Uci Srbe, u velikom broju. Jesi ti prespavao zadnjih 25 godina?salvatore paradise wrote:Ivo Andric je pisac i on nikog ne uci historiji. Kao drugo ovakve stvari su se desavale, odnos Osmanlija prema nemuslimanima je bio veoma los. Ali to nije tema...Sezam wrote:ija wrote:batno s....jesil cuo za otimanje nase djece od strane turaka,najpoznatije oteto srpsko dijete je mehmed pasa sokolovic,,bas su turci bili toleratni ,zene silovali.pljackali. ,,djecu otimali,na kolac nabijali,,,divni su biliiii.
Ovako to izgleda kad te Ivo Andric uci istoriji.
Izjasnjavanje na popisu
- Sezam
#2676 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
salvatore paradise
#2677 Re: Izjasnjavanje na popisu
To je isto kao da kazes da je Nice ucio Njemce nacizmu. Glupost...Sezam wrote:Uci Srbe, u velikom broju. Jesi ti prespavao zadnjih 25 godina?salvatore paradise wrote: Ivo Andric je pisac i on nikog ne uci historiji. Kao drugo ovakve stvari su se desavale, odnos Osmanlija prema nemuslimanima je bio veoma los. Ali to nije tema...
-
radostan dan
#2678 Re: Izjasnjavanje na popisu
otvarač teme i vas par sa foruma. anketa i diskusija su išle ok, bošnjak, bosanski, islam, u 95 posto slučajeva, u skadu sa ličnim uvjerenjima i osjećanjima.BatoS wrote:Koji smo to ''mi'' ?radostan dan wrote:poenta je u tome da ste previše agresivni u svojoj kampanji, i da ista ima niz nelogičnosti. uz sve to, dajete sebi isključivo
to vam nije bilo dovoljno, nego ste aktivirali i slične teme - bošnjaci k/hrišćani, jezuiti, jehovi svjedoci,mormoni i štediše ljubljanske banke.
na drugopomenutim temama samo ste odbili od sebe i učvrstili već postojeće stavove onih koji se ne izjašnavaju kao bošnjaci, a primarna im je vjerska identifikacija - pravoslavna, katolička, itd, itd.
no najbitnii autogol ste zabili na ovoj temi kada ste prvog ili prve koji su napisali da se osjećaju bosancima, vjera islam, ateista, sve jedno, proglasili izdajnicima, nacionalno a u nekim slučajevima i vjerski neosvjećenim.
osjećanje doživljenja, identifikacije i u zadnjem stupnju - izjašnjavanja je duboko intimno pitanje svake individue, a vi ste krenuli lopatom da kopate po tako osjetljivoj stvari. zato sad imate otpor izvjesne grupe forumaša.
-
muniza
#2679 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa napokooonBatoS wrote:Hoces da kazes da cetnicima i ustasama ne bi bilo drago kas bi se Bosnjaci podijelili na Bosnjake, "Bosance" i "Muslimane"?505sCrtom wrote:svi koji bosancima spocitavaju da bosnjake zele nesto uskratiti, lazu! sad, zasto to neko radi. da li zbog toga jer na njega utice paranoja koju siri bosnjacka ulema, ili zbog osobnog masnog interesa, necu spekulirati. a svako zna za sebe.
Normalno da im je drago, do '93 smo bili složni u odbrani BiH, nikog nije bolio K jel musliman il Musliman il Bošnjak il Bosanac, jel tako? I onda izdajnici i beogradski špijuni stupaju na scenu i '93 nas na kongresu dijele i evo mi se i dan danas svađamo umjesto da smo jedno. Beograd uveliko trlja ruke, uveliko a ja se fala Bogu ne osjećam ni najmanje dijelom toga ali svaki Bošnjak bi se trebao zapitati. drago mi je da si sam došao do srži, smo još da priznaš.
-
5 0 5
#2680 Re: Izjasnjavanje na popisu
jedino sto ja vidim, da bosnjacima smetaju bosanci. ali ne tako da ih istrijebe, nego da ih nekako premuntaju da im se pridruze. ako ni zbog cega drugog, onda zbog broja. jasno mi je da je bosnjacima broj bitan. to su dokazali kroz 20 tema ovdje na forumu. ali taj broj nema veze sa "cetnicima i ustasama", kako ih ti nazivas. a to bi valjda trebali biti nasi sunarodnjaci hrvati i srbi. nego ima sa onim o cemu pisem od sinoc. a vi se slobodno durite i prijavljujte moje postove jer nazivam stvari pravim imenom.BatoS wrote:Hoces da kazes da cetnicima i ustasama ne bi bilo drago kad bi se Bosnjaci podijelili na Bosnjake, "Bosance" i "Muslimane"?505sCrtom wrote:svi koji bosancima spocitavaju da bosnjake zele nesto uskratiti, lazu! sad, zasto to neko radi. da li zbog toga jer na njega utice paranoja koju siri bosnjacka ulema, ili zbog osobnog masnog interesa, necu spekulirati. a svako zna za sebe.
a ti batos, ako ovdje pises iz uvjerenja da je stvarno tako, onda ja mislim, da si pod teskom klerofasistickom propagandom. i direktno ti kazem. lazu te! a ako radis iz interesa (materijalnog), onda samo nastavi. to ti je posao. koliko god ljigav da jeste.
- akcid
#2681 Re: Izjasnjavanje na popisu
Fudo Bosna wrote:Na kojem referendumu 1992? Gdje, u Banja Luci kažeš, je li odziv za suvernu RBIH u Banja Luci bio 100 % ili nešto manje? To što su u Širokom glasali za BiH je pozitivno, ali se mora staviti u tadašnji historiski kontekst, da je 1/3 R.Hrvatske bila okupirana, pa je suverena RBiH bila nešto logično i poželjno.
Gdje je to Bosanstvo i tada a pogotovu danas bilo ili je fakat u npr: Širokom, Banja Luci, Palama, Čitluku, Loparama, ukaži mi na 10 % Bosanaca i bosanstva tamo, prvi ću ja druže biti Bošnjak, koji će se zarad Bosanstva odreči Bošnjaštva, kao nekog višeg cilja zarad zajedničke Domovine?
Ukaži mi molim te na te Bosance tamo, samo nemoj preko nekih NVO koje obitavaju u Sarajevu i ovdje na pretežno „bošnjačkom“ teritoriju propagiraju neko neisključivo „bošnjačko“ bosanstvo, več kao neku multietničku masovniju pojavu/fenomen ???
Nema te svjetlosti kojom ja tebe mogu prosvijetliti
Smrt fašizmu, druže
- Sezam
#2682 Re: Izjasnjavanje na popisu
Iskreno, jebe mi se sta si, nisi uopste interesantan, ali znam sta nisi.salvatore paradise wrote:Cetnik sam a?Sezam wrote:Mislim, moras biti zesce glup, pa povjerovati da ce se neko poput tebe izjasniti Bosancem.salvatore paradise wrote: Sta te briga sta rade u Sirokom ili BL? Jel tvoje ponasanje zavisi od njihovog? Da li ti radis stvari da bi sebi poboljsao zivot ili da bi njima zagorcao i inatio se? Naravno da nece sve biti bajno ali izjasnjavanjem kao Bosanac dajes do znanja da nisi ovca i da ti je dosta ovakve situacije, a i to je nesto, a nesto je bolje od nista (sto imamo trenutno)...![]()
![]()
-
salvatore paradise
#2683 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nisam ti interesantan ali si me citirao i dao se u razmisljanje o tome sta jesam ili nisam? Ne zelim ni pomisliti sta bi bilo da sam ti interesantanSezam wrote:Iskreno, jebe mi se sta si, nisi uopste interesantan, ali znam sta nisi.salvatore paradise wrote: Cetnik sam a?![]()
![]()
- Sezam
#2684 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nema Bosanaca medju njima? A sto ih nema?505sCrtom wrote: jedino sto ja vidim, da bosnjacima smetaju bosanci. ali ne tako da ih istrijebe, nego da ih nekako premuntaju da im se pridruze. ako ni zbog cega drugog, onda zbog broja. jasno mi je da je bosnjacima broj bitan. to su dokazali kroz 20 tema ovdje na forumu. ali taj broj nema veze sa "cetnicima i ustasama", kako ih ti nazivas. a to bi valjda trebali biti nasi sunarodnjaci hrvati i srbi.
Maske padaju
-
salvatore paradise
#2685 Re: Izjasnjavanje na popisu
I najjaci argument svih Bosnjaka kad vide da ne dijelis njihov suludi nacionalisticki pogled na stvarnost: "Ti si cetnik". Zar smo stvarno do te mjere upali u govna da je jedno obicno drugacije misljenje postalo nacin za prepoznavanje necije nacionalnosti?
- lazni liberal
#2686 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije svejedno posto Bosnjaci smatraju Bosnu svojom zemljom a ovi drugi ne i ako vam je stalo do Bosne onda pozivajte one koji sad nisu za Bosnu da to postanu tako sto ako nece da su Bosnjaci budu Bosanci posto Bosnjaci su svakako vec lojalni Bosni i time sto ce se svi oni i dalje izjasnjavati kao Srbi i Hrvati a Bosnjaci se sad izjasniti kao Bosanci nece donijeti nista novo niti ce stanje u Bosni zbog toga biti drugacije.salvatore paradise wrote:Svejedno je, princip je isti sve su ostalo nijanselazni liberal wrote:Kad bi se igrala utakmice izmedju Bosne i Turske niko ne bi od Bosnjaka navijao za Tursku a kad bi Bosna igrala sa Hrvatskom svi bi oni navijali za Hrvatsku .
-
BatoS
#2687 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ko me laze druze? Pa ja za te kampanje cujem jedino kad ovaj forum posjetim... vi ste ti koji danonocno spominjete i kritikujete te "bosnjacke" kampanje... spominjete Tunja, Aliju, Cerica i sve standardno...505sCrtom wrote:a ti batos, ako ovdje pises iz uvjerenja da je stvarno tako, onda ja mislim, da si pod teskom klerofasistickom propagandom. i direktno ti kazem. lazu te! a ako radis iz interesa (materijalnog), onda samo nastavi. to ti je posao. koliko god ljigav da jeste.
Je li tebi jasno da ja nisam kompleksas kao ti i da moj identitet ne zavisi od nijednog politicara niti ijedne interesne grupe?
A kad ti toliko smetaju bosnjacke kampanje, zbog cega ti ne smetaju kampanje u vecinski bosnjackim gradovima koje savjetuju ljude da se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci nego kao "gradjani" i sl. ?
Kako ti te gluposti ne smetaju?
-
salvatore paradise
#2688 Re: Izjasnjavanje na popisu
Lazes momcino. Znam barem 5 Srba koji BiH smatraju svojom domovinom a sebe Bosancima...Sezam wrote:Nema Bosanaca medju njima? A sto ih nema?505sCrtom wrote: jedino sto ja vidim, da bosnjacima smetaju bosanci. ali ne tako da ih istrijebe, nego da ih nekako premuntaju da im se pridruze. ako ni zbog cega drugog, onda zbog broja. jasno mi je da je bosnjacima broj bitan. to su dokazali kroz 20 tema ovdje na forumu. ali taj broj nema veze sa "cetnicima i ustasama", kako ih ti nazivas. a to bi valjda trebali biti nasi sunarodnjaci hrvati i srbi.
Maske padaju
- Fudo Bosna
#2689 Re: Izjasnjavanje na popisu
muniza wrote:Pa napokooonBatoS wrote:Hoces da kazes da cetnicima i ustasama ne bi bilo drago kas bi se Bosnjaci podijelili na Bosnjake, "Bosance" i "Muslimane"?505sCrtom wrote:svi koji bosancima spocitavaju da bosnjake zele nesto uskratiti, lazu! sad, zasto to neko radi. da li zbog toga jer na njega utice paranoja koju siri bosnjacka ulema, ili zbog osobnog masnog interesa, necu spekulirati. a svako zna za sebe.
Normalno da im je drago, do '93 smo bili složni u odbrani BiH, nikog nije bolio K jel musliman il Musliman il Bošnjak il Bosanac, jel tako? I onda izdajnici i beogradski špijuni stupaju na scenu i '93 nas na kongresu dijele i evo mi se i dan danas svađamo umjesto da smo jedno. Beograd uveliko trlja ruke, uveliko a ja se fala Bogu ne osjećam ni najmanje dijelom toga ali svaki Bošnjak bi se trebao zapitati. drago mi je da si sam došao do srži, smo još da priznaš.
90 % nas Bošnjaka zna što smo, nisu problem ni oni koji su Bošnjaci porijeklom , a hoće se izjasniti kao Bosanci, bujrum-njihovo pravo! Po čemu večina Bošnjaka koji se tako kane izjasniti "dijeli" bošnjački korpus? Mi se ne dijelimo niti smo se ikada dijelili , bili smo do 1992 Muslimani, 1993 nam je vraćeno hitorijsko ime, "Bošnjak"! To što si imao jedan dio Muslimana porijeklom do 1992 a koji se osječao Jugoslovenima , a danas su to listom Bosanci, nije problem nas 90 % Bošnjaka. Mi nismo ti koji dijele Bošnjački korpus !
Mi vam ništa ne branimo, izjasnite se kako hoćete, samo nama ne osporavajte da se osjećamo kao naši očevi i djedovi!
- Sezam
#2690 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kad ih skupis deset, javi se, ulazim u talsalvatore paradise wrote:Lazes momcino. Znam barem 5 Srba koji BiH smatraju svojom domovinom a sebe Bosancima...Sezam wrote:Nema Bosanaca medju njima? A sto ih nema?505sCrtom wrote: jedino sto ja vidim, da bosnjacima smetaju bosanci. ali ne tako da ih istrijebe, nego da ih nekako premuntaju da im se pridruze. ako ni zbog cega drugog, onda zbog broja. jasno mi je da je bosnjacima broj bitan. to su dokazali kroz 20 tema ovdje na forumu. ali taj broj nema veze sa "cetnicima i ustasama", kako ih ti nazivas. a to bi valjda trebali biti nasi sunarodnjaci hrvati i srbi.
Maske padaju
-
salvatore paradise
#2691 Re: Izjasnjavanje na popisu
Jel ti treba probosanskih orijentiranih Srba? Ako da iskopacu ih jos 5 pa makarSezam wrote:Kad ih skupis deset, javi se, ulazim u talsalvatore paradise wrote: Lazes momcino. Znam barem 5 Srba koji BiH smatraju svojom domovinom a sebe Bosancima...
- Fudo Bosna
#2692 Re: Izjasnjavanje na popisu
@"Sezam"
Čak i da ih se 50.000 izjasni kao Bosanci a neče, to nije ni 4% srpskog etničkog korpusa u BiH. Projekat bosanstvo, kao načina ukidanja B/H/S matrice, je očito samo jedna velika utopija ili , bojim se da je u pitanju nešto drugo, (mudar način za podijeliti, bošnjački etnički korpus) !!!
Čak i da ih se 50.000 izjasni kao Bosanci a neče, to nije ni 4% srpskog etničkog korpusa u BiH. Projekat bosanstvo, kao načina ukidanja B/H/S matrice, je očito samo jedna velika utopija ili , bojim se da je u pitanju nešto drugo, (mudar način za podijeliti, bošnjački etnički korpus) !!!
- Fudo Bosna
#2693 Re: Izjasnjavanje na popisu
lazni liberal wrote:Nije svejedno posto Bosnjaci smatraju Bosnu svojom zemljom a ovi drugi ne i ako vam je stalo do Bosne onda pozivajte one koji sad nisu za Bosnu da to postanu tako sto ako nece da su Bosnjaci budu Bosanci posto Bosnjaci su svakako vec lojalni Bosni i time sto ce se svi oni i dalje izjasnjavati kao Srbi i Hrvati a Bosnjaci se sad izjasniti kao Bosanci nece donijeti nista novo niti ce stanje u Bosni zbog toga biti drugacije.salvatore paradise wrote:Svejedno je, princip je isti sve su ostalo nijanselazni liberal wrote:Kad bi se igrala utakmice izmedju Bosne i Turske niko ne bi od Bosnjaka navijao za Tursku a kad bi Bosna igrala sa Hrvatskom svi bi oni navijali za Hrvatsku .
Nisu cilj drugi etno korpusi! Cilj je pridobiti Bošnjake u Bosance pa bi imao B/H/S matricu, samo bi "B" umjesto Bošnjak označavala termin Bosanac !!!
- akcid
#2694 Re: Izjasnjavanje na popisu
A .ebemti, pa kome ja referiram na postoveFudo Bosna wrote:Čak i da ih se 50.000 izjasni kao Bosanci a neče, to nije ni 4% srpskog etničkog korpusa u BiH. Projekat bosanstvo, kao načina ukidanja B/H/S matrice, je očito samo jedna velika utopija ili , bojim se da je u pitanju nešto drugo, (mudar način za podijeliti, bošnjački etnički korpus) !!!
-
muniza
#2695 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti si očito citiro pogrešan post, nisi odgovorio na moj.Fudo Bosna wrote:muniza wrote:Pa napokooonBatoS wrote:
Hoces da kazes da cetnicima i ustasama ne bi bilo drago kas bi se Bosnjaci podijelili na Bosnjake, "Bosance" i "Muslimane"?
90 % nas Bošnjaka zna što smo, nisu problem ni oni koji su Bošnjaci porijeklom , a hoće se izjasniti kao Bosanci, bujrum-njihovo pravo! Po čemu večina Bošnjaka koji se tako kane izjasniti "dijeli" bošnjački korpus? Mi se ne dijelimo niti smo se ikada dijelili , bili smo do 1992 Muslimani, 1993 nam je vraćeno hitorijsko ime, "Bošnjak"! To što si imao jedan dio Muslimana porijeklom do 1992 a koji se osječao Jugoslovenima , a danas su to listom Bosanci, nije problem nas 90 % Bošnjaka. Mi nismo ti koji dijele Bošnjački korpus !
Mi vam ništa ne branimo, izjasnite se kako hoćete, samo nama ne osporavajte da se osjećamo kao naši očevi i djedovi!
Čovjek je rekao da Srbima i Hrvatima odgovaraju podjeljeni muslimani/Muslimani/Bošnjaci/Bosanci a ja sam svoje rekao u odgovoru.
Šta misliš, da li je bošnjački kongres stvarno učinio uslugu Beogradu i podjelio nas i oslabio u odlučujućim godinama rata?
Šta je to pozitivno za BiH a negativno za naše agresore što je proizašlo iz toga? Pitam za BiH a ne za muslimane/Bošnjake...
- Sezam
#2696 Re: Izjasnjavanje na popisu
Evo smo opet dosli do gramatike. 
- Golf forever
#2697 Re: Izjasnjavanje na popisu
na žalost ima još uvjek nesvijesnih Bošnjaka koji će se tako tupavi izjasniti kao Bosanci, muslimani, kurci-palci....
nek imaju na umu samo to da su se kojim slučajem zadesili u Prijedoru 92. četnici bi im SIGURNO dali do znanja ko su !!!! kad bi im naredili da nosaju bijele trake oko ruke
dakle, čete sigurno znaju ko su Bošnjaci, te ako pokoji tupan i ima dilemu oko toga ko je, nek se njima obrati da mu "pojasne", jer bi bili na "spisku za likvidaciju" kao što su bili mnogi Bošnjci po mnogim gradovima, i gdje su čete DOBRO ZNALE ko je ko, i nijednom se nisu zajebli pa ubili kojeg srbina, ili silovali koju srpkinju, na kraju krajeva ako su se negdje i "dvoumili" išlo je obavezno "skidanje gaća" zbog provjere
nek imaju na umu samo to da su se kojim slučajem zadesili u Prijedoru 92. četnici bi im SIGURNO dali do znanja ko su !!!! kad bi im naredili da nosaju bijele trake oko ruke
dakle, čete sigurno znaju ko su Bošnjaci, te ako pokoji tupan i ima dilemu oko toga ko je, nek se njima obrati da mu "pojasne", jer bi bili na "spisku za likvidaciju" kao što su bili mnogi Bošnjci po mnogim gradovima, i gdje su čete DOBRO ZNALE ko je ko, i nijednom se nisu zajebli pa ubili kojeg srbina, ili silovali koju srpkinju, na kraju krajeva ako su se negdje i "dvoumili" išlo je obavezno "skidanje gaća" zbog provjere
Last edited by Golf forever on 01/06/2013 14:00, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#2698 Re: Izjasnjavanje na popisu
BatoS wrote: Ko me laze druze? Pa ja za te kampanje cujem jedino kad ovaj forum posjetim... vi ste ti koji danonocno spominjete i kritikujete te "bosnjacke" kampanje... spominjete Tunja, Aliju, Cerica i sve standardno...
Je li tebi jasno da ja nisam kompleksas kao ti i da moj identitet ne zavisi od nijednog politicara niti ijedne interesne grupe?
A kad ti toliko smetaju bosnjacke kampanje, zbog cega ti ne smetaju kampanje u vecinski bosnjackim gradovima koje savjetuju ljude da se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci nego kao "gradjani" i sl. ?
tema se zove izjasnjavanje na popisu. ja se izjsnjavam kao bosanac. ali, kao takav, ovdje sam nazvan (ili u toj kampanji, bitno je biti bosnjak): izdajnikom, isfrustriranim, neosvjescenim, pogubljenim, cetnikom, udbasom, stranim placenikom, naivcom, zlobnikom...
pa onda, prijetnje "bices ostali, gradjanin drugog reda", "uzimat' ce drugi iz bosnjacke sehare" (e jesam se nakupio iz bosnjacke sehare, sucur alahu), "neprijatelj vreba", "drzava ce se raspasti", "bosnjaci ce nestati",... i sve tako. da ne ponavljam, stomak mi se okrece od fasizma.
koja je tvoja motivacija da branis sve to, ne znam. do tebe je.

- akcid
#2699 Re: Izjasnjavanje na popisu
Tebi je to od djetinjstva bolna temaSezam wrote:Evo smo opet dosli do gramatike.
- Golf forever
#2700 Re: Izjasnjavanje na popisu
o đesi ba "bosanac" nsimo te prepoznali505sCrtom wrote:BatoS wrote: Ko me laze druze? Pa ja za te kampanje cujem jedino kad ovaj forum posjetim... vi ste ti koji danonocno spominjete i kritikujete te "bosnjacke" kampanje... spominjete Tunja, Aliju, Cerica i sve standardno...
tema se zove izjasnjavanje na popisu. ja se izjsnjavam kao bosanac. ali, kao takav, ovdje sam nazvan (ili u toj kampanji, bitno je biti bosnjak): izdajnikom, isfrustriranim, neosvjescenim, pogubljenim, cetnikom, udbasom, stranim placenikom, naivcom, zlobnikom...
pa onda, prijetnje "bices ostali, gradjanin drugog reda", "uzimat' ce drugi iz bosnjacke sehare" (e jesam se nakupio iz bosnjacke sehare, sucur alahu), "neprijatelj vreba", "drzava ce se raspasti", "bosnjaci ce nestati",... i sve tako. da ne ponavljam, stomak mi se okrece od fasizma.
koja je tvoja motivacija da branis sve to, ne znam. do tebe je.
ajd skidaj gaće, da vidimo kakav si ti "bosanac"
Last edited by Golf forever on 01/06/2013 14:03, edited 1 time in total.