Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U BiH živi 85 multimilionera koji imaju bogatstvo od devet milijardi dolara, navodi se u ovogodišnjem izvještaju kompanije "Velt eks" o najbogatijim ljudima svijeta.
85 ljudi u BiH drži sredstva koja treba da koristi 2 miliona ljudi ... u ovome je sva suština ...
Glasajmo za naše BiH multi-milionere da budu još bogatiji ... malo im je ...
nije mi jasno da ljudi (dosta njih) i dalje vjeruje u stranke koje su nas unistile prvenstveno mislim na sda, i opet im daju glas a djeca istih tih glasaca hoce da idu ili ce htjet iz ovakve BiH glavom bez obzira.
imamo jos jednu novu pojavu koja u zadnje vrijeme je itekako aktuelna a to je ODLIV MOZGOVA IZ BiH opet hvala nasoj SDA koja i dalje obecava i obmanjuje ovaj jadni narod.
Ne shavatam ljude koji pricaju nesto protiv Vikica, sta ima covjeka neko nagovarati, pa vidi covjek u kakvom mu stanju zive saborci, pa i sam je dosao u situaciju da ga SADASNJA VLAST/politika skida sa pozicije, zato sto nekom tamo nije odgovorao... i covjek sam shvati da mora nesto da uradi za ovo drustvo, korupcija je usla u svaku poru drustva...
Ne shavatm ljude koji podrzavaju istu ljude sve ove godine... a sve gore i gore zivimo!
Jedino ovi tatini sinovi, koji nista drugo i ne rade nego ceskaju se i po forumima pise... normalno da njima ne odgovara da se ista mjenja!!!
Johny Banana wrote:Ne shavatam ljude koji pricaju nesto protiv Vikica, sta ima covjeka neko nagovarati, pa vidi covjek u kakvom mu stanju zive saborci, pa i sam je dosao u situaciju da ga SADASNJA VLAST/politika skida sa pozicije, zato sto nekom tamo nije odgovorao... i covjek sam shvati da mora nesto da uradi za ovo drustvo, korupcija je usla u svaku poru drustva...
Ne shavatm ljude koji podrzavaju istu ljude sve ove godine... a sve gore i gore zivimo!
Jedino ovi tatini sinovi, koji nista drugo i ne rade nego ceskaju se i po forumima pise... normalno da njima ne odgovara da se ista mjenja!!!
ovdje zivi 10% ljudi ostali prezivljavaju, i dodje tih 10% i hvali lopovsku sda zaista nemaju obraza da imaju nebi hvalili tu istu SDA vec bi sutili i gledali alternative.
a i tatini sinovi koji pisu i hvale sda po klix mogli bi sutiti dovoljno su ima tate pokrale nas obicne smrtnike
Naša stranka održala javnu tribinu u Mjesnoj zajednici Trg oslobođenja
S ciljem upoznavanja građana sa izbornim politikama Naše stranke, kao i konkretnim rješenjima koje nude kandidati Naše stranke u općini Centar, sinoć je održana javna tribina u Mjesnoj zajednici Trg oslobođenja.
Pored kandidata za općinske vijećnike, ispred Naše stranke su bili prisutni i kandidatkinja za načelnicu općine Centar Lejla Somun-Krupalija, kao i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.
“Dugi niz godina su lokalne zajednice zanemarene, uz izgovore da se tu ne može mnogo napraviti. Naša stranka je promijenila taj diskurs, i postavili smo nove, realne prioritete u našim općinama. Sve što je bilo potrebno je malo kreativnosti, želja da živimo u boljem okruženju i rad.“, izjavila je Somun-Krupalija.
Kandidatkinja za načelnicu je dodala, “Mi imamo prijedloge za rješavanje problema sigurnosti koji se mogu sprovesti na lokalnom nivou. Imamo konkretne prijedloge za pružanje pomoći poduzetnicima i poduzetnicama u našoj općini. Već mjesecima predlažemo rješenja za problem pasa lutalica. Sve ove inicijative ćemo sprovesti. ”
Prisutnima se obratio i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz. “Pronašli smo kompetentne, principijelne osobe kao što je Lejla Somun-Krupalija, koje su spremne prihvatiti se posla i preuzeti odgovornost. Kreirali smo izborni program i radili dugo na našim prijedlozima za rješavanje problema, od birokratije u općinama, do zelenih površina i azila za pse lutalice. Ništa od ovoga nije nemoguće, i svaki naš prijedlog možemo sprovesti ako građani kažu da im je dosta zanemarivanja lokalne zajednice. Možemo se probuditi 8.oktobra u općini koja će biti servis svim građankama i građanima.”
Johny Banana wrote:Ne shavatam ljude koji pricaju nesto protiv Vikica, sta ima covjeka neko nagovarati, pa vidi covjek u kakvom mu stanju zive saborci, pa i sam je dosao u situaciju da ga SADASNJA VLAST/politika skida sa pozicije, zato sto nekom tamo nije odgovorao... i covjek sam shvati da mora nesto da uradi za ovo drustvo, korupcija je usla u svaku poru drustva...
Ma naravno, kandidovao se covjek iz altruistickih namjera. Ne budite smjesni molim Vas. Dragan Vikic je u ratu bio aktivan 15 dana, a onda je u nedostatku vode pio Chivas Regal, dok su drugi iz njegove jedinice ratovali. Ovo je provjereno vlastitim ocima.
draganu vikicu svaka cast, al za politicara on nije.
On je samo maskota kojom se posluzio SBB da dodje do vlasti. Pa vi vidite. A SBB vam nista drugo nije nego nastavak SDA-a. U pocetku je mozda postojala dobra ideja, sakupio se tim od novih ljudi koji su imali zaista namjeru stvoriti novu buducnost, ali polako su prelazili ljudi iz SDA, SDP-a i Harisove stranke i to oni ljudi koji su u tim strankama zasrali pa presli ovamo da pokusaju nesto "postic". Izgurali su sve pozitivne likove iz ove stranke, iskoristili ih i sutnuli. A najsmijesni im je onaj slogan kao 17 godina vladaju isti...a i oni su ti isti.
Ja ove godine glasam za najnepoznatije ime i prezime koje bude na glasackom listicu.
blesava wrote:draganu vikicu svaka cast, al za politicara on nije.
On je samo maskota kojom se posluzio SBB da dodje do vlasti. Pa vi vidite. A SBB vam nista drugo nije nego nastavak SDA-a. U pocetku je mozda postojala dobra ideja, sakupio se tim od novih ljudi koji su imali zaista namjeru stvoriti novu buducnost, ali polako su prelazili ljudi iz SDA, SDP-a i Harisove stranke i to oni ljudi koji su u tim strankama zasrali pa presli ovamo da pokusaju nesto "postic". Izgurali su sve pozitivne likove iz ove stranke, iskoristili ih i sutnuli. A najsmijesni im je onaj slogan kao 17 godina vladaju isti...a i oni su ti isti.
Ja ove godine glasam za najnepoznatije ime i prezime koje bude na glasackom listicu.
SBB je od samog pocetka bio losa opcija jer ga je utemeljio Fahrudin Radoncic koji je u svojim novinama podrzavao svaku politicku opciju koja je odgovarala njegovim poslovnim planovima, a koji nisu uvijek uskladjeni sa zakonima ove drzave. Pa covjek se razveo da prevari drzavu.
blesava wrote:draganu vikicu svaka cast, al za politicara on nije.
SBB je od samog pocetka bio losa opcija jer ga je utemeljio Fahrudin Radoncic koji je u svojim novinama podrzavao svaku politicku opciju koja je odgovarala njegovim poslovnim planovima, a koji nisu uvijek uskladjeni sa zakonima ove drzave. Pa covjek se razveo da prevari drzavu.
ok to za Fahru sve stoji, ali govorim o drugim ljudima koji su se okupili kao prvobitna ekipa. Bilo je zaista kvalitetnih i iskrenih ljudi koji su mogli uraditi nesto, ali ocigledno pod pogresnom zastavom.
Naša stranka održala javnu tribinu u Mjesnoj zajednici Trg oslobođenja
S ciljem upoznavanja građana sa izbornim politikama Naše stranke, kao i konkretnim rješenjima koje nude kandidati Naše stranke u općini Centar, sinoć je održana javna tribina u Mjesnoj zajednici Trg oslobođenja.
Pored kandidata za općinske vijećnike, ispred Naše stranke su bili prisutni i kandidatkinja za načelnicu općine Centar Lejla Somun-Krupalija, kao i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.
“Dugi niz godina su lokalne zajednice zanemarene, uz izgovore da se tu ne može mnogo napraviti. Naša stranka je promijenila taj diskurs, i postavili smo nove, realne prioritete u našim općinama. Sve što je bilo potrebno je malo kreativnosti, želja da živimo u boljem okruženju i rad.“, izjavila je Somun-Krupalija.
Kandidatkinja za načelnicu je dodala, “Mi imamo prijedloge za rješavanje problema sigurnosti koji se mogu sprovesti na lokalnom nivou. Imamo konkretne prijedloge za pružanje pomoći poduzetnicima i poduzetnicama u našoj općini. Već mjesecima predlažemo rješenja za problem pasa lutalica. Sve ove inicijative ćemo sprovesti. ”
Prisutnima se obratio i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz. “Pronašli smo kompetentne, principijelne osobe kao što je Lejla Somun-Krupalija, koje su spremne prihvatiti se posla i preuzeti odgovornost. Kreirali smo izborni program i radili dugo na našim prijedlozima za rješavanje problema, od birokratije u općinama, do zelenih površina i azila za pse lutalice. Ništa od ovoga nije nemoguće, i svaki naš prijedlog možemo sprovesti ako građani kažu da im je dosta zanemarivanja lokalne zajednice. Možemo se probuditi 8.oktobra u općini koja će biti servis svim građankama i građanima.”
što su ovi navalili na ovaj azil za pse..
Nezaposlenost nije problem vec azil za pse!Na ovaj nacin jeftinim trikovima pokusavaju doci do glasova.Nek nam daju neko kvalitetno rijesenje za ekonomsku i politicku situaciju,a bit ce kasnije prostora i za azile...
Pa procitajte citav tekst, koji je zapravo samo spomenuo neke od inicijativa i smjernica buduceg djelovanja, a ne samo se nadovezati na jedan segment, koji jeste azil za pse, ali je to zapravo samo jedna od smjernica. Je l' to nema problema sa psima na ulicama?? A svakao malo, i na forumu, se kuka vezano za to, a kada se pocne i o tome, onda se neki pitaju kao cemu to.
bogumila wrote:ne znam za ostale, ali ja sam protiv trosenja para na cuke sve dok fali para za ljude.
Ako svaka općinska organizacija samo u gradskom dijelu Sarajeva uskrati bespovratna dijeljenja para vjerskim organizacijama, biće para i za azile i čipovanje pasa i mačaka i svih ostalih životinja.
licno bih bila za to da vjerske zajednice zive od svojih prihoda (zekata, milodara, cega sve ne) i da placaju porez na sve komercijalne transakcije (izdavanje prostora itd). da budu pravni subjekt kao i drugi, i da se sve to upakuje u prikladan zakon. medjutim, ako me se stavlja u situaciju da biram izmedju reisa i cuka, to mi u startu budi kontra-reakciju.
bogumila wrote:licno bih bila za to da vjerske zajednice zive od svojih prihoda (zekata, milodara, cega sve ne) i da placaju porez na sve komercijalne transakcije (izdavanje prostora itd). da budu pravni subjekt kao i drugi, i da se sve to upakuje u prikladan zakon. medjutim, ako me se stavlja u situaciju da biram izmedju reisa i cuka, to mi u startu budi kontra-reakciju.
Onda bi sve bilo i skuplje,recimo svako ko zeli dzenazu morao bi platiti duplo vise clanirane,i uz to i kad dodje smrtni cas jos nesto od strane rodbine..mora se finansirati nekako
pa sta? nigdje na svijetu ne mozes dzaba umrijet. osim toga, ima i drugih rjesenja. mogu dati besplatan ukop onima koji redovno placaju zekat. ili tako nesto.
bogumila wrote:licno bih bila za to da vjerske zajednice zive od svojih prihoda (zekata, milodara, cega sve ne) i da placaju porez na sve komercijalne transakcije (izdavanje prostora itd). da budu pravni subjekt kao i drugi, i da se sve to upakuje u prikladan zakon. medjutim, ako me se stavlja u situaciju da biram izmedju reisa i cuka, to mi u startu budi kontra-reakciju.
Au koji spin jbt. ne mogu vjerovati.
Znaci, treba se stvoriti polarizacija ovakvim radikalnim poredjenjima i, toboze, nekim izborom koji veze nema sa vezom, do homgenizacije koja bi kasnije proizvela kao neku podrsku SDA.
nisam ja stavila to u istu ravan nego ovaj gospodin>
poznanik wrote:
Ako svaka općinska organizacija samo u gradskom dijelu Sarajeva uskrati bespovratna dijeljenja para vjerskim organizacijama, biće para i za azile i čipovanje pasa i mačaka i svih ostalih životinja.
bogumila wrote:nisam ja stavila to u istu ravan nego ovaj gospodin>
poznanik wrote:Ako svaka općinska organizacija samo u gradskom dijelu Sarajeva uskrati bespovratna dijeljenja para vjerskim organizacijama, biće para i za azile i čipovanje pasa i mačaka i svih ostalih životinja.
Kakva bona ista ravan Ja sam ti prikazao da se previše para troši na davanja vjerskim organizacijama, da se te pare mogu iskoristiti za uređenje životne okoline izgradnjom azila za napuštene životinje, za pse prije svih, jer je jedan učesnik konstatirao "jeftine trikove NS" na predizbornom skupu u Centru nastojanjem trajnog rješavanja ovog problema.
Ti si tu polarizaciju, vrlo vjerovatno smisljeno i namjerno, zapravo pokusala prikazati kao polarizaciju i automatizam u kojem jedno iskljucuje drugo.
Zasto bi se moralo birati izmedju jednoga i drugoga? Narocito ne na tako dramaticno prikazano poredjenje kako si ti to prikazala. O tome se radi.
A svakako treba rijesiti i problematiku finansiranja vjeskih zajednica, kao i nihovog placanja poreza na profit i sl. Kao i problematiku pasa lutalica. Nema potrebe da se to povezuje narocito ne tako dramaticno i "slikovito" (a ja bih rekao neukusno) kako si ti to uradila
Općina Centar dobija novog Načelnika i on se zove Dragan Vikić mislim da je čovjek ljudska veličina i da zaslužuje da bude načelnik Općine Centar.
Što se tiče Bećirevića to je jedan otpad iz SDP i mislim da nikad više neće biti Načelnik Općine Centar.