Samo dokaz da ti blage veze nemas o cemu pricas, da blage veze nemas sta je definicija fasizma i da ti je vazno samo piskarati po forumu.Erzsebet wrote:Napisao je u kontekstu moje i Udrchove prepiske nekoliko postova iznad.slucajni prolaznik wrote:Uzvini, bi li mogao pojasniti ovu recenicu koju sam podvukao linijom, nisam shvatio u kakvom kontekstu si je napisao?Stojadin wrote:bosnjaka fasista i nacionalista ima koliko i srba i hrvata (a nekad mi se cini i vise), ne vidim sto bi bilo ruzno nazvati nekog fasistom bez obzira jel "njegov narod" prezivio genocid il nije. ako su bosnjaci dozivjeli genocid ne znaci da ne mogu biti fasisti i da je sve sto rade opravdano
SDA, SBiH i sve stranke koje se šatro zalažu za bošnjačke interese su ustvari fašističke stranke, nastale na temeljima fašizma koji je gajio Alija Izetbegović i njegova grupa kriminalaca s kojom je još 80-ih bio u zatvoru. Dakle, Izetbegovići, Čengići, Silajdžići i ostali govnari, sve su to fašisti.
Vi zivite u nekom imaginarnom svijetu, svijetu koji nema dodira sa realnoscu. Nazvati jednu stranku koja je clan europskih narodnih stranaka fasistickom je samo laz kojom se moze sluziti osoba koja u manjku bilo kakvih argumenata voli upotrebljavati krupne rijeci (a nemajuci pojma sta one znace) kako bi privukla paznju na svoja piskaranja. Frustracije pojedinaca, uzrokavane licnim neuspjesima i licnom neostvarenoscu na polju novinarstva nikako ne mogu biti mjerodovni stav po bilo kojem pitanju.
Nazivati osobu koja je dobitnik mnogih medjunarodnih nagrada za licnost i za mir - fasistom moze samo frustrirani zlonamjernik.
Frustracije su cudo, bile one uzrokovane licnom neostvarenoscu i "profesionalnom" ogranicenoscu ili bile uzrokavane cinjenicom da je tvoj mrski neprijatelj (neprijatelj kojeg mrzis vise od separatista) i dalje najpopularnija i najveca bh stranka i nakon vise od 20 godina od svog nastanka. A ti to ne mozes promjeniti niti imas kapacitet da utices na drustvene tokove. Razumijem ja te frustracije, vjerovao ili ne - cak mi je drago vidjeti ovakve komentare (zaista jeste) jer ovakve frustracije mogu samo dolaziti iz tabora koji je porazen, ne do nogu, nego do clanaka i koji nema apsolutno nikakvu mogucnost da utica na bilo sta u ovom drustvu.