Orijentacija na ekonomiju, mudrija edukacija naroda kroz medije, promicanje kulture, prihvacanje drugih, uvodjenje kulture i malo vise takta u ratne teme, tako nesto valjda, rad, promicanje atmosfere optimizma i strpljenje ...and wrote:slažem se.a rješenje?Kitrona wrote:and wrote: šta ti misliš?
Slabi unutarnji odnosi, nepostojanje provedive ekonomske strategije, zarobljenost u prošlosti i nemogućnost okretanja budućnosti, greške političkih vodstava, neorganizacija a nije sasvim isključeno i da je prosječan IQ u naroda malo nizak.
Ivan Šušnjar - imenovan generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
-
Kitrona
#201 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
- and
#202 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
ovo se prvo mora riješiti i onda će sve drugo lakše ići.Kitrona wrote:Orijentacija na ekonomiju, mudrija edukacija naroda kroz medije, promicanje kulture, prihvacanje drugih, uvodjenje kulture i malo vise takta u ratne teme, tako nesto valjda, rad, promicanje atmosfere optimizma i strpljenje ...and wrote:slažem se.a rješenje?Kitrona wrote:
Slabi unutarnji odnosi, nepostojanje provedive ekonomske strategije, zarobljenost u prošlosti i nemogućnost okretanja budućnosti, greške političkih vodstava, neorganizacija a nije sasvim isključeno i da je prosječan IQ u naroda malo nizak.
-
Hafis
#203 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Prvi korak - atak na tzv. slobodu vjeroispovjedi, to jest ograničiti utjecaj vjerskih organizacija, ako treba i represivnim mjerama.
Znam da to nije sukladno s temeljnim načelima o ljudskim pravima, ali za ljutu ranu ide ljuta trava.
To bi bio prvi, početeni korak u nizu koraka k stvaranju opuštenije i tolerantnij eklime u ovom potpuno razjebanom i ciljano izluđenom društu.
Samo, znam i ja da je to utopija. Predaleko se otišlo.
Znam da to nije sukladno s temeljnim načelima o ljudskim pravima, ali za ljutu ranu ide ljuta trava.
To bi bio prvi, početeni korak u nizu koraka k stvaranju opuštenije i tolerantnij eklime u ovom potpuno razjebanom i ciljano izluđenom društu.
Samo, znam i ja da je to utopija. Predaleko se otišlo.
-
Hafis
#204 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Istjerati ih doslovce nogom u guzicu iz škola i vrtića.
-
Kitrona
#205 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Mislim da se moze paralelno rjesavati vise stvari ali ekonomija bi puno pomogla.and wrote:ovo se prvo mora riješiti i onda će sve drugo lakše ići.Kitrona wrote:Orijentacija na ekonomiju, mudrija edukacija naroda kroz medije, promicanje kulture, prihvacanje drugih, uvodjenje kulture i malo vise takta u ratne teme, tako nesto valjda, rad, promicanje atmosfere optimizma i strpljenje ...and wrote: slažem se.a rješenje?
- and
#206 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
teško paralelno,jer nije ovo postava ljudi koja može rješavati ekonomske probleme.fali tu puno struke i znanja,vizije...
a da ne bi došli na ovaj teren drže se provjerenog koji znaju,onemogućavanje normalnih odnosa
a da ne bi došli na ovaj teren drže se provjerenog koji znaju,onemogućavanje normalnih odnosa
-
Kitrona
#207 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Ne slažem se. Ako su srpski krkani poput Palme, Vučića i sličnih mogli privući Fiat i Panasonic onda se može i ovdje. Treba samo reći: "ok, rat je bio, puno je zla nanseneno ali idemo sad nešto jesti".and wrote:teško paralelno,jer nije ovo postava ljudi koja može rješavati ekonomske probleme.fali tu puno struke i znanja,vizije...
Ljudi jednostavno trebaju postati zasićeni od dnevne politike i jasno poručiti da od političara traže nešto drugo. Kad sazrije takva spoznaja i medju ljudima i među političarima onda se možda nešto pokrene.
- and
#208 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
političari im nameću druge teme kojima se narod bavi i krvi oko gluposti,a oni između sebe su i u ratu,pa i sada prešli na novčanice i jako se dobro slažu.Kitrona wrote:Ne slažem se. Ako su srpski krkani poput Palme, Vučića i sličnih mogli privući Fiat i Panasonic onda se može i ovdje. Treba samo reći: "ok, rat je bio, puno je zla nanseneno ali idemo sad nešto jesti".and wrote:teško paralelno,jer nije ovo postava ljudi koja može rješavati ekonomske probleme.fali tu puno struke i znanja,vizije...
Ljudi jednostavno trebaju postati zasićeni od dnevne politike i jasno poručiti da od političara traže nešto drugo. Kad sazrije takva spoznaja i medju ljudima i među političarima onda se možda nešto pokrene.
što se njih tiče nema potrebe,a narod je u apatiji i blijedo gleda
-
VCorp
#209 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
mO k3 wrote:
U globalu tekst je sranje, od laži do fašizma. Ali da ima stvari u njemu koje su i meni kao Bošnjaku nelogične za naš narod, ima. Od Alipašinog naselja do Čengić Vile u Sarajevu se zovu naselja i ulice po izdajnicima ovog naroda i ove države. Naravno ne fali ni ulica u spomen turskim okupatorima.
Ja jesam ponosan na svoje, dobro je što imamo sa silom kao Turska prijateljski odnos ali me boli što s druge strane mi nemamo samopoštovanja. Kod nas djeca znaju nabrojati sve političare ali reci mu da nabroji tri naša narodna heroja i teško da bi ko znao. Turci imaju volju da nam prebace ostatke tijela kapetana Gradascevica u Bosnu a kod nas se natežu s tim, nemaju neke volje da mu naprave spomenik i mezar kako treba. Zato imaju naselja imena po onima koji su ga zajebali, Čengić i Ali Paša.
Kod mene ima već gotov spomenik Hasan - agi Pećkom - kapetanu koji je kao saborac Zmaja od Bosne vodio 20 hiljada Krajišnika u boj sa Turcima, on na konju sa sabljom juriša ali neće niko da ga postavi jer im se neda, ili ga se stida jer se bratime sa nekim turskim općinama.
Zna se učiti u školi o nekakvom Fatihu, Oguzima i ostalim pizdarijama koje nas ionako ne zanimaju a svoje heroje zbog koje ova zemlja postoj i danas smo zaboravili. Kod mene ulica Kulina bana se križa s početkom maltene sela ali se zato Trg Mladosti koji je dobio ime po našim antifašistickim herojima danas zove punim imenom Trg prvog predsjednika predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine g. Alije Izetbegovića. Jebo me svak' ako ima duži naziv trg na svijetu. Još većina naroda hoće da se zovi po nekom našem heroju ali nas niko ne pita već se dogovaraju kako kome prahne u općini.
- Skijaš
#210 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
"I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalist. Ali to je istina. I ja istinu volim. Ma kako na lošoj cijeni ona bila. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi , Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima." Ivan ŠušnjarKitrona wrote:Ljudi jednostavno trebaju postati zasićeni od dnevne politike.
-
Kitrona
#211 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Takvih primjera ima svugdje. Nisam jednom pročitao ovdje da se Hrvatima oduzima pravo da budu Hrvati nego ih se naziva bosanskim katolicima ili nešto slično. U situaciji u kojoj smo sad, teško je i reći što je reakciju na akciju, što inat a što ogorčenje.Skijaš wrote:"I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalist. Ali to je istina. I ja istinu volim. Ma kako na lošoj cijeni ona bila. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi , Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima." Ivan ŠušnjarKitrona wrote:Ljudi jednostavno trebaju postati zasićeni od dnevne politike.
a ti bi o zasićenju. Dodik, koji je malom Šušnjaru proslijedio i poneku pinku kroz program pomoći medijima, konstantno negira bosanski jezik, djeci se za maternji jezik u školskom uvjerenju ne upiše ono što im je maternji jezik nego ono što Dodik odredi da im je maternji jezik, sa najviših instanci se negira sudski dokazan genocid, itd. Jedno je nadjebavati se kroz parlament i procedure a sasvim drugo širiti šovinizam. Prvo dozvoljava zasićenje politikom, sa drugim je to nemoguće.
I tu izlaza nema - uvijek će biti "negatora", stvar se samo vrti i hrani samom sobom i vrti kao vrzino kolo.
Ne kažem da takve stvari treba zanemariti ali samo primjećujem da se po meni neuobičajeno puno energije i vremena posvećuje dok neke druge stvari čekaju.
-
de balzac
#212 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Kitrona wrote:
Takvih primjera ima svugdje. Nisam jednom pročitao ovdje da se Hrvatima oduzima pravo da budu Hrvati nego ih se naziva bosanskim katolicima ili nešto slično. U situaciji u kojoj smo sad, teško je i reći što je reakciju na akciju, što inat a što ogorčenje.
I tu izlaza nema - uvijek će biti "negatora", stvar se samo vrti i hrani samom sobom i vrti kao vrzino kolo.
Ne kažem da takve stvari treba zanemariti ali samo primjećujem da se po meni neuobičajeno puno energije i vremena posvećuje dok neke druge stvari čekaju.
Gdje "ovdje" si pročitao? Na forumu, pisali forumaši? Bili ih kurac, ta nemaju ambicije biti konzulom u Čikagu.
-
sanjin_1
#213 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
De svega ti uozbilje se. Pa ja sam do sada ovdje "fasovo" najmanje 5 isključenja (naravno da sam ih zaslužio i to svijesno).travnik wrote:sanjin_1
Normalno je da je za klixovca (tebe) klix najtolerantniji. Kao što je i svakoj majci njeno dijete najljepše. To je baš onako senzacionalno otkriće. Kao što rekoh još jednom "branitelju" koji replicira bez argumenata, prelistaj malo, ne vjeruj meni, već svojim očima. Ili, vjerojatno vas većina i smatra da je normalno vrijeđati. Možda vama i jeste to normalno, potrebno, dobro i sl., ali to nema ni t od tolerancije, već širi mržnju. O tome ja pričam.
Vaš najveći problem predstavlja nemogućnost prihvatanja činjenica.
Npr. Kad ja kažem da je HVO zločinačka vojska koja je izvršila etničko čišćenje Hrvata srednje bosne, to je za vas vrijeđanje a za mene je činjenica utvrđena sudskim procesima.
Ovo je samo jedan primjer ..mogao bih listati do sutra..
Ogromna je razlika između klix-a i tog šušnjarevog portala. Na klix-u se vrijeđanje sankcionište dok šušnjar iste takve stvari ne sankcionište već ih promoviše..
Istine radi, na tom fašističkom portalu nisam bio sigurno 5 godina ali sudeći prema javnim debatama i privatnim razgovorima sa dotočnim "gospodinom" sasvim je jasno da se uređivačka politika nije promjenila ni za pišljivu jotu.
-
Kitrona
#214 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Nemoj me tjerati da tražim citate službenih osoba bošnjačke nacionalnosti gdje ismijavaju, negiraju i ponižavaju identitet BH Hrvata...de balzac wrote:Kitrona wrote:
Takvih primjera ima svugdje. Nisam jednom pročitao ovdje da se Hrvatima oduzima pravo da budu Hrvati nego ih se naziva bosanskim katolicima ili nešto slično. U situaciji u kojoj smo sad, teško je i reći što je reakciju na akciju, što inat a što ogorčenje.
Gdje "ovdje" si pročitao? Na forumu, pisali forumaši? Bili ih kurac, ta nemaju ambicije biti konzulom u Čikagu.
-
sanjin_1
#215 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Izgleda da ti moram govoriti o Ahmićima jer je to ogledalo tog hinjstva. Zar nije hinjski prdit o Bukovici i "civilizacijskim dostignućima" a Ahmići ti na pedalj ispred nosa? Poklopi se i šuti .travnik wrote:sanjin_1
Meni o Ahmićima ne trebaš govorit. O Ahmićima sam xy puta pisao ovdje kao monstruoznom zločinu. Kao i o Dretelju, Heliodromu itd. Ja ne pravim razliku u zločinima. Međutim, ti i takvi nacionalisti zatvorite usta kada je riječ o nekim drugim monstruoznim zločinima. Znamo kojim. Stoga,termin hinjavost upravo takve opisiva, a ne mene. Prema tome, zatvori usta, a upali mozak, kada počneš koristiti neke termine.
Također, kada spominješ mržnju. Daj nađi samo jednu riječ gdje sam veličao neki zločin ili zločinca, gdje sam nekoga uvrijedio po bilo kojoj osnovi? Za mnoge vas "tiolerantne" potraga traje manje od minute. Dakle, opet kažem, upali mozak, misliti o nekim (ne svim) stvarima drukčije, koje još k tome nemaju ni veze sa nacijom, ratom, ideologijama i sl., nije jednako biti nacionalista, fašista i sl.. To znači samo da ne dijelimo stav o nečemu. Vi "tolerantni" (čitaj: nacionaliste formirane, a ne u pokušaju), odmah naljepite etiketu. Valjda vam je navika, kako vi gajite nacionalističko mišljenje, moraju i drugi.
O kojim drugim monstrouznim zločinima se šuti? Navedi ih a nemoj pucat ispraznu ofucanu argumentaciju koja je srušena već stotinama puta.
A da tebi nešto spominjem i tražim tvoje citate ...momak, nisi ti tema već fašista šušnjar..presaberi se malo..
- Skijaš
#216 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Poenta je, u takvoj atmosferi ne može doći do zasićenja politikom nego upravo obrnuto, imamo širenje antagonizama i nestabilnosti.Kitrona wrote:Takvih primjera ima svugdje.Skijaš wrote:"I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalist. Ali to je istina. I ja istinu volim. Ma kako na lošoj cijeni ona bila. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi , Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima." Ivan ŠušnjarKitrona wrote:Ljudi jednostavno trebaju postati zasićeni od dnevne politike.
a ti bi o zasićenju. Dodik, koji je malom Šušnjaru proslijedio i poneku pinku kroz program pomoći medijima, konstantno negira bosanski jezik, djeci se za maternji jezik u školskom uvjerenju ne upiše ono što im je maternji jezik nego ono što Dodik odredi da im je maternji jezik, sa najviših instanci se negira sudski dokazan genocid, itd. Jedno je nadjebavati se kroz parlament i procedure a sasvim drugo širiti šovinizam. Prvo dozvoljava zasićenje politikom, sa drugim je to nemoguće.
-
sanjin_1
#217 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
moremo vam sada šHuknut i uzgoj "smilja" kao nezaobilaznog faktora ekonomske dominacije ...Hafis wrote: Ti baš odlučio soliti more.
Jebe se njega šta ti pišeš.
Poslušaj mene, pomiješaj malo Č i Č, spomeni treČi, Opuzen, 25%, škutore, hraštiku i ubaci![]()
![]()
![]()
![]()
i vozi Miško. Ta ako itko ima iskustva s tim kokusima duga jezika, ja ga imam.
Znam ja "doture" da tebe lično boli što sam vam JA rasturiJo mit o "stonom gradu" i "treČem samo što nije".....ali jebat ga, dokle god vi napadate lažima ja ću vas handrit istinom...više sreće drugi put..
Dže ovo Anto "dobri i pošteni" ? Ćekamo da se oćituje po pitanju konzula ?
Vego "doture", jesi li ti " ljevičar" ili "desniĆar"? Po tvom pisanje ja mislim da si "centrista" ali do tebe je...
da podsjetim na definicije:
"ljevičar" - stajao lijevo od Dreteljske kapije dok su Bošnjake utrpavali u logor
"desničar" - stajao desno od Dreteljske kapije dok su Bošnjake utrpavali u logor
"centrista" - stajao na Dreteljskoj kapiji, prebirao i pljačkao Bošnjake dok su ih trpali u logor
-
Kitrona
#218 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Skijaš wrote:Poenta je, u takvoj atmosferi ne može doći do zasićenja politikom nego upravo obrnuto, imamo širenje antagonizama i nestabilnosti.Kitrona wrote:Takvih primjera ima svugdje.Skijaš wrote: "I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalist. Ali to je istina. I ja istinu volim. Ma kako na lošoj cijeni ona bila. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi , Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima." Ivan Šušnjar
Moguće da si u pravu. Svejedno, puno bi pomoglo kad bi i na slične primjere sa druge strane reagirao na sličan način.
Jer vidiš, u ovoj raspravi nema jedne istine niti se u ovom trenutku mogu izgladiti baš svi problemi. Može se raditi na postpunom djelomičnom poboljšanju a to zahtjeva neutralan i objektivan pristup. Dok sa jedne strane imamo gomilu onih koji čitaju šta piše druga strana i žale se na na nepravdu a i isto tako sa druge strane - poboljšanja nema. Svaka strana se ukopava na svojoj poziciji i uvjerava kako je veća žrtva.
-
Kitrona
#219 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
sanjin_1 wrote:moremo vam sada šHuknut i uzgoj "smilja" kao nezaobilaznog faktora ekonomske dominacije ...Hafis wrote: Ti baš odlučio soliti more.
Poslušaj mene, pomiješaj malo Č i Č, spomeni treČi, Opuzen, 25%, škutore, hraštiku i ubaci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znam ja "doture" da tebe lično boli što sam vam JA rasturiJo mit o "stonom gradu" i "treČem samo što nije".....ali jebat ga, dokle god vi napadate lažima ja ću vas handrit istinom...više sreće drugi put..![]()
![]()
![]()
![]()
Dže ovo Anto "dobri i pošteni" ? Ćekamo da se oćituje po pitanju konzula ?![]()
![]()
![]()
Vego "doture", jesi li ti " ljevičar" ili "desniĆar"? Po tvom pisanje ja mislim da si "centrista" ali do tebe je...![]()
"ljevičar" - stajao lijevo od Dreteljske kapije dok su Bošnjake utrpavali u logor
"desničar" - stajao desno od Dreteljske kapije dok su Bošnjake utrpavali u logor
"centrista" - stajao na Dreteljskoj kapiji, prebirao i pljačkao Bošnjake dok su ih trpali u logor
Da zaključimo - svi su Hrvati Ustaše?
Ti si prijatelju - gnoj. Gnoj koji raste na ratnim ranama a onaj koji ga nosi nije siguran dal ga treba iscijediti i otresti na pod. Sa jedne strane štiti ranu a sa druge ružno izgleda(što doslovno a što preneseno).
-
pemanapemani
#220 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Covjek koji mrzi svoju domovinu dobije mjesto konzula, koje placaju gradjani te iste drzave koju prezire. Apsurd, ali vec smo navikli, jer je u BiH pojam "apsurd" postavljen na pijadestal.
Opet, bosanskohercegovacka LGBT populacija je dobila nekoga ko ce ih zastupati u najjacoj drzavi planete. Meni, kao poborniku lijeve opcije to ne smeta, naprotiv.
Opet, bosanskohercegovacka LGBT populacija je dobila nekoga ko ce ih zastupati u najjacoj drzavi planete. Meni, kao poborniku lijeve opcije to ne smeta, naprotiv.
-
sanjin_1
#221 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Relativizacija ne doprinosi tvome argumentu..čak šta više...Kitrona wrote: Moguće da si u pravu. Svejedno, puno bi pomoglo kad bi i na slične primjere sa druge strane reagirao na sličan način.
Jer vidiš, u ovoj raspravi nema jedne istine niti se u ovom trenutku mogu izgladiti baš svi problemi. Može se raditi na postpunom djelomičnom poboljšanju a to zahtjeva neutralan i objektivan pristup. Dok sa jedne strane imamo gomilu onih koji čitaju šta piše druga strana i žale se na na nepravdu a i isto tako sa druge strane - poboljšanja nema. Svaka strana se ukopava na svojoj poziciji i uvjerava kako je veća žrtva.
Istina je samo jedna. Nema ih deset. A cilj relativizacije upravo i jeste promocija "desete istine"...zato ste konstanti gubitinci posljednjih 20-tak godina..
Npr. kad ti pričaš o HVO-braniteljima ja ću ti svaki put postaviti presudu Haškog Tribunala po kojoj je HVO osuđeno za progon Hrvata srednje Bosne, etničko čišćenje Bošnjaka, zločine, silovanja, pljačku, torture, presude za Udruženi Zločinački Poduhvat..itd...
Ti ćeš onda odgovoriti kako Tribunal nije relavantant i tako zatvaramo krug pokušaja relativizacije zbog vašeg trapavog bjega od istine...ali to vam ne može pomoći jer vas vodi u politčki bezdan u kojem se trenutno nalazi bivša Srbija.
-
sanjin_1
#222 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
To je tvoj zaključak a ne moj.Kitrona wrote:sanjin_1 wrote:moremo vam sada šHuknut i uzgoj "smilja" kao nezaobilaznog faktora ekonomske dominacije ...Hafis wrote: Ti baš odlučio soliti more.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znam ja "doture" da tebe lično boli što sam vam JA rasturiJo mit o "stonom gradu" i "treČem samo što nije".....ali jebat ga, dokle god vi napadate lažima ja ću vas handrit istinom...više sreće drugi put..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vego "doture", jesi li ti " ljevičar" ili "desniĆar"? Po tvom pisanje ja mislim da si "centrista" ali do tebe je...![]()
Ti si prijatelju - gnoj. Gnoj koji raste na ratnim ranama a onaj koji ga nosi nije siguran dal ga treba iscijediti i otresti na pod. Sa jedne strane štiti ranu a sa druge ružno izgleda(što doslovno a što preneseno).
Za mene su ustaše svi koji se bave promocijom politike etničkog ekskluziviteta hrvatske nacije.
Ti si prijatelju moj izdrkotina Gojka Šuška i tariguzan promotera nacizma kalibra Rajka Vasića. Nešto poput one čuvene Dežulovićeve gnjide
Ukratko potrebna je dezifenkcija mjesta na kojem obitavaš.
-
Kitrona
#223 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
sanjin_1 wrote:Relativizacija ne doprinosi tvome argumentu..čak šta više...Kitrona wrote: Moguće da si u pravu. Svejedno, puno bi pomoglo kad bi i na slične primjere sa druge strane reagirao na sličan način.
Istina je samo jedna. Nema ih deset. A cilj relativizacije upravo i jeste promocija "desete istine"...zato ste konstanti gubitinci posljednjih 20-tak godina..
Npr. kad ti pričaš o HVO-braniteljima ja ću ti svaki put postaviti presudu Haškog Tribunala po kojoj je HVO osuđeno za progon Hrvata srednje Bosne, etničko čišćenje Bošnjaka, zločine, silovanja, pljačku, torture, presude za Udruženi Zločinački Poduhvat..itd...
Ti ćeš onda odgovoriti kako Tribunal nije relavantant i tako zatvaramo krug pokušaja relativizacije zbog vašeg trapavog bjega od istine...ali to vam ne može pomoći jer vas vodi u politčki bezdan u kojem se trenutno nalazi bivša Srbija.
Tvoj post pati od tipičnih maloumnosti svojstvenih novokomponovanim patriJotima(a počesto i idiJotima). Temelji se na mistificiranju pojma prevedenog sa engleskog "joint criminal enterprise" u "udruženi zločinački poduhvat". Vidiš, taj pojam postoji u pravosuđu nekoliko stoljeća u sadašnjim zakonodavstvima se vodi kao "udruživanje radi počinjenja krivičnog djela".
To znači da ako dvojica odluče krasti CD playere iz auta i pritom jedan drži stražu a drugi obija - oni čine "udruženi zločinački poduhvat" ili na engleski: "joint criminal enterprise".
Ti to sve podvodiš pod jedno i presudu za jednu stvar (dakle stvar a.) miješaš sa sa onim što je utvrdio sud a što je stvar b.) .
Evo ti jedan glup primjer makar sumnjam da netko tvojih mogućnosti može shvatiti o čem priča. Ti si ustvrdio da je HVO "osuđen" za progon Hrvata iz sr. Bosne. Sud uopće nikad nije _osudio_ HVO za progon Hrvata nego je ustvrdio da su otišli pod uticajem HVO. Primijeti kako osuda prema točkama optužnice za progon Hrvata - ne postoji nego samo kao aključak suda. Mogao bih ti tako davati i druge primjere ali se bojim, kako sam rekao da je to previše za tvoj kapacitet koi se sastoji od stavljanja smajlija, help Baznija i đenosajd spike.
Osim toga i prvi čovjek ABiH je osuđen na haškom sudu, pa šta to po tebi znači?
-
Kitrona
#224 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
sanjin_1 wrote:To je tvoj zaključak a ne moj.Kitrona wrote:sanjin_1 wrote:
moremo vam sada šHuknut i uzgoj "smilja" kao nezaobilaznog faktora ekonomske dominacije ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Za mene su ustaše svi koji se bave promocijom politike etničkog ekskluziviteta hrvatske nacije.
Ti si prijatelju moj izdrkotina Gojka Šuška i tariguzan promotera nacizma kalibra Rajka Vasića. Nešto poput one čuvene Dežulovićeve gnjide
Ukratko potrebna je dezifenkcija mjesta na kojem obitavaš.
Nije prvi put da čitam ovu "foru" sa dezinfekcijom. Na "đenosajd" strani očito usfalilo novih "fora" pa se recikliraju buđave. Who the fuck is Rajko Vasic? To su neke vase interne fore?
Uglavnom, bajato, impotentno i u skladu sa tom "jednom istinom" koju spominješ.
Last edited by Kitrona on 28/06/2015 18:18, edited 1 time in total.
-
Hafis
#225 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Saće te on hraštikom i treČim.