Izbori 2012-Opcina Centar
-
seminem
#1 Izbori 2012-Opcina Centar
Kandidat za Općinskog vijećnika Općine Centar
-
seminem
#2 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Pozdrav svim forumasima. Ja sam Semir Durakovic, kandidat sam za Općinskog vijećnika Općine Centar Sarajevo ispred stranke SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST (SBBBiH). Rodjen sam u Sarajevu gdje zavrsivam osnovno i srednje obrazovanje.Visoko obrazovanje sticem na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje diplomiram na smijeru zootehnika.Trenutno sam na master studiju odsjeka Animalna proizvodnja. Razlog zbog kojeg sam usao u politiku i u SBB stranku je moje nezadovoljstvo danasnjom situacijom kako u Sarajevu tako i u citavoj BiH. Zbog cega sam pristupio SBB stranci je jednostavan. U ovom savezu vidim perspektivu i razvoj privrede ,a samim tim i zaposljavanju mladih ljudi. Cesto mi govore kako SBB nece moci da promijeni nista. Ja zaista ne znam hocel' se promijeniti nesto jer ne volim da nagadjam,ali znam da vladajuce stranke proteklih 20 g nisu mnogo toga ucinile za stanovnistvo BiH,20g im dajemo sansu da napokon urade nesto pozitivno za nas mlade ali samo dublje tonemo. Svi mi govorimo kako hocemo promijene. Lokalni izbori su sansa da ucinimo jedan korak u u promijeni danasnje situacije. Moj broj je BROJ 30, ovim putem ne zelim nista da obecavam jer mislim da smo svi siti obecanja ,jedino sto mogu da obecam jeste da cu se truditi da doprinesem sto boljem i brzem razvoje Opcine Centar.Unaprije vam se zahvaljujem...
-
seminem
#3 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Ne znam,tek sam se registrovao na forum,citam forum al' nisam upucen puno u pravila ,osim u kulturu dialoga...
- dino84
#4 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
U redu,skontali smo.
Hoces da se uvalis u Opstinsko vijece,da naletis jednom mjesecno do Opstine na sjednicu,dignes ruku u zrak za odluke o kojima mozda nemas ni pojma,pokupis 2 milje u dzep i jos jedno 214124124124 komisijskih naknada za 242354235235 stvari i to je to.
Ne znam u cemu je problem,registruj se na Faceboook,prosiri krug prijatelja,na stranici Centralne izborne komisije vidi sa koliko se glasova upadalo na proslim izborima i napravi racunicu.Podijeli kafe i lokuma kao sto SDA radi u Svrakinu i Mojmilu ili skontaj nesto drugo i vozdra.Kupi glasove,budi mangup pa poslije pomozi raji iz mahale.
Otvaranje teme je gadljivo,nadam se instantnom ukidanju.
p.s. prvi put... Perspektiva,mladi ljudi,razvoj privrede bla bla i onda tup - MOJ BROJ JE 30
p.s. drugi put Kandidatu mladi,kaze se dijalog a ne dialog,trebace ti ta rijec ako se javis nekada mozda u diskusiju kakvu.
Ako se nastavi ovakva praksa sa otvaranjem tema imat cemo prije 7 oktobra jedno 450 tema o izborima.
Hoces da se uvalis u Opstinsko vijece,da naletis jednom mjesecno do Opstine na sjednicu,dignes ruku u zrak za odluke o kojima mozda nemas ni pojma,pokupis 2 milje u dzep i jos jedno 214124124124 komisijskih naknada za 242354235235 stvari i to je to.
Ne znam u cemu je problem,registruj se na Faceboook,prosiri krug prijatelja,na stranici Centralne izborne komisije vidi sa koliko se glasova upadalo na proslim izborima i napravi racunicu.Podijeli kafe i lokuma kao sto SDA radi u Svrakinu i Mojmilu ili skontaj nesto drugo i vozdra.Kupi glasove,budi mangup pa poslije pomozi raji iz mahale.
Otvaranje teme je gadljivo,nadam se instantnom ukidanju.
p.s. prvi put... Perspektiva,mladi ljudi,razvoj privrede bla bla i onda tup - MOJ BROJ JE 30
p.s. drugi put Kandidatu mladi,kaze se dijalog a ne dialog,trebace ti ta rijec ako se javis nekada mozda u diskusiju kakvu.
Ako se nastavi ovakva praksa sa otvaranjem tema imat cemo prije 7 oktobra jedno 450 tema o izborima.
-
seminem
#5 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
kao prvo,nisi upucen koliki je pausal vijecnicima,za tvoju inf je 400KM,to kao prvo bi mi dobro dosla kao stipendija za skolovanje jer od ove drzave nisam dobio ni marke,ne mogu da nadjem posao jer mi roditelji nisu na funkcijama,a ti se nadjes da blatis tudji trud.Mozda si ti zadovoljan,imas posao,imas stelu.Ja za razliku od mnogih nemam stele,nemam novca da platim za neki posao,niti zelim al' ti se nadjem da blatis moj trud,trud koji ja ulazem da se sam proguram... 
- dino84
#6 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
U ovoj drzavi od politicara ne vjerujem APSOLUTNO NIKOME,cak ni obljubljenom Zeljku Komsicu kojeg je ovaj portal htio u zvijezde okovati,a on jadan podnio sve ostavke samo se jadan nije sjetio da podnese i ostavku u Predsjednistvu u koje je i upao glasovima drugog naroda po Izbornom zakonu koji je vazio,a koji mu sada kao smeta ali eto ipak mu je funkcija mila pa je i dalje u fotelji.
Politicari popljackase sve zivo i nezivo,obican svijet se snalazi kako zna i kako ne zna da prezivi,SDA opljackala citavu drzavu i sve do jedne firme,jedino jos onu muniku sto je izgorila nisu prodali,Brankovicev sin pravi party za bosnjacki jet set u auli Zeljeznicke stanice,spradaju se sa narodom,na Poljinama napravili Beverly Hills,uzeli milione i milione stranih donacija poslije rata i procerdali ih,za 20 godina njihove vlasti propalo sve,od preduzeca koja su se ugasila do broja od pola miliona nezaposlenih.
Harisova stranka - foteljasi i paraziti uvijek bili i ostali,gdje je komad vlasti tu su i oni kao hijene,SDP najvece razocarenje kod obicnog svijeta jer se raja nadala promjenama nakon 20 godina pljacke i bar nekom malom obliku pravednosti,toj famoznoj drzavi za covjeka a oni je ne mogu ili ne znaju ostvariti,Fahro prozvod SDA koji se odlijepio od majcine sise kada je ojacao i okrenuo se protiv rodjene stranke koja ga je stvorila sa svojim parama pa se sada okrenuo protiv nje radi licnog bogacenja i pretvaranja ove zemlje u nacionalne torove pod maskom "ekonomijom protiv podjele".Ekonomijom protiv podjele govori lik koji je dosao preko aerodromske piste u ratu sa torbom punom para i od jedne torbe napravio par tornjeva i pistolj novinarsku masineriju gdje je na streljani bio apslolutno svaki politicar u drzavi osim njega a i on ce ako se uskoro "ne izbori za naklonost Dnevnog avaza" kao sto je obecao da ce mu biti cilj.
Citava drzava se raspada,ceka se proces eutanazije,na jesen posupljuje sve zivo,ljudi paze da jednu vocku vise ne kupe na pijaci,narodne kuhinje ne mogu prehraniti broj korisnika,pola drzave izgori dok se bagra svadja oko fotelja i ti mi onda dodjes ovdje i govoris JA SAM BROJ 30.
Idi po lokum i kafu,dao sam ti savjet.
p.s.Uh jebote,sad teh vidjeh onu temu Dzenana Camdzic Zavidovici folovi golovi.Pa ovo je copy paste,bez veze potrosih 10 minuta,pa ovo 9-ta ofaniziva iz Tornja krenula.
Jebi ga,do mene,nisam dolazio na podforum par dana pa ne vidjeh.Neiskustvo,sta ces.
Politicari popljackase sve zivo i nezivo,obican svijet se snalazi kako zna i kako ne zna da prezivi,SDA opljackala citavu drzavu i sve do jedne firme,jedino jos onu muniku sto je izgorila nisu prodali,Brankovicev sin pravi party za bosnjacki jet set u auli Zeljeznicke stanice,spradaju se sa narodom,na Poljinama napravili Beverly Hills,uzeli milione i milione stranih donacija poslije rata i procerdali ih,za 20 godina njihove vlasti propalo sve,od preduzeca koja su se ugasila do broja od pola miliona nezaposlenih.
Harisova stranka - foteljasi i paraziti uvijek bili i ostali,gdje je komad vlasti tu su i oni kao hijene,SDP najvece razocarenje kod obicnog svijeta jer se raja nadala promjenama nakon 20 godina pljacke i bar nekom malom obliku pravednosti,toj famoznoj drzavi za covjeka a oni je ne mogu ili ne znaju ostvariti,Fahro prozvod SDA koji se odlijepio od majcine sise kada je ojacao i okrenuo se protiv rodjene stranke koja ga je stvorila sa svojim parama pa se sada okrenuo protiv nje radi licnog bogacenja i pretvaranja ove zemlje u nacionalne torove pod maskom "ekonomijom protiv podjele".Ekonomijom protiv podjele govori lik koji je dosao preko aerodromske piste u ratu sa torbom punom para i od jedne torbe napravio par tornjeva i pistolj novinarsku masineriju gdje je na streljani bio apslolutno svaki politicar u drzavi osim njega a i on ce ako se uskoro "ne izbori za naklonost Dnevnog avaza" kao sto je obecao da ce mu biti cilj.
Citava drzava se raspada,ceka se proces eutanazije,na jesen posupljuje sve zivo,ljudi paze da jednu vocku vise ne kupe na pijaci,narodne kuhinje ne mogu prehraniti broj korisnika,pola drzave izgori dok se bagra svadja oko fotelja i ti mi onda dodjes ovdje i govoris JA SAM BROJ 30.
p.s.Uh jebote,sad teh vidjeh onu temu Dzenana Camdzic Zavidovici folovi golovi.Pa ovo je copy paste,bez veze potrosih 10 minuta,pa ovo 9-ta ofaniziva iz Tornja krenula.
Jebi ga,do mene,nisam dolazio na podforum par dana pa ne vidjeh.Neiskustvo,sta ces.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Mislim da nema potreba odmah u startu docekati na "noz" momka. Eto osjetio je potrebu da se oglasi i na ovaj nacin, i sta sada tu ima problematicno. Ne provaljuje se(barem jos ne
), nije tendenciozan, a ni drzak..ako se mogne sa njim normalno komunicirati ko voli nek' izvoli
Da se razumijemo, nisam simpatizer njegove stranke, niti bilo sta slicno..ali mislim da ne treba odmah u startu satanizirati svakog onog ko se odluci na ovaj nacin upustiti u otvorenu komunikaciju sa svojim potencijalnim glasacima.
Konstruktivno "resetanje"
i diskusija su pozeljni, ali napad samo zato sto se momak javio je za mene neprimjereno 
Da se razumijemo, nisam simpatizer njegove stranke, niti bilo sta slicno..ali mislim da ne treba odmah u startu satanizirati svakog onog ko se odluci na ovaj nacin upustiti u otvorenu komunikaciju sa svojim potencijalnim glasacima.
Konstruktivno "resetanje"
- poznanik
#8 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Pun pogodak!dino84 wrote:U redu,skontali smo.
Ne vjerujem nikom ko bar jednom u životu nije bio makar predsjednik u razredu u školi...
-
saja_dj
#9 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
dino84 wrote:U ovoj drzavi od politicara ne vjerujem APSOLUTNO NIKOME,cak ni obljubljenom Zeljku Komsicu kojeg je ovaj portal htio u zvijezde okovati,a on jadan podnio sve ostavke samo se jadan nije sjetio da podnese i ostavku u Predsjednistvu u koje je i upao glasovima drugog naroda po Izbornom zakonu koji je vazio,a koji mu sada kao smeta ali eto ipak mu je funkcija mila pa je i dalje u fotelji.
p.s.Uh jebote,sad teh vidjeh onu temu Dzenana Camdzic Zavidovici folovi golovi.Pa ovo je copy paste,bez veze potrosih 10 minuta,pa ovo 9-ta ofaniziva iz Tornja krenula.![]()

-
seminem
#10 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
zbog takvih poput vas koji ste jaki na jeziku a ne na djelima je ovakva situacija u zemlji,jezik vam se samo okrece dok sjediti na stolici i ispijate kahve...oni koji pricaju puno su obicno lijencine koje cekaju da se sve samo uradi...kako kazu drzavu mozemo da promijenimo ako se samo promijenimo...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Ja sam jaka na djelima. Evo nudim se da te poducim pravopisu, sramota da buduci politicar bude nepismenseminem wrote:zbog takvih poput vas koji ste jaki na jeziku a ne na djelima je ovakva situacija u zemlji,jezik vam se samo okrece dok sjediti na stolici i ispijate kahve...oni koji pricaju puno su obicno lijencine koje cekaju da se sve samo uradi...kako kazu drzavu mozemo da promijenimo ako se samo promijenimo...
Cijena prava sitnica
-
racionalista
#12 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
kakvi su tvoji stavovi po pitanju legalizacije prostitucije i smanjenja poreza na alkohol?
-
seminem
#13 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
super,vidite kako mozemo da se pomazemo kada hocemo....samo treba malo dobre volje,a ne da samo pricamo 
-
donja_crtica
#14 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
seminem wrote:zbog takvih poput vas koji ste jaki na jeziku a ne na djelima je ovakva situacija u zemlji,jezik vam se samo okrece dok sjediti na stolici i ispijate kahve...oni koji pricaju puno su obicno lijencine koje cekaju da se sve samo uradi...kako kazu drzavu mozemo da promijenimo ako se samo promijenimo...
Šta si ti uradio osim što si se besplatno školovao u truhloj nam državi?
Šta je tvoj Poglavnik dobio od ove države, a šta je tebi dao*?
- plain vanilla
#15 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
a sta si ti dosad uradio osim sto se pokusavas uvaliti u politiku?seminem wrote:super,vidite kako mozemo da se pomazemo kada hocemo....samo treba malo dobre volje,a ne da samo pricamo
- Tvrtko II Kotromanić
#16 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
opet zavidni forumasi
nego gdine buduci vijecnice, sta mislis o legalizaciji marihuane, prostitucije i gej brakova?
nego gdine buduci vijecnice, sta mislis o legalizaciji marihuane, prostitucije i gej brakova?
- Hopkins
#17 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Kupi bukvar i uci mala i velika slova.
- plain vanilla
#18 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Hopkins wrote:Kupi bukvar i uci mala i velika slova.
-
seminem
#19 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Nisam se besplatno skolovao,kao sto znamo da se dosta novca potrosi za skolovanje i kada na kraju skontas da placas drzavi skolovanje koja ti na kraju ne obezbjedi posao dodje ti da places,da okacis diplomu oko vrata i da udjes u kanal...dok sam se skolovao radio sam svakakve poslove,nisam birao da bih olaksao sebi i svojoj porodici.A sto se tice ''poglavara'' meni konkretno nije dao nista,dao mi je sansu da se proguram.Ja ne mogu reci da je moj ''poglavar'' ovakav ili onakav al sam za to da se da sansa drugim ljudima da pokusaju nesto da urade.Moj ''poglavar'' je predlozio naseg proslavljenog komadanta Dragana Vikica za nacelnika Opcine Centar.Svi koji su u ratu bili u BiH ,odnosno u Sarajevu znaju koliko je on uradio za odbranu Sarajeva,ovo je prilika da svi mi koji to cijenimo izadjemo na izbore i podrzimo naseg komadanta,to je jedan od nacina da mu kazemo HVALA.
-
donja_crtica
#20 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Pa vidiš da je počeo magistrirat. Nije poletio poslije faxa odmah kod privatnika radit (ko ja za 5 stoja), nego nastavio dalje da se obrazuje.plain vanilla wrote:a sta si ti dosad uradio osim sto se pokusavas uvaliti u politiku?
-
donja_crtica
#21 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
seminem wrote:Nisam se besplatno skolovao,kao sto znamo da se dosta novca potrosi za skolovanje i kada na kraju skontas da placas drzavi skolovanje koja ti na kraju ne obezbjedi posao dodje ti da places...
Pitao bi te ja da si na zapadu kako bi upisao fax i nastavio dalje...
- dino84
#22 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Ma nije mi jasno samo zasto se ne ukine ova tema od strane moderacije kao i ona o Dzenani od jucer?
Da li ovi ljudi placaju reklamni prostor na Klix-u?Ako placaju onda ok,ali ako ne placaju onda ne vidim razlog zasto se ovdje reklamirati.
Postoji dosta tema ali za diskusiju forumasa o izborima,o situaciju u drzavi,ko ce ga glasati za koga i zasto,ko nece glasati itd. ali ovo je smijesno,da se neko reklamira i koristi portal za izbornu kampanju.
Evo i ja cu onda otvoriti svoju temu,zovem se Nagib Nizbrdica zvani Munja,clan sam Partije stokilasa,ja cu vam pomoci da vam zivot bude bolji,glasajte za mene,redni broj 23 (Michael Jordan i ja,ha ja).
Svakim novim postom samo dajete prostor ovakvi likovima,tako da se ja odjavljujem u nadi da ovakvih tema koje sluze kao cista kampanja uskoro nece ni biti
Da li ovi ljudi placaju reklamni prostor na Klix-u?Ako placaju onda ok,ali ako ne placaju onda ne vidim razlog zasto se ovdje reklamirati.
Postoji dosta tema ali za diskusiju forumasa o izborima,o situaciju u drzavi,ko ce ga glasati za koga i zasto,ko nece glasati itd. ali ovo je smijesno,da se neko reklamira i koristi portal za izbornu kampanju.
Evo i ja cu onda otvoriti svoju temu,zovem se Nagib Nizbrdica zvani Munja,clan sam Partije stokilasa,ja cu vam pomoci da vam zivot bude bolji,glasajte za mene,redni broj 23 (Michael Jordan i ja,ha ja).
Svakim novim postom samo dajete prostor ovakvi likovima,tako da se ja odjavljujem u nadi da ovakvih tema koje sluze kao cista kampanja uskoro nece ni biti
-
ukusni
#23 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Sta je komad'o taj komadant?seminem wrote:Nisam se besplatno skolovao,kao sto znamo da se dosta novca potrosi za skolovanje i kada na kraju skontas da placas drzavi skolovanje koja ti na kraju ne obezbjedi posao dodje ti da places,da okacis diplomu oko vrata i da udjes u kanal...dok sam se skolovao radio sam svakakve poslove,nisam birao da bih olaksao sebi i svojoj porodici.A sto se tice ''poglavara'' meni konkretno nije dao nista,dao mi je sansu da se proguram.Ja ne mogu reci da je moj ''poglavar'' ovakav ili onakav al sam za to da se da sansa drugim ljudima da pokusaju nesto da urade.Moj ''poglavar'' je predlozio naseg proslavljenog komadanta Dragana Vikica za nacelnika Opcine Centar.Svi koji su u ratu bili u BiH ,odnosno u Sarajevu znaju koliko je on uradio za odbranu Sarajeva,ovo je prilika da svi mi koji to cijenimo izadjemo na izbore i podrzimo naseg komadanta,to je jedan od nacina da mu kazemo HVALA.
- plain vanilla
#24 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
reklama se placa, antireklama je besplatnadino84 wrote:Ma nije mi jasno samo zasto se ne ukine ova tema od strane moderacije kao i ona o Dzenani od jucer?
-
seminem
#25 Re: Izbori 2012-Opcina Centar
Ne znam kako bih,al znam da sam i u Sarajevu morao da sam zaradim da bih mogao dio skolovanja da platim...Ne mogu da vjerujem da mladi ljudi nece da podrzavaju svoje vrsnjake bez obzira kojoj partiji pripadali jer svi mi mladi se nalazimo manje vise u slicnoj situaciji...donja_crtica wrote:seminem wrote:Nisam se besplatno skolovao,kao sto znamo da se dosta novca potrosi za skolovanje i kada na kraju skontas da placas drzavi skolovanje koja ti na kraju ne obezbjedi posao dodje ti da places...
Pitao bi te ja da si na zapadu kako bi upisao fax i nastavio dalje...