- Муслиман исламске вјероисповијести
- Муслиман католичке кршћанске вјериоисповијести
- Муслиман ортодоксно-хришћанске вјероисповијести
- Муслиман муслиман
- Муслиман атеист
- Муслиман (остало)
Jeste, baš kao 1990-tih i 2000-tih...BHCluster wrote:Ono demokratski kao 90-ti.Hajvan wrote:upravo!cyprus wrote:Moje mišljenje - isto![]()
Ljudi dragi, kako se god vi izjasnili i koliko god vas bilo, to neće ništa promjeniti![]()
Suludo je misliti suprotno... Sudbinu ove države određujete na izborima, a ne na popisu stanovništva
Samo nema vise JNA, cime ce onda drugi po brojstvu konstitutivni narod da izrazi svoje nezadovoljstvo?cyprus wrote:Jeste, baš kao 1990-tih i 2000-tih...BHCluster wrote:
Ono demokratski kao 90-ti.
izjašnjavanjem kao Bosanci, na popisu.BHCluster wrote:Samo nema vise JNA, cime ce onda drugi po brojstvu konstitutivni narod da izrazi svoje nezadovoljstvo?cyprus wrote:Jeste, baš kao 1990-tih i 2000-tih...BHCluster wrote:
Hajvan wrote:Фалe и опције:
- Муслиман исламске вјероисповијести
- Муслиман католичке кршћанске вјериоисповијести
- Муслиман ортодоксно-хришћанске вјероисповијести
- Муслиман муслиман
- Муслиман атеист
- Муслиман (остало)
A koliko ih je bilo na popisima 2011. ?nisam_ni_ja wrote:Šta mislite, koliko će biti Muslimana na popisu?
U Srbiji je prema popisu iz 2002. bilo 136 087 Bošnjaka i 19 503 Muslimana, a u Crnoj Gori 2003. 63 272 Bošnjaka i 28 714 Muslimana.
BatoS wrote:A koliko ih je bilo na popisima 2011. ?nisam_ni_ja wrote:Šta mislite, koliko će biti Muslimana na popisu?
U Srbiji je prema popisu iz 2002. bilo 136 087 Bošnjaka i 19 503 Muslimana, a u Crnoj Gori 2003. 63 272 Bošnjaka i 28 714 Muslimana.
Ukratko: Neće više niko moći doći i reći da će "anamoni" ugroziti" ovamonaske".Hajvan wrote:Mogli bi i Vi u kratkim crtama objasniti kakve veze to ima s popisom stanovištva i rubrikama na popisnom listiću okrajnje iracionalnim osjćajima pripadnosti nekom narodu, vjerovanju ili ne...leo_ wrote:Od svega što si napisao, važno je samo ovo! Svi oni zakazali, a mi se i dalje trebamo boriti da ostanu tu gdje jesu?stari grad Visegrad wrote: Vlast zakazala. Intelektualci zakazali.
Ako se ne varam 17 + 17 + 17 +7 ... I za šta je to bitno? Hoće li situacija biti bolja kad bude 17 + 17 + 17 + 17, ako na to aludiraš?madner wrote:Cypruse, kralju i sahu, kako se puni Dom Naroda na razini FBiH?
Opet neke duboke priče? Neka hvala, držim se ja plićakaBHCluster wrote:Samo nema vise JNA, cime ce onda drugi po brojstvu konstitutivni narod da izrazi svoje nezadovoljstvo?cyprus wrote:Jeste, baš kao 1990-tih i 2000-tih...BHCluster wrote:
Aludiram na nacin na koji se popunjava Dom. Koji je direktno vezan za popis.cyprus wrote:Ako se ne varam 17 + 17 + 17 +7 ... I za šta je to bitno? Hoće li situacija biti bolja kad bude 17 + 17 + 17 + 17, ako na to aludiraš?madner wrote:Cypruse, kralju i sahu, kako se puni Dom Naroda na razini FBiH?
PS Ili aludiraš na brojku koliko će koga svaki kanton dati u Dom? Hoće li biti bolje/gore ako se iz npr. KS budu birala lupam 3 Bošnjaka i 2 Ostala umjesto 5 Bošnjaka? Šta će to promjenit... osim što će onima koji ganjaju fotelje to nešto značit...
Hajde malo konkretnije brate. Koji je plan i pravci djelovanja? Izjasni se nas 500 hiljada kao Bosanci i šta onda? Daj malo konkretnije molim te.madner wrote:
Aludiram na nacin na koji se popunjava Dom. Koji je direktno vezan za popis.
Dakle ako kazes da se na izborima mjenja sudbina, kljuc vlasti u FBiH ce se odrediti na popisu.
Za one koji ganjaju fotelje to nista ne znaci, za one koje zeli promjene to znaci sve.
cyprus wrote: Opet neke duboke priče? Neka hvala, držim se ja plićaka
Ne bavim se izbornim inzinjeringom. Neka se izjasni svako kako se osjeca i smatra da je ispravno.Mister Yes wrote:Hajde malo konkretnije brate. Koji je plan i pravci djelovanja? Izjasni se nas 500 hiljada kao Bosanci i šta onda? Daj malo konkretnije molim te.madner wrote:
Dakle ako kazes da se na izborima mjenja sudbina, kljuc vlasti u FBiH ce se odrediti na popisu.
Za one koji ganjaju fotelje to nista ne znaci, za one koje zeli promjene to znaci sve.
Dom Naroda i treba imati više simboličan smisao. Pokušavam da smislim scenarij gdje se zaštita interesa nekog naroda može pojaviti kao legitiman razlog, i ne ide mi baš.madner wrote:Ne bavim se izbornim inzinjeringom. Neka se izjasni svako kako se osjeca i smatra da je ispravno.Mister Yes wrote:Hajde malo konkretnije brate. Koji je plan i pravci djelovanja? Izjasni se nas 500 hiljada kao Bosanci i šta onda? Daj malo konkretnije molim te.madner wrote:
Da se bavim inzinjeringom, trazio bi da se izjasni ljudi kao Hrvati i Srbi. Po 100 000 Hrvata i Srba u KS i TK, i po 50k u ZeDo.
I Dom Naroda bi izgubio smisao.
Ma čuj ti Dodikovca samo u drugom pakovanjuanthraxQ wrote:dobro, onda ti nastavi zivjeti u virtuelnoj i imaginarnoj BiH o kojoj pricas...
Dobro to je jasno. Ali ti reće "za one koji žele promjene to znači sve" pa sam pretpostavio da si među onima koji žele promjene. Zato sam te pitao koji je plan da se dođe do tih promjena.madner wrote: Ne bavim se izbornim inzinjeringom. Neka se izjasni svako kako se osjeca i smatra da je ispravno.
Da se bavim inzinjeringom, trazio bi da se izjasni ljudi kao Hrvati i Srbi. Po 100 000 Hrvata i Srba u KS i TK, i po 50k u ZeDo.
I Dom Naroda bi izgubio smisao.
madner wrote:Moj plan bi bio krajnje jednostavan, majorizirao bi Hrvate dok ne pristanu na promjene federacije pa drzave.