IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

berlindo

#1 IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by berlindo »

Općina Novi Grad, izbori 2012.
Centralna izborna komisija je objavila listu kandidata. U općini Novi Grad 9 stranaka je kandidovalo svog kandidata za načelnika, a 24 stranke imaju listu za Općinsko vijeće.
Kandidati za načelnika:

Šuman Aner - SDP BiH
Alimanović Lejla - GDS BiH
Efendić Semir- SDA
Čardžić Alma - NSRZB
Kravić Zlatko - SBB BiH
Gojak Eniz - BNS
Hadžiomerović Omer - SDU BiH
Šišić Ajla - NS
Muminović Denis - BPS
Donnie Smith

#2 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Donnie Smith »

Muškarci kojima se ne diže i žene kojima se ne vlaži - ne bi smjeli ni glasati, ni kandidirati se uopće! Tako je rekao dr Zigi! :-D

http://doznajemo.com/2012/08/22/zabrani ... e-ne-dize/
iPod

#3 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

Kao sto sam i mislio. Narod u Novom Gradu je sit demagogije i prostakluka koji je sprovodio Damir Hadzic, a sada evo to i nastavio njegov poltron Aner Suman. Kao sto je par ljudi vec ranije pisalo na ovom podforumu, za Hadzica i Šumana nije postojao drugi dio opštine, već isključivo a. polje, dobrinja, nedzarici.

Iako je moj izbor SDP, mislim da usljed loseg odabira kandidata na svim opstinama, izuzev opstine Centar, SDP nije zasluzio da pobjedi niti na bilo kojoj drugoj opštini.

U ostalom dečko iz SDA ima odlične reference, mlad je covjek koji sigurno moze puno više da uradi nego li jedan poslušnik poput Šumana, kojem je zasigurno kao i njegovom šefu Hadzicu partija iznad svega, pa i iznad stanovnika te opštine. Mislim da je krajnje vrijeme, da i mi clanovi SDP-a jasno pokazemo svoj stav i da ih kaznimo na predstojećim izborima.

Ja nisam glasao za SDP da bi danas, sutra vedrili i oblačili polupismenjaci poput Hadzica i Šumana, ljudski otpad.

Kao u svim opštinama glavna borba će se voditi između kandidata SDP i SDA, s obzirom da ove ostale stranke nemaju ama baš nikakvu šansu, posebno ne u Novom Gradu.
El_comadante

#4 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by El_comadante »

to je i poenta priče Hadžića da je na alipašnom i dobrinji glavnina glasaća i za to tu i ulažu a vamo je velika teritorija ali nema ljudi i nemogu odlučiti ko če biti načelnik, odnsno dobrinja i alipašino određuju načelinka i zato se tu i ulaže.
volant

#5 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by volant »

sansu treba dati nekompromitiranima i iz stranaka koje se nisu prodale. moj ce izbor biti nasa stranka :thumbup:
cyprus

#6 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

Ode ovaj svijet baš u qrac čim je SDA počeo pobjeđivat i na anketama ovog foruma :mrgreen: :oops:
_glavni_

#7 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by _glavni_ »

mislim da će se borba voditi između kandidata SDP i SDA,i slažem se da je ovaj dio zapostavljen jer su sve ulagali u Dobrinju,Alipasino i sl. i mislim da je vrijeme da se to jednom promijeni,tako da moj glas ide za SDA tj,za momka koji po svojim karekteristikama moze to promijeniti.
cyprus

#8 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

Ma šta je to toliko uloženo u Alipašino da mi je znat... OK, pretpostavljam da je više nego u padinske dijelove, ali da je neko silno ulaganje na uštrb drugih lokacija, vala jok...
iPod

#9 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

cetmi wrote: Ma to oni misle na one staklene zgrade koje su vam uzele parkove i parkinge od vas i vaše djece.
Samo većina ne zna da to nisu nikakva ulaganja nego talovi načelnika i kamarile.
:thumbup:
El_comadante

#10 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by El_comadante »

cyprus wrote:Ma šta je to toliko uloženo u Alipašino da mi je znat... OK, pretpostavljam da je više nego u padinske dijelove, ali da je neko silno ulaganje na uštrb drugih lokacija, vala jok...
oni to gledaju ovako. sredili su parkove na aplišinom su napravili par igrališta, na dobrinji gimanziju a ovamo neče ni vodovodnu mrežu (na boljakovom) ili kanalizaciju (u dogolodima) itd.... zato se ovi bune.
cyprus

#11 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

Ma nije valjda da nema nigdje igrališta nego na Alipašinom? :roll: A što se tiče Dogloda, koliko znam to nije Novi Grad...

A sa vodovodnom mrežom u Buljakovom nisam upoznat, ali vjerujem da tu ima na čemu poradit... Što se tiče Gimnazije Dobrinje, ipak mislim da je to bio prioritet, koji je trebalo i ranije završit...
El_comadante

#12 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by El_comadante »

cyprus wrote:Ma nije valjda da nema nigdje igrališta nego na Alipašinom? :roll: A što se tiče Dogloda, koliko znam to nije Novi Grad...

A sa vodovodnom mrežom u Buljakovom nisam upoznat, ali vjerujem da tu ima na čemu poradit... Što se tiče Gimnazije Dobrinje, ipak mislim da je to bio prioritet, koji je trebalo i ranije završit...
ima igrališta ali se i bune što se prave igrališta na alipašinom a ovamo se nepravi ovo što treba. a ja mislim da Doglodi jesu novi grad. osijek je ilidža a ahatovići i doglodi su novi grad.
cyprus

#13 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

Ahatovići jesu, ali Doglodi se nalaze sa lijeve strane Miljacke, koja ne pripada Novom Gradu... od Nedžarića pa sve do ušća u Bosnu na lijevoj strani Miljacke sve pripada ilidžanskoj opštini...
dragonz

#14 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dragonz »

Živim na Alipašinu polju i nama nisu bile potrebne fontane ali ni mercator u C-fazi već da :
1. da zabrane hojratima da voze auta po trgovima;
2. da poprave ploče na trgovima;
3. da učine nešto na proširenju ili nadogradnji ili građenju podzemnih parkinga jer je onaj parking kod mercatora(c-faza) prebukiran pogotovo kada dođu dostavni kamioni.

Sve ovo ostaje kao zahtjev svim političkim strankama/partijama/"savezima i dr.
Mr. Brightside

#15 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Mr. Brightside »

cyprus wrote:Ahatovići jesu, ali Doglodi se nalaze sa lijeve strane Miljacke, koja ne pripada Novom Gradu... od Nedžarića pa sve do ušća u Bosnu na lijevoj strani Miljacke sve pripada ilidžanskoj opštini...
i Dobroševići su u Novom Gradu..
Mr. Brightside

#16 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Mr. Brightside »

cyprus wrote:Ma nije valjda da nema nigdje igrališta nego na Alipašinom? :roll: A što se tiče Dogloda, koliko znam to nije Novi Grad...

izgleda da tek planiraju izgradnju fiskulturne sale u sklopu osnovne u Briješću, nakon 67 godina postojanja :-)
FOČANSKI PROPISI

#17 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

šojić wrote:
Mr. Brightside wrote:

izgleda da tek planiraju izgradnju fiskulturne sale u sklopu osnovne u Briješću, nakon 67 godina postojanja :-)
Budi siguran da se to nebi desilo još za 67 god da im nije prpa da će izgubiti načelničko mjesto.
Izgubiće i sa tim.
Dolazi BNS
Bosnjak333

#18 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

šojić wrote:U Novom Grdu se bitka bije izmedžu SDA i SBB to če biti neizvjesna borba do samog kraja.
Kakav crni SBB u Novom Gradu. :x :x :x
dragonz

#19 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dragonz »

šojić wrote:U Novom Grdu se bitka bije izmedžu SDA i SBB to če biti neizvjesna borba do samog kraja.

sa zuhdijom mahmutovićem i idrizom hodžićem pobjeda sbb-a može biti samo san
Bosnjak333

#20 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

šojić wrote:
dragonz wrote:

sa zuhdijom mahmutovićem i idrizom hodžićem pobjeda sbb-a može biti samo san
Nemam ti pojma ali koliko sam ja mogao vidjeti dosta je narodu šupljiranja od strane dobro obučeni SDP kao što su Damir Hadžić pa sad šuman isti kov ista priča nikad ništa da konkretno urade. Sad Damir kao gradi autoceste dajte to je priča za malu djecu.
Vi SBB-ovci tacno zivite u nekom svom svijetu i mislite da ste ozbiljna politicka stranka koja moze da ostvari najbolji rezultat na predstojecim lokalnim izborima.Kazes narod je sit Damira i Sumana,jeste,ali nije sav narod.Ima i onih koji su zadovoljni i ti sad stvarno mislis da ce Suman izgubiti svih 10.000 glasova,a da ce sve glasove dobiti SBB.Vi mozete dobiti maksimalno 2000 i to ce na kraju za sve vas biti uspjeh,iako ste pricali i o preuzimanju opcine i slicnim glupostima.Ne volim ja ni SBB ni SDP,ali nekad covjece moras biti realan.Ima opcina u kojima neka stranka ne vlada dobro,ali opet pobjedjuje...
dinoEL

#21 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dinoEL »

_glavni_ wrote:mislim da će se borba voditi između kandidata SDP i SDA,i slažem se da je ovaj dio zapostavljen jer su sve ulagali u Dobrinju,Alipasino i sl. i mislim da je vrijeme da se to jednom promijeni,tako da moj glas ide za SDA tj,za momka koji po svojim karekteristikama moze to promijeniti.
Ma ja SDP-u ne vjerujem nakon ovog cirkusa oko platforme i destabilizacije drzave :x , mislim da kandidat SDA zasluzuje sansu.
FOČANSKI PROPISI

#22 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Glasam za BNS
cyprus

#23 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

FOČANSKI PROPISI wrote:Glasam za BNS
Haj kaži još koji put, nije zgoreg ponovit...
FOČANSKI PROPISI

#24 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

berlindo wrote:Općina Novi Grad, izbori 2012.
Centralna izborna komisija je objavila listu kandidata. U općini Novi Grad 9 stranaka je kandidovalo svog kandidata za načelnika, a 24 stranke imaju listu za Općinsko vijeće.
Kandidati za načelnika:

Šuman Aner - SDP BiH
Alimanović Lejla - GDS BiH
Efendić Semir- SDA
Čardžić Alma - NSRZB
Kravić Zlatko - SBB BiH
Gojak Eniz - BNS
Hadžiomerović Omer - SDU BiH
Šišić Ajla - NS
Muminović Denis - BPS
Valja li ovako?
pretresnov

#25 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pretresnov »

Dajte zatvarajte ove smiješne teme svi znamo da ih masovno otvara stranački podmladak SDA. Lafo izbori, oh kako uzbudljivo, ko ima bolji program, jao baš smo u dilemi za koga da glasamo... Nije ni presmiješno.

Vidite da nema 30-ak glasova! Koga ovi smetljari (misli se na sve političare) još zanimaju?
Post Reply