi onda jednu etnicku grupu koja bi brojala od 10-15% a da nema prava kao ostale grupe,koje cak broje i manje procenata ?Sarajevo1946 wrote:Istom tom logikom, i mi imamo, slažeš se?
Naravno i ja mislim da ce biti oko 5% bosanaca,ali nikad se ne zna.
- Muhamed Đakmić
#379 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ma ja, to je to.
U principu, svako ima pravo da se deklariše onako kako hoće, da svoju pripadnost poveže sa čim god on želi, i tu ne bi trebalo da bude rasprave. Ja mislim da je u državi sa tri konstitutivna naroda sa različitim religijama, od kojih dva i ne posmatraju tu državu kao dugoročnu kategoriju, pametnije onome ko dobro misli državi povezati svoj identitet sa samom državom, a ne sa jednom od religija, ali dobro. Svako neka iskaže ono što osjeća.
U principu, svako ima pravo da se deklariše onako kako hoće, da svoju pripadnost poveže sa čim god on želi, i tu ne bi trebalo da bude rasprave. Ja mislim da je u državi sa tri konstitutivna naroda sa različitim religijama, od kojih dva i ne posmatraju tu državu kao dugoročnu kategoriju, pametnije onome ko dobro misli državi povezati svoj identitet sa samom državom, a ne sa jednom od religija, ali dobro. Svako neka iskaže ono što osjeća.
-
muniza
#380 Re: Izjasnjavanje na popisu
Što popis bude bliži to će broj Bosanaca rasti siguran sam, moguće je kao pred izbore da bude dizanja međunacionalnih tenzija a narodu je toga preko neke stvari... ja se iskreno nadam da ćemo u federaciji nagurati na nekih 20% a na nivou BiH na 10%, sasvim dovoljno za početak.CSKA wrote:Ja sam mislio ako ta cifra bude 10% i vise...onda je logicno i neminovno to,jer ova zemlja radi po etnickom kljucu.Imali bi onda jednu etnicku grupu koja bi brojala od 10-15% a da nema prava kao ostale grupe,koje cak broje i manje procenata ?Sarajevo1946 wrote:Istom tom logikom, i mi imamo, slažeš se?
I bitno je shvatiti da ova prepadanja tipa da ćemo biti svrstani u "ostale", da nećemo moći naći posao i slično ne piju vode, rezultati su anonimni i niko neće moći vidjeti šta ste napisali.
- Fudo Bosna
#381 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sarajevo1946 wrote:Ma ja, to je to.
I tako izjašnjavanjem kao Bosanac, a to će uraditi samo Bošnjaci, a neće sigurno Srbi i Hrvati, dodatno će oslabiti samu državu jer će smanjiti broj onih koji su ponajviše za ovu državu, Bošnjaka? Stvarno taj Bošnjak misli “dobro”, svojoj državi a smanjenjem , vještačkim, stvarnog broja Bošnjaka, u stvari samo pomaže Dodika i pravo ” jača” državu BiH ! Ne vidim svrhe odricati se svoga bošnjačkog indentiteta kada to neče učiniti ni Srbi ni Hrvati, koja utopija, i to na vlastitu štetu !!!
- cyprus
#382 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kad sam ja Jugoslaven našo poso, naći ćete i vimuniza wrote:I bitno je shvatiti da ova prepadanja tipa da ćemo biti svrstani u "ostale", da nećemo moći naći posao i slično ne piju vode, rezultati su anonimni i niko neće moći vidjeti šta ste napisali.
Last edited by cyprus on 07/04/2013 14:59, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#383 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kako ba, pa ako nas je tako malo, beznačajni smo, je l' tako? 
-
mzungu
#384 Re: Izjasnjavanje na popisu
@cyprus
Za pojasnjenje od par postova prije.
I samo da se ova agonija vise zavrsi, tj da se popisemo
I samo da se ova agonija vise zavrsi, tj da se popisemo
- Fudo Bosna
#385 Re: Izjasnjavanje na popisu
muniza wrote:Što popis bude bliži to će broj Bosanaca rasti siguran sam, moguće je kao pred izbore da bude dizanja međunacionalnih tenzija a narodu je toga preko neke stvari... ja se iskreno nadam da ćemo u federaciji nagurati na nekih 20% a na nivou BiH na 10%, sasvim dovoljno za početak.CSKA wrote:Ja sam mislio ako ta cifra bude 10% i vise...onda je logicno i neminovno to,jer ova zemlja radi po etnickom kljucu.Imali bi onda jednu etnicku grupu koja bi brojala od 10-15% a da nema prava kao ostale grupe,koje cak broje i manje procenata ?Sarajevo1946 wrote:Istom tom logikom, i mi imamo, slažeš se?
I bitno je shvatiti da ova prepadanja tipa da ćemo biti svrstani u "ostale", da nećemo moći naći posao i slično ne piju vode, rezultati su anonimni i niko neće moći vidjeti šta ste napisali.
Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!!
Oj logiko ima li te igdje u nas Bošnjaka, pardon, Muja, Sulja i Fata/"Bosanaca" ???
-
muniza
#386 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pogrešno, državu oslabiti neće neko ko se izjasni identificirajući se sa njom, neće čak ni Bošnjake. Evo ja npr nikad u životu nisam ni pomislio da se nazovem Bošnjakom a musliman sam, znači na mene nikad nisu ni mogli računati osim po imenu i prezimenu... A ovo za Srbe i Hrvate ne bih bio tako siguran, ima i među njima onih kojima je dosadilo biti dio krda, koliko, vidjet ćemo.Fudo Bosna wrote:Sarajevo1946 wrote:Ma ja, to je to.
I tako izjašnjavanjem kao Bosanac, a to će uraditi samo Bošnjaci, a neće sigurno Srbi i Hrvati, dodatno će oslabiti samu državu jer će smanjiti broj onih koji su ponajviše za ovu državu, Bošnjaka? Stvarno taj Bošnjak misli “dobro”, svojoj državi a smanjenjem , vještačkim, stvarnog broja Bošnjaka, u stvari samo pomaže Dodika i pravo ” jača” državu BiH ! Ne vidim svrhe odricati se svoga bošnjačkog indentiteta kada to neče učiniti ni Srbi ni Hrvati, koja utopija, i to na vlastitu štetu !!!
- cyprus
#387 Re: Izjasnjavanje na popisu
Još jednom: koliko god bilo Bošnjaka, to neće ni milimetra ojačati ili oslabiti državu... Isto važi i za Bosance...
Može na popisu biti 100% Bosanaca, al koja korist kad bi Bosanci iz RS-a i Bosanci iz zapadne Hercegovine opet bili antidržavno nastrojeni...
Previše se zamarate nomenklaturom
Može na popisu biti 100% Bosanaca, al koja korist kad bi Bosanci iz RS-a i Bosanci iz zapadne Hercegovine opet bili antidržavno nastrojeni...
Previše se zamarate nomenklaturom
-
racionalista
#388 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ako Bošnjaka bude preko 50% onda datum održavanja popisa treba uzeti kao zvanični početak stvaranja naše nacionalne države. Kad se pređe 50% onda više nije daleko ni 75%. Samo treba ove ometajuće faktore dovesti u red.
-
muniza
#389 Re: Izjasnjavanje na popisu
Mene Bošnjaci nikad nisu uspjeli uvjeriti da im je BiH na prvom mjestu tako da daljnja priča nema smisla.Fudo Bosna wrote: Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!!![]()
Oj logiko ima li te igdje u nas Bošnjaka, pardon, Muja, Sulja i Fata/"Bosanaca" ???
Postavljač teme, znači jedan od plaćenih promotora bošnjaštva više puta reče biće Bošnjaka i poslije Bosne, pa šta zaključiti iz toga
- cyprus
#390 Re: Izjasnjavanje na popisu
Wet dreamsracionalista wrote:Ako Bošnjaka bude preko 50% onda datum održavanja popisa treba uzeti kao zvanični početak stvaranja naše nacionalne države. Kad se pređe 50% onda više nije daleko ni 75%. Samo treba ove ometajuće faktore dovesti u red.
-
muniza
#391 Re: Izjasnjavanje na popisu
Edit: evo post iznad mog, ovaj sa 75% je sve rekao, suvišno i komentarisati, samo nastavite tako, samo ćete jačati one koje trenutno najviše mrzite!muniza wrote:Mene Bošnjaci nikad nisu uspjeli uvjeriti da im je BiH na prvom mjestu tako da daljnja priča nema smisla.Fudo Bosna wrote: Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!!![]()
Postavljač teme, znači jedan od plaćenih promotora bošnjaštva više puta reče biće Bošnjaka i poslije Bosne, pa šta zaključiti iz toga
-
racionalista
#392 Re: Izjasnjavanje na popisu
pa ćeraćemo se hbt, ko kaže da su snovi neostvarivicyprus wrote:Wet dreamsracionalista wrote:Ako Bošnjaka bude preko 50% onda datum održavanja popisa treba uzeti kao zvanični početak stvaranja naše nacionalne države. Kad se pređe 50% onda više nije daleko ni 75%. Samo treba ove ometajuće faktore dovesti u red.
- Fudo Bosna
#393 Re: Izjasnjavanje na popisu
muniza wrote:Pogrešno, državu oslabiti neće neko ko se izjasni identificirajući se sa njom, neće čak ni Bošnjake. Evo ja npr nikad u životu nisam ni pomislio da se nazovem Bošnjakom a musliman sam, znači na mene nikad nisu ni mogli računati osim po imenu i prezimenu... A ovo za Srbe i Hrvate ne bih bio tako siguran, ima i među njima onih kojima je dosadilo biti dio krda, koliko, vidjet ćemo.Fudo Bosna wrote:Sarajevo1946 wrote:Ma ja, to je to.
Neće oslabiti državu? Historija nas prijatelju upravo ući suprotno ! Argument sile i brojnosti je Bogami počesto i u Evropi bio najbitniji, ako misliš da je ista pregovaračka pozicija naroda kome je interes BiH 100% , Bošnjaka, ako ih je 51 % i npr 40ili 35 % gorko se varaš! A to da će se Srbi i Hrvati izjašnjavati kao Bosanci, to je tako smješno i naivno, pogledaj sve popise u povijesti , pa ćeš vidjeti šta je srpsko/hrvatski plebiscit ! Oni su uvijek 95 % uvijek bili Srbi i Hrvati !!!
-
racionalista
#394 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ama eno ćitaba gdje su uneseni podaci popisa stanovnistva od 1879 pa nadalje. Prelistajte to malo pa će vam sve biti jasno.
-
Ripicipi
#395 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pravi patriJota ove zemljeracionalista wrote:Ako Bošnjaka bude preko 50% onda datum održavanja popisa treba uzeti kao zvanični početak stvaranja naše nacionalne države. Kad se pređe 50% onda više nije daleko ni 75%. Samo treba ove ometajuće faktore dovesti u red.
Bosnjaci gube kompas.
Last edited by Ripicipi on 07/04/2013 15:19, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#396 Re: Izjasnjavanje na popisu
muniza wrote:Mene Bošnjaci nikad nisu uspjeli uvjeriti da im je BiH na prvom mjestu tako da daljnja priča nema smisla.Fudo Bosna wrote: Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!!![]()
Jest vala i u odbrani 92/95 svi mi Bošnjaci smo listom bili protiv RBiH, a za odcepljenje Bošnjačke republike, ali sreća VRS i HVO, sačuvaše Domovinu !!!
-
Armin92
#397 Re: Izjasnjavanje na popisu
potres_mozga wrote:Pravi patriJota ove zemljeracionalista wrote:Ako Bošnjaka bude preko 50% onda datum održavanja popisa treba uzeti kao zvanični početak stvaranja naše nacionalne države. Kad se pređe 50% onda više nije daleko ni 75%. Samo treba ove ometajuće faktore dovesti u red.
Bosnjaci gube kompas.
- CSKA
#398 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kakve veze ima i 51 % i 75% ako nemas moc.BiH je i 1992 imala i legitimitet i 64% na referendumu,ali nije imala moc da sprovede to.Bila je jedina drzava na svijetu gdje su pobunjenici jaci od same drzave.
Bosanci mogu dobro shebati velikosrpsku politiku ako se sloze neke kockice.
Bosanci mogu dobro shebati velikosrpsku politiku ako se sloze neke kockice.
-
muniza
#399 Re: Izjasnjavanje na popisu
Do '93 se može reći da su branili naravno, to niko ne spori ali kasnije, smjenom "nepodobnih" generala, pogažena je ideja o jedinstvenoj BiH i dr. Frankenštain je oživio Bošnjaštvo, produkt toga, Dejton i nakaradno uređenje države sa nagrađenim zločinima. Hvala vozdra.Fudo Bosna wrote:muniza wrote:Mene Bošnjaci nikad nisu uspjeli uvjeriti da im je BiH na prvom mjestu tako da daljnja priča nema smisla.Fudo Bosna wrote: Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!!![]()
Jest vala i u odbrani 92/95 svi mi Bošnjaci smo listom bili protiv RBiH, a za odcepljenje Bošnjačke republike, ali sreća VRS i HVO, sačuvaše Domovinu !!!
-
The 51st State
#400 Re: Izjasnjavanje na popisu
ovakvo izvrtanje cinjenica odavno nisam vidio, jos od radovana...