IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

pino silvestre

#1101 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

Kako sad nema e to je ono mi znaš nemamo veze sa njima a naš je bio ministar naš je bio Premijer znaš to nema veze sa nama. Nemoj mo tako NG je :dance: do bola ništa nije uradženo ljudi i danas nose vodu u kanisterima kažu to je kantonalni premijer a SDA premijer. Ne znam to ali je vrijeme za promijene jer ovo što je dosad SDA radila to je OOOOOOOOOO
SDP je na vlasti u Novom Gradu vec 12 godina, ne znam zasto pokusavas krivicu prebaciti na druge, a evo ti i ovlasti lokalne zajednice:

III. SAMOUPRAVNI DJELOKRUG JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE

Član 8.

Jedinica lokalne samouprave ima vlastite nadležnosti ustanovljene ustavom i zakonom i ima pravo baviti se svim pitanjima od lokalnog značaja koja nisu isključena iz njene nadležnosti, niti dodijeljena u nadležnost neke druge vlasti na osnovu ustava i zakona.
Ona će biti samostalna u odlučivanju o pitanjima iz vlastitih nadležnosti, koje ne mogu biti ograničene ili uskraćene od federalnih ili kantonalnih vlasti, osim u slučajevima i u okvirima utvrđenim ustavom i zakonom.
U vlastite nadležnosti jedinice lokalne samouprave posebno spadaju:
- osiguranje i zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda u skladu sa Ustavom;
- donošenje budžeta jedinice lokalne samouprave;
- donošenje programa i planova razvoja jedinice lokalne samouprave i stvaranje uvjeta za privredni razvoj i zapošljavanje;
- utvrđivanje i provođenje politike uređenja prostora i zaštite čovjekove okoline;
- donošenje prostornih, urbanističkih i provedbenih planova, uključujući zoniranje;
- utvrđivanje i provođenje stambene politike i donošenje programa stambene i druge izgradnje;
- utvrđivanje politike korištenja i utvrđivanje visine naknada za korištenje javnih dobara;
- utvrđivanje i vođenje politike raspolaganja, korištenja i upravljanja građevinskim zemljištem;
- utvrđivanje politike upravljanja i raspolaganja imovinom jedinice lokalne samouprave;
- utvrđivanje politike upravljanja prirodnim resursima jedinice lokalne samouprave i raspodjele sredstava ostvarenih na osnovu njihovog korištenja;
- upravljanje, finansiranje i unapređenje djelatnosti i objekata lokalne komunalne infrastrukture:
o vodosnabdijevanje, odvođenje i prerada otpadnih voda,
o prikupljanje i odlaganje čvrstog otpada,
o održavanje javne čistoće,
o gradska groblja,
o lokalni putevi i mostovi,
o ulična rasvjeta,
o javna parkirališta,
o parkovi;
- organiziranje i unapređenje lokalnog javnog prijevoza;
- utvrđivanje politike predškolskog obrazovanja, unapređenje mreže ustanova, te upravljanje i finansiranje javnih ustanova predškolskog obrazovanja;
- osnivanje, upravljanje, finansiranje i unapređenje ustanova osnovnog obrazovanja;
- osnivanje, upravljanje, unapređenje i finansiranje ustanova i izgradnja objekata za zadovoljavanje potreba stanovništva u oblasti kulture i sporta;
- ocjenjivanje rada ustanova i kvaliteta usluga u djelatnosti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i sporta, te osiguranje finansijskih sredstava za unapređenje njihovog rada i kvaliteta usluga u skladu sa potrebama stanovništva i mogućnostima jedinice lokalne samouprave;
- analiza stanja javnog reda i mira, sigurnosti ljudi i imovine, te predlaganje mjera prema nadležnim organima za ova pitanja;
- organiziranje, provođenje i odgovornost za mjere zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara od elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa;
- uspostavljanje i vršenje inspekcijskog nadzora nad izvršavanjem propisa iz vlastitih nadležnosti jedinice lokalne samouprave;
- donošenje propisa o porezima, naknadama, doprinosima i taksama iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave;
- raspisivanje referenduma za područje jedinice lokalne samouprave;
- raspisivanje javnog zajma i odlučivanje o zaduženju jedinica lokalne samouprave;
- preduzimanje mjera za osiguranje higijene i zdravlja;
- osiguravanje uvjeta rada lokalnih radio i TV stanica u skladu sa zakonom;
- osiguravanje i vođenje evidencija o ličnim stanjima građana i biračkih spiskova;
- poslovi iz oblasti premjera i katastra zemljišta i evidencija o nekretninama;
- organiziranje efikasne lokalne uprave prilagođene lokalnim potrebama;
- uspostavljanje organizacije mjesne samouprave;
- zaštita životinja.
Osim ukoliko zakon ne odredi da neku nadležnost treba smatrati povjerenom, nadležnost, ustanovljena ili predviđena zakonom, smatra se vlastitom nadležnosti jedinice lokalne samouprave.
pino silvestre

#1102 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

Doktor29 wrote:
SDA SDP SBB wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5VHnNY4iCmc

Ovome čovjeku treba dati šansu da vodi općinu za koju je se borio a ne nekoj izbjeglici, ili još gore nekom siromahu pa da nas sve opljačka.

Jesi li ti gledao emisiju na TVSA, tu je sve pokazao i sve se vidjelo, cak se broj klonova na ovom forumu smanjio nakon te emisije ali evo ti ne odustajes :-) :-)
Gdje se moze pogledati ta debata?
Northstar

#1103 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Northstar »

SDA SDP SBB wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5VHnNY4iCmc

Ovome čovjeku treba dati šansu da vodi općinu za koju je se borio a ne nekoj izbjeglici, ili još gore nekom siromahu pa da nas sve opljačka.
Mislis u "ovoj bolnici nema korupcije" :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#1104 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

pino silvestre wrote:Gdje se moze pogledati ta debata?
http://www.klix.ba/forum/izbori-2012-no ... l#p7797455
coek

#1105 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:19, edited 1 time in total.
Muhamed80

#1106 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Muhamed80 »

pa nemojmo gledati stranku ovdje je rijec o nacelniku a ne o stranci SDA Semir je extra momak i njegovo znanje je neupitno i zato mislim da mu treba dati sansu i priliku da bude nacelnik
theTruePath

#1107 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by theTruePath »

Semir se i meni svidja,bas mi se cini najpismenijim,onaj Suman mi je skroz ne znam ni kako da opisem :-) a to sto je u stranci,pa koja to stranka danas valja coek? :lol:
sase.ba

#1108 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by sase.ba »

FOČANSKI PROPISI wrote:Šta treba pritisnuti da bi se glasalo za BNS?
Ostali
TTopolinic

#1109 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by TTopolinic »

http://www.youtube.com/watch?v=Il9qabEJLCk

Možete koliko god hoćete u nebesa dizati stranačke poltrončiće hvaleći ih neosnovano,mogu padinski djelovi na sjelima i dalje namišljati hvalospjeve za svog dječačića,ali načelnik Novog Grada će biti ovaj čovjek jer je to zaslužio.

Kad Semir i Šuman nakupe staža 20-tak godina i dokažu se kroz rad, onda možda i pobjede kada se kandiduju.
Poslije tenisera Damira Hadžića novo stranačko balavurderče da se uči raditi na poziciji načelnika, e to ovoj Općini ne treba.
coek

#1110 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:18, edited 1 time in total.
sase.ba

#1111 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by sase.ba »

Semir je dobar, pametan i elokventan momak, sa jasnom vizijom i stavom koja mi ulijeva neku nadu u bolje sutra. SDP je u proteklih 12 godina vladanja (pljačkanja) napravio toliko loših poteza da nije neki podvig pobjediti te reketaša. Ukoliko nedaj Bože SDP ponovo pobijedi u NG, ja selim na Ilidžu :) . Ovaj doktor mi je djelovao kao da je pod anestezijom, usporen, nespremen te mi nije jasno kako njegova stranka nije imala boljeg kandidata u jednoj ovako važnoj općini.
Last edited by sase.ba on 30/09/2012 20:24, edited 1 time in total.
evo mene

#1112 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by evo mene »

Ovaj Šuman je pravo tele, samo mu treba vidjeti facu!!!
novi.dan.nova.nafaka

#1113 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

evo mene wrote:Ovaj Šuman je pravo tele, samo mu treba vidjeti facu!!!
:lol:
iPod

#1114 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

TTopolinic wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Il9qabEJLCk

Možete koliko god hoćete u nebesa dizati stranačke poltrončiće hvaleći ih neosnovano,mogu padinski djelovi na sjelima i dalje namišljati hvalospjeve za svog dječačića,ali načelnik Novog Grada će biti ovaj čovjek jer je to zaslužio.

Kad Semir i Šuman nakupe staža 20-tak godina i dokažu se kroz rad, onda možda i pobjede kada se kandiduju.
Poslije tenisera Damira Hadžića novo stranačko balavurderče da se uči raditi na poziciji načelnika, e to ovoj Općini ne treba.
Samo ću reći da te bude sram i stid, da rat i snimke iz rata koristiš za izbornu propagandu!

To jeste pravo lice SBB-a, Avaza i Fahrudina Radončića!

Kravicu svaka cast za njegove zasluge tokom rata, treba mu dati neki orden i nagraditi ga, ali to mu nije preporuka da bude nacelnik Novog Grada.

Ovo je jos samo jedan od dokaza da u SBB-u ne prezaju ni od čega.
Hohstapler

#1115 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Hohstapler »

iPod wrote:

Samo ću reći da te bude sram i stid, da rat i snimke iz rata koristiš za izbornu propagandu!

Kravicu svaka cast za njegove zasluge tokom rata, treba mu dati neki orden i nagraditi ga, ali to mu nije preporuka da bude nacelnik Novog Grada.

Sta se horozis i napadas ljude, upravo je casno ucesce u ratu Kraviceva najbolja referenca da je posten i castan covjek, a takav nam nacelnik i treba. Sreca za SDA je sto ljudi jos ne znaju ko je Zlatko Kravic, i sto nema vise ovakvih klipova, a da znaju pomeo bi konkurenciju. Napravite i vi klip sa Husom Cesirom, sefom Semira Efendica i alfom i omegom SDA Novi Grad pa se prsite :-)
Mozda ima snimaka iz logistike 5 Motorizovane kada je dok je Kravic spasavao zivote i bio medju borcima, najveci ratni profiter Dobrinje, Huso Cesir namicao milione.
novi.dan.nova.nafaka

#1116 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Hohstapler wrote:Sta se horozis i napadas ljude, upravo je casno ucesce u ratu Kraviceva najbolja referenca da je posten i castan covjek, a takav nam nacelnik i treba.
Da, treba nam načelnik koji se prihvatio kandidature jer mu je žena rekla da treba igralište za dijete napraviti. :-)
Semir kod Senada... http://www.novigrad2012.ba/kampanja-201 ... ir-Efendic
Northstar

#1117 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Northstar »

Hohstapler wrote:
iPod wrote:

Sta se horozis i napadas ljude, upravo je casno ucesce u ratu Kraviceva najbolja referenca da je posten i castan covjek, a takav nam nacelnik i treba. Sreca za SDA je sto ljudi jos ne znaju ko je Zlatko Kravic, i sto nema vise ovakvih klipova, a da znaju pomeo bi konkurenciju. Napravite i vi klip sa Husom Cesirom, sefom Semira Efendica i alfom i omegom SDA Novi Grad pa se prsite :-)
Mozda ima snimaka iz logistike 5 Motorizovane kada je dok je Kravic spasavao zivote i bio medju borcima, najveci ratni profiter Dobrinje, Huso Cesir namicao milione.
Nemoj samo o doktorovom postenju. Muka mi je od kovertasa, a posebno kada su perjanice Utemeljiteljeve stranke koja je najgora moguca kombinacija SDA i SBiH uz dodatak karaktera koji posjeduju Zlatko, Hadzic i Suman te Radonciceve urodjene neiskvarenosti :lol:
Last edited by Northstar on 30/09/2012 22:58, edited 1 time in total.
Doktor29

#1118 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Jos jedan Klon...Milunko mozda :D
bogumila

#1119 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

nije, imaju dva, jedan zna ć i č, drugi ne zna :D
TTopolinic

#1120 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by TTopolinic »

iPod wrote:

Iako su mi roditelji zabranili da polemišem sa SDA papcima jer je papanluk prelazan napravicu izuzetak pa ću ti odgovoriti na kritiku.
Prvo, ovaj klip sadrži ratne snimke ali samo one na kojima je Kravić, jer sam svjesno isjekao sa većeg klipa sve ostale snimke na kojima ima dosta toga upravo da bi se razlikovao od SDA smetljara koji preko mrtvih gaze do vlasti.
Dokaz tome je činjenica da su SDA miševi u kampanju za načelnika Novog Grada krenuli sa šehidskog mezarja Kovači zloupotrebljavajući najsvetije mjesto u gradu zarad lične afirmacije. Neko jutro su ispred Općine bukvalno skakali po spomeniku rahmetli Safeta Hadžića slikavajući se za potrebe kampanje itd

Drugo, ne znam što pominješ SBB, Avaz i Radončića kada niko od njih zvanično ne stoji iza klipa, ja sam ga pravio i na mom je kanalu na youtube. Mani me zamjena teza i SDA lauferskih folova, to ostavi za tunjave i prokisle koji još vjeruju u SDA minder demokratiju.

Ja znam da vi svog poganluka ne vidite a da tuđi i kad ga nema volite izmisliti. Tipičan primjer SDA demagogije: kad neko pije alkohol oni ga marginaliziraju, kažu grešan je itd itd a kada aktuelni potpresjednik Asim Sarajlić pjan ko majka skrivi tešku saobračajnu nesreću, bude presuđen za to na sudu eeeeeee tad je to halal pijanstvo jer je on SDA a njima je sve dozvoljeno. Mnogo vi sebi dajete za pravo.
Doktor29

#1121 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

:shock:
bogumila wrote:nije, imaju dva, jedan zna ć i č, drugi ne zna :D
:lol: :lol: :lol: ..mozda je onaj sa posla, ili onaj sa krova :lol:
bogumila

#1122 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

SDA je krenula odozgo jer je gore bezbroj njenih clanova. i jer je ustanovila i placala fond za odrzavanje istog, od kancelarija do osoblja (a zaposleni su rvi). i jer je gore rahmetli predsjednik stranke.

po mezaru r. hadzica sigurno nisu skakali nego su odali pocast svom clanu i heroju, r. safetu, ciji je sin vijecnik sda u novom gradu.

a sarajlica si ocito zamijenio sa mladenom cavarom, zamjenikom ministra sigurnosti bih koji je pijan slupao auto i usmrtio covjeka, i jos uvijek je ministar. nije dobio ni stranacku packu, a kamoli kakvu drugu sankciju.
Doktor29

#1123 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

TTopolinic wrote:
iPod wrote:

Iako su mi roditelji zabranili da polemišem sa SDA papcima jer je papanluk prelazan napravicu izuzetak pa ću ti odgovoriti na kritiku.
Prvo, ovaj klip sadrži ratne snimke ali samo one na kojima je Kravić, jer sam svjesno isjekao sa većeg klipa sve ostale snimke na kojima ima dosta toga upravo da bi se razlikovao od SDA smetljara koji preko mrtvih gaze do vlasti.
Dokaz tome je činjenica da su SDA miševi u kampanju za načelnika Novog Grada krenuli sa šehidskog mezarja Kovači zloupotrebljavajući najsvetije mjesto u gradu zarad lične afirmacije. Neko jutro su ispred Općine bukvalno skakali po spomeniku rahmetli Safeta Hadžića slikavajući se za potrebe kampanje itd

Drugo, ne znam što pominješ SBB, Avaz i Radončića kada niko od njih zvanično ne stoji iza klipa, ja sam ga pravio i na mom je kanalu na youtube. Mani me zamjena teza i SDA lauferskih folova, to ostavi za tunjave i prokisle koji još vjeruju u SDA minder demokratiju.

Ja znam da vi svog poganluka ne vidite a da tuđi i kad ga nema volite izmisliti. Tipičan primjer SDA demagogije: kad neko pije alkohol oni ga marginaliziraju, kažu grešan je itd itd a kada aktuelni potpresjednik Asim Sarajlić pjan ko majka skrivi tešku saobračajnu nesreću, bude presuđen za to na sudu eeeeeee tad je to halal pijanstvo jer je on SDA a njima je sve dozvoljeno. Mnogo vi sebi dajete za pravo.

OMG...jos jedan klon koji mjesecima trola ovu temu :run:
theTruePath

#1124 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by theTruePath »

Iako su mi roditelji zabranili da polemišem sa SDA papcima.
Jos malo ce ti zabraniti pristup internetu ,sta ces onda?
Drzava Bosna

#1125 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Drzava Bosna »

Image

Uploaded with ImageShack.us
Post Reply