Izjasnjavanje na popisu

Locked
Only1

#2951 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Only1 »

Da nije bilo Bosnjaka nebi bilo ni Bosne a ni vas Bosanaca, odnosno bivsih Jugoslovena.
akcid

#2952 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

Only1 wrote:Da nije bilo Bosnjaka nebi bilo ni Bosne a ni vas Bosanaca, odnosno bivsih Jugoslovena.

Nisam odavno pročitao inteligentniji post :lol: :lol: :lol:
Krushna mrva

#2953 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Krushna mrva »

akcid wrote:
Only1 wrote:Da nije bilo Bosnjaka nebi bilo ni Bosne a ni vas Bosanaca, odnosno bivsih Jugoslovena.

Nisam odavno pročitao inteligentniji post :lol: :lol: :lol:
Da Tunjo ne smisli pogodam naziv najebasmo svi komplet :)
BatoS

#2954 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

Krushna mrva wrote:Da Tunjo ne smisli pogodam naziv najebasmo svi komplet :)
Tesko je opisati vasu originalnost i duhovitost...
escobar__

#2955 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

BatoS wrote:
Krushna mrva wrote:Da Tunjo ne smisli pogodam naziv najebasmo svi komplet :)
Tesko je opisati vasu originalnost i duhovitost...
Mene prosto obuzme neka tuga kad vidim kako su "Bosanci" duhoviti. :sad:
Krushna mrva

#2956 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Krushna mrva »

Crni humor od muke. Jos da mu zahvalim sto je s Alijom i ostalima pregovarao o granicama fildzana i izlasku fildzana na more i sve druge njegove genijalne ideje. istovarim se ja na takve akademike i politicare, a vi nastavite da ih ukivate u zvijezde, valjda je to pogodnije za Tunju
BatoS

#2957 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

Krushna mrva wrote:Crni humor od muke. Jos da mu zahvalim sto je s Alijom i ostalima pregovarao o granicama fildzana i izlasku fildzana na more i sve druge njegove genijalne ideje. istovarim se ja na takve akademike i politicare, a vi nastavite da ih ukivate u zvijezde, valjda je to pogodnije za Tunju
To je jos jedan tvoj stereotip pretpostavljam o Bosnjacima... da svi imamo samo pozitivno misljenje o Aliji i njegovim odlukama u ratu.

A ne znam kakve to veze ima sa ovom temom... osim ako nisi jedan od onih koji tvrde da su Bosnjaci nastali 93.
Krushna mrva

#2958 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Krushna mrva »

BatoS wrote:
Krushna mrva wrote:Crni humor od muke. Jos da mu zahvalim sto je s Alijom i ostalima pregovarao o granicama fildzana i izlasku fildzana na more i sve druge njegove genijalne ideje. istovarim se ja na takve akademike i politicare, a vi nastavite da ih ukivate u zvijezde, valjda je to pogodnije za Tunju
To je jos jedan tvoj stereotip pretpostavljam o Bosnjacima... da svi imamo samo pozitivno misljenje o Aliji i njegovim odlukama u ratu.

A ne znam kakve to veze ima sa ovom temom... osim ako nisi jedan od onih koji tvrde da su Bosnjaci nastali 93.
Nije niko nastao, nego su Alija, Tunjo i Co. usvojili naziv koji je totalno neodgovarajuci, novotarski, skorojevicki, istorijski nepodesan... i izjednacio muslimani-Bosnjaci. Time je udario temelje haosa koji gledas danas. Mjesec dana bi se moglo pricati o njihovim idiotlucima i steti koju su napravili.
A ti i dalje nastavi da ih ukivas u zvijezde.
jedaneska

#2959 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by jedaneska »

Koji je razlog da se ne dozvoljavaju teme na kojima bi se prije popisa saznalo koji je "narod" definitivno raskrstio sa bosanstvom za sva vremena: http://www.klix.ba/forum/ko-ne-zeli-bit ... 8.html-f=3 :oops:
Only1

#2960 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Only1 »

Komunizam je nekim, a pogotovo Bosnjacima, mozak isprao. Jos uvjek se kunu u socijalizam i neko bratsvo i jedinstvo. :lol:
славянин

#2961 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by славянин »

Only1 wrote:Komunizam je nekim, a pogotovo Bosnjacima, mozak isprao. Jos uvjek se kunu u socijalizam i neko bratsvo i jedinstvo. :lol:
Jah, sreca pa danas imamo ove silne demokrate u vlasti, sta bi da su komunisti - sreca komunisti su marginalizirani pa mozemo uzivati punim plucima u ovoj nasoj slobodi i demokratiji .
MuaDib

#2962 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by MuaDib »

Gospodine, da nije bilo 63% građana BiH koji su 1992. godine izabrali put u nezavisnost i da nisu patriotske snage (u čijim redovima je bila najmanje trećina nebošnjaka) stale u odbranu zemlje, BiH sigurno ne bi bilo u ovom obliku. Nažalost mi smo imali politički vrh, koji je jednim dijelom koketirao sa mladomuslimanskim krugom i iskoristio stanje haosa, te u svesrdnu podršku SDA , koja je 1993. privatizirala odbranu države, usmjerio odbranu zemlje je u smijer proislamskog bošnjaštva. I posljedica toga, jeste prihvatanje načela razdvajanja naroda i uspostave getoističkog ustavnog poretka kroz mirovne pregovore. Nažalost ta politika nije nikad zamrla, već se transformisala u antidržavnu formu panbošnjačkog društveno-političkog djelovanja, koji odbacuje svaku pomisao na istinsku obnovu Bosne i Hercegovine kao domovina svih nas. Već perfidno teže nekakvom uniformo-bošnjačkom životno prostor, koji sve više stvara treći kolac izdaje BiH.
akcid

#2963 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

MuaDib wrote:
Gospodine, da nije bilo 63% građana BiH koji su 1992. godine izabrali put u nezavisnost i da nisu patriotske snage (u čijim redovima je bila najmanje trećina nebošnjaka) stale u odbranu zemlje, BiH sigurno ne bi bilo u ovom obliku. Nažalost mi smo imali politički vrh, koji je jednim dijelom koketirao sa mladomuslimanskim krugom i iskoristio stanje haosa, te u svesrdnu podršku SDA , koja je 1993. privatizirala odbranu države, usmjerio odbranu zemlje je u smijer proislamskog bošnjaštva. I posljedica toga, jeste prihvatanje načela razdvajanja naroda i uspostave getoističkog ustavnog poretka kroz mirovne pregovore. Nažalost ta politika nije nikad zamrla, već se transformisala u antidržavnu formu panbošnjačkog društveno-političkog djelovanja, koji odbacuje svaku pomisao na istinsku obnovu Bosne i Hercegovine kao domovina svih nas. Već perfidno teže nekakvom uniformo-bošnjačkom životno prostor, koji sve više stvara treći kolac izdaje BiH.

Fantastično opisano stanje i objašnjenje, bravo @MuaDib :thumbup: :thumbup: :thumbup:
daddy-kool

#2964 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by daddy-kool »

MuaDib wrote: Nažalost ta politika nije nikad zamrla, već se transformisala u antidržavnu formu panbošnjačkog društveno-političkog djelovanja, koji odbacuje svaku pomisao na istinsku obnovu Bosne i Hercegovine kao domovina svih nas. Već perfidno teže nekakvom uniformo-bošnjačkom životno prostor, koji sve više stvara treći kolac izdaje BiH.
Koliko ima Srba i Hrvata da se zalažu za BiH kao zajedničku domovinu?
BHCluster

#2965 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

A dali se moze bit Bosnjakom, Srbinom, Hrvatom... A da se pritome ne sere jeni na druge, trece, cetvrte?
Last edited by BHCluster on 03/06/2013 00:29, edited 1 time in total.
udrch

#2966 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by udrch »

MuaDib wrote:
klasični komunjarski spin..ponavlja se godinama u istoj formi..
MuaDib

#2967 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by MuaDib »

udrch wrote:
MuaDib wrote:
klasični komunjarski spin..ponavlja se godinama u istoj formi..
Što istina boli :-)
BHCluster

#2968 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

udrch wrote:
MuaDib wrote:
Only1 wrote:
Da niste pobrkali temu slucajno, da vas podsjetim ova tema se zove >>Izjasnjavanje na popisu<<.
Zokipfc

#2969 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Zokipfc »

BHCluster wrote: Da niste pobrkali temu slucajno, da vas podsjetim ova tema se zove >>Izjasnjavanje na popisu<<.

Neznam sta ocekujes od topika u podforumu "politika". Ovdje dodjem samo kad se zelim smijati likovima koji su obuzeti mrznjom, kompleksima, "nacionalnim ponosom" itd itd.. A do sada najjaci utisak mi je ostavio BatoS, ali mogu reci mi je i Bosnolog smijesan :thumbup:
Only1

#2970 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Only1 »

MuaDib wrote:
Ti si tipican primjer kako je komunizam izaprao mozak pojedinim Bosnjacima. Ispade da su Bosnjaci antidrzavni, a da ovih 1% bivsih Jugoslovena, danasnjih Bosanaca odrzavaju ovu zemlju. Ponovo ti ponavljam, da nije bilo Bosnjaka za vrijeme rata i da ih nema danas nebi bilo ni Bosne i Hercegovine. Bosnjaci su u najtezim uslovima koji se mogu zamisliti odbranili ovu zemlju, i niko drugi.
5 0 5

#2971 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

Only1 wrote:
MuaDib wrote:
Ti si tipican primjer kako je komunizam izaprao mozak pojedinim Bosnjacima. Ispade da su Bosnjaci antidrzavni, a da ovih 1% bivsih Jugoslovena, danasnjih Bosanaca odrzavaju ovu zemlju. Ponovo ti ponavljam, da nije bilo Bosnjaka za vrijeme rata i da ih nema danas nebi bilo ni Bosne i Hercegovine. Bosnjaci su u najtezim uslovima koji se mogu zamisliti odbranili ovu zemlju, i niko drugi.
kakvih bivsih jugoslovena? zar ti nisi bio jugosloven? drugo, kad se vec bavis terminologijom, onda budi dosljedan i reci da bosnjaka 1992. nije ni bilo. onaj koji je poginuo te godine braneci republiku bosnu i hercegovinu, mogao je biti ili musliman, ili bosanac ili jugosloven (iz te skupine na koju ti mislis). male su sanse da je ikad i cuo za ime bosnjak. neces valjda sad reci da je umro u neznanju. da nikad nije ni znao sta je?

drugo je sad, sto su se svi ti muslimani, godinu dana poslije, u rovovima, podrumima, pod granatama... dosjetili da si promijene ime. o tome su dobro razmislili, vodili javne debate, ankete i onda odlucili da je tako najbolje. od sad cemo se zvati bosnjaci. jel' tako bilo?

a da ne bi bilo kako kolega @muadib kaze, mi smo pale borce nazvali bosanskim imenom "sehid" a ratnu sirocad, "djeca sehida". slikali se sa zelenim trakama oko glave, nesto napisano na bosanskom, sto ja ne znam procitati. ima toga jos.
evo ti jedan moj primjer. dok sam sjedio u rovu sa goranom i mikijem (ni jedan bosnjak, sve bosanci), u mom stabu se gradio mesdzid, pljackala zgrada u koji smo zasjeli, i gledali filmovi po cijelu noc iz obljiznje opljackane videoteke. i zahvaljujuci agregatu. a kada se jedinica rasformirala, svi bosanci su otisli u rov (skupa sa bosnjackom sirotinjom, ili muslimanskom, kako hoces), a sve hadzije prekomandovali, u kancelarije mup-a. mesdzid je razmontiran i spakovan u hadzijin kombi. vjerovatno nalozen iduce, ljute ratne zime.
eman

#2972 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by eman »

Sehid je stari naziv,ko sumnja..pa neka gleda na stare sehitluke.i ne znam sto se i sad raspravlja,po mom misljenju bosanci su bivsi jugoslaveni,i nekad tako ostanu,bilo ih je 1991 5% ,i neka ih

ps:vi komunisti,gotovo ste stigli turske kemaliste :D
5 0 5

#2973 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

eman wrote:Sehid je stari naziv,ko sumnja..pa neka gleda na stare sehitluke.i ne znam sto se i sad raspravlja,po mom misljenju bosanci su bivsi jugoslaveni,i nekad tako ostanu,bilo ih je 1991 5% ,i neka ih

ps:vi komunisti,gotovo ste stigli turske kemaliste :D
aaa. to ti je jedino zapalo za oko? pa da vidimo onda. koliko je star taj bosanski naziv? i koliko je bosanski uopste?

a sto se tice jugoslovena. jugosloven je bio ejup ganic. a ja sam bo i ostao bosanac cijeli svoj zivot.
eman

#2974 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by eman »

Star je koliko i islam u Bosni,`jeste bosanski ali nije slavenskog porijekla, vec arapskog,ali kao i mnoge druge stvari

recimo kako ti zoves ovo u sto gledas dok pises meni odgovor? :-) :D
5 0 5

#2975 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

eman wrote:Star je koliko i islam u Bosni,`jeste bosanski ali nije slavenskog porijekla, vec arapskog,ali kao i mnoge druge stvari

recimo kako ti zoves ovo u sto gledas dok pises meni odgovor? :-) :D
islam. znaci ipak je islam. pa upravo si dokazao @muadibovu tvrdnju. hvala, dovidjenja.
Locked