Izjasnjavanje na popisu

Locked
Tesla10

#3626 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

Hajvan wrote:da nije bitno, nebi klali i ubijali, te protjerivali....

eto, nije ni meni bitno....al, kad pokuca na vrata na koja je dosao po spisku s namjerom da ti presudi- šta'š kazati-- "pusti mene, meni to nije bitno, ja sam dobar _ _ _ _ _ _ ( čovjek, pingvin, motokultivator, kombajn)!!"
Zašto misliš da će ti biti nešto bolje, ako se izjasniš kao Bošnjak ? Da budemo odmah na čisto, ti se izjasni kako hoćeš, jer je to tvoja lična stvar i samo ti o tome možeš odlučivati. Ali ja stvarno ne znam kakve veze ima izjašnjavanje na popisu, sa svim tim ubistvima i stradanjima. Evo, na ovo sam prvobitno mislio, i nadam se da su pojedinci ovdje zadovoljni :roll: .
Last edited by Tesla10 on 19/06/2013 16:56, edited 1 time in total.
escobar__

#3627 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

Tesla10 wrote:Ali ja stvarno ne znam kakve veze ima nacionalnost nekoga čovjeka, sa svim tim ubijanjima i stradanjima.
:lol:

Ovo već postaje komično...
lazni liberal

#3628 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Tesla10 wrote:

eto, nije ni meni bitno....al, kad pokuca na vrata na koja je dosao po spisku s namjerom da ti presudi- šta'š kazati-- "pusti mene, meni to nije bitno, ja sam dobar _ _ _ _ _ _ ( čovjek, pingvin, motokultivator, kombajn)!!"
Zašto misliš da će ti biti nešto bolje, ako se izjasniš kao Bošnjak ? Da budemo odmah na čisto, ti se izjasni kako hoćeš, jer je to tvoja lična stvar i samo ti o tome možeš odlučivati. Ali ja stvarno ne znam kakve veze ima nacionalnost nekoga čovjeka, sa svim tim ubijanjima i stradanjima.
Nije im pomogla ta prica ja se ne izjasnjavam ja sam dobar covjek nego bilo kako da su se izjasnjavali ubijeni su zbog onoga sto jesu a to je zato sto su Bosnjaci.
ModraRijeka

#3629 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

escobar__ wrote:
Tesla10 wrote:Ali ja stvarno ne znam kakve veze ima nacionalnost nekoga čovjeka, sa svim tim ubijanjima i stradanjima.

Nevjerovatno.
lazni liberal

#3630 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

escobar__ wrote:

:thumbup:
славянин

#3631 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

lazni liberal wrote:
Tesla10 wrote:

Zašto misliš da će ti biti nešto bolje, ako se izjasniš kao Bošnjak ? Da budemo odmah na čisto, ti se izjasni kako hoćeš, jer je to tvoja lična stvar i samo ti o tome možeš odlučivati. Ali ja stvarno ne znam kakve veze ima nacionalnost nekoga čovjeka, sa svim tim ubijanjima i stradanjima.
Nije im pomogla ta prica ja se ne izjasnjavam ja sam dobar covjek nego bilo kako da su se izjasnjavali ubijeni su zbog onoga sto jesu a to je zato sto su Bosnjaci.
Opet mi dodjosmo do ubijanja,genocida itd A tema o popisu stanovnistva.Bas me zanima kada bi se svako ko nije Srbin izjasnio kao Bosnjak dali bi to ista promjenilo?
miki.ba

#3632 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Ljudi su ubijani zato što su bili islamske vjeroispovjesti, oni su se mogli izjašnjavati i kao Jugosloveni no to im ništa ne bi pomoglo.
Tesla10

#3633 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

Možda sam se pogrešno izrazio. Bez obzira koje ti bio nacionalnosti, vjere ili boje kože, opet te može neka budala ubiti, samo zato što je to njoj čejf. Istina je to da su mnogi ljudi stradali zbog toga što su bili druge nacionalnosti i vjere, ali to opet nije dovoljan razlog da se ljudima govori kako se ko treba ili ne treba izjasniti. Nacionalnost i vjera su stvar pojedinca, i toga pojedinca treba pustiti da sam odluči koje je naconalnosti, vjere itd.
ModraRijeka

#3634 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

Tesla10 wrote:Možda sam se pogrešno izrazio. Bez obzira koje ti bio nacionalnosti, vjere ili boje kože, opet te može neka budala ubiti, samo zato što je to njoj čejf. Istina je to da su mnogi ljudi stradali zbog toga što su bili druge nacionalnosti i vjere, ali to opet nije dovoljan razlog da se ljudima govori kako se ko treba ili ne treba izjasniti. Nacionalnost i vjera su stvar pojedinca, i toga pojedinca treba pustiti da sam odluči koje je naconalnosti, vjere itd.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Fino ti je covjek objasnio: ubijani su cisto zbog vjere, mogli su se izjasniti kao Jugosloveni (i mnogi jesu), ne bi im pomoglo. Isto nece ni vama pomoci sto ste "napredni, moderni, emancipovani, nenacionalisticki Bosanci i Hercegovci". Za 2/3 populacije ove zemlje ste jednostavno balije.
escobar__

#3635 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

ModraRijeka wrote:
Tesla10 wrote:Možda sam se pogrešno izrazio. Bez obzira koje ti bio nacionalnosti, vjere ili boje kože, opet te može neka budala ubiti, samo zato što je to njoj čejf. Istina je to da su mnogi ljudi stradali zbog toga što su bili druge nacionalnosti i vjere, ali to opet nije dovoljan razlog da se ljudima govori kako se ko treba ili ne treba izjasniti. Nacionalnost i vjera su stvar pojedinca, i toga pojedinca treba pustiti da sam odluči koje je naconalnosti, vjere itd.

Fino ti je covjek objasnio: ubijani su cisto zbog vjere, mogli su se izjasniti kao Jugosloveni (i mnogi jesu), ne bi im pomoglo. Isto nece ni vama pomoci sto ste "napredni, moderni, emancipovani, nenacionalisticki Bosanci i Hercegovci". Za 2/3 populacije ove zemlje ste jednostavno balije.
Pusti ih nek se izjašnjavaju kako hoće, u tome se s @Tesla10 slažem, nema koristi od tjeranja nekoga na nešto. Meni lično je i drago što nakon popisa zvanično neću bit pripadnik istog naroda s njima.
славянин

#3636 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

ModraRijeka wrote:

Kako ko :mrgreen: .Sta onda kod mene gdje imas Bosnjaka/Muslimana,Hrvata/Katolika,Srba/Pravoslavaca.Meni je dobro i nemam nikakvih problema ni sa kim. :P
miki.ba

#3637 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

2/3 je pretjerano.
Pomoci ce državi BiH.
ModraRijeka

#3638 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

славянин wrote: Kako ko :mrgreen: .Sta onda kod mene gdje imas Bosnjaka/Muslimana,Hrvata/Katolika,Srba/Pravoslavaca.Meni je dobro i nemam nikakvih problema ni sa kim. :P
Jos jedan lazni Bosanac koji na ovakvim temama postane najveci BH patriota i na ostalim svim snagama brani Srpstvo :)
Tesla10

#3639 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Tesla10 »

Nisam mislio nikako da se izjasnim što se tiče svoje nacionalnosti, ali sada sam promijenio mišljenje. Izjasnit ću se kao Bosanac, pa onda svi puknite od muke ! I još niste odgovorili na pitanje koje vam je postavio drug Cлавянин. Zašto je toliko bitno da se neko izjasni kao Bošnjak ? Zašto ? Zar ste to vi Bošnjaci nešto vrijedniji od nas Bosanaca ?
ModraRijeka

#3640 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

miki.ba wrote:2/3 je pretjerano.
Pomoci ce državi BiH.
2/3 je realnije od vasih utopijskih ideja o "jednom narodu sa tri vjere". To sto vi imate problem sa realnoscu je vasa stvar.
ModraRijeka

#3641 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

Tesla10 wrote:Nisam mislio nikako da se izjasnim što se tiče svoje nacionalnosti, ali sada sam promijenio mišljenje. Izjasnit ću se kao Bosanac, pa onda svi puknite od muke ! I još niste odgovorili na pitanje koje vam je postavio drug Cлавянин. Zašto je toliko bitno da se neko izjasni kao Bošnjak ? Zašto ? Zar ste to vi Bošnjaci nešto vrijedniji od nas Bosanaca ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak taj idenitet "Bosanaca" u pm :lol: :lol: :lol: :lol: "Nisam se mislio izjasniti ali sad vama u inat bas hocu, sad sam Bosanac sa dna kace" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vidis koliko je smijesna ta vasa umjetnicka "nacija"? Jel ti sad jasnije zasto niste u ustavu i nikad necete biti?
Last edited by ModraRijeka on 19/06/2013 17:04, edited 2 times in total.
CSKA

#3642 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by CSKA »

Samo u Bosni se u jednu recenicu moze staviti "dominacija" i "gradjanska".
lazni liberal

#3643 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

ModraRijeka wrote:
Tesla10 wrote:Nisam mislio nikako da se izjasnim što se tiče svoje nacionalnosti, ali sada sam promijenio mišljenje. Izjasnit ću se kao Bosanac, pa onda svi puknite od muke ! I još niste odgovorili na pitanje koje vam je postavio drug Cлавянин. Zašto je toliko bitno da se neko izjasni kao Bošnjak ? Zašto ? Zar ste to vi Bošnjaci nešto vrijedniji od nas Bosanaca ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak taj idenitet "Bosanaca" u pm :lol: :lol: :lol: :lol: "Nisam se mislio izjasniti ali sad vama u inat bas hocu, sad sam Bosanac sa dna kace" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vidis koliko je smijesna ta vasa umjetnicka "nacija"? Jel ti sad jasnije zasto niste u ustavu i nikad necete biti?
:thumbup:
славянин

#3644 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

ModraRijeka wrote:
славянин wrote: Kako ko :mrgreen: .Sta onda kod mene gdje imas Bosnjaka/Muslimana,Hrvata/Katolika,Srba/Pravoslavaca.Meni je dobro i nemam nikakvih problema ni sa kim. :P
Jos jedan lazni Bosanac koji na ovakvim temama postane najveci BH patriota i na ostalim svim snagama brani Srpstvo :)
:lol: :lol: Nista nisam 100% budi Bosnjak i tako da nisam Bosanac :lol: ,Vjerovatno za razliku od tvoje moja porodica (sira) se sastoji od svih naroda u BiH tako da meni pripada 100% BiH za razliku od tvog vakufa od 33% :P :mrgreen:
miki.ba

#3645 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

ModraRijeka wrote:
miki.ba wrote:2/3 je pretjerano.
Pomoci ce državi BiH.
2/3 je realnije od vasih utopijskih ideja o "jednom narodu sa tri vjere". To sto vi imate problem sa realnoscu je vasa stvar.
Ideja je jedna nacija bez obzira na vjersku pripadnost.
Ne ocekujem da ce te razumjeti.
Last edited by miki.ba on 19/06/2013 17:10, edited 1 time in total.
lazni liberal

#3646 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

A tezu o 24 ili 33 % obicno potezu oni kojima je stalo do Bosne :-) . How yes no.
славянин

#3647 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

lazni liberal wrote:A tezu o 24 ili 33 % obicno potezu oni kojima je stalo do Bosne :-) . How yes no.
Pa koliko je pod politickim uticajem striktno "Bosnjackih" stranaka :? ,RS ne - Vecina Hercegovine ne, neka podrucija u srednjoj Bosni ne.Jednostavna racunica.
A meni ko kod kuce od Mostara preko Sarajeva do Banja Luke :P :P :mrgreen:
escobar__

#3648 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

ModraRijeka wrote:

Njihovo Bosanstvo je samo nastavak Jugoslovenstva, tj. još jedan propali pokušaj zajedništva sa onim koji to zajedništvo ne žele. Sutra nek Bosna uđe u EU više neće bit Bosanci, već Evropljani, odnosno, Europljani i ponavljat istu priču kao i do sada.

Pa barem pola njih ovdje je javno priznalo kako bi sutra pravili nove Srboslavije, a neki se spucaju do te mjere da ponosno istaknu bosansku nacionalnost, te u istom komentaru negiraju bosanski jezik. Nema dalje.

S takvim nedefinisanim likovima nema potrebe raspravljat. Nek se izjasne kako im je ćejf, samo ih upozorit da je trenutni Ustav takav da Ostali ne predstavljaju konstitutivni narod, da sutra ne bi bilo kuknjave kako su ugroženi, nepriznati, ovakvi, onakvi. Sve ostalo je do njih.

@miki.ba: Da, nećemo. Zato smo izvršili genocid nad Srbima i Hrvatima, protjerali ih sa više od 50% bh. teritorije, popalili im crkve i druga svetišta, kuće, gradove i sl. Sve zbog toga što ne želimo biti s njima.
ModraRijeka

#3649 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

miki.ba wrote: Ideja je jedna nacija bez obzira na vjersku pripadnost.
Ne ocekujem da ce te razumjeti, pa vi necete da ste u istoj državi sa cafirima i vlasima.
Vidis, ovo je razlika izmedju mene i tebe. Ja ti govorim o realnosti a ti meni o "idejima". Sam shvatas da si utopican, nerealan: sam si svjestan da te prica o "bosanstvu" mozes prosipati na samo 24% teritorije, a sta radis? Ides da propagiras bosanstvo medju "cafirima" i "vlasima" (koje mi Bosnjaci izgleda mrzimo)? Ne, nego kazes Bosnjacima kako su oni ti koji kvare tvoju utopiju jer "nece u istoj drzavi sa tim istim cafirima i vlasima". Samo tesko ti je objasniti zasto bosanstvo moze uspjeti jedino u sredinama u kojima su Bosnjaci vecina.
ModraRijeka

#3650 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ModraRijeka »

славянин wrote: :lol: :lol: Nista nisam 100% budi Bosnjak i tako da nisam Bosanac :lol: ,Vjerovatno za razliku od tvoje moja porodica (sira) se sastoji od svih naroda u BiH tako da meni pripada 100% BiH za razliku od tvog vakufa od 33% :P :mrgreen:
Providan si :) Jos od komentara o "preglasavanju Srba" na referendumu i "kosovskim junacima".
Locked