Posebno ovih iz Srbije halazni liberal wrote:Nije zbog toga nego je stvar u tome sto bude manji broj Bosnjaka posle popisa ce iz Srbije i Hrvatske i od Srba i od Hrvata u Bosni biti jaci glasovi da je to srpska odnosno hrvatska zemlja i da treba te dvije zemlje da je podijele a ako bude Bosnjaka onoliko koliko i realno ima onda ce krenuti jos jaca inicijativa da se od Bosne napravi funkcionalna drzava.salvatore paradise wrote:Pa da nas ima vise nego njih kontas. Ko ono kad imas vecu kitu od nekog, pa iako je ne koristis ni za sto, opet ga mozes zajebavatimiki.ba wrote:Može li neko objasniti zašto je bitno biti Bošnjak?
Više puta sam pitao, a niko da mi neko objasni, zanima me ova rijec "bitno".
Kad neko kaže da je nešto bitno mora postojati i neko objašnjenje.
Izjasnjavanje na popisu
-
muniza
#2651 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
miki.ba
#2652 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vidiš to je to naopako razmišljanje, u BiH nece biti bolje sve dok ne izađemo iz matrice B/H/S.lazni liberal wrote: Nije zbog toga nego je stvar u tome sto bude manji broj Bosnjaka posle popisa ce iz Srbije i Hrvatske i od Srba i od Hrvata u Bosni biti jaci glasovi da je to srpska odnosno hrvatska zemlja i da treba te dvije zemlje da je podijele a ako bude Bosnjaka onoliko koliko i realno ima onda ce krenuti jos jaca inicijativa da se od Bosne napravi funkcionalna drzava.
-
salvatore paradise
#2653 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sacekajte malo da smisli covjek sta da odgovori 
- akcid
#2654 Re: Izjasnjavanje na popisu
Čeka Tokićeve instrukcijesalvatore paradise wrote:Sacekajte malo da smisli covjek sta da odgovori
-
5 0 5
#2655 Re: Izjasnjavanje na popisu
upravo su bosanci ti kojima se ubdaska ulema obraca. pogledaj pod fatmir par stranica prije. a i ako se obracaju samo muslimanima, sta je problem u tome sto se nisu ljudi prepoznali u "bosnjastvu 1993".BatoS wrote:Obrati se onima koji su kreirali tu kampanju.miki.ba wrote:Može li neko objasniti zašto je bitno biti Bošnjak?
Više puta sam pitao, a niko da mi neko objasni, zanima me ova rijec "bitno".
Kad neko kaže da je nešto bitno mora postojati i neko objašnjenje.
A ako nisi Bosnjak sumnjam da su se tebi obracali... ne znam sto vas toliko pogadja ta kampanja...
jasno mi je da je cijena skupa bosnjackim vodjama. nadji ti meni jedno dijete, bosnjackog vodje, koje nije imalo desetke na fakultetu, koje se nije skolovalo vani sa nekom masnom stipendijom, jednoga koji nema posao u drzavnoj firmi ili ustanovi.
tako da mene njihova motivacija uopste ne buni.
svi koji bosancima spocitavaju da bosnjake zele nesto uskratiti, lazu! sad, zasto to neko radi. da li zbog toga jer na njega utice paranoja koju siri bosnjacka ulema, ili zbog osobnog masnog interesa, necu spekulirati. a svako zna za sebe.
- lazni liberal
#2656 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja sam vam sve objasnio vise puta a sad vi sto ste tu samo da ponavljate jedno te isto u nedostatku argumenata to je vas problem. A instrukcije dobijate vi koji dobijate 1500000 za ovo sto radite.akcid wrote:Čeka Tokićeve instrukcijesalvatore paradise wrote:Sacekajte malo da smisli covjek sta da odgovori
Last edited by lazni liberal on 01/06/2013 13:19, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#2657 Re: Izjasnjavanje na popisu
miki.ba wrote:Vidiš to je to naopako razmišljanje, u BiH nece biti bolje sve dok ne izađemo iz matrice B/H/S.lazni liberal wrote: Nije zbog toga nego je stvar u tome sto bude manji broj Bosnjaka posle popisa ce iz Srbije i Hrvatske i od Srba i od Hrvata u Bosni biti jaci glasovi da je to srpska odnosno hrvatska zemlja i da treba te dvije zemlje da je podijele a ako bude Bosnjaka onoliko koliko i realno ima onda ce krenuti jos jaca inicijativa da se od Bosne napravi funkcionalna drzava.
A kao , „izaćemo iz te matrice „ ,ako Bošnjaci , uz npr. 5 % Srba i Hrvata „presele“ u Bosance? Pa bi imali :BH Srbe kao najbrojnije, Bošnjake i Bosance , Hrvate i Ostale? Čak i da se, teoretski, svi Bošnjaci izjasne Bosancima uz maksimalnih 10 % katolika i pravoslavnoih, nećemo ukinuti : Bosansko/Srpsko/Hrvatsku tzv „matricu“. Ili si ti promicatelj SF politike , koja nema veze sa realnošću?
„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !
Smiješno i nerealno viđenje budućnosti BiH !!!
-
salvatore paradise
#2658 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ako znas nekog da placa pisanje ovakvih postova slobodno me preporuci. Ionako ih pisem a ne bih imao nista protiv da kapne koja markica u dzeplazni liberal wrote:Ja sam vam sve objasnio vise puta a sad vi sto ste tu samo da ponavljate jedno te isto u nedostatku argumenata to je vas problem. A instrukcije dobijate vi koji dobijate 1500000 za ovo sto radite.akcid wrote:Čeka Tokićeve instrukcijesalvatore paradise wrote:Sacekajte malo da smisli covjek sta da odgovori
-
salvatore paradise
#2659 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sta te briga sta rade u Sirokom ili BL? Jel tvoje ponasanje zavisi od njihovog? Da li ti radis stvari da bi sebi poboljsao zivot ili da bi njima zagorcao i inatio se? Naravno da nece sve biti bajno ali izjasnjavanjem kao Bosanac dajes do znanja da nisi ovca i da ti je dosta ovakve situacije, a i to je nesto, a nesto je bolje od nista (sto imamo trenutno)...Fudo Bosna wrote:miki.ba wrote:Vidiš to je to naopako razmišljanje, u BiH nece biti bolje sve dok ne izađemo iz matrice B/H/S.lazni liberal wrote: Nije zbog toga nego je stvar u tome sto bude manji broj Bosnjaka posle popisa ce iz Srbije i Hrvatske i od Srba i od Hrvata u Bosni biti jaci glasovi da je to srpska odnosno hrvatska zemlja i da treba te dvije zemlje da je podijele a ako bude Bosnjaka onoliko koliko i realno ima onda ce krenuti jos jaca inicijativa da se od Bosne napravi funkcionalna drzava.
A kao , „izaćemo iz te matrice „ ,ako Bošnjaci , uz npr. 5 % Srba i Hrvata „presele“ u Bosance? Pa bi imali :BH Srbe kao najbrojnije, Bošnjake i Bosance , Hrvate i Ostale? Čak i da se, teoretski, svi Bošnjaci izjasne Bosancima uz maksimalnih 10 % katolika i pravoslavnoih, nećemo ukinuti : Bosansko/Srpsko/Hrvatsku tzv „matricu“. Ili si ti promicatelj SF politike , koja nema veze sa realnošću?
„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !![]()
- Fudo Bosna
#2660 Re: Izjasnjavanje na popisu
Možemo mi Bošnjaci/Muslimani, biti danas Bosancima, sutra Eskimima ili prekosutra ...
To neće ni za jotu promijeniti srpskohrvatski etnički korpus u BiH i činjenicu o B/H/S - matrici!
Sve je ostalo SF fantaziranje ili namjerno laganje bošnjačkome narodu !!!
To neće ni za jotu promijeniti srpskohrvatski etnički korpus u BiH i činjenicu o B/H/S - matrici!
Sve je ostalo SF fantaziranje ili namjerno laganje bošnjačkome narodu !!!
- akcid
#2661 Re: Izjasnjavanje na popisu
"Ubili" su se '92. na referendumu, punopravno "ubijaju" se i danas učešćem u svim nivoima vlasti u BiH. A to je ona činjenica koja ne odgovara pojedinim Bošnjacima, koji bi da pročiste i homogeniziraju bošnjački teritorij u BiHFudo Bosna wrote:„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !![]()
Upravo!Smiješno i nerealno viđenje budućnosti BiH !!!
-
muniza
#2662 Re: Izjasnjavanje na popisu
Isto kao što se ubiše za bošnjaštvom, jel tako?Fudo Bosna wrote:miki.ba wrote:Vidiš to je to naopako razmišljanje, u BiH nece biti bolje sve dok ne izađemo iz matrice B/H/S.lazni liberal wrote: Nije zbog toga nego je stvar u tome sto bude manji broj Bosnjaka posle popisa ce iz Srbije i Hrvatske i od Srba i od Hrvata u Bosni biti jaci glasovi da je to srpska odnosno hrvatska zemlja i da treba te dvije zemlje da je podijele a ako bude Bosnjaka onoliko koliko i realno ima onda ce krenuti jos jaca inicijativa da se od Bosne napravi funkcionalna drzava.
„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !![]()
A inače vi malo brkate pojmove očito, slijedi nam popis stanovništva a ne referendum
- lazni liberal
#2663 Re: Izjasnjavanje na popisu
http://www.24sata.hr/nogomet/ludnica-u- ... aca-317418akcid wrote:"Ubili" su se '92. na referendumu, punopravno "ubijaju" se i danas učešćem u svim nivoima vlasti u BiH. A to je ona činjenica koja ne odgovara pojedinim Bošnjacima, koji bi da pročiste i homogeniziraju bošnjački teritorij u BiHFudo Bosna wrote:„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !![]()
![]()
-
salvatore paradise
#2664 Re: Izjasnjavanje na popisu
Jel stvarno hoces da postavljamo slike klanjanja po Sarajevu na turskim zastavama, tekbiranja ispred katedrale i slicno?lazni liberal wrote:http://www.24sata.hr/nogomet/ludnica-u- ... aca-317418akcid wrote:"Ubili" su se '92. na referendumu, punopravno "ubijaju" se i danas učešćem u svim nivoima vlasti u BiH. A to je ona činjenica koja ne odgovara pojedinim Bošnjacima, koji bi da pročiste i homogeniziraju bošnjački teritorij u BiHFudo Bosna wrote:„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !![]()
![]()
- Sezam
#2665 Re: Izjasnjavanje na popisu
ija wrote:batno s....jesil cuo za otimanje nase djece od strane turaka,najpoznatije oteto srpsko dijete je mehmed pasa sokolovic,,bas su turci bili toleratni ,zene silovali.pljackali. ,,djecu otimali,na kolac nabijali,,,divni su biliiii.
Ovako to izgleda kad te Ivo Andric uci istoriji.
- lazni liberal
#2666 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kad bi se igrala utakmica izmedju Bosne i Turske niko ne bi od Bosnjaka navijao za Tursku a kad bi Bosna igrala sa Hrvatskom svi bi oni navijali za Hrvatsku .
Last edited by lazni liberal on 01/06/2013 13:34, edited 2 times in total.
-
BatoS
#2667 Re: Izjasnjavanje na popisu
Hoces da kazes da cetnicima i ustasama ne bi bilo drago kad bi se Bosnjaci podijelili na Bosnjake, "Bosance" i "Muslimane"?505sCrtom wrote:svi koji bosancima spocitavaju da bosnjake zele nesto uskratiti, lazu! sad, zasto to neko radi. da li zbog toga jer na njega utice paranoja koju siri bosnjacka ulema, ili zbog osobnog masnog interesa, necu spekulirati. a svako zna za sebe.
Last edited by BatoS on 01/06/2013 13:34, edited 1 time in total.
-
salvatore paradise
#2668 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ivo Andric je pisac i on nikog ne uci historiji. Kao drugo ovakve stvari su se desavale, odnos Osmanlija prema nemuslimanima je bio veoma los. Ali to nije tema...Sezam wrote:ija wrote:batno s....jesil cuo za otimanje nase djece od strane turaka,najpoznatije oteto srpsko dijete je mehmed pasa sokolovic,,bas su turci bili toleratni ,zene silovali.pljackali. ,,djecu otimali,na kolac nabijali,,,divni su biliiii.
Ovako to izgleda kad te Ivo Andric uci istoriji.
-
salvatore paradise
#2669 Re: Izjasnjavanje na popisu
Svejedno je, princip je isti sve su ostalo nijanselazni liberal wrote:Kad bi se igrala utakmice izmedju Bosne i Turske niko ne bi od Bosnjaka navijao za Tursku a kad bi Bosna igrala sa Hrvatskom svi bi oni navijali za Hrvatsku .
- akcid
#2670 Re: Izjasnjavanje na popisu
BatoS wrote:Hoces da kazes da cetnicima i ustasama ne bi bilo drago kas bi se Bosnjaci podijelili na Bosnjake, "Bosance" i "Muslimane"?
Ovakva podjela je nemoguća, sanjaj
-
5 0 5
#2671 Re: Izjasnjavanje na popisu
aaaahaaa. bice da je to. sacekaj malo, da sjednem u svoj sluzbeni audi, skoknem do brankoviceve lobisticke kompanije. delimustaficeve bh banke, cengicevog aerodroma, radoncicevog tornja, gadafijevog dvorca, izetbegoviceve vikendice, tihicevih stanova...lazni liberal wrote:Ja sam vam sve objasnio vise puta a sad vi sto ste tu samo da ponavljate jedno te isto u nedostatku argumenata to je vas problem. A instrukcije dobijate vi koji dobijate 1500000 za ovo sto radite.akcid wrote:Čeka Tokićeve instrukcijesalvatore paradise wrote:Sacekajte malo da smisli covjek sta da odgovori
bitno je da su se ratna sirocad nazvala stranom rjecju za vrijeme rata. prvo ste ih zapisali, a poslije rata popisali.
sa koliko ono kazu? 7 milijardi maraka. 7 milijardi. aaaaaa. 7 milijardi razloga zasto je bitno utjerati sirotinju u tor.
da ste se mislili brinuti za muslimanski narod, vratili bi ih nazad odakle su protjerani. imali ste 7 milijardi nacina da to napravite. sta ste napravili sa tim parama, vidi se golim okom.
- Sezam
#2672 Re: Izjasnjavanje na popisu
Mislim, moras biti zesce glup, pa povjerovati da ce se neko poput tebe izjasniti Bosancem.salvatore paradise wrote: Sta te briga sta rade u Sirokom ili BL? Jel tvoje ponasanje zavisi od njihovog? Da li ti radis stvari da bi sebi poboljsao zivot ili da bi njima zagorcao i inatio se? Naravno da nece sve biti bajno ali izjasnjavanjem kao Bosanac dajes do znanja da nisi ovca i da ti je dosta ovakve situacije, a i to je nesto, a nesto je bolje od nista (sto imamo trenutno)...
- Fudo Bosna
#2673 Re: Izjasnjavanje na popisu
akcid wrote:"Ubili" su se '92. na referendumu, punopravno "ubijaju" se i danas učešćem u svim nivoima vlasti u BiH. A to je ona činjenica koja ne odgovara pojedinim Bošnjacima, koji bi da pročiste i homogeniziraju bošnjački teritorij u BiHFudo Bosna wrote:„Ubiše se“ u Širokom i Banja Luci za bosanstvom !![]()
![]()
Na kojem referendumu 1992? Gdje, u Banja Luci kažeš, je li odziv za suvernu RBIH u Banja Luci bio 100 % ili nešto manje? To što su u Širokom glasali za BiH je pozitivno, ali se mora staviti u tadašnji historiski kontekst, da je 1/3 R.Hrvatske bila okupirana, pa je suverena RBiH bila nešto logično i poželjno.
Gdje je to Bosanstvo i tada a pogotovu danas bilo ili je fakat u npr: Širokom, Banja Luci, Palama, Čitluku, Loparama, ukaži mi na 10 % Bosanaca i bosanstva tamo, prvi ću ja druže biti Bošnjak, koji će se zarad Bosanstva odreči Bošnjaštva, kao nekog višeg cilja zarad zajedničke Domovine?
Ukaži mi molim te na te Bosance tamo, samo nemoj preko nekih NVO koje obitavaju u Sarajevu i ovdje na pretežno „bošnjačkom“ teritoriju propagiraju neko neisključivo „bošnjačko“ bosanstvo, več kao neku multietničku masovniju pojavu/fenomen ???
-
salvatore paradise
#2674 Re: Izjasnjavanje na popisu
Cetnik sam a?Sezam wrote:Mislim, moras biti zesce glup, pa povjerovati da ce se neko poput tebe izjasniti Bosancem.salvatore paradise wrote: Sta te briga sta rade u Sirokom ili BL? Jel tvoje ponasanje zavisi od njihovog? Da li ti radis stvari da bi sebi poboljsao zivot ili da bi njima zagorcao i inatio se? Naravno da nece sve biti bajno ali izjasnjavanjem kao Bosanac dajes do znanja da nisi ovca i da ti je dosta ovakve situacije, a i to je nesto, a nesto je bolje od nista (sto imamo trenutno)...
- akcid
#2675 Re: Izjasnjavanje na popisu
505sCrtom wrote:aaaahaaa. bice da je to. sacekaj malo, da sjednem u svoj sluzbeni audi, skoknem do brankoviceve lobisticke kompanije. delimustaficeve bh banke, cengicevog aerodroma, radoncicevog tornja, gadafijevog dvorca, izetbegoviceve vikendice, tihicevih stanova...lazni liberal wrote:Ja sam vam sve objasnio vise puta a sad vi sto ste tu samo da ponavljate jedno te isto u nedostatku argumenata to je vas problem. A instrukcije dobijate vi koji dobijate 1500000 za ovo sto radite.
bitno je da su se ratna sirocad nazvala stranom rjecju za vrijeme rata. prvo ste ih zapisali, a poslije rata popisali.
sa koliko ono kazu? 7 milijardi maraka. 7 milijardi. aaaaaa. 7 milijardi razloga zasto je bitno utjerati sirotinju u tor.
da ste se mislili brinuti za muslimanski narod, vratili bi ih nazad odakle su protjerani. imali ste 7 milijardi nacina da to napravite. sta ste napravili sa tim parama, vidi se golim okom.
E bravo