Pretpostavljam na Institutu za knjizevnost, malu privredu i telekomunikacije iz CajnicaGolf forever wrote:ja sam za tebe profesor, doktorcyprus wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jah, a između ludih Hrvata, Deretića i recimo tebe postoji razlika... Ogromna...
Izjasnjavanje na popisu
-
salvatore paradise
#2826 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
salvatore paradise
#2827 Re: Izjasnjavanje na popisu
Slijedece pitanje, koja ti je omiljena boja?muniza wrote:Haha, moj Salvatore evo i on ti hoće u gaće viritiBatoS wrote:Jesi ti Krscanin? Jesi krsten?salvatore paradise wrote:To kao da te ja pitam kako Islam u krscanskoj Europi opstaje i dan danas? Da te zanimaju nova saznanja (istinita saznanja sto je jos vaznije) ti bi trazio ozbiljnu literaturu a ne citirao Cekice, Pasice i ostale "historicare". Tako da ti ostaje samo ovo naprdjivanje....Popularan si danas plaho
- cyprus
#2828 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vjerujem... i Deretić je nakav profesor čini mi seGolf forever wrote:ja sam za tebe profesor, doktorcyprus wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jah, a između ludih Hrvata, Deretića i recimo tebe postoji razlika... Ogromna...
-
salvatore paradise
#2829 Re: Izjasnjavanje na popisu
O cemu sad pricas, ne mogu vise da pohvatam tvoje skokove s teme na temu. Vec sam nekoliko puta rekao da su se sve velike religije sirile manje ili vise nasilnim putem i to je cinjenica. Sve ostalo je laz za stado...BatoS wrote:Pa zasto si pristrasan onda?salvatore paradise wrote:Ateista sam.
Kako to da iste argumente koje koristis protiv Islama odbijas da koristis protiv Krscanstva?
- odr0n
#2830 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa idolu pokušaj gramatički izvesti od Bosne riječ Bošnjaci, jel shvataš koliko se izvaljuješ:Golf forever wrote:nemaš ti pojma kakav tvrtko, poljaci i Bošnjaciodr0n wrote:Jao što se provaljuju, naziv Bošnjaka je stranog porijekla odnosno poljskog za Bosance (slučaj Tvrtka), u pitanju je riječ potpuno pogrešno ubačena u naš jezik, na primjer Bosanci na engleskom se kažu "Bosnians", kada bi tu riječ uveli u naš jezik, bila bi "Baznians", ista greška kao što se napravila od poljskog značenja za Bosance - Bośniacy odnosno "Bošnjaci".
Bośniacy (Bosanci)
Język bośniacki (bosanski jezik)
to neki glupani podvaljuju to pismo, ono je , jadan bio, pisano na LATINSKOM !!!!!!!!!!!!!
I sad ponovo pročitaj šta sam napisao i o kakvoj greški se radi u prijevodu.Prva zabilježena upotreba riječi Bošnjak desila se 1440. godine kada je Tvrtko II Kotromanić poslao bosansku delegaciju u Budim radi čestitanja poljskom kralju Vladislavu Varnenčiku na izboru za kralja Ugarske i Hrvatske. Tada je vođa bosanske delegacije rekao da su: "Bošnjakom isti pradjedovi bili kao i Poljakom"
- Golf forever
#2831 Re: Izjasnjavanje na popisu
za tebe su ovo španska selaodr0n wrote:Ublehašu opet čitaj šta lik kaže:Golf forever wrote:pa pročitaj tekst jadan biocyprus wrote:
Ali pozivat se na Borisa Dežulovića, lika koji je karijeru izgradio na ismijavanju jadnih i mizernih umova poput njih... E to je legendarno
pa on i ismijava ove hrvatske kretene "naučnike" koji kažu kao i ovi ludi srbi poput Deretića, da su hrvati tu živjeli odavno i da nisu slaveni i da nisu došli na Balkan
slaveni, a to su srbi i hrvati PRIPADAJU genetičkoj grupi R1a
dok starosjedilačka balkanska genetička grupa kojoj pripadaju Bošnjaci je oznake I2a, dakle sasvim druga genetičk grupa, koja veze nema sa Slavenima
Genetička struktura stanovništva BH (2005.Marjanović)
tabela sa pregledom rezultata ( a više o samoj Studiji čitati ovdje
Genetika ne prepoznaje naciju ili etničku grupu
Istakao je da, i pored činjenice da se pokušavaju zloupotrijebiti rezultati naučnih studija o genetskoj stukturi na Balkanu, genetika ne prepoznaje naciju ili etničku grupu.
ponovo jadan bio pitanje za tebe
od koga vuku porijeklo današnje nacije, jesu li pale s Marsa ili su "evoulirale" iz nečega....iz ČEGA, jadan bio
-
salvatore paradise
#2832 Re: Izjasnjavanje na popisu
Je, dopisni clan Univerziteta s Kamcatkecyprus wrote:Vjerujem... i Deretić je nakav profesor čini mi seGolf forever wrote:ja sam za tebe profesor, doktorcyprus wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Golf forever
#2833 Re: Izjasnjavanje na popisu
nemaš ti pojma jadan bioodr0n wrote:Pa idolu pokušaj gramatički izvesti od Bosne riječ Bošnjaci, jel shvataš koliko se izvaljuješ:Golf forever wrote:nemaš ti pojma kakav tvrtko, poljaci i Bošnjaciodr0n wrote:Jao što se provaljuju, naziv Bošnjaka je stranog porijekla odnosno poljskog za Bosance (slučaj Tvrtka), u pitanju je riječ potpuno pogrešno ubačena u naš jezik, na primjer Bosanci na engleskom se kažu "Bosnians", kada bi tu riječ uveli u naš jezik, bila bi "Baznians", ista greška kao što se napravila od poljskog značenja za Bosance - Bośniacy odnosno "Bošnjaci".
Bośniacy (Bosanci)
to neki glupani podvaljuju to pismo, ono je , jadan bio, pisano na LATINSKOM !!!!!!!!!!!!!
I sad ponovo pročitaj šta sam napisao i o kakvoj greški se radi u prijevodu.Prva zabilježena upotreba riječi Bošnjak desila se 1440. godine kada je Tvrtko II Kotromanić poslao bosansku delegaciju u Budim radi čestitanja poljskom kralju Vladislavu Varnenčiku na izboru za kralja Ugarske i Hrvatske. Tada je vođa bosanske delegacije rekao da su: "Bošnjakom isti pradjedovi bili kao i Poljakom"
zašto bi se Bošnjaci "izvlačili" iz Bosne
neznalico, znaš li za teoriju po kojoj su Bošnjaci dali ime Bosni kada su došli na Balkan
to i objašnjava zašto se rijeka Bosna jedina od svih rijeka ne spominje sa latinskim nazivom, nepoznat je latinski naziv za Bosnu, za razliku od svih ostalih rijeka na Balkanu !!!!!!!!!!!!
Last edited by Golf forever on 01/06/2013 16:50, edited 1 time in total.
-
BatoS
#2834 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa evo da se vratimo na temu od koje smo ja i ti krenuli...salvatore paradise wrote:O cemu sad pricas, ne mogu vise da pohvatam tvoje skokove s teme na temu. Vec sam nekoliko puta rekao da su se sve velike religije sirile manje ili vise nasilnim putem i to je cinjenica. Sve ostalo je laz za stado...
Ti tvrdis da Bosnjaci nemaju nikakve veze sa srednjevijekovnom Bosnom a ja tvrdim da imamo i da ta historija pripada nama.
Sta ces ti da uradis po tom pitanju?
Nista jel tako?
Isto ko sto i cetnici i ustase laju i negiraju Bosnjake al su bespomocni da bilo sta urade? Jel tako?
-
Krushna mrva
#2835 Re: Izjasnjavanje na popisu
kakvi nepismenjakovici ovdje uzimaju ucesca...strasno
-
salvatore paradise
#2836 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sta ja imam da radim s tim? Sto se mene tice mozete pripojiti unazad onih cini mi se 25 tisuca godina, nikakvu razliku ne cini. Vec sam pokusao ljudski, argumentirano pokazati o kakvom besmislu se tu radi. Jer optuzivati Srbe za mitomaniju a u isto vrijeme graditi vlastitu je po definiciji ludilo ili licemjerje. Ili oboje.BatoS wrote:Pa evo da se vratimo na temu od koje smo ja i ti krenuli...salvatore paradise wrote:O cemu sad pricas, ne mogu vise da pohvatam tvoje skokove s teme na temu. Vec sam nekoliko puta rekao da su se sve velike religije sirile manje ili vise nasilnim putem i to je cinjenica. Sve ostalo je laz za stado...
Ti tvrdis da Bosnjaci nemaju nikakve veze sa srednjevijekovnom Bosnom a ja tvrdim da imamo i da ta historija pripada nama.
Nista jel tako?
Isto ko sto i cetni i ustase laju i negiraju Bosnjake al su bespomocni da bilo sta urade? Jel tako?
Mozes li konacno prikazati moje postove u kojima negiram Bosnjake i pisem islamofobicne poruke. Ako ne, da zavrsimo vise s tim...
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2837 Re: Izjasnjavanje na popisu
odr0n wrote:Jao što se provaljuju, naziv Bošnjaka je stranog porijekla odnosno poljskog za Bosance (slučaj Tvrtka), u pitanju je riječ potpuno pogrešno ubačena u naš jezik, na primjer Bosanci na engleskom se kažu "Bosnians", kada bi tu riječ uveli u naš jezik, bila bi "Baznians", ista greška kao što se napravila od poljskog značenja za Bosance - Bośniacy odnosno "Bošnjaci".
Bośniacy (Bosanci)
Ali istovremeno imas u engleskom naziv Bosniaks, znaci pada ti ta tvrdnja.
Bosanci - Bosnians
Bosnjaci - Bosniaks
-
BatoS
#2838 Re: Izjasnjavanje na popisu
Upravo to, nemas nista.salvatore paradise wrote:Sta ja imam da radim s tim?
Nisi Bosnjak i pametnije bi ti bilo da gledas svoja posla.
- Golf forever
#2839 Re: Izjasnjavanje na popisu
čuj NEMAJUBatoS wrote:Pa evo da se vratimo na temu od koje smo ja i ti krenuli...salvatore paradise wrote:O cemu sad pricas, ne mogu vise da pohvatam tvoje skokove s teme na temu. Vec sam nekoliko puta rekao da su se sve velike religije sirile manje ili vise nasilnim putem i to je cinjenica. Sve ostalo je laz za stado...
Nista jel tako?
Isto ko sto i cetni i ustase laju i negiraju Bosnjake al su bespomocni da bilo sta urade? Jel tako?
nije da nemaju NEGO JE TO ISTI NAROD samo druge vjere, do dolaska turaka, bogumilske vjere, dolskom turka prešli na islam!!!!!!!!!!!!!!
sve i jednom glupanu ove dvije karte SVE GOVORE
ISTE etničke teritorije Bošnjaka bogumila i Bošnjaka muslimana

-
salvatore paradise
#2840 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znaci ako nisi crnac nemas pravo pricati o crncima, ako nisi gej nema pravo pricati o gejevima... Sto je dobar taj tvoj svijetBatoS wrote:Upravo to, nemas nista.salvatore paradise wrote:Sta ja imam da radim s tim?
Nisi Bosnjak i pametnije bi ti bilo da gledas svoja posla.
-
salvatore paradise
#2841 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bolje promijenite naziv teme u "Ismijavanje na forumu".
-
muniza
#2842 Re: Izjasnjavanje na popisu
Tema je kao neutralna a postavio ju je Bošnjak ultranacionalista i konzervativac iz dijaspore, btw mislim da je on trenutno u banovićima i šta drugo očekivati nego da bude smijuruja 
- odr0n
#2843 Re: Izjasnjavanje na popisu
Haha vama ublehašima zajednička karakteristika je problem sa logikom.anthraxQ wrote:odr0n wrote:Jao što se provaljuju, naziv Bošnjaka je stranog porijekla odnosno poljskog za Bosance (slučaj Tvrtka), u pitanju je riječ potpuno pogrešno ubačena u naš jezik, na primjer Bosanci na engleskom se kažu "Bosnians", kada bi tu riječ uveli u naš jezik, bila bi "Baznians", ista greška kao što se napravila od poljskog značenja za Bosance - Bośniacy odnosno "Bošnjaci".
Bośniacy (Bosanci)
Ali istovremeno imas u engleskom naziv Bosniaks, znaci pada ti ta tvrdnja.
Bosanci - Bosnians
Bosnjaci - Bosniaks
Pa totalno je nebitno kako glasio naziv sa Bošnjake na bilo kojem drugom jeziku, kada je na izvornom bosanskom pogrešan, te korijen samo izvedenica iz poljskog Bośniacy što je ustvari bio naziv za Bosance. Ovo što sam naveo na engleskom o nazivu "Baznians" je samo služilo kao primjer kako je nastao termin "Bošnjaka" sa poljskog.
Last edited by odr0n on 01/06/2013 17:19, edited 2 times in total.
-
radostan dan
#2844 Re: Izjasnjavanje na popisu
muniza wrote:Tema je kao neutralna a postavio ju je Bošnjak ultranacionalista i konzervativac iz dijaspore, btw mislim da je on trenutno u banovićima i šta drugo očekivati nego da bude smijuruja
Re: BRAK IZMEĐU OSOBA DRUGE VJEROISPOVJESTI
Postao/la theTruePath dana 23/02/2010 15:12
Nebi nikad mogao,prvo iz razloga sto zelim da ja i moja supruga dijelimo ista ubjedjenja a drugo zato sto dolazim iz tipicne bosnjacke porodice-to nikad nebi proslo kod mojih.Dajdza ozenio drugu vjeru i nisu s njim pricali preko 20 godina!!
Postao/la theTruePath dana 19/04/2010 23:50
Lakse je nama sa strane pricati valja to osjetit na svojoj kozi,kad se to dogodilo i djedu i neni je bilo tesko,nena je htjela crci od tuge.Sin im doveo vlahinju-to je bio skandal za njih.
Last edited by radostan dan on 01/06/2013 17:24, edited 1 time in total.
-
muniza
#2845 Re: Izjasnjavanje na popisu
Uh čovječe, ovaj kvot mu je baš hardcore, nadmašio je i samog seberadostan dan wrote:muniza wrote:Tema je kao neutralna a postavio ju je Bošnjak ultranacionalista i konzervativac iz dijaspore, btw mislim da je on trenutno u banovićima i šta drugo očekivati nego da bude smijurujaRe: BRAK IZMEĐU OSOBA DRUGE VJEROISPOVJESTI
Nebi nikad mogao,prvo iz razloga sto zelim da ja i moja supruga dijelimo ista ubjedjenja a drugo zato sto dolazim iz tipicne bosnjacke porodice-to nikad nebi proslo kod mojih.Dajdza ozenio drugu vjeru i nisu s njim pricali preko 20 godina!!
- odr0n
#2846 Re: Izjasnjavanje na popisu
"zašto bi se Bošnjaci "izvlačili" iz Bosne" - naravno da ne kontaš kad si ko programiran. Valjda da bi saznali odakle potiče riječ koja je strana i ne može se izvesti iz riječi Bosna, jedina izvedenica je Bosanci, dok Bošnjaci kao što sam i rekao, potiče od poljskog jezikaGolf forever wrote:nemaš ti pojma jadan bioodr0n wrote:
Pa idolu pokušaj gramatički izvesti od Bosne riječ Bošnjaci, jel shvataš koliko se izvaljuješ:
zašto bi se Bošnjaci "izvlačili" iz Bosne
neznalico, znaš li za teoriju po kojoj su Bošnjaci dali ime Bosni kada su došli na Balkan
to i objašnjava zašto se rijeka Bosna jedina od svih rijeka ne spominje sa latinskim nazivom, nepoznat je latinski naziv za Bosnu, za razliku od svih ostalih rijeka na Balkanu !!!!!!!!!!!!
"Bošnjaci dali ime Bosni" - naučna fantastika ublehašu, jedini relevantan historijski argument naziva Bošnjaci potiče od 1440. godine, slučaj delegacije Tvrtka II.
- Paranoid
#2847 Re: Izjasnjavanje na popisu
Na ovim prostorima, pogotovo u ruralnim sredinama je toga bilo..pogotovo kod srba i hrvata..radostan dan wrote:Re: BRAK IZMEĐU OSOBA DRUGE VJEROISPOVJESTI
Nebi nikad mogao,prvo iz razloga sto zelim da ja i moja supruga dijelimo ista ubjedjenja a drugo zato sto dolazim iz tipicne bosnjacke porodice-to nikad nebi proslo kod mojih.Dajdza ozenio drugu vjeru i nisu s njim pricali preko 20 godina!!Postao/la theTruePath dana 19/04/2010 23:50
Lakse je nama sa strane pricati valja to osjetit na svojoj kozi,kad se to dogodilo i djedu i neni je bilo tesko,nena je htjela crci od tuge.Sin im doveo vlahinju-to je bio skandal za njih.
Radosni ovo što je "theTruePath " napisao se znalo...i šta, sad treba da smo iznenadjeni??
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2848 Re: Izjasnjavanje na popisu
Odron
da se malo prisjetimo svijetlih trenutaka odronove zbilje.
stina boli, čim vam se navedu jasne činjenice, također se trebaš preispitati kakve nebuloze plasiraš oko historije BiH, vama nacionalistima je zajednička karakteristika lošeg poznavanja historije, iskrivljavanja u cilju vlastitih interesa, te mješanja kruški i jabuka oko terminologije, diskutovao ja sa Karadžićem ili anthraxQ nema razlike, svi navode isto misleći da će 100 puta ponovljena laž postati istina, neće moći.
-
radostan dan
#2849 Re: Izjasnjavanje na popisu
ja jesam. u toliko zatucanim sredinama nisam obitavao.Radosni ovo što je "theTruePath " napisao se znalo...i šta, sad treba da smo iznenadjeni??
znam za neslaganje, ljutnju, no vremenom sve dođe na svoje.
ali brisati žive sa spiska živih u okviru porodice
ništa lično spram njega, i lijepo smo se ispoštovali na jednoj drugoj temi, ali na ovoj se pregoni.
-
salvatore paradise
#2850 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nista pogresno nije rekao. Svi nacionalisti koriste iste fraze, isti naopaki pogled na svijet, istu propagandu. Evo samo primjer, prosjecan Srbin nacionalista (ilitiga narodski receno cetnik) ce reci da su Bosnjaci ustvari Srbi koju su prodali veru za veceru. Na ovoj temi (i to prije nekoliko stranica) smo imali bosnjackog nacionalistu koji optuzuje Srbe i Hrvate da su prodali Bosnu i svoje ime Bosnjak te postali Srbi i Hrvati. I ti ne vidis slicnost?anthraxQ wrote:Odronstina boli, čim vam se navedu jasne činjenice, također se trebaš preispitati kakve nebuloze plasiraš oko historije BiH, vama nacionalistima je zajednička karakteristika lošeg poznavanja historije, iskrivljavanja u cilju vlastitih interesa, te mješanja kruški i jabuka oko terminologije, diskutovao ja sa Karadžićem ili anthraxQ nema razlike, svi navode isto misleći da će 100 puta ponovljena laž postati istina, neće moći.