Izjasnjavanje na popisu

Locked
ija

#2576 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ija »

lazni liberal wrote:
ija wrote:oni su neprijatelj bosne ,drzali su gotov 500 god pod okupacijom bosnu.
Ima Bosna druge neprijatelje koji bi da Bosne nema.
mozda su neprijatelji bosne upravo zato sto neki hoce da pradstave okupatora tursku kao prijatelja bosne,,bogme i ja sam nepijatelj takve bosne.
p206

#2577 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by p206 »

Porediti nekadašnje Osmansko carstvo i današnju Tursku je totalno nelogično, da ne kažem glupo.
Te dvije države se razlikuju po osnovnim stvarima kao što su jezik i pismo. Današnji turski nije ni sličan nekadašnjem jeziku.
Prije 50 godina Francuska i Njeamčka su bili smrtni neprijatelji, danas su najveći prijatelji u Evropi, imaju iste interese i tako se ponašaju... jedino u balkanoidnoj zatucanoj glavi srpskih nacionalista onaj ko je bio neprijatelj jednom ostaje zauvijek.
lazni liberal

#2578 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

ija wrote:
lazni liberal wrote:
ija wrote:oni su neprijatelj bosne ,drzali su gotov 500 god pod okupacijom bosnu.
Ima Bosna druge neprijatelje koji bi da Bosne nema.
mozda su neprijatelji bosne upravo zato sto neki hoce da pradstave okupatora tursku kao prijatelja bosne,,bogme i ja sam nepijatelj takve bosne.
Ti neprijatelji rade svakodnevno na nestanku Bosne i Bosnaka a mi sad trebada se bavimo historijom i da brinemo da li je zemlja sa kojom se ni ne granici Bosna nas prijatelj ili je neprijatelj.
5 0 5

#2579 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by 5 0 5 »

lazni liberal wrote: Osvojiti neku teritoriju i zadrzati je nije ista stvar.
druga su vremena bila. ali haj'. nije ni bitno toliko. neki muslimani osjecaju tu vezu sa otomanskim vremenom, prvenstveno. pa tek onda vezu sa predotomanskim periodom. ja ne osjecam vezu ni sa jednom od te dvije. iako sam svjestan da su nasi narodi dosta oblikovani tom dugom okupacijom. ne samo mi ovdje, nego svi narodi na balkanu. i veliki grci, cak.

ja sam odrastao u vrijeme kada je biti bosanac bilo svima jasno sta znaci. ponajvise onima koji su se tako osjecali. iako u bivsem sistemu nismo bili prepoznani, nadali smo se da sada kada je bosna nezavisna drzava, da bi mogli biti ravnopravni gradjani svoje domovine. nazalost, to pravo nam je izetbegovic alija oteo i kao pravi lopov kao sto jeste, koristio nas je u svom prebrojavanju ovaca sve do danas.
sada, kad su se njegovi stakori koje je okotio iza sebe, prepali da ce biti manje ovaca za striganje, poceli su siriti paranoju medju ionako iscrpljenim narodom (a koji su oni iscjedili do zadnje kapi krvi), masuci u oci, svojim nepotizmom.

Image
p206

#2580 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by p206 »

Biti Bošnjak ne isključuje to da si Bosanac... svi ljudi rođeni u BiH su Bosanci.
Ako ćeš svoj identitet oblikovati u zavisnosti šta kaže neki političar, ili reis, pop ili bilo koji istaknuti seronja na vlasti, onda ga oblikuješ na pogrešan način.
Smrznuta

#2581 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Smrznuta »

BatoS wrote:Vecina ovih sto se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" ne bi sutra stali rame uz rame sa Bosnjacima da brane Bosnu ako zatreba... nego bi kao Fedja dezerter rekli "to nije moj rat... to tamo ratuju neka plemena"... jeste Fedja, to sto se desava genocid nad tvojim narodom to se tebe ne tice... e moji kompleksasi...
Da i necemo jer ste nas dobro naucili lekciju vi iz sva tri stada koji ste citav zivot tragali za identitetom tek napokon vam saka lopova dade da se busate u prsa kojem toru pripadade.
U proslom ratu bili smo tu, sva moja porodica i Bosanska i Hercegovacka je pobijena. Za sta??? Da nemam ime? Da me smatraju ostalima, otpadom pred tri Bogom dana naroda?
Da cekam novi rat dok vi ucite svoju dijecu kako se ko zove ikome prepadaju da se znaju zrtvovati za neciji politicki uspjeh i bogatstvo u sljedecem ratu. Da mi vasa dijeca ubiju moju koju nisam trovala mrznjom.
Ja bih vas sve zeljne ocuvanja imena umjesto zivota potjerala na livadu pa zavrsite to sto ste zapoceli da vec jednom ova zemlja moze normalno dijecu odgajati!
lazni liberal

#2582 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Smrznuta wrote:
BatoS wrote:Vecina ovih sto se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" ne bi sutra stali rame uz rame sa Bosnjacima da brane Bosnu ako zatreba... nego bi kao Fedja dezerter rekli "to nije moj rat... to tamo ratuju neka plemena"... jeste Fedja, to sto se desava genocid nad tvojim narodom to se tebe ne tice... e moji kompleksasi...
Da i necemo jer ste nas dobro naucili lekciju vi iz sva tri stada koji ste citav zivot tragali za identitetom tek napokon vam saka lopova dade da se busate u prsa kojem toru pripadade.
U proslom ratu bili smo tu, sva moja porodica i Bosanska i Hercegovacka je pobijena. Za sta??? Da nemam ime? Da me smatraju ostalima, otpadom pred tri Bogom dana naroda?
Da cekam novi rat dok vi ucite svoju dijecu kako se ko zove ikome prepadaju da se znaju zrtvovati za neciji politicki uspjeh i bogatstvo u sljedecem ratu. Da mi vasa dijeca ubiju moju koju nisam trovala mrznjom.
Ja bih vas sve zeljne ocuvanja imena umjesto zivota potjerala na livadu pa zavrsite to sto ste zapoceli da vec jednom ova zemlja moze normalno dijecu odgajati!
Pusti tu pricu zna se da nisu sva tri naroda isto kriva i da su dva naroda prvo zabranjivala ime naseg naroda pa im je onda to bilo malo pa su krenuli i fizicki da "ociste" Bosnu. Da su Bosnjaci cuvali svoje ime, kulturu i identitet ne bi ni dosli u poziciju da brinu o svom opstanku i to sto ce sad opet ponasati kao sto su se ponasali prije rata moze da dovede samo do onoga do cega je dovelo i prvi put nego treba da su svesni i svog identiteta i svega sto im je ucinjeno da ne bi ponavljali greske iz proslosti i da bi mogli da grade buducnost. To sto ti ne bi branila Bosnu kada bi bila izvrsena agresija na nju je tvoja stvar ali nemoj onda da pricas kako ste samo vi Bosancohercegovci zainteresovani za njen opstanak posto da je to stvarno tako ona bi vec bila rasparcana na dijelove sto tvoj stav da ne bi branila Bosnu i pokazuje. I prestanite sa tom pricom kako ste vi Bosancohercegovci visa rasa, kako ste vi sve najbolje a drugi su sve najgore i ispod vas, niza vrsta,u toru posto za to postoji naziv i zna se kako se nazivaju ljudi koji tvrde da time sto su pripadaju nekom narodu i izjasnjavaju se da pripadaju tom narodu automatski superiorniji u odnosu na sve ostale narode.
miki.ba

#2583 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Sram te bilo, eto nek bi Bakir branio. :-)
salvatore paradise

#2584 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salvatore paradise »

BatoS wrote:
salvatore paradise wrote:Ja sam gluplji sto pokusavam bilo sta. Odoh na pivu, Bosnjaci popisite se...
Nije problem, vidim da nemas argumenata kao i vecina tvojih istomisljenika na temi.

Samo smanji malo sa ovom islamofobijom i negiranjem Bosnjaka.
Islamofobija? Mos si mislit islamofobije jbt. Samo reci bilo sta sto ne spada u bosnjacku mitomaniju (da da razvili su i Bosnjaci u posljednjih 20 godina zavidnu mitomaniju) i odmah si islamofob (a gle cuda Bosnjaci svoj identitet zasnivaju na Kulinu banu, pa bi po toj logici valjda trebao biti kulinfob :)). De se vi dogovorite prvo izmedju sebe ko ste i sta ste, na cemu zasnivate identitet i koji su vam prioriteti pa onda mozemo poceti pricati o "argumentima" :D.
salvatore paradise

#2585 Re: Izjasnjavanje na popisu

Kako te nije sramota ovo pricati. Bosnu su branili i ti Bosanci, pa cak i neki omrazeni Jugoslaveni... Fakat moras biti djon obraz da kazes ovako nesto, pored svih Bosanaca koji su dali zivot za ovu zemlju. fuj fuj fuj
BatoS

#2586 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

salvatore paradise wrote:De se vi dogovorite prvo izmedju sebe ko ste i sta ste, na cemu zasnivate identitet i koji su vam prioriteti pa onda mozemo poceti pricati o "argumentima" :D
Tvoje je samo da ne negiras Bosnjake i da smanjis malo sa Islamofobijom...
salvatore paradise

#2587 Re: Izjasnjavanje na popisu

BatoS wrote:
salvatore paradise wrote:De se vi dogovorite prvo izmedju sebe ko ste i sta ste, na cemu zasnivate identitet i koji su vam prioriteti pa onda mozemo poceti pricati o "argumentima" :D
Hajde kad insistiras na lazi, daj citiraj te moje islamofobne postove ili cu te prijaviti moderaciji da lazes, kleveces i obmanjujes. A koliko znam to je takodjer protiv pravila foruma...
muniza

#2588 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

Koliko god se ti trudio da predstaviš da je ovo bio vjerski i građanski rat neće ti uspjeti. Bosnu su branili i branit će SVI koji je vole, kojima je Bosna na prvom mjestu. Za dobar dio Bošnjaka se to ne može reći, vama je vjera i nacija bitnija od naše zemlje i to je za BiH jednako opasno kao i srbočetnika politika!

Ne znam koji *urac ste se više nakačili nas Bosanca, mi volimo svoju zemlju i briga nas za sve vas koji bi pristali na podjele zarad sigurnosti ili dominacije "svoga naroda"!
Iako je (bilo) savršeno jasno ko je agresor a ko žrtva vi sa vašom politikom toliko griješite da će na kraju ispasti da je Srbija bila blaža od UN-a, za na ranu privit, same presude u Hagu govore za sebe, današnja bošnjačka politika je zlo i dirigirana direkt iz Beograda.
Krushna mrva

#2589 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Krushna mrva »

muniza wrote:

Koliko god se ti trudio da predstaviš da je ovo bio vjerski i građanski rat neće ti uspjeti. Bosnu su branili i branit će SVI koji je vole, kojima je Bosna na prvom mjestu. Za dobar dio Bošnjaka se to ne može reći, vama je vjera i nacija bitnija od naše zemlje i to je za BiH jednako opasno kao i srbočetnika politika!

Ne znam koji *urac ste se više nakačili nas Bosanca, mi volimo svoju zemlju i briga nas za sve vas koji bi pristali na podjele zarad sigurnosti ili dominacije "svoga naroda"!
Iako je (bilo) savršeno jasno ko je agresor a ko žrtva vi sa vašom politikom toliko griješite da će na kraju ispasti da je Srbija bila blaža od UN-a, za na ranu privit, same presude u Hagu govore za sebe, današnja bošnjačka politika je zlo i dirigirana direkt iz Beograda.
i iz Zagreba jaro, iz Zagreba,,,
za post :thumbup:
salvatore paradise

#2590 Re: Izjasnjavanje na popisu

muniza wrote:

:thumbup:
Nacionalizam je bolest na koju niko nije imun...
muniza

#2591 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

salvatore paradise wrote:
BatoS wrote:
Hajde kad insistiras na lazi, daj citiraj te moje islamofobne postove ili cu te prijaviti moderaciji da lazes, kleveces i obmanjujes. A koliko znam to je takodjer protiv pravila foruma...
Pa buraz, udarajući na Bošnjake udaraš na islam, zar si zaboravio: Bošnjak, Bosanski, Islam :D
Bodkin

#2592 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

miki.ba wrote:
pa za njegovu bosnjacku fildzan drzavu kakvu bi on htio se i ne bi borili :D
salvatore paradise

#2593 Re: Izjasnjavanje na popisu

muniza wrote:
salvatore paradise wrote: Hajde kad insistiras na lazi, daj citiraj te moje islamofobne postove ili cu te prijaviti moderaciji da lazes, kleveces i obmanjujes. A koliko znam to je takodjer protiv pravila foruma...
Pa buraz, udarajući na Bošnjake udaraš na islam, zar si zaboravio: Bošnjak, Bosanski, Islam :D
A kako se tu uklapa Kulin ban i stecci na suncanom danu koji su uvijek popratni sadrzaj svih bosnjackih propagandnih aktivnosti? Na taj mlin pokusavam da ga navedem :)
akcid

#2594 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by akcid »

miki.ba wrote:

Sjećam se očeve mu izjave - Nije ovo naš rat :(

Smeće smrdi i kad je na deponiji :oops:
Krushna mrva

#2595 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Krushna mrva »

Bodkin wrote:
miki.ba wrote:
pa za njegovu bosnjacku fildzan drzavu kakvu bi on htio se i ne bi borili :D
borili bi se sami sa sobom, da skinu sto porodica koje vladaju. Samo sto je halka jaka, tu su se zajebali
muniza

#2596 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

muniza wrote:
salvatore paradise wrote: Hajde kad insistiras na lazi, daj citiraj te moje islamofobne postove ili cu te prijaviti moderaciji da lazes, kleveces i obmanjujes. A koliko znam to je takodjer protiv pravila foruma...
A kako se tu uklapa Kulin ban i stecci na suncanom danu koji su uvijek popratni sadrzaj svih bosnjackih propagandnih aktivnosti? Na taj mlin pokusavam da ga navedem :)
U svom nastojanju da ga navedeš nisi ni primjetio da si već uspio :D
salvatore paradise

#2597 Re: Izjasnjavanje na popisu

muniza wrote:
salvatore paradise wrote: A kako se tu uklapa Kulin ban i stecci na suncanom danu koji su uvijek popratni sadrzaj svih bosnjackih propagandnih aktivnosti? Na taj mlin pokusavam da ga navedem :)
U svom nastojanju da ga navedeš nisi ni primjetio da si već uspio :D
U pravu si. :lol: :lol:
BatoS

#2598 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

salvatore paradise wrote:A kako se tu uklapa Kulin ban i stecci na suncanom danu koji su uvijek popratni sadrzaj svih bosnjackih propagandnih aktivnosti?
Kulin ban i stecaci su dio nase historije.... nesto sto u cijelosti pripada Bosni i Bosnjacima.
salvatore paradise

#2599 Re: Izjasnjavanje na popisu

BatoS wrote:
salvatore paradise wrote:A kako se tu uklapa Kulin ban i stecci na suncanom danu koji su uvijek popratni sadrzaj svih bosnjackih propagandnih aktivnosti?
Kulin ban i stecaci su dio nase historije.... nesto sto u cijelosti pripada Bosni i Bosnjacima.
Samo jos cekam da cujem za vekovne bosnjacke zemlje i da mogu na miru otici :D
lazni liberal

#2600 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

muniza wrote:
Objasnjeno ti je sto puta a ti opet nastavljas da su danasnje Bosnjaci koji su potomci starih Bosnjaka izdali vjeru pradjedovsku i zbog toga nisu isto sto i tadasnji i to su islamofobni postovi.
Locked