Cuj, dokazi.NightSkyWalker wrote:Po tebi nije bitno sto su ljudi nevini bili na robiji?Jazz_Junkie wrote:Proces Izetbegovicu i kompaniji jeste bio montiran 1983. godine. Izetbegovic je podmetnut Pozdercu i to iz Beograda u cemu nisu uspjeli. Pozderca su unistili tek Agrokomerc skandalom. Bez obzira na montiranje procesa, fakt jeste da su Izetbegovic i njegovi mladomuslimani bili skupina fundamentalista.![]()
A to da su bili fundamentalisti je jaka optuzba koja mora imati i jake dokaze. Koje dokaze imas da su bili fundamentalisti? Navedi nam primjere njhovog fundamentalizma?![]()
P.S. Zar ima vecih fundamentalista od komunjara koji su ubijali i mucili ljude zbog onoga sto su rekli.
Izbori 1990 Jugoslavija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jazz_Junkie
#301 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
- zateznistub
#302 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Fatajte se vas dvojica sijela na sastanku SDA omladine, ili mozda reinkarniranih MM-na pa uzivajte.
- kamen spoticanja
#303 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
kazem ti ja sad ide krug argumenata svebosnjacke izdaje,dobrice cosica i slicnih opravdanja...samo dokazane krivice nemaJazz_Junkie wrote:Cuj, dokazi.NightSkyWalker wrote:Po tebi nije bitno sto su ljudi nevini bili na robiji?Jazz_Junkie wrote:Proces Izetbegovicu i kompaniji jeste bio montiran 1983. godine. Izetbegovic je podmetnut Pozdercu i to iz Beograda u cemu nisu uspjeli. Pozderca su unistili tek Agrokomerc skandalom. Bez obzira na montiranje procesa, fakt jeste da su Izetbegovic i njegovi mladomuslimani bili skupina fundamentalista.![]()
A to da su bili fundamentalisti je jaka optuzba koja mora imati i jake dokaze. Koje dokaze imas da su bili fundamentalisti? Navedi nam primjere njhovog fundamentalizma?![]()
P.S. Zar ima vecih fundamentalista od komunjara koji su ubijali i mucili ljude zbog onoga sto su rekli.Islamska deklaracija je bila najbolji dokaz. Istu je cak i Seselj stampao.
A u Jugi su ljudi stvarno ubijani i muceni zbog onoga sto su rekli, nema se sta.
![]()
Izetbegovic i MM dobise najvatreniju podrsku od Dobrice Cosica. Prije toga, Izetbegovic zavrsi fakultet u roku (finansiran od drzave), te dobi solidan posao u drzavnoj firmi. Prava tamnica, cak i za MM.
- kamen spoticanja
#304 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
jel i to argument?zateznistub wrote:Fatajte se vas dvojica sijela na sastanku SDA omladine, ili mozda reinkarniranih MM-na pa uzivajte.
al zacudio bi se da znas na cija sijela idemo
- NightSkyWalker
#305 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Opet bezuspjesno pokusavas da relativizujes i razvodnis deiskusiju.Jazz_Junkie wrote:
Cuj, dokazi.Islamska deklaracija je bila najbolji dokaz. Istu je cak i Seselj stampao.
A u Jugi su ljudi stvarno ubijani i muceni zbog onoga sto su rekli, nema se sta.
![]()
Izetbegovic i MM dobise najvatreniju podrsku od Dobrice Cosica. Prije toga, Izetbegovic zavrsi fakultet u roku (finansiran od drzave), te dobi solidan posao u drzavnoj firmi. Prava tamnica, cak i za MM.
Mi te jasno i glasno pitamo da nas prosvijetlis i navedes nam primjere fundamentalizma u djelovanju Omera i Alije, i da nam nesto kazes o fundamentalizmu Islamske Deklaracije? Tvoja je tvrdnja da su bili fundamentalisti, i mi samo trazimo da nam to argumentujes. Izvoli
P.S. Raso Karadza bi bio silno ponosan kada bi citao sta pises. K'o da si njegovu skolu laganja i poturanja zavrsio
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#306 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Zanimljivo da dok su komunjare teror vrsile po jugi, ta ista drzava je u svijetu neshto znacila, njeni gradjani ma kako se zvali nisu ponizavani na granicama, njeni gradjani ma kako se zvali imali su pravo na obrazovanje, slobodu kretanja, penzije, posao i slicno....
a vidi danas, nigdje komunjara, a prozori na 90% stanova oblozeni zeljezom
- NightSkyWalker
#307 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Znaci nista nisi uspio proguglati da nam poturis kao argumentzateznistub wrote:Fatajte se vas dvojica sijela na sastanku SDA omladine, ili mozda reinkarniranih MM-na pa uzivajte.
Care moj dragi, ja sam veliki protivnik bilo kakvog pretjerivanja a posebno onog vjerskog. Kada vidim zenu svu u crnom hoce nesto da mi bude, mada shvatam da je to njeno pravo. Al isto tako kada vidim sta vi komunjare pisete, jednako mi se tako smuci i ozalosti me da vidim da se i u 21 vijeku jos uvijek relativizuju zlocini.
Shvatite da je svaka nevina ztrva ista, bez obzira od cije je ruke stradala, bilo od komunisticke ili ruke pojedinaca idiota iz redova ArmijeBIH.
Last edited by NightSkyWalker on 07/01/2011 00:17, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#308 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
slab argumet...ali ipak argumentAdmir_1984 wrote:Zanimljivo da dok su komunjare teror vrsile po jugi, ta ista drzava je u svijetu neshto znacila, njeni gradjani ma kako se zvali nisu ponizavani na granicama, njeni gradjani ma kako se zvali imali su pravo na obrazovanje, slobodu kretanja, penzije, posao i slicno....
no to ih ne pere od onoga sto su radili...
- zateznistub
#309 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
SDA ima sijela, jer je to familijarno okupljanje, malo ozbiljnije stranke/partije imaju sastanke, gdje priznaces, tebe i takvih nema ni za lijeka..kamen spoticanja wrote:jel i to argument?zateznistub wrote:Fatajte se vas dvojica sijela na sastanku SDA omladine, ili mozda reinkarniranih MM-na pa uzivajte.![]()
al zacudio bi se da znas na cija sijela idemomada to ne zovu sijelom...kazu sastanak
- Jazz_Junkie
#310 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Raso Dabic, koliko znam, nije bio u koaliciji sa komunistima nego sa SDA. Komuniste je mrzio kao i Alibaba Izetbegovic i sto mladomuslimana, iako su mu komunisti sve obezbijedili, kao i isto ono Sarajevo koje je poslije topovski ubijao. Sto je on zapoceo topovima je SDA dokrajcila mirnim putem, nastavljajuci sa ubijanjem duha Sarajeva. Je li ti mene zahebavas ili nikada nisi zavirio u Islamsku deklaraciju? Iako se u tom prdofilozofskom pamfletu nigdje ne spominje BiH, Izetbegovic jasno pledira za islamski politicki i drustveni poredak koji ne tolerise bilo kakvu drugu formu drustvenog uredjenja. MM su bili de facto jugoslavenska ispostava Muslimanskog bratstva, osnovanog u Egiptu 1920ih. Za danas mi je dosta vise vasih budalastinja.NightSkyWalker wrote:Opet bezuspjesno pokusavas da relativizujes i razvodnis deiskusiju.Jazz_Junkie wrote:
Cuj, dokazi.Islamska deklaracija je bila najbolji dokaz. Istu je cak i Seselj stampao.
![]()
![]()
Mi te jasno i glasno pitamo da nas prosvijetlis i navedes nam primjere fundamentalizma u djelovanju Omera i Alije, i da nam nesto kazes o fundamentalizmu Islamske Deklaracije? Tvoja je tvrdnja da su bili fundamentalisti, i mi samo trazimo da nam to argumentujes. Izvoli![]()
P.S. Raso Karadza bi bio silno ponosan kada bi citao sta pises. K'o da si njegovu skolu laganja i poturanja zavrsio
- NightSkyWalker
#311 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Sa ovim se djelimicno slazem. Ali to ne skida ljagu sa totalitaristicke partije koja je podsticala stradanje neduznih!Admir_1984 wrote:Zanimljivo da dok su komunjare teror vrsile po jugi, ta ista drzava je u svijetu neshto znacila, njeni gradjani ma kako se zvali nisu ponizavani na granicama, njeni gradjani ma kako se zvali imali su pravo na obrazovanje, slobodu kretanja, penzije, posao i slicno....
- zateznistub
#312 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Ma joook, sad je sa "onima" puno, puno bolje. I vece plate i sigunija socijalna politika, za zdravstvo da ne govorim.Admir_1984 wrote:Zanimljivo da dok su komunjare teror vrsile po jugi, ta ista drzava je u svijetu neshto znacila, njeni gradjani ma kako se zvali nisu ponizavani na granicama, njeni gradjani ma kako se zvali imali su pravo na obrazovanje, slobodu kretanja, penzije, posao i slicno....
Bezbjedonosna situVacija na nivou.
- NightSkyWalker
#313 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Opet prebacujete lopticu na drugi teren i izbjegavate dati odgovore na pitanja.zateznistub wrote:
Ma joook, sad je sa "onima" puno, puno bolje. I vece plate i sigunija socijalna politika, za zdravstvo da ne govorim.
Ovo kako nam je danas je zahvaljujuci komunistima koji su unistili Jugoslaviju i zahvaljujuci komunistickim ispljuvcima poput Milosevica koji su izvrsili agresiju na BiH. Mi u Bosni niti smo trazili niti smo inicirali raspad Jugoslavije, a pogotovo ne da nas dvije susjedne zemlje napadnu. Ne mijesajte babe i zabe.
- zateznistub
#314 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Skidam ti kapu, ovoliko stranku i njenu politiku nebi branio ni Izetbegović Jr.NightSkyWalker wrote:Opet prebacujete lopticu na drugi teren i izbjegavate dati odgovore na pitanja.zateznistub wrote:
Ma joook, sad je sa "onima" puno, puno bolje. I vece plate i sigunija socijalna politika, za zdravstvo da ne govorim.![]()
Ovo kako nam je danas je zahvaljujuci komunistima koji su unistili Jugoslaviju i zahvaljujuci komunistickim ispljuvcima poput Milosevica koji su izvrsili agresiju na BiH. Mi u Bosni niti smo trazili niti smo inicirali raspad Jugoslavije, a pogotovo ne da nas dvije susjedne zemlje napadnu. Ne mijesajte babe i zabe.
Ode komunjara spavati a ti idalje drvi o necemu sto nema blage veze sa istinom.
haj, laHka noc ti bila
- nosara
#315 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Tema su izbori 1990. i s tim u vezi principijelna koalicija sda-sds-hdz... Krecite se u tim okvirima, a nemojte sirit pricu ni na vrijeme prije, ni poslije...
zagore, zasto je alji bio bolji dabic kao koalicioni partner, od durakovica...?
zagore, zasto je alji bio bolji dabic kao koalicioni partner, od durakovica...?
- Korisnik imena
#316 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Uh...
Ko da je juce bilo.........
Dobro se ja sjecam svega, na zalost falilo mi je par mjeseci da imam pravo glasa tad, na referendumu poslije toga sam ga vec dobio.
To je tad bila jako interesantna tema, onako po carsijama narod je pricao o tome, nije da nije. I svi su bili ubijedjeni da ce pobijediti komunisti ili reformisti.
Mi nismo pojma imali sta podrazumijeva pobjeda na izborima, barem moja generacija. Malo smo se i bojali, ja mislio sad ako npr pobijedi nacionalna stranka, mati ce odmah otkaz dobiti na poslu, jer je radila u opstini i slicne stvari.
Niko nije davao nikakve odgovore na to kako ce svakodnevni zivot funkcionisati poslije izbora.
Kako ce se dijeliti vlast itd....
Bilo je i puno ljudi koji su otvoreno govorili da ce glasati za nacionalne stranke, nekakve price tipa svakom svoje itd...
Al generalno niko nije imo pojma sta ce se desiti.
I desi se, jebemliga, najgore........
Ko da je juce bilo.........
Dobro se ja sjecam svega, na zalost falilo mi je par mjeseci da imam pravo glasa tad, na referendumu poslije toga sam ga vec dobio.
To je tad bila jako interesantna tema, onako po carsijama narod je pricao o tome, nije da nije. I svi su bili ubijedjeni da ce pobijediti komunisti ili reformisti.
Mi nismo pojma imali sta podrazumijeva pobjeda na izborima, barem moja generacija. Malo smo se i bojali, ja mislio sad ako npr pobijedi nacionalna stranka, mati ce odmah otkaz dobiti na poslu, jer je radila u opstini i slicne stvari.
Niko nije davao nikakve odgovore na to kako ce svakodnevni zivot funkcionisati poslije izbora.
Kako ce se dijeliti vlast itd....
Bilo je i puno ljudi koji su otvoreno govorili da ce glasati za nacionalne stranke, nekakve price tipa svakom svoje itd...
Al generalno niko nije imo pojma sta ce se desiti.
I desi se, jebemliga, najgore........
- kekec
#317 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Cudi me da niko nije postavio ovu sliku, a tako je vezana za naziv teme.
Nasuprot ovoj trojici demokrata stajao je "krvolocni" komunista :
- NightSkyWalker
#318 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
kekec wrote:
Cudi me da niko nije postavio ovu sliku, a tako je vezana za naziv teme.![]()

Tito u prijateljskom drustvu sa Idi Aminom(optuzenom za genocid).
P.S. Slika koju si ti postirao je nacinjena dok Karadzic jos uvijek nije pocinio nikakve zlocine. Bio je samo politicar i faktor koji se nije mogao ignorisati. Ovakvi sastanci/pregovori su se morali odrzavati s obzirom da mi nismo htjeli rat i bili smo preslabi. Da Alija nije pregovarao danas bi ga ti i takvi poput tebe pljuvali i optuzivali da ga pronalazak solucije nije interesovao i da je htjeo rat. Ubaci malo konteksta, nece ti skoditi, ne boli
P.S. Ja koliko znam Alija i Durakovic su kasnije bili na istoj strani, onoj koja se opirala agresorima!
- nosara
#319 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Kad je Tito sa Idijem bio kucni prijatelj i koalicioni partner...?NightSkyWalker wrote:kekec wrote:
Tito u prijateljskom drustvu sa Idi Aminom(optuzenom za genocid).![]()
P.S. Slika koju si ti postirao je nacinjena dok Karadzic jos uvijek nije pocinio nikakve zlocine. Bio je samo politicar i faktor koji se nije mogao ignorisati. Ovakvi sastanci/pregovori su se morali odrzavati s obzirom da mi nismo htjeli rat i bili smo preslabi. Da Alija nije pregovarao danas bi ga ti i takvi poput tebe pljuvali i optuzivali da ga pronalazak solucije nije interesovao i da je htjeo rat. Ubaci malo konteksta, nece ti skoditi, ne boli
P.S. Ja koliko znam Alija i Durakovic su kasnije bili na istoj strani, onoj koja se opirala agresorima!
alija je dobio principijelnu podrsku SDPa kad su mu kucni prijatelji okrenuli ledja...
-
drenmajster
#320 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Otkud Alija u drustvu sa Kradzicem(hajd' u redu Kljuic).Kako se nije mogla slika retusirati(starinski udbaski izraz za foto montazu-brisanje likova dodavanje drugih itd-kao Orvelova 1984).Radovan Karadzic je inace osvjedoceni demokrata protivnik totalitarizma-eno ga u Hagu objasnjava u sudu kako se borio za ljudska prava.A na drugoj strani 1990 Nijaz krvavi Durakovic sa podocnjacima od viskija sam vitla diktatorskom sabljom i prijeti da cemo najebati ako budemo glasali za ove naciste.Upotrijebi policiju,DB,otvori logore,pobi demokratske snage u zemji i Bosna potonu u jednoumlje opet(al' u k.rcu).Sto bi rekao Hamus iz ratne top liste nadrealista-bjezim od ove demokratije.Jebala nas ovakva demokratija-diktatura je TITO za demokratiju-jer ko nije za demokratiju pizda li mu materina ZAKLACU GA K'O VLAHANightSkyWalker wrote:kekec wrote:
Tito u prijateljskom drustvu sa Idi Aminom(optuzenom za genocid).![]()
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#321 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Bosanska Krajina wrote:Citam vase komentare,ne znam sta da kazem skoro sve jadno.SDA agresor![]()
![]()
![]()
.Hajde crveni komunisti spavajte.Nepostoji stranka u kojoj nema i u kojoj nije bilo uljeza,kriminalaca,profitera,bilo ih je i u SDA,ali pretjerivanje je pretjerivanje,treba da vas bude sram.Zvornik grad u kojem je zivilo mislim 50.000 Bosnjaka,92. godine ga je branilo samo njih stotinjak na Kula Gradu.Zamislite od 50.000 stanovnika,500-600 mozda maximalno 1000 ljudi je branilo Zvornik(ne racunajuci Sapnu,jer je ona bila slobodna).Zasto je to bilo tako???Zato sto su komunjare jos uvijek narod uvjeravale u suzivot i u bratstvo-jedinstvo,a narod vjerovao.SDA je mozda profitirala u oruzju,ali ga je i slala i nabavljala,zasto su 92 ubijeni mnogi istaknuti clanovi SDA,o tome niko ne prica.Koliko ljudi je branilo Teocak,Celic i druga mjesta,isto male cete dobrovoljaca,"JUNAKA",a drugi su ih nijemo posmatrali sa strane ne zeleci im se prikljuciti.U Sipragama(Kotor Varos) su pojedinci pripremali otpor,ali nisu imali podrsku zajednice.Kasnije kad je dosla VRS,oni Bosnjaci komunjare su izdavali Bosnjake koji su pripremali otpor,govoreci VRS da oni zele zavaditi Bosnjake i Srbe,mislili su da ce tako ostati u svojim kucama i sacuvati ih,a i to nisu uspjeli,zajebalo ih bratstvo-jedinstvo i komsijska ljubav i jos sto je gore od toga je to sto je VRS streljala i ubila te Bosnjake koji su pripremali otpor.U Prijedoru i Kozracu je bilo pokusaja pruzanja otpora,ali isto tako nedostatak podrske lokalne zajednice.Zahvalite Bogu sto je bilo pametnih ljudi i sto su znali da ce komsija cetnik ili ustasa lako izdati,sto nisu vjerovali u Jugoslaviju,da nije bilo takih danas nebi bilo ni BiH.92. smo htjeli da imamo svoju drzavu,da se razdvojimo od Jugoslavije,da pobjegnemo od komunizma,a gdje smo danas opet???Opet glasamo za taj usrani SDP,svakome njegovo pravo,moze glasati za koga hoce,ali ovim se vracamo u 45 i sve ispocetka.Opet ce nam trebati 45 godina da shvatimo gdje smo i sta nam komunizam i socijalizam rade.Srbi glasaju za nacionaliste SNSD(i ako su socijalisticka stranka,nemaju nijednog neBosnjaka i neHrvata kao clana),Hrvati glasaju za nacionaliste HDZ,samo Bosnjak glasa za multieticnost SDP,iako je Bosnjak u najtezem polozaju,znaci sami sebi ne zelimo dobro.Ne branim SDA,kazem u svakoj stranci ima uljeza i uvijek ce biti,ali isto tako ni SBB,ni SDP,ni SBiH nisu nista bolje od SDA,samo sto ove tri stranke kontrolisu medije i onda ispada da su one zlatne,a ostalo posrane.Moj otac da je htio da mu socijalisti opet budu na vlasti borio bi se u JNA,a ne u ARBiH.Sad izvolite crveni popljujte sve sto sam napisao.

- Nele9
#322 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Da nije bilo rata sva ova priča crvenih bi možda i imala smisla, medjutim 1990 se ne može posmatrati odvojeno od svega ostalog. Mada, je dobro da se svi prisjetimo tih dogadjaja oko izbora.Bosanska Krajina wrote:Citam vase komentare,ne znam sta da kazem skoro sve jadno.SDA agresor![]()
![]()
![]()
.Hajde crveni komunisti spavajte.Nepostoji stranka u kojoj nema i u kojoj nije bilo uljeza,kriminalaca,profitera,bilo ih je i u SDA,ali pretjerivanje je pretjerivanje,treba da vas bude sram.Zvornik grad u kojem je zivilo mislim 50.000 Bosnjaka,92. godine ga je branilo samo njih stotinjak na Kula Gradu.Zamislite od 50.000 stanovnika,500-600 mozda maximalno 1000 ljudi je branilo Zvornik(ne racunajuci Sapnu,jer je ona bila slobodna).Zasto je to bilo tako???Zato sto su komunjare jos uvijek narod uvjeravale u suzivot i u bratstvo-jedinstvo,a narod vjerovao.SDA je mozda profitirala u oruzju,ali ga je i slala i nabavljala,zasto su 92 ubijeni mnogi istaknuti clanovi SDA,o tome niko ne prica.Koliko ljudi je branilo Teocak,Celic i druga mjesta,isto male cete dobrovoljaca,"JUNAKA",a drugi su ih nijemo posmatrali sa strane ne zeleci im se prikljuciti.U Sipragama(Kotor Varos) su pojedinci pripremali otpor,ali nisu imali podrsku zajednice.Kasnije kad je dosla VRS,oni Bosnjaci komunjare su izdavali Bosnjake koji su pripremali otpor,govoreci VRS da oni zele zavaditi Bosnjake i Srbe,mislili su da ce tako ostati u svojim kucama i sacuvati ih,a i to nisu uspjeli,zajebalo ih bratstvo-jedinstvo i komsijska ljubav i jos sto je gore od toga je to sto je VRS streljala i ubila te Bosnjake koji su pripremali otpor.U Prijedoru i Kozracu je bilo pokusaja pruzanja otpora,ali isto tako nedostatak podrske lokalne zajednice.Zahvalite Bogu sto je bilo pametnih ljudi i sto su znali da ce komsija cetnik ili ustasa lako izdati,sto nisu vjerovali u Jugoslaviju,da nije bilo takih danas nebi bilo ni BiH.92. smo htjeli da imamo svoju drzavu,da se razdvojimo od Jugoslavije,da pobjegnemo od komunizma,a gdje smo danas opet???Opet glasamo za taj usrani SDP,svakome njegovo pravo,moze glasati za koga hoce,ali ovim se vracamo u 45 i sve ispocetka.Opet ce nam trebati 45 godina da shvatimo gdje smo i sta nam komunizam i socijalizam rade.Srbi glasaju za nacionaliste SNSD(i ako su socijalisticka stranka,nemaju nijednog neBosnjaka i neHrvata kao clana),Hrvati glasaju za nacionaliste HDZ,samo Bosnjak glasa za multieticnost SDP,iako je Bosnjak u najtezem polozaju,znaci sami sebi ne zelimo dobro.Ne branim SDA,kazem u svakoj stranci ima uljeza i uvijek ce biti,ali isto tako ni SBB,ni SDP,ni SBiH nisu nista bolje od SDA,samo sto ove tri stranke kontrolisu medije i onda ispada da su one zlatne,a ostalo posrane.Moj otac da je htio da mu socijalisti opet budu na vlasti borio bi se u JNA,a ne u ARBiH.Sad izvolite crveni popljujte sve sto sam napisao.
Kula Grad u Zvorniku nije branio ni taj broj ljudi koji ti navodiš, na žalost.
- nosara
#323 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Upravo rat daje smisao prici crvenih... To i jeste najzalosnije...
Ovo "sta bi bilo da je bilo" ne pije vode... Zna se ko je s kim pravio vlast, zna se i ko je organizovao otpor i kako, a zna se i ko je pruzio principijelnu podrsku da bi vlast ostala priznata i u situaciji kad su se dva nacionalna bloka prakticno separatisali... Na zalost, i poslije rata to je zaboravljeno pa se nastavilo sa istom pricom, kao da nista nije bilo...
Sve se zna...
Ovo "sta bi bilo da je bilo" ne pije vode... Zna se ko je s kim pravio vlast, zna se i ko je organizovao otpor i kako, a zna se i ko je pruzio principijelnu podrsku da bi vlast ostala priznata i u situaciji kad su se dva nacionalna bloka prakticno separatisali... Na zalost, i poslije rata to je zaboravljeno pa se nastavilo sa istom pricom, kao da nista nije bilo...
Sve se zna...
- Jazz_Junkie
#324 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Opet kukanje u pogresnom smjeru. Valjaju se nevjerojatne gluposti, te komunisti okrivljuju za pokolje nad Bosnjacima. To je inace jedinstveno svim balkanskim nacistima koji u svojim revizionistickim glupostima alternativne povijesti za polupismene neznalice svi zajedno za nezgode iz proslosti optuzuju komuniste. Nikada im nisu krive etnokriminalne elite koje svoj narod uvijek gurnu u agoniju i na tome se jos obogate.Bosanska Krajina wrote:nosara wrote:Upravo rat daje smisao prici crvenih... To i jeste najzalosnije...
Sve se zna...![]()
![]()
bravo majstore.Sve je tako.Prvo je narod zaboravio pokolje nad Bosnjacima Podrinja 39-45,a sad zaboravlja i pokolj 92-95.Sve nam je ovo komunizam uradio,da smo za vrijeme Tita bili u polozaju Hrvatske i Srbije i da smo mi dobili svoju nacionalnost,jezik i da smo dobijali pare kao ostale republike SFRJ nebi ovako prosli u ratu.Srbija i Hrvatska dobijale autoput,oruzje,pare sve moguce a BiH nije dobijala nista i dobri Bosnjo bio zadovoljan.I sada ako nam ti komunisti i socijalisti dodju na vlast,opet cemo biti u najgorem polozaju,djaba sto smo vecina u BiH.Mi i Palestinci smo u teskom polozaju u vlastitim drzavama,zalosno.
Bez komunizma, Tita i Jugoslavije bi BiH davno nestala sa mape svijeta. Sa njom bi vjerojatno nestali i Bosnjaci kao nepozeljno tkivo unutar novih granica, ostvarenih nacionalistickim divljanjem koje ce se ponoviti pedesetak godina kasnije. Komunisti su dijelom uspjeli razbiti do tada vladajucu podjelu u bh. drustvu. Dosao je bio kraj razlicitim pogledima na proslost i buducnost BiH, kao i etnicki strukturiranim mahalama. BiH je konacno unisla u eru moderne, urbanizacije i industrijalizacije. Skoro svi fakulteti su osnovani nakon Drugog svjetskog rata. Kulturno-umjetnicki i intelektualni zivot je procvatao. To su vrijednosti za koje nacionalist nema osjecaja ili razumijevanja. On se samo osjeca ugodno u svojoj selendri, jer sve drugo nadilazi njegove intelektualne kapacitete.
Za nepostojanje bosnjacke nacije su odgovorne bosnjacke elite iz doba nacionalnog budjenja u 19. vijeku. Te elite koje su cinili zemljoposjednici nisu bile zainteresovane za tu evropsku promjenu nego iskljucivo za ocuvanje feudalnog poretka. Dok su bosanski pravoslavci i katolici poceli poprimati taj novi nacionalni identitet, muslimani su zivjeli u proslosti. Sto se tice jezika, govoris istim jezikom kao i Srbi i Hrvati u BiH, kao sto i oni govore tvojim.
Cim su nacionalisti uzjahali 1990, opet se dogodise pokolji. Iako nije posjedovala tehnicke kapacitete za pokolje nad Srbima i Hrvatima, SDA je zajedno s njima igrala kolo u rusenju suzivota u BiH. Posljedica tog rusenja su pokolji. Pored toga je SDA nerijetko sa svojom politikom, svjesno ili konzekventno, zrtvovala Bosnjake.
- nosara
#325 Re: Izbori 1990 Jugoslavija
Bosanska Krajina wrote:nosara wrote:Upravo rat daje smisao prici crvenih... To i jeste najzalosnije...
Sve se zna...![]()
![]()
bravo majstore.Sve je tako.Prvo je narod zaboravio pokolje nad Bosnjacima Podrinja 39-45,a sad zaboravlja i pokolj 92-95.Sve nam je ovo komunizam uradio,da smo za vrijeme Tita bili u polozaju Hrvatske i Srbije i da smo mi dobili svoju nacionalnost,jezik i da smo dobijali pare kao ostale republike SFRJ nebi ovako prosli u ratu.Srbija i Hrvatska dobijale autoput,oruzje,pare sve moguce a BiH nije dobijala nista i dobri Bosnjo bio zadovoljan.I sada ako nam ti komunisti i socijalisti dodju na vlast,opet cemo biti u najgorem polozaju,djaba sto smo vecina u BiH.Mi i Palestinci smo u teskom polozaju u vlastitim drzavama,zalosno.
Vazno je da se razumemo...