kakav si sa lovom pipi?PipiDugaDevetka wrote: Nije mi prvi put da sam u medijima širom SFR Regiona.
Izjasnjavanje na popisu
-
radostan dan
#3401 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
Krushna mrva
#3402 Re: Izjasnjavanje na popisu
a vala i mi svoje konje za trku imamolazni liberal wrote:Koji je ovaj Kurir odron od novina
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3403 Re: Izjasnjavanje na popisu
Što? Ko i svaki drugi penzionisani umirovljenik (Da proste adolescenti koji čitaju ovo) u BiH. Otplaćujem kredit.radostan dan wrote:kakav si sa lovom pipi?PipiDugaDevetka wrote: Nije mi prvi put da sam u medijima širom SFR Regiona.
Misliš da se sklonim neko vrijeme negdje? Ne dolazi u obzir. I džehenem i pakao sam prošao. Najgora mi je bila nemoć da nešto učinim dok su mi ''razvlačili pamet''. Promašiše me.
-
radostan dan
#3404 Re: Izjasnjavanje na popisu
ma jok, nego računam kako da unovčiš popularnost... 
-
Bodkin
#3405 Re: Izjasnjavanje na popisu
Uu jeben si misionar nema stalazni liberal wrote:Ja znam njih 7 sto su bili neodlucni a sad ce se izjasniti kao Bosnjaci.privremeni wrote:strana 135-a![]()
jel izvedoste koga iz "zablude" ??
-
theTruePath
#3406 Re: Izjasnjavanje na popisu
Imas li preko 60 godina? ja te uvijek zamisljao kao mladjegPipiDugaDevetka wrote:Što? Ko i svaki drugi penzionisani umirovljenik (Da proste adolescenti koji čitaju ovo) u BiH. Otplaćujem kredit.radostan dan wrote:kakav si sa lovom pipi?PipiDugaDevetka wrote: Nije mi prvi put da sam u medijima širom SFR Regiona.
Misliš da se sklonim neko vrijeme negdje? Ne dolazi u obzir. I džehenem i pakao sam prošao. Najgora mi je bila nemoć da nešto učinim dok su mi ''razvlačili pamet''. Promašiše me.
- escobar__
#3407 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ma ovdje je u pitanju klasična ideološka podjela između sekularista i onih nešto religioznijih. Svako društvo u suštini ima takvu podjelu ali mi smo, po običaju, jedinstveni po tome što će kod nas na popisu od jednog, nastati dva naroda, što je samo po sebi debilno ali i priliči ovoj kvazi-državi.
Mislim da je svaka rasprava na temu šta je ispravno suvišna, pošto ni jedna, a ni druga strana u svojim stavovima neće popustiti - za jedne su Bošnjaci "islamisti" koji bi da se IZ miješa u državne poslove, te automatski povezani sa SDA, dok su za druge Bosanci komunjare, SDP-ovi, ovi, oni...
Bezvezno prekakavanje o tome na preko 100 stranica... Popis će biti, pokazati koliko koga ima i to je to. Pretpostavljam da će tada biti stavljena i konačna tačka na ovu ideološku podjelu koja će tada postati i stvarna podjela na dva različita naroda.
Mislim da je svaka rasprava na temu šta je ispravno suvišna, pošto ni jedna, a ni druga strana u svojim stavovima neće popustiti - za jedne su Bošnjaci "islamisti" koji bi da se IZ miješa u državne poslove, te automatski povezani sa SDA, dok su za druge Bosanci komunjare, SDP-ovi, ovi, oni...
Bezvezno prekakavanje o tome na preko 100 stranica... Popis će biti, pokazati koliko koga ima i to je to. Pretpostavljam da će tada biti stavljena i konačna tačka na ovu ideološku podjelu koja će tada postati i stvarna podjela na dva različita naroda.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3408 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bliže sam 6 banki nego petobanki.theTruePath wrote: Imas li preko 60 godina? ja te uvijek zamisljao kao mladjeg
Naživio sam se, svjedno mi je šta će mi biti što sam uvrijedio potpredsjednika susjedne države, nažalost Bošnjaka.
Nisam ja ovdje tema. Vidi naslov.
-
_Sarajka
#3409 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ako se desi na popisu ovaj scenario koji ti predvidjaš i Bosanaca, Muslimana ili Hercegovaca na popisu bude više od par promila, onda nismo bolje ni zasluzili.escobar__ wrote:Ma ovdje je u pitanju klasična ideološka podjela između sekularista i onih nešto religioznijih. Svako društvo u suštini ima takvu podjelu ali mi smo, po običaju, jedinstveni po tome što će kod nas na popisu od jednog, nastati dva naroda, što je samo po sebi debilno ali i priliči ovoj kvazi-državi.
Očigledno da DB ili neka druga obavještajna sluzba susjeda radi dobar posao iz sjene, a da smo mi kao narod ostali naivni kao što smo bili i devedesetih.
SVA medjusobna neslaganja i stranačka previranja na popisu ne smiju imati utjecaja.
Ustavna odrednica "Bošnjak /Bošnjakinja"je jedina prava mogućnost za izjašnjavanje.Kako " islamista tako i sekularnih Bošnjaka".Poslije popisa opet mozemo raspravljati kao i do sada što smo.
Nacionalni interes mora biti iznad svih podjela..I u toj zadaći ne smijemo zakazati.
Ako zakazemo, svakako će naše slabosti i razjedinjenost biti iskorištenog na sve moguće načine a pogotovo u političke ciljeve protivne interesima našeg naroda.
- PipiDugaDevetka
#3410 Re: Izjasnjavanje na popisu
Drago mi je zbog Prasima- ostaće mu ovaj nadimak dovijeka.Krushna mrva wrote: Nisam znao da si i ranije bio zvijezda, ali nemoj vise da pretis![]()
- escobar__
#3411 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sve stoji, samo pogledaj komentare u temi i sve će ti biti jasno - jedan te isti narod (a to da se radi o jednom te istom narodu neće osporit ni jedni, ni drugi) je već poprilično podijeljen i to je fakat. Pitanje je samo koliki je procenat jednih, a koliki drugih, tj. koliko se doguralo s tom podjelom.
-
_Sarajka
#3412 Re: Izjasnjavanje na popisu
Zanimljiva činjenica je da samo Bošnjaci imaju :escobar__ wrote:Sve stoji, samo pogledaj komentare u temi i sve će ti biti jasno - jedan te isti narod (a to da se radi o jednom te istom narodu neće osporit ni jedni, ni drugi) je već poprilično podijeljen i to je fakat. Pitanje je samo koliki je procenat jednih, a koliki drugih, tj. koliko se doguralo s tom podjelom.
Nedoumica u vezi identiteta
Nemaju na umu dobrobit sopstvenog naroda i budućih generacija
Ne bave se bitnim pitanjima i odgovorima koji dovode u pitanje nacionalni interes i politički utjecaj..
Zanemaruju uzroke rata i pod cijenu amnestiranja zločinaca sopstvenih zrtava i sl..
Uglavnom bilo bi pozeljno znati koliko ovih nacionalno neosviještenih ima procentualno, radi informacija ako ništa..
- Platformas
#3413 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kampanja "Bitno je biti Bošnjak" je bila kontraproduktivna, pustite ljude da se izjasne onako kako se osjećaju.
Smiješno mi je kad ljudi koji ne žive u BiH govore kako je bitno biti Bošnjak, a ko će znati, možda se sa strane i sa par stotina a možda i hiljada kilometara bolje vidi situacija ovde.
Smiješno mi je kad ljudi koji ne žive u BiH govore kako je bitno biti Bošnjak, a ko će znati, možda se sa strane i sa par stotina a možda i hiljada kilometara bolje vidi situacija ovde.
- CSKA
#3414 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pipi ako postane slavan,odmah sa njim u Farmu ili Velikog Brata
Sto se tice kampanje " Bitno je biti Bosnjak",kampanja kao kampanja,imala je i SPC slicnu kampanju u CG.Legitimno sve.
Samo mi nesto tu smijesno...potencira se da Bosnjak ne treba biti iskljucivo Islamske vjeroispovjesti,moze i ateista i katolik i pravoslavac,budista itd...a u kampanji se eksplicitno naglasava "vjera mi je Islam"
Sto se tice kampanje " Bitno je biti Bosnjak",kampanja kao kampanja,imala je i SPC slicnu kampanju u CG.Legitimno sve.
Samo mi nesto tu smijesno...potencira se da Bosnjak ne treba biti iskljucivo Islamske vjeroispovjesti,moze i ateista i katolik i pravoslavac,budista itd...a u kampanji se eksplicitno naglasava "vjera mi je Islam"
-
ovejaraS
#3415 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nedoumica postoji jer Bošnjaštvo je stari istorijski termin koji je trebao da obuhvati sve stanovnike BIH kao što je to nekad bio slučaj, ali kada taj naziv koristi samo dio naroda cijele BIH, onda postoji veliki strah od buduće definitivne podjele i raspada BIH. Ovaj problem je malo kompleksniji i dublji od onoga kako ga neki pokušavaju prikazati - prostim navijačkim odlučivanjem i naredbom_Sarajka wrote:Zanimljiva činjenica je da samo Bošnjaci imaju :escobar__ wrote:Sve stoji, samo pogledaj komentare u temi i sve će ti biti jasno - jedan te isti narod (a to da se radi o jednom te istom narodu neće osporit ni jedni, ni drugi) je već poprilično podijeljen i to je fakat. Pitanje je samo koliki je procenat jednih, a koliki drugih, tj. koliko se doguralo s tom podjelom.
Ne bave se bitnim pitanjima i odgovorima koji dovode u pitanje nacionalni interes i politički utjecaj..
Zanemaruju uzroke rata i pod cijenu amnestiranja zločinaca sopstvenih zrtava i sl..
Uglavnom bilo bi pozeljno znati koliko ovih nacionalno neosviještenih ima procentualno, radi informacija ako ništa..
-
_Sarajka
#3416 Re: Izjasnjavanje na popisu
A još je smiješnije kad pojedinci počnu i pored Bosanaca, Hercegovaca, Muslimana i Bošnjaka uvoditi i dijasporu kao kategoriju za izjašnjavanje na popisu ..Mislim, malo im podjela..Platformas wrote:Kampanja "Bitno je biti Bošnjak" je bila kontraproduktivna, pustite ljude da se izjasne onako kako se osjećaju.
-
Krushna mrva
#3417 Re: Izjasnjavanje na popisu
Prije bi ga u tvorza poslali nego u Farmu. Ali fakat odakle mu ideja da prijeti metkom??CSKA wrote:Pipi ako postane slavan,odmah sa njim u Farmu ili Velikog Brata![]()
-
Bodkin
#3418 Re: Izjasnjavanje na popisu
prvi bold_Sarajka wrote:Ako se desi na popisu ovaj scenario koji ti predvidjaš i Bosanaca, Muslimana ili Hercegovaca na popisu bude više od par promila, onda nismo bolje ni zasluzili.escobar__ wrote:Ma ovdje je u pitanju klasična ideološka podjela između sekularista i onih nešto religioznijih. Svako društvo u suštini ima takvu podjelu ali mi smo, po običaju, jedinstveni po tome što će kod nas na popisu od jednog, nastati dva naroda, što je samo po sebi debilno ali i priliči ovoj kvazi-državi.
Očigledno da DB ili neka druga obavještajna sluzba susjeda radi dobar posao iz sjene, a da smo mi kao narod ostali naivni kao što smo bili i devedesetih.
SVA medjusobna neslaganja i stranačka previranja na popisu ne smiju imati utjecaja.
Ustavna odrednica "Bošnjak /Bošnjakinja"je jedina prava mogućnost za izjašnjavanje.Kako " islamista tako i sekularnih Bošnjaka".Poslije popisa opet mozemo raspravljati kao i do sada što smo.
Nacionalni interes mora biti iznad svih podjela..I u toj zadaći ne smijemo zakazati.
Ako zakazemo, svakako će naše slabosti i razjedinjenost biti iskorištenog na sve moguće načine a pogotovo u političke ciljeve protivne interesima našeg naroda.
drugi bold, zasto. jos nikome nisi odgovorila a masa forumasa je pitala
-
_Sarajka
#3419 Re: Izjasnjavanje na popisu
Terminom Bosanac ćeš obuhvatiti jednog Srbina mozda i DVA Hrvata sve u svemu ..ovejaraS wrote:Nedoumica postoji jer Bošnjaštvo je stari istorijski termin koji je trebao da obuhvati sve stanovnike BIH kao što je to nekad bio slučaj, ali kada taj naziv koristi samo dio naroda cijele BIH, onda postoji veliki strah od buduće definitivne podjele i raspada BIH. Ovaj problem je malo kompleksniji i dublji od onoga kako ga neki pokušavaju prikazati - prostim navijačkim odlučivanjem i naredbom_Sarajka wrote:Zanimljiva činjenica je da samo Bošnjaci imaju :escobar__ wrote:Sve stoji, samo pogledaj komentare u temi i sve će ti biti jasno - jedan te isti narod (a to da se radi o jednom te istom narodu neće osporit ni jedni, ni drugi) je već poprilično podijeljen i to je fakat. Pitanje je samo koliki je procenat jednih, a koliki drugih, tj. koliko se doguralo s tom podjelom.
Upravo ono što spočitavaš drugima " nametanje " i zadane okvire pokušavaš nametnuti i susjedima.Što prije postaneš svjestan da termin Bosanac ili Hercegovac Srbi i Hrvati smatraju regionalnim odrednicama isključivo, prije ćeš riješiti i sopstvene nedoumice.
-
_Sarajka
#3420 Re: Izjasnjavanje na popisu
Prvi bold je mali klasični spin, mada ne isključujem mogućnost istinitosti tvrdnje.Bodkin wrote:prvi bold_Sarajka wrote:Ako se desi na popisu ovaj scenario koji ti predvidjaš i Bosanaca, Muslimana ili Hercegovaca na popisu bude više od par promila, onda nismo bolje ni zasluzili.escobar__ wrote:Ma ovdje je u pitanju klasična ideološka podjela između sekularista i onih nešto religioznijih. Svako društvo u suštini ima takvu podjelu ali mi smo, po običaju, jedinstveni po tome što će kod nas na popisu od jednog, nastati dva naroda, što je samo po sebi debilno ali i priliči ovoj kvazi-državi.
Ako zakazemo, svakako će naše slabosti i razjedinjenost biti iskorištenog na sve moguće načine a pogotovo u političke ciljeve protivne interesima našeg naroda.![]()
![]()
drugi bold, zasto. jos nikome nisi odgovorila a masa forumasa je pitala
A drugi bold " dala sam odgovore najmanje deset puta "
Umna igraničenost i nerazumijevanje su hendikepi
-
Krushna mrva
#3421 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sve se ovo (skoro sve) moglo pretpostaviti. I jos je sve odavno bas na ovom forumu napisano. Sad plakati zbog pogresnih i katastrofa odluka nema smisla. Za utjehu napaljenim "Bosnjacima" je to da jedino sto moze da se desi od popisa je da se razbije torovski koncept. Ionako je BiH sudjeno da bude multietnicka.
-
Bodkin
#3422 Re: Izjasnjavanje na popisu
ni jednom. na to pitanje i na pitanje sta ce biti ako bosnjaka bude vise, odnosno manje u procentima. i na kraju ako je ostalih par procenata zasto je tih par toliko bitno_Sarajka wrote:
Prvi bold je mali klasični spin, mada ne isključujem mogućnost istinitosti tvrdnje.
A drugi bold " dala sam odgovore najmanje deset puta "
Umna igraničenost i nerazumijevanje su hendikepi
ljudska glupost stvarno nema granica
- lazni liberal
#3423 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bosna ce biti multietnicka samo ako u njoj bude imalo najvise Bosnjaka i oni budu vecina . U svakom drugom slucaju ce doci do raspada.
-
Krushna mrva
#3424 Re: Izjasnjavanje na popisu
A sta ces raditi ako ne bude tako, ne bude vecine? Jesi ikako razmisljao o tome? Takve izjave samo pomazu separatistima, budi siguran da ce ti poslije popisa mahati podatkom ispred nosalazni liberal wrote:Bosna ce biti multietnicka samo ako u njoj bude imalo najvise Bosnjaka i oni budu vecina . U svakom drugom slucaju ce doci do raspada.
- lazni liberal
#3425 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa hoce zato i ima ljudi koji sa zadatkom dolaze i pisu o popisu i pozivaju ljude da se ljudi izjasne kao ostali da bi cim se popis zavrsi krenuli sa narednom fazom razbijanja Bosne i zato je i vazno izjasniti se kao Bosnjak .Krushna mrva wrote:A sta ces raditi ako ne bude tako, ne bude vecine? Jesi ikako razmisljao o tome? Takve izjave samo pomazu separatistima, budi siguran da ce ti poslije popisa mahati podatkom ispred nosalazni liberal wrote:Bosna ce biti multietnicka samo ako u njoj bude imalo najvise Bosnjaka i oni budu vecina . U svakom drugom slucaju ce doci do raspada.