Izjasnjavanje na popisu

Locked
respo

#176 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

theTruePath wrote:
Vidis razlika je u tome sto nas ne zanima ko ce se izjasnjavati kako,ne zelimo da imamo "lutke za pokazivanje",mi prihvacamo da je preko 95% bosnjaka muslimana i sta sad? to je tako i neka je tako!! isto su i srbi 9%% pravoslavci,a hrvati katolici
ako vas ne zanima kako ce se ko izjasniti sto onda kampanja vazno je biti bosnjak?
koji klinac se uprezu sve sile da se dokaze da je bosnjak jedino ispravno kako ce se ko izjasniti
pustite onda ljude nek se izjasne kako se osjecaju to si i ti sam rekao a ne ova propaganda svi smo mi bosnjaci cim imas muslimansko ime ili neko slicno
respo

#177 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

udrch wrote:muniza i ti ćeš se na sljedećem popisu izjasniti kao Bošnjakinja..
e sad da li će popis biti mirnodopski ili će nas popisivati četnici je jedino što nije sigurno..
ako te bude pitao Bošnjak objasniće ti to na lijep način, a ako te bude pitao četnik neće ti ništa objašnjavati, kao što mnogi Muslimani nisu uspjeli nijednog četnika ubjediti da oni nikad nisu u džamiju ušli..

jaki Bošnjaci, jaka Bosna i Hercegovina..i obrnuto..
ni vi Bosanci ne smetate nama Bošnjacima dok god ste zaista to što govorite..međutim rijetki su na forumu kojim ja vjerujem, posebno ovim što tvrde da će im se sav komšiluk izjasniti kao Bosanci..
znaci glavna zagovornica ovoga bosnjastva vidis sta nam dusmani rade
moramo se mi muslimani drzati zajedno
branjenje nacionalnih interesa i vjecna kradja naroda pod plastom ugrozenosti jednih od 3 kontitutivna
a to odgovara samo lopovima na sve 3 strane
pa kad jedni dosade sa kukanjem onda uzmu drugi tu ulogu i opet po starom svi kradu svoje a narod i dalje prica neka nas kradu nasi su

e ja nisam nas nabijem sve bosnjake srbe i hrvate na neku stvar
O'zone
Globalni moderator

#178 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by O'zone »

respo wrote:
e sad da li će popis biti mirnodopski ili će nas popisivati četnici je jedino što nije sigurno..
ako te bude pitao Bošnjak objasniće ti to na lijep način, a ako te bude pitao četnik neće ti ništa objašnjavati, kao što mnogi Muslimani nisu uspjeli nijednog četnika ubjediti da oni nikad nisu u džamiju ušli..

ni vi Bosanci ne smetate nama Bošnjacima dok god ste zaista to što govorite..međutim rijetki su na forumu kojim ja vjerujem, posebno ovim što tvrde da će im se sav komšiluk izjasniti kao Bosanci..
branjenje nacionalnih interesa i vjecna kradja naroda pod plastom ugrozenosti jednih od 3 kontitutivna
pa kad jedni dosade sa kukanjem onda uzmu drugi tu ulogu i opet po starom svi kradu svoje a narod i dalje prica neka nas kradu nasi su

:thumbup: Svi smo naši samo jaši
theTruePath

#179 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

respo wrote:
theTruePath wrote:
Vidis razlika je u tome sto nas ne zanima ko ce se izjasnjavati kako,ne zelimo da imamo "lutke za pokazivanje",mi prihvacamo da je preko 95% bosnjaka muslimana i sta sad? to je tako i neka je tako!! isto su i srbi 9%% pravoslavci,a hrvati katolici
ako vas ne zanima kako ce se ko izjasniti sto onda kampanja vazno je biti bosnjak?
koji klinac se uprezu sve sile da se dokaze da je bosnjak jedino ispravno kako ce se ko izjasniti
pustite onda ljude nek se izjasne kako se osjecaju to si i ti sam rekao a ne ova propaganda svi smo mi bosnjaci cim imas muslimansko ime ili neko slicno
Kampanja se odnosi prvenstveno na one koji su nacionalno neosvjesteni,Muslimane s veliko M i slicno,
udrch

#180 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by udrch »

respo wrote:

o kakvoj krađi ti pričaš..ja pričam o nečemu skroz drugom..

p.s. kad si tako kreno krkanski nabij onda i ove Ostale, šta ste vi bolji od nas..to vi neka elita, pametni, školovani, inteligentni, posebni, plave oči i krv..
awaken

#181 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 22/04/2013 12:08, edited 1 time in total.
bole1st

#182 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by bole1st »

Dobro, ima interesantnih stvari, u ovom momentu:

Islam ( Bosnjak 47 : Bosanac 9)
Ateista ( Bosnjak 5 : Bosanac 18)

Ako bude kao na anketi, vecina islamskih vjernika ce se izjasnjavati kao Bosnjaci, ali vecina ateista kao Bosanci. Obzirom da ateista u narodu ima manje nego ovdje na forumu, broj Bosanaca nece biti ni priblizno ovoliki, ali ce ih biti sigurno vise od 1-2%.

Ako uopce i bude popisa. :)

Broj Srba 5, znaci da je forum dobro multietnican.
Camil_Prasevic

#183 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Camil_Prasevic »

muniza wrote:
Camil_Prasevic wrote:Interesantno, nema niko da je Bosanac-hriscanin. Samo par ludih Bosnjaka i mjesanci se pisu kao Bosanci. Licno, ne bih imao nista protiv Bosanaca da ih jednako ima i u Sirokom i u BL i u Tuzli. Tamo zapadno od Mostara nece biti ni 50(pedeset) Bosanaca, u cijeloj Rsh nece biti ni 500( petsto). U tim sredinama cak i mjesanci se pisu kao Srbi i Hrvati. Samo kod nas ce biti njesra sa pacenicima i placenicima. Ja sam Bosnjak ateista, blizak mi je i Bosnjak katolik isto i Bosnjak pravoslavni i Bosnjak musliman kao i Bosnjak bilokoji... Od ovih samonazvanih Bosanaca, dize mi se kosa na glavi. Da su se kojim slucajom danasnji Bosnjaci pisali kao Bosanci, ovi bi se danasnji Bosanci pisali i izjasnjavali nekako drugacije. Mozda Behavci... Hebo me svak, ako me vise nije strah za BiH od ovih Bosanca nego od BiH Srba i BiH Hrvata, et...
To i jest osnovna razlika između Bosanaca i Bošnjaka, nama je na prvom mjestu Bosna dok je Bošnjacima Islam. I dokle više mislite varati sami sebe da će se neki kršćani izjašnjavati kao Bošnjaci, i pticama na grani je jasno ko i šta su Bošnjaci i tu više nema popravnog.

I kad već spominješ Široki i BL, reci mi koliko će se tamo kršćana izjasniti kao Bošnjaci :-) ?
Ko da meni nije na prvom mjestu Bosna. Jesi li ti slijep/a. Ja jesam Bosnjak, ali sam ateista. Ne vjerujem u nista i nikoga. De svega vi. Koliko to pravih muslimana ima u BiH? Nema ni 5%. Znaci ja sam musliman samo ako imam muslimansko ime i prezime.
I kad već spominješ Široki i BL, reci mi koliko će se tamo kršćana izjasniti kao Bošnjaci :-)
Koliko znam, tamo zive Hrvati i Srbi. Ali ce sigurno biti veci broj Bosnjaka katolika i Bosnjaka pravoslavaca nego Bosanaca katolika i Bosanaca pravoslavaca. Ljudi moji, biti Bosnjak ne mora znaciti da si musliman. I obratno, biti musliman ne znaci automatski biti i Bosnjak. Ima u BiH i Albanaca muslimana, Roma muslimana, Turaka muslimana...
respo

#184 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

awaken wrote:
Ko te tako fino vaspitao? Mama i tata ili Darko Brkan?

Kaže nisu mu ovi iz BG platili dogovoreno, dao im je rok mjesec dana u kojem će srati o bosanstvu a ako mu ne plate izjasnit će se kao Bošnjak :lol: :lol: :lol:
vaspitala me ulica jel problem?
respo

#185 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

udrch wrote: o kakvoj krađi ti pričaš..ja pričam o nečemu skroz drugom..

p.s. kad si tako kreno krkanski nabij onda i ove Ostale, šta ste vi bolji od nas..to vi neka elita, pametni, školovani, inteligentni, posebni, plave oči i krv..
pricam o kradji kojoj je glavni paravan bosnjastvo srpstvo i hrvatstvo i njihovi nacionalni interesi
a ostale necu nabiti ne zato jer smo elita pametni ili skolovaniji od nabrojanih nego sto nisu u tim igrama oko ugrozenosti
Alo_moja

#186 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Alo_moja »

Zdravo. Šta mislite koliko ovakva kampanja može imati utjecaja na izjašnjavanje ljudi? Znate li ljude koji su se zbog kampanje predomislili o tome tko su?
Camil_Prasevic

#187 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Camil_Prasevic »

respo wrote:
awaken wrote:

Kaže nisu mu ovi iz BG platili dogovoreno, dao im je rok mjesec dana u kojem će srati o bosanstvu a ako mu ne plate izjasnit će se kao Bošnjak :lol: :lol: :lol:
Dovoljno je vidjeti odakle si. Lokacija :-) Kod mene sve naopako. Rekao sam vec, ovi samonazvani Bosanci su opasniji po BiH nego BiH Hrvati i BiH Srbi.
respo

#188 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

Camil_Prasevic wrote:
respo wrote:
awaken wrote:

Dovoljno je vidjeti odakle si. Lokacija :-) Kod mene sve naopako. Rekao sam vec, ovi samonazvani Bosanci su opasniji po BiH nego BiH Hrvati i BiH Srbi.
dovoljno je vidjeti odakle sam
sve naopako kad uporedim sa normalnim svijetom

ovi samozvani bosanci su jedini kojima je interes bosna sama a ne nacionalni interesi bosnjaka srba i hrvata

e opet nabijem to troje na neku stvar
miki.ba

#189 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

respo wrote:
Camil_Prasevic wrote:
respo wrote:vu a ako mu ne plate izjasnit će se kao Bošnjak :lol: :lol: :lol:
dovoljno je vidjeti odakle sam
sve naopako kad uporedim sa normalnim svijetom

ovi samozvani bosanci su jedini kojima je interes bosna sama a ne nacionalni interesi bosnjaka srba i hrvata

e opet nabijem to troje na neku stvar
:lol:
Dosadio ti forum...
The 51st State

#190 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by The 51st State »

:thumbup: , i ja ne vjerujem da iko moze biti toliko glup ili slijep, prije da su provokatori u pitanju....
BatoS

#191 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

Bosanac-krscanin... no votes
Mate Simmons

#192 Re: AW: Izjasnjavanje na popisu

Post by Mate Simmons »

Bosanac - Musliman
underwater

#193 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by underwater »

muniza wrote:To i jest osnovna razlika između Bosanaca i Bošnjaka, nama je na prvom mjestu Bosna dok je Bošnjacima Islam.
Nema bosne bez islama :thumbup: ... pa koja je to onda "bosna" bitna vama "bosancima"?
theTruePath

#194 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Ovako ,Bosne nema bez islama,bosnjaka,srba,hrvata

i voljeli to neki ili ne
BHCluster

#195 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

theTruePath wrote:
BHCluster wrote:Trenutno kako stvari stoje ako se izjasnis kao Muslim po nacionalnosti biti ces svrstan u posebnu kategoriju sa svojim zasebnim kodom a ne u isti kao Bosnjaci, sa tim ako se izjasnis Jevrej, Zidov, Izraelac biti ces pod jednim kodom isto ide za pravoslavce i srbe itd...
otkud to? koje objasnjenje im je za tu glupost?
Tako odlucili statisticari pod pritiskom pojedinih politicara.
theTruePath

#196 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

to zvuci nevjerovatno,a nasi sute???
cyprus

#197 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

Jugoslaven - rimokatolik... Kad je već theTruePath ponovo kreno da nas broji, nek pritefteri i mene :mrgreen:
theTruePath

#198 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

cyprus wrote:Jugoslaven - rimokatolik... Kad je već theTruePath ponovo kreno da nas broji, nek pritefteri i mene :mrgreen:
zar vas jos ima :-D
cyprus

#199 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

theTruePath wrote:
cyprus wrote:Jugoslaven - rimokatolik... Kad je već theTruePath ponovo kreno da nas broji, nek pritefteri i mene :mrgreen:
zar vas jos ima :-D
Četverocifreno - sigurno, a aBd i petocifreno :mrgreen:
MuaDib

#200 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by MuaDib »

Bosanci su danas najhrabriji ljudi, jer jasno stavljaju do znanja da ih troetnokratski režim ne interesuje. Jer su svjesni da svojim izborom mjenjaju paradigmu odnosa u BiH i sebe postavljaju kao nezaobilazan faktor, koji će se nakon popisa morati uvažiti. Ma šta o tome mislili predstavnici konstitutivnih naroda. Ovo sataniziranje Bosanaca, samo pokazuje strah pojedinih bošnjačkih krugova, od postojanja i druge sekularne vizije Bosne, sa jasnim konceptom modernog shvatanja države, koji se ne uklapa u etno-ncionalne modele shvatanja države. Za razliku od ovog sve više agresivnog pristupa pojedinih bošnjačkih krugova, koji su zagovornici koncepta Bosne kao nacionalne države Bošnjaka, koji svoju emancipaciju traba da isključivo vezuju reafirmaciju vjerskih vrijednosti i običaja naslonjenih na konzervativnu tradiciju.
Locked