Izjasnjavanje na popisu
- respo
#1326 Re: Izjasnjavanje na popisu
vi nikako da sebi u glavu stavite da je bosanac evoluirana rijec od rijeci bosnjak
kao sto je bosnjak nastalo iz bosnjanin
bosnjanin>bosnjak>bosanac
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1327 Re: Izjasnjavanje na popisu
tvsabina wrote: Zato smatram da su Srbi , Hrvati i Bošnjaci u svojoj posebnosti zapravo Bosanci i Hercegovci i da trebaju kao malo vode na dlanu čuvati sve svoje sličnosti a da će voda kad-tad nadoći pa da im sličnosti i zajednički nazivnik bude važniji od različitosti i posebnosti.
Pozdrav.
ovo je taj imaginarni svijet o kojem pricam, neostvarive zelje.
curo draga, meni je bitno da sam ja bosnjak slican bosnjaku... za slicnosti sa ostalim me zaboli tuki.
prosto je proljev pricati to nakon 100 000 mrtvih... i genocida.
DE URAZUMITE SE!
-
BatoS
#1328 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znaci trebali smo da ostanemo "Muslimani" ...je li to tvoj odgovor ?respo wrote:nisu trebali nista jer se zna iz kojeg naroda poticu a ne mjenjati ime musliman u bosnjak bosanac bosnjanin marsovacBatoS wrote:Pa kazi onda... gdje su to Bosnjaci pogrijesili... ?respo wrote:ti si musliman kako god se izjasnis ako ti je islam izbor vjere
ti sto ne znas kojem NARODU pripadas je tvoj problem
musliman je i muhamed ali a pazi nije bosnjak kao sto vi kazete![]()
Ne odgovara naziv Bosnjaci, ne odgovara Bosanci... sta su trebali Bosnjaci da urade 93. da bi vi bili zadovoljni???
on je musliman ma kako se izjasnio
oni sami na tom saboru znaju zasto su uopste umijesali vjeru u pripadnost narodu
valjda da bi se izjednacili sa srbima i hrvatima a onda trazili svoju drzavu samo za sebe
a onda i price o ugrozenosti nacionalnim interesima
imam osjecaj da su oni u toj prici gledali samo sebe i svoje guzice a za narod kao narod bolila ih neka stvar
kao sto se sada potvrdjuje iz dana u dan
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1329 Re: Izjasnjavanje na popisu
sto raspravljas snjima oko toga kako bi se trebali zvati mi na kraju?
sta znaju ljudi koji zive u Alisinoj zemlji cuda!
Bratstvo i jedinstvo... volim te... ahaaaa, i ja tebe.
sta znaju ljudi koji zive u Alisinoj zemlji cuda!
Bratstvo i jedinstvo... volim te... ahaaaa, i ja tebe.
- Halcyon
#1330 Re: Izjasnjavanje na popisu
Rasprava s antiBošnjacima je k'o pišanje uz vjetar. Bezvezno gubljenje vremena...
- BHCluster
#1331 Re: Izjasnjavanje na popisu
udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
ne znam šta se raspravljate dalje..
znači, kao konstitutivni će se pikati samo BHS, ostali su Ostali bez obzira koliko ih bude, ali neće biti više od 5%..
Bošnjaka će biti više nego Srba i Hrvata zajedno..
ostalo će nakon toga biti pozitivna historija..
- Better Man
#1332 Re: Izjasnjavanje na popisu
Građanima se mora omogučiti da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci ako žele i ne smije ih se svrstavati u ostale! Ako se ja izjasnim kao Bosanac, onda me se mora kao takvog uvažavati i priznati i ne smije me se svrstvati u ostale, jer to nisam i jer bi to predstavljalo klasični fažizam i rasizam, prema svima onima koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati i Srbi!
-
udrch
#1333 Re: Izjasnjavanje na popisu
jel zato što to respo kaže ili ima neki drug razlog da vjerujemo u tvoju besmislicu..respo wrote:vi nikako da sebi u glavu stavite da je bosanac evoluirana rijec od rijeci bosnjak
čak i da jeste tako, kao što sam već rekao, potpuno je besmisleno to ponavljati, jer nema nikakvu snagu i nikad više neće imati..gledaj malo u budućnost i ono što slijedi..prošlost više neće promjeniti stvari..
Bošnjaci vole svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i osjećaju se pravim bosancima i hercegovcima, ali uz znaju i da su Bošnjaci..znaju i da je nad njima počinjen genocid i etničko čišćenje od strane drugih koji se ne osjećaju Bosancima i Hercegovcima..mi nismo bili isto i ne možemo biti..
razlike postoje i treba se naučiti živjeti sa razlikama..nije moglo jedni sa drugim, treba nastaviti jedni kraj drugih..dok se boje ne rastvore..
- Edin H.
#1334 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bravo cestitke, vas zivot konacno ima smisao i svi problemi rijeseniBHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
znači, kao konstitutivni će se pikati samo BHS, ostali su Ostali bez obzira koliko ih bude, ali neće biti više od 5%..
Bošnjaka će biti više nego Srba i Hrvata zajedno..ostalo će nakon toga biti pozitivna historija..
- anthraxQ
#1335 Re: Izjasnjavanje na popisu
zao mi je...Better Man wrote:Građanima se mora omogučiti da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci ako žele i ne smije ih se svrstavati u ostale! Ako se ja izjasnim kao Bosanac, onda me se mora kao takvog uvažavati i priznati i ne smije me se svrstvati u ostale, jer to nisam i jer bi to predstavljalo klasični fažizam i rasizam, prema svima onima koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati i Srbi!
mnogo mi je zao... ali to je realnost.
-
amebr
#1336 Re: Izjasnjavanje na popisu
Niko ne osporava riječ Bošnjak ili Bosanac. Samo navodim činjenicu da ne smije biti poistivječen naziv NACIJA I ETNIJA.To su dva različita pojma. Kad to isprave onda će sve biti ok. Do tad mi ćemo se prepucavati u nedogled.
-
udrch
#1337 Re: Izjasnjavanje na popisu
znaš onu priču "u cara Trojana kozje uši"..Better Man wrote:Građanima se mora omogučiti da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci ako žele i ne smije ih se svrstavati u ostale! Ako se ja izjasnim kao Bosanac, onda me se mora kao takvog uvažavati i priznati i ne smije me se svrstvati u ostale, jer to nisam i jer bi to predstavljalo klasični fažizam i rasizam, prema svima onima koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati i Srbi!
znači napravite frule i nastavite svirati ove nebuloze do sljedećeg popisa nekad iza 2020. godine..što se ovog tiče, stvari su definisane i idu svojim tokom dalje bez da će se tvoje želje ostvariti..
p.s. jel ti znaš šta je rasizam i fašizam? hajd malo pogledaj definiciju živ bio..
- anthraxQ
#1338 Re: Izjasnjavanje na popisu
nisu rijeseni... ali je pocetni korak.Edin H. wrote:Bravo cestitke, vas zivot konacno ima smisao i svi problemi rijeseniBHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
Bošnjaka će biti više nego Srba i Hrvata zajedno..ostalo će nakon toga biti pozitivna historija..![]()
- Better Man
#1339 Re: Izjasnjavanje na popisu
Svi oni koji budu one koji se izjasne kao Bosanci i Hercegovci svrstavali u ostale trebaju biti proglašeni fašistima i rasistima i protiv takvih teba podnijeti krivične prijave! Jedini spas za ovu zemlju i da se riješimo nacionalista i fašista je da se u što većem broju izjasnimo kao Bosanci i Hercegovci! Tada bi svi oni koji su željeli da unište i podjele ovu zemlju bili zauvijek poraženi!BHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
- Halcyon
#1340 Re: Izjasnjavanje na popisu
Samo se ti izjašnjavaj kako ti volja.Better Man wrote:Svi oni koji budu one koji se izjasne kao Bosanci i Hercegovci svrstavali u ostale trebaju biti proglašeni fašistima i rasistima i protiv takvih teba podnijeti krivične prijave! Jedini spas za ovu zemlju i da se riješimo nacionalista i fašista je da se u što većem broju izjasnimo kao Bosanci i Hercegovci! Tada bi svi oni koji su željeli da unište i podjele ovu zemlju bili zauvijek poraženi!BHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
- BHCluster
-
udrch
#1342 Re: Izjasnjavanje na popisu
naprotiv..riješen je jedan vrlo važan psihološki problem kod onih koji bi da se igraju referenduma..kad taj rezultat bude potvrđen, ovim drugim će biti jasno da podjela države Bosne i Hercegovine više nije moguća nikakvim mirnim putem i referendumom..Edin H. wrote:Bravo cestitke, vas zivot konacno ima smisao i svi problemi rijeseniBHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
Bošnjaka će biti više nego Srba i Hrvata zajedno..ostalo će nakon toga biti pozitivna historija..![]()
za druge metode će morati ili da razmisle ili da se pomire sa sudbinom da nikadnijedna stopa ove zemlje neće biti pripojena susjedima..
nego, jel i danas na Otoku trebao kišobran?
- Better Man
#1343 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znam! Pa samo negiranje i nepriznavanje onih koji se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci i svrstavanje istih u ostale je jedan vid fašizma i rasizma!udrch wrote:znaš onu priču "u cara Trojana kozje uši"..Better Man wrote:Građanima se mora omogučiti da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci ako žele i ne smije ih se svrstavati u ostale! Ako se ja izjasnim kao Bosanac, onda me se mora kao takvog uvažavati i priznati i ne smije me se svrstvati u ostale, jer to nisam i jer bi to predstavljalo klasični fažizam i rasizam, prema svima onima koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati i Srbi!
znači napravite frule i nastavite svirati ove nebuloze do sljedećeg popisa nekad iza 2020. godine..što se ovog tiče, stvari su definisane i idu svojim tokom dalje bez da će se tvoje želje ostvariti..
p.s. jel ti znaš šta je rasizam i fašizam? hajd malo pogledaj definiciju živ bio..
- Danguba
#1344 Re: Izjasnjavanje na popisu
BHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
a posle (ako budu dobri) stvarati bosansku naciju.
- akcid
#1345 Re: Izjasnjavanje na popisu
BatoS wrote:Znaci trebali smo da ostanemo "Muslimani" ...je li to tvoj odgovor ?
Grupica samozvanih "Bošnjaka", a u stvari islamskih prvaka u BiH, samoinicijativno je uzurpirala pravo i donijela odluku o promjeni naziva jedne etničke zajednice.
Kod ovakve promjene, iako je do tada bilo nezabilježeno da jedna etnička zajednica mijenja svoj naziv, prvenstveno je trebala biti ispoštovana pravna procedura promjene tog naziva, jer je on određen Ustavom RBiH.
Potom, morao je biti organiziran referendum, na kojem bi se svi Muslimani odredili na pitanje o toj promjeni naziva; ko zna, možda bi rezultat referenduma bio negativan
- anthraxQ
#1346 Re: Izjasnjavanje na popisu
Zato smatram da su Srbi , Hrvati i Bošnjaci u svojoj posebnosti zapravo Bosanci i Hercegovci i da trebaju kao malo vode na dlanu čuvati sve svoje sličnosti a da će voda kad-tad nadoći pa da im sličnosti i zajednički nazivnik bude važniji od različitosti i posebnosti.
Pozdrav.
ovo je taj imaginarni svijet o kojem pricam, neostvarive zelje.
curo draga, meni je bitno da sam ja bosnjak slican bosnjaku... za slicnosti sa ostalim me zaboli tuki.
prosto je proljev pricati to nakon 100 000 mrtvih... i genocida.
DE URAZUMITE SE!
Better Man wrote: Svi oni koji budu one koji se izjasne kao Bosanci i Hercegovci svrstavali u ostale trebaju biti proglašeni fašistima i rasistima i protiv takvih teba podnijeti krivične prijave! Jedini spas za ovu zemlju i da se riješimo nacionalista i fašista je da se u što većem broju izjasnimo kao Bosanci i Hercegovci! Tada bi svi oni koji su željeli da unište i podjele ovu zemlju bili zauvijek poraženi!
i tebi kazem isto.
-
udrch
#1347 Re: Izjasnjavanje na popisu
http://hr.wikipedia.org/wiki/RasizamBetter Man wrote:Svi oni koji budu one koji se izjasne kao Bosanci i Hercegovci svrstavali u ostale trebaju biti proglašeni fašistima i rasistima i protiv takvih teba podnijeti krivične prijave! Jedini spas za ovu zemlju i da se riješimo nacionalista i fašista je da se u što većem broju izjasnimo kao Bosanci i Hercegovci! Tada bi svi oni koji su željeli da unište i podjele ovu zemlju bili zauvijek poraženi!BHCluster wrote:udrch wrote:čisto samo da vas obavijestim da je popisni listić završen odavno, čak je riješen i način postavljanja ona tri bitna pitanja..
http://hr.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1izam
-
ušće
#1348 Re: Izjasnjavanje na popisu
E naka si nam vala rekaoakcid wrote:BatoS wrote:Znaci trebali smo da ostanemo "Muslimani" ...je li to tvoj odgovor ?
Grupica samozvanih "Bošnjaka", a u stvari islamskih prvaka u BiH, samoinicijativno je uzurpirala pravo i donijela odluku o promjeni naziva jedne etničke zajednice.
Kod ovakve promjene, iako je do tada bilo nezabilježeno da jedna etnička zajednica mijenja svoj naziv, prvenstveno je trebala biti ispoštovana pravna procedura promjene tog naziva, jer je on određen Ustavom RBiH.
Potom, morao je biti organiziran referendum, na kojem bi se svi Muslimani odredili na pitanje o toj promjeni naziva; ko zna, možda bi rezultat referenduma bio negativan
Last edited by ušće on 18/04/2013 21:51, edited 1 time in total.
- Better Man
#1349 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pravo rješenje problema će početi tek onda kad Bosanaca i Hercegovaca, tj. građana koji se tako izjašnjavaju bude više od onih koji se izjašnjavaju kao bošnjaci, hrvati i srbi! Bošnjak nije jednako Musliman, kao što Hrvat nije jednako katolik, ni Srbin nije jednako pravoslavac!anthraxQ wrote:nisu rijeseni... ali je pocetni korak.Edin H. wrote:
Bravo cestitke, vas zivot konacno ima smisao i svi problemi rijeseni![]()
Last edited by Better Man on 18/04/2013 21:51, edited 1 time in total.
- BHCluster
#1350 Re: Izjasnjavanje na popisu
A po istom ustav ko donosi odluke u slucaju rata?akcid wrote:BatoS wrote:Znaci trebali smo da ostanemo "Muslimani" ...je li to tvoj odgovor ?