Pa, upravo je to potvrda da je kao tumačenje Nostradamusa. Pokušaj da shvatiš zašto i kako.Zehran82 wrote: ↑03/12/2025 14:24Hakiz wrote: ↑03/12/2025 13:37Pa:Zehran82 wrote: ↑03/12/2025 13:10
nemoj tako jake argumente pucati na mene,![]()
evo sad se tresem, treba mi nesto za smirenje....
lik mi kae, evo ti ti video, a nevjerujem da ces ga pogledati....
ja ne samo da pogledam, nego ga diskteriam kao zabu, i onda iznesem pred vrlog Hakiza, i onda opali tesku paljbu argument Moj Zehrane
Zajebanti ste vi veliki vi ateiste ovdje....mislite da nesto znate, a vidim da ne znate....
1. Pogledao si, to sam želio.
2. Nisi shvatio skeč.
3. To da u Kur'anu piše o zvijezdama koje postaju bijeli patuljci, svašta.
Ne, reći nešta u fazonu "Sunce sam vam stvorio i Sunce ću vam uzeti" i slično nije dokaz da je Kur'an objasnio smrt zvijezda.
Ne da mi se šire obrazlagati, možda kada mi bude dosadno da ti u detalje objasnim u čemu si sve fulio.
Do tada, nastavi po starom.
Ah, da: Nema razlike između tvojih "dokaza" da je Kur'an sve objasnio i "dokaza" da je Nostradamus sve predvidio. Isti je mehanizam, način razmišljanja, sloboda tumačenja itd.i sta si postigao sto sam pogledao...jesi l idobio na argumentu nesto, nisi ...1. Pogledao si, to sam želio.
nego samo vise potvrdilo ono sto vec nam je Bog objasnio u Kuranu.
jesam, obicna sprdnja sa krscanima i njihovim vjerovanjima2. Nisi shvatio skeč.
.3. To da u Kur'anu piše o zvijezdama koje postaju bijeli patuljci, svašta
puno toga pise u Kuranu sto ti ne znas druze moj vrli...
ne pametuj sad iz neznanja ba....niti si procitao niti cuo, vec samo onako ofrlje tamburas....Ne, reći nešta u fazonu "Sunce sam vam stvorio i Sunce ću vam uzeti" i slično nije dokaz da je Kur'an objasnio smrt zvijezda.
kaze se da ce zvijezde sjaj izgubiti, da ce sunce sjaj izgubiti i smotati se, znaci postat ce lopta bez sjaja, kaze se da ce nebo bit smotano kao list papira, znaci Big crunch ...sve to u Kuranu pise sta ce da bude i kako....
samo sto Bog kaze da ce to poceti neocekivano.
zasto ovako izmisljas?Ah, da: Nema razlike između tvojih "dokaza" da je Kur'an sve objasnio i "dokaza" da je Nostradamus sve predvidio. Isti je mehanizam, način razmišljanja, sloboda tumačenja itd.
Bog kaze:
77:8 Kada zvijezde sjaj izgube
sta je ovdje nejasno da mora se tumaciti konfuzno ko nostradamus.
Istina o Bogu
-
Hakiz
#2601 Re: Istina o Bogu
-
teodati
#2602 Re: Istina o Bogu
Nije tako, ne spominje se Isus Krist, to je točno (jer je Mesija došao kasnijem pod tim imenom, eto), ali se spominje kralj Bogova, samo Ga nazivaju Brahman:Dozer wrote: ↑02/12/2025 23:03Drago mi je da si spomenuo Vede. Koliko znam, u njima se vrlo jasno i precizno navodi ko i sta su bogovi, zar ne?teodati wrote: ↑02/12/2025 21:49Varaš se, Isus je kralj Bogova koji su svemir i život na Zemlji napravili, dobro to zapamti, kada se to dokaže, nemoj zaboraviti tko je to prvi rekao.
Sve relije svijeta govore o tome da postoji uzrok svega, ali i Bogovi koji su materijalni svijet napravili, nema ni jedne knjige koja nešto drugačije tvrdi.
Druga je stvar što službena vodstva tih religija nisu shvatila, kakvu zapravo poruku Vede, Tora, Biblija i Kuran šalju nama ljudima, meni je to kristalno jasno.![]()
Cak je sve i nacrtano. Kao sto znamo, Vede su starije od Biblija, ali nigdje u njima nema nista ni slicno tvojim tvrdnjama o Isusu. Nije li to malo cudno?
Ni kod jos starijih Sumera nema nista o tome, kao ni u bilo kojoj drugoj religiji. Cak ni kod najstarijih, Aboridzina. Ali, kod njih zato ima vrlo slicnih crteza onima u Vedama, i to hiljadama godina starijih od Veda.
https://proleksis.lzmk.hr/13371/
Radi se o istom biću, Brahman ili Isus Krist, jedno je te isto, e da.
-
Zehran82
- Arminovski
#2604 Re: Istina o Bogu
Ne handri čovjeka, nisi mu žena.Zehran82 wrote: ↑03/12/2025 00:56Niti se mijesas niti me interesuje kako ces zivjeti, ja ti samo prenesem sta ti Bog porucuje iz Kurana
-
Hakiz
#2605 Re: Istina o Bogu
Moj Zehrane...
Prije 700 godina Nostradamus napisao "Past će dvije kule". Padnu neboderi STC i kažu Nostradamus je to predvidio prije 700 godina. A Nostradamus ništa specifično nije rekao po čemu bi se precizno moglo reći da je mislio baš na ta dva nebodera, a ne na bilo koja dva uspravna objekta bilo kad i bilo gdje na svijetu. Nije ni mogao.
Tako i taj ajet da će se ugasiti zvijezde ničim ne pokazuje da je time predviđen kraj Svemira, ni jednim detaljem ne govori o načinu i vremenu, slijedu događaja, ničemu.
Nije dokaz kada se nešta desi prelistati stare knjige da bi se pronašlo nešta šta bi moglo u slobodnoj interpretaciji ličiti na događaj i reći "Evo, stari su znali da će to biti, predvidjeli, evo dokaz".
To o zvijezdama u Kur'anu je dokaz za predviđanje kraja Svemira koliko i Nostradamusovo pisanje.
Kao što sam rekao, to šta piše je zaista izjava na tragu "Stvorio sam vam, pa ću vam i oduzeti". Bog dao, bog uzeo. Nikakva mudrost. A pogotovo ne pokazatelj da je Kur'an skup naučnih saznanja.
A ti nastavi po svome.
-
Zehran82
#2606 Re: Istina o Bogu
Hakiz wrote: ↑03/12/2025 23:59Moj Zehrane...
Prije 700 godina Nostradamus napisao "Past će dvije kule". Padnu neboderi STC i kažu Nostradamus je to predvidio prije 700 godina. A Nostradamus ništa specifično nije rekao po čemu bi se precizno moglo reći da je mislio baš na ta dva nebodera, a ne na bilo koja dva uspravna objekta bilo kad i bilo gdje na svijetu. Nije ni mogao.
Tako i taj ajet da će se ugasiti zvijezde ničim ne pokazuje da je time predviđen kraj Svemira, ni jednim detaljem ne govori o načinu i vremenu, slijedu događaja, ničemu.
Nije dokaz kada se nešta desi prelistati stare knjige da bi se pronašlo nešta šta bi moglo u slobodnoj interpretaciji ličiti na događaj i reći "Evo, stari su znali da će to biti, predvidjeli, evo dokaz".
To o zvijezdama u Kur'anu je dokaz za predviđanje kraja Svemira koliko i Nostradamusovo pisanje.
Kao što sam rekao, to šta piše je zaista izjava na tragu "Stvorio sam vam, pa ću vam i oduzeti". Bog dao, bog uzeo. Nikakva mudrost. A pogotovo ne pokazatelj da je Kur'an skup naučnih saznanja.
A ti nastavi po svome.
vidis , to je taj problem sa tobom, sto pricas iz neznanja, dok ja kad ti pisem pisem sa znanjem....ja evo znam kontekst ajeta o cemu je rijec, ti ne znas...i onda ti krenes pisati na osnovu neznanja, nagadjanja, pretpostavki....Tako i taj ajet da će se ugasiti zvijezde ničim ne pokazuje da je time predviđen kraj Svemira, ni jednim detaljem ne govori o načinu i vremenu, slijedu događaja, ničemu.
pa kazes
ničim ne pokazuje da je time predviđen kraj Svemira
a upravo o tome je rijec, Kraj svemira...jer Bog kada opisiva buduce dogadjaje u Kuranu govori upravo o kraju svemira,i covjecanstva na zemlji.
Da vidimo kontekst jeli rijec o kraju svemira
Bog kaze:
8. Kada zvijezde sjaj izgube
9. i kada se nebo otvori
10. i kada se planine u prah zdrobe,
11. i kada se poslanici u određeno vrijeme skupe
12. Do kojeg je to dana odloženo?
13. Do Dana sudnjeg!
14. A znaš li ti šta je Dan sudnji?
15. Teško toga dana poricateljima!
7:187 Pitaju te o Smaku svijeta kada će se zbiti. Reci: "To zna jedino Gospodar moj, On će ga u njegovo vrijeme otkriti, a težak će biti nebesima i Zemlji, sasvim neočekivano će vam doći." Pitaju te kao da ti o njemu nešto znaš. Reci: "To samo Allah zna, ali većina ljudi ne zna."
21:104 onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje. Onako kako smo prvi put iz ničega stvorili, tako ćemo ponovo iz ništa stvoriti – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti.
ovdje kao da ti kaze Big crunch univerzuma, kada se urusi , novi Big bang krece
absolutno neTo o zvijezdama u Kur'anu je dokaz za predviđanje kraja Svemira koliko i Nostradamusovo pisanje.
daleko je jasnije ono sto Bog kaze u Kuranu nego sto Nostradamus pise u svojim predvidjajima.
-
Hakiz
#2607 Re: Istina o Bogu
Misliš, Kura'an u prevodu hafiza Muhammeda Pandže i Džemaludina Čauševića, izdavač Stvarnost iz Zageba (Kod mene izdanje iz 1969. godine), stranica 781? Sve šta pišeš iz njega prepisano.Zehran82 wrote: ↑04/12/2025 09:03Hakiz wrote: ↑03/12/2025 23:59Moj Zehrane...
A ti nastavi po svome.vidis , to je taj problem sa tobom, sto pricas iz neznanja, dok ja kad ti pisem pisem sa znanjem....ja evo znam kontekst ajeta o cemu je rijec, ti ne znas...i onda ti krenes pisati na osnovu neznanja, nagadjanja, pretpostavki....Tako i taj ajet da će se ugasiti zvijezde ničim ne pokazuje da je time predviđen kraj Svemira, ni jednim detaljem ne govori o načinu i vremenu, slijedu događaja, ničemu.
pa kazes
a upravo o tome je rijec, Kraj svemira...jer Bog kada opisiva buduce dogadjaje u Kuranu govori upravo o kraju svemira,i covjecanstva na zemlji.
Bog kaze:
9. i kada se nebo otvori
13. Do Dana sudnjeg!
7:187 Pitaju te o Smaku svijeta kada će se zbiti. Reci: "To zna jedino Gospodar moj, On će ga u njegovo vrijeme otkriti, a težak će biti nebesima i Zemlji, sasvim neočekivano će vam doći." Pitaju te kao da ti o njemu nešto znaš. Reci: "To samo Allah zna, ali većina ljudi ne zna."
21:104 onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje. Onako kako smo prvi put iz ničega stvorili, tako ćemo ponovo iz ništa stvoriti – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti.
absolutno neTo o zvijezdama u Kur'anu je dokaz za predviđanje kraja Svemira koliko i Nostradamusovo pisanje.
daleko je jasnije ono sto Bog kaze u Kuranu nego sto Nostradamus pise u svojim predvidjajima.
Ti stvarno misliš da niko od ateista nije pročitao Kur'an ili Bibliju i druge religijske knjige?
Znam kontekst.
I ostajem pri svome. Koliko god se ti ljutio
Stani da vidim kako je Besim Korkut preveo (Izdavač Orijentalni institut u Sarajevu, 1977), samo da prelistam. Imam oba.
Nemoj, bolan, pretpostavljati, griješiš.
Moj Zehrane...
-
Zehran82
#2608 Re: Istina o Bogu
dzaba sto imas kad ne citas.....Hakiz wrote: ↑04/12/2025 15:11Misliš, Kura'an u prevodu hafiza Muhammeda Pandže i Džemaludina Čauševića, izdavač Stvarnost iz Zageba (Kod mene izdanje iz 1969. godine), stranica 781? Sve šta pišeš iz njega prepisano.Zehran82 wrote: ↑04/12/2025 09:03Hakiz wrote: ↑03/12/2025 23:59
Moj Zehrane...
A ti nastavi po svome.vidis , to je taj problem sa tobom, sto pricas iz neznanja, dok ja kad ti pisem pisem sa znanjem....ja evo znam kontekst ajeta o cemu je rijec, ti ne znas...i onda ti krenes pisati na osnovu neznanja, nagadjanja, pretpostavki....Tako i taj ajet da će se ugasiti zvijezde ničim ne pokazuje da je time predviđen kraj Svemira, ni jednim detaljem ne govori o načinu i vremenu, slijedu događaja, ničemu.
pa kazes
Bog kaze:
9. i kada se nebo otvori
13. Do Dana sudnjeg!
Ti stvarno misliš da niko od ateista nije pročitao Kur'an ili Bibliju i druge religijske knjige?
Znam kontekst.
I ostajem pri svome. Koliko god se ti ljutio![]()
Stani da vidim kako je Besim Korkut preveo (Izdavač Orijentalni institut u Sarajevu, 1977), samo da prelistam. Imam oba.
Moj Zehrane...
a ajet o gubitku sjaja zvijezda je iz kontekta Smaka svijeta u buducnosti, kada ce cijeli univerzum biti uniesten i sve zivo na zemlji.
a to nisi znao...sto znaci da nisi citao.
-
Hakiz
#2609 Re: Istina o Bogu
Ti ćeš umrijeti. I ja ću, ali ti ćeš umrijeti.Zehran82 wrote: ↑04/12/2025 16:05dzaba sto imas kad ne citas.....Hakiz wrote: ↑04/12/2025 15:11Misliš, Kura'an u prevodu hafiza Muhammeda Pandže i Džemaludina Čauševića, izdavač Stvarnost iz Zageba (Kod mene izdanje iz 1969. godine), stranica 781? Sve šta pišeš iz njega prepisano.Zehran82 wrote: ↑04/12/2025 09:03
vidis , to je taj problem sa tobom, sto pricas iz neznanja, dok ja kad ti pisem pisem sa znanjem....ja evo znam kontekst ajeta o cemu je rijec, ti ne znas...i onda ti krenes pisati na osnovu neznanja, nagadjanja, pretpostavki....
pa kazes
Bog kaze:
9. i kada se nebo otvori
13. Do Dana sudnjeg!
absolutno ne
Znam kontekst.
I ostajem pri svome. Koliko god se ti ljutio![]()
Moj Zehrane...
a ajet o gubitku sjaja zvijezda je iz kontekta Smaka svijeta u buducnosti, kada ce cijeli univerzum biti uniesten i sve zivo na zemlji.
a to nisi znao...sto znaci da nisi citao.
Da li ta izjava znači da sam sveznajući, znam predvidjeti budućnost? Da li to znači da sam upravo napisao naučno djelo koje objašnjava život i smrt svih bića, i koji zna mjesto, vrijeme, način tog događaja?
-
Zehran82
-
Hakiz
#2611 Re: Istina o Bogu
Baš kao što spominjanje gašenja zvijezda u Kur'anu ne govori ništa o prirodi, životu i smrti ni zvijezda ni Svemira. Samo da će umrijeti. A za to nije bila potrebna velika mudrost. Big stvorio, bog će i uništiti. To o bogu koji stvara i uništava sve šta stvori su vjerovali i u religijama prije Kur'ana. Pa, u svim religijama se boga moli da ne uništi stvoreno. Ništa novo nije rečeno.
Nego, da te pitam, da li je bog stvoritelj Svjetova, je li tako piše?
-
Zehran82
#2612 Re: Istina o Bogu
Hakiz wrote: ↑05/12/2025 12:33Baš kao što spominjanje gašenja zvijezda u Kur'anu ne govori ništa o prirodi, životu i smrti ni zvijezda ni Svemira. Samo da će umrijeti. A za to nije bila potrrbna velika mudrost. Big stvorio, bog će i uništiti. To o bogu koji stvara i uništava sve šta stvori su vjerovali i u religijama prije Kur'ana. Pa, u svim religijama se boga moli da ne uništi stvoreno. Ništa novo nije rečeno.
nema potrebe....Baš kao što spominjanje gašenja zvijezda u Kur'anu ne govori ništa o prirodi, životu i smrti ni zvijezda ni Svemira.
Poenta je da ti govori da ce svemu doci kraj kada Smak svijeta dodje, i kaze sta ce da se desava....a sad ti da ocekujes da ti Bog objasnjava naucno procese gasenja zvijezda je suludo od tebe da tako nesto ocekuje....
to je ono kao da ti neko kaze, poginut ces sledece godine od metka....a ti mu kazes...nevjerujem bas, posto nije objasnjeno kuda ce metak udariti u menem, i kako ce mi to gdje pogodi oduzeti zivot...nije mi objasnjeno u koji dio tijela cu pogodjen biti
znaci totalno skretanje u pogresnom smjeru ti je prica....
masis mudrost konstantno....a nije da ocekujem od vas ateista da imati sluha za mudrost....mudrost je postavljanje stvari na svoja mjesta....a to vi bruatlno masite ovdje...A za to nije bila potrrbna velika mudrost. Big stvorio, bog će i uništiti.
Bog ti kaze pripremaj se za smak svijeta sa svojim dobrim djelima, jer dolazi sudnji dan poslije, kada cu te ozivjeti i odgovarat ces mi za svoja djela sa ovog svijeta....pa je srz poente da te osvijesti da ces biti ozivljen poslije smrti da ti bude sudjeno, a onda poslije ili Raj ili Pakao, trece nema.
pa onda da covjek popravi svoje stanje, priprema se dobrim djelima sa susret sa Bogom....jer kada te spuste u grob, ti ces itekako biti svjestan da te spustaju u grob, tvoja dusa ce se vrati u grob nakon registracije na nebu kada te andjeli uznesu gore da te registruju u knjizi umrlih...
kada se vratis u tijelu u grobu, popjcana cula ce ti biti, cute ces dobro cak i kada zadnja osoba ode sa sahrane, topot obuce iznad sebe ces cuti....i tad ostajes sam sa svojim dobrim djelima a sve ostalo se vraca svojim kucama....tad dolaze andjeli ispitivaci da te pitaju neka pitanja...a isto tako i tovjha dobra djela ce se otjeloviti u tom duhovnom svijetu da ti daju podrsku...
Pa ti BOg kaze pripremi se za to....a ne da se pitas koji ce procesi biti kada smak svijeta nastupi, kako ce to ugasiti zvijezde, hoce li ovaj atom to i to raditi, ili ce vodonik biti sagoren ili sta vec...bespotrebno.
Bog najavljuje dolazak Smaka svijeta, jer to je za Boga prirodan proces, kao sto je za nas prirodan proces da nama ugasise zivot dosta krajem jeseni, pomru biljke tokom zime, hibernacija nastaje...i onda krece ponovo stvaranje na proljece...tako i Bog to vidi...smak svijeta kraj univerzuma da bi nastao novi svijet...vjecni svijet, Raj i Pakao koji dolaze nakon toga...Pa, u svim religijama se boga moli da ne uništi stvoreno. Ništa novo nije rečeno.
-
teodati
#2613 Re: Istina o Bogu
Zanimljivo je da mnoge religije spominju da postoje Bogovi, ali i kralj Bogova, recimo u Vedama se on naziva Brahman, drugdje Zeus, Odin, Ra, i tak dakle, nije to slučajno, jer kako sam rekao kralj Bogova zbilja postoji.
U kršćanstvu ne piše direktno da postoji kralj Bogova, ali Isus ipak tvrdi da je kralj, a kome to?
Kada se sve zbroji kralj Bogova u kršćanstvu može biti samo Sin, Isus Krist, jer jedino za Njega se tvrdi da je kralj u nekome svijetu, ali ne u ovom našem materijalnom, e da.
U kršćanstvu ne piše direktno da postoji kralj Bogova, ali Isus ipak tvrdi da je kralj, a kome to?
Kada se sve zbroji kralj Bogova u kršćanstvu može biti samo Sin, Isus Krist, jer jedino za Njega se tvrdi da je kralj u nekome svijetu, ali ne u ovom našem materijalnom, e da.
Last edited by teodati on 05/12/2025 17:08, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#2614 Re: Istina o Bogu
De ti meni reci, je li piše da je bog stvoritelj Svjetova?Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 13:19SpoilerShowHakiz wrote: ↑05/12/2025 12:33Baš kao što spominjanje gašenja zvijezda u Kur'anu ne govori ništa o prirodi, životu i smrti ni zvijezda ni Svemira. Samo da će umrijeti. A za to nije bila potrrbna velika mudrost. Big stvorio, bog će i uništiti. To o bogu koji stvara i uništava sve šta stvori su vjerovali i u religijama prije Kur'ana. Pa, u svim religijama se boga moli da ne uništi stvoreno. Ništa novo nije rečeno.nema potrebe....Baš kao što spominjanje gašenja zvijezda u Kur'anu ne govori ništa o prirodi, životu i smrti ni zvijezda ni Svemira.
Poenta je da ti govori da ce svemu doci kraj kada Smak svijeta dodje, i kaze sta ce da se desava....a sad ti da ocekujes da ti Bog objasnjava naucno procese gasenja zvijezda je suludo od tebe da tako nesto ocekuje....
to je ono kao da ti neko kaze, poginut ces sledece godine od metka....a ti mu kazes...nevjerujem bas, posto nije objasnjeno kuda ce metak udariti u menem, i kako ce mi to gdje pogodi oduzeti zivot...nije mi objasnjeno u koji dio tijela cu pogodjen biti![]()
znaci totalno skretanje u pogresnom smjeru ti je prica....
masis mudrost konstantno....a nije da ocekujem od vas ateista da imati sluha za mudrost....mudrost je postavljanje stvari na svoja mjesta....a to vi bruatlno masite ovdje...A za to nije bila potrrbna velika mudrost. Big stvorio, bog će i uništiti.
Bog ti kaze pripremaj se za smak svijeta sa svojim dobrim djelima, jer dolazi sudnji dan poslije, kada cu te ozivjeti i odgovarat ces mi za svoja djela sa ovog svijeta....pa je srz poente da te osvijesti da ces biti ozivljen poslije smrti da ti bude sudjeno, a onda poslije ili Raj ili Pakao, trece nema.
pa onda da covjek popravi svoje stanje, priprema se dobrim djelima sa susret sa Bogom....jer kada te spuste u grob, ti ces itekako biti svjestan da te spustaju u grob, tvoja dusa ce se vrati u grob nakon registracije na nebu kada te andjeli uznesu gore da te registruju u knjizi umrlih...
kada se vratis u tijelu u grobu, popjcana cula ce ti biti, cute ces dobro cak i kada zadnja osoba ode sa sahrane, topot obuce iznad sebe ces cuti....i tad ostajes sam sa svojim dobrim djelima a sve ostalo se vraca svojim kucama....tad dolaze andjeli ispitivaci da te pitaju neka pitanja...a isto tako i tovjha dobra djela ce se otjeloviti u tom duhovnom svijetu da ti daju podrsku...
Pa ti BOg kaze pripremi se za to....a ne da se pitas koji ce procesi biti kada smak svijeta nastupi, kako ce to ugasiti zvijezde, hoce li ovaj atom to i to raditi, ili ce vodonik biti sagoren ili sta vec...bespotrebno.
Bog najavljuje dolazak Smaka svijeta, jer to je za Boga prirodan proces, kao sto je za nas prirodan proces da nama ugasise zivot dosta krajem jeseni, pomru biljke tokom zime, hibernacija nastaje...i onda krece ponovo stvaranje na proljece...tako i Bog to vidi...smak svijeta kraj univerzuma da bi nastao novi svijet...vjecni svijet, Raj i Pakao koji dolaze nakon toga...Pa, u svim religijama se boga moli da ne uništi stvoreno. Ništa novo nije rečeno.
-
Zehran82
-
Zehran82
#2616 Re: Istina o Bogu
daj nadji barem samo nekoga ovdje da tebe smtra ozbiljnim u svojim argumentima....ljudi ti se smiju moj Teoteodati wrote: ↑05/12/2025 13:43 Zanimljivo je da mnoge religije spominju da postoje Bogovi, ali i kralj Bogova, recimo u Vedama se on naziva Brahman, drugdje Zezs, Odin, Ra, i tak dakle, nije to slučajno, jer kako sam rekao kralj Bogova zbilja postoji.
Kada se sve zbroji kralj Bogova u kršćanstvu može biti samo Sin, Isus Krist, jer jedino za Njega se tvrdi da je kralj u nekome svijetu, ali ne u ovom našem materijalnom, e da.![]()
ni krscani, ni muslimani a ni ateisti...znaci tamburas u prazno sam sebi....
-
Hakiz
#2617 Re: Istina o Bogu
Pa, kada počne neka naučna rasprava o biljnom i životinjskom svijetu ti uletiš i kažeš, bog je sve to objasnio, piše da je stvorio svjetove, znači, stvorio je i biljni i životinjski.
Počne rasprava o kvantnoj mehanici, ti kažeš, u Kur'anu piše sve o tome, bog je stvorio svjetove, a to znači da je stvorio i mikro svijet (kvarkove do atoma) i makro svijet (molekule i sve veće).
Tako za planete (bog stvorio više planeta, svi planetarni i zvjezdani sistemi objašnjeni Kur'anom jer piše da je stvorio svjetove, slično svaka planeta, zvijezda je svoj svijet). Tako je i svaka galaksija svoj svijet, dokaz da je Kur'an naučna knjiga. Sve do multiverzuma (Svaki Univerzum poseban svijet a piše da je bog stvoriitelj svjetova). Je li tako da je lijepo imati nešta šta možeš upotrijebiti kao Vegetu, umiješati u sve. A da pri tome ništa od toga ne objašnjava.
To je, otprilike, tvoja "argumentacija" da je Kur'an sve šta se dešava naučno objasnio.
Last edited by Hakiz on 05/12/2025 14:57, edited 1 time in total.
- Dozer
#2618 Re: Istina o Bogu
Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 14:24daj nadji barem samo nekoga ovdje da tebe smtra ozbiljnim u svojim argumentima....ljudi ti se smiju moj Teoteodati wrote: ↑05/12/2025 13:43 Zanimljivo je da mnoge religije spominju da postoje Bogovi, ali i kralj Bogova, recimo u Vedama se on naziva Brahman, drugdje Zezs, Odin, Ra, i tak dakle, nije to slučajno, jer kako sam rekao kralj Bogova zbilja postoji.
Kada se sve zbroji kralj Bogova u kršćanstvu može biti samo Sin, Isus Krist, jer jedino za Njega se tvrdi da je kralj u nekome svijetu, ali ne u ovom našem materijalnom, e da.![]()
![]()
-
Zehran82
#2619 Re: Istina o Bogu
ode ti sad meni u nekom drugom pravcu, meni nepoznatnom.....Hakiz wrote: ↑05/12/2025 14:56![]()
Pa, kada počne neka naučna rasprava o biljnom i životinjskom svijetu ti uletiš i kažeš, bog je sve to objasnio, piše da je stvorio svjetove, znači, stvorio je i biljni i životinjski.
Počne rasprava o kvantnoj mehanici, ti kažeš, u Kur'anu piše sve o tome, bog je stvorio svjetove, a to znači da je stvorio i mikro svijet (kvarkove do atoma) i makro svijet (molekule i sve veće).
Tako za planete (bog stvorio više planeta, svi planetarni i zvjezdani sistemi objašnjeni Kur'anom jer piše da je stvorio svjetove, slično svaka planeta, zvijezda je svoj svijet). Tako je i svaka galaksija svoj svijet, dokaz da je Kur'an naučna knjiga. Sve do multiverzuma (Svaki Univerzum poseban svijet a piše da je bog stvoriitelj svjetova). Je li tako da je lijepo imati nešta šta možeš upotrijebiti kao Vegetu, umiješati u sve. A da pri tome ništa od toga ne objašnjava.
To je, otprilike, tvoja "argumentacija" da je Kur'an sve šta se dešava naučno objasnio.
-
teodati
#2620 Re: Istina o Bogu
Tebi se svi ovdje smiju, ali nikako da to shvatiš, a što se mene tiče, prvo neka pročitaju moju knjigu, kada je objavim, pa ćemo vidjeti da li će biti smiješno, ili nešto sasvim drugo.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 14:24daj nadji barem samo nekoga ovdje da tebe smtra ozbiljnim u svojim argumentima....ljudi ti se smiju moj Teoteodati wrote: ↑05/12/2025 13:43 Zanimljivo je da mnoge religije spominju da postoje Bogovi, ali i kralj Bogova, recimo u Vedama se on naziva Brahman, drugdje Zezs, Odin, Ra, i tak dakle, nije to slučajno, jer kako sam rekao kralj Bogova zbilja postoji.
![]()
Jer ja imam nešto novo za ponuditi, a ti nemaš, jer kako Kuran već dugo postoji, a ništa nije objasnio o postanku svega.
Pametnome dosta!
-
Hakiz
#2621 Re: Istina o Bogu
A, vidim. Puno je tebi nepoznanica. A napamet znaš knjogu koja sve objašnjsva. Čudno.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 15:29ode ti sad meni u nekom drugom pravcu, meni nepoznatnom.....Hakiz wrote: ↑05/12/2025 14:56![]()
To je, otprilike, tvoja "argumentacija" da je Kur'an sve šta se dešava naučno objasnio.![]()
-
Hakiz
#2622 Re: Istina o Bogu
Ma, mi vas obojicu gledamo kao blizance.teodati wrote: ↑05/12/2025 17:13Tebi se svi ovdje smiju, ali nikako da to shvatiš, a što se mene tiče, prvo neka pročitaju moju knjigu, kada je objavim, pa ćemo vidjeti da li će biti smiješno, ili nešto sasvim drugo.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 14:24daj nadji barem samo nekoga ovdje da tebe smtra ozbiljnim u svojim argumentima....ljudi ti se smiju moj Teoteodati wrote: ↑05/12/2025 13:43 Zanimljivo je da mnoge religije spominju da postoje Bogovi, ali i kralj Bogova, recimo u Vedama se on naziva Brahman, drugdje Zezs, Odin, Ra, i tak dakle, nije to slučajno, jer kako sam rekao kralj Bogova zbilja postoji.
![]()
Jer ja imam nešto novo za ponuditi, a ti nemaš, jer kako Kuran već dugo postoji, a ništa nije objasnio o postanku svega.
Pametnome dosta!![]()
-
Zehran82
#2623 Re: Istina o Bogu
Kuran objasnjava onoliko koliko je dovoljno....jer ako Bog presolio onda tesko bi bilo jestivo to za narod...ovako dozira fino samo onoliko koliko je potrebnoHakiz wrote: ↑05/12/2025 21:14A, vidim. Puno je tebi nepoznanica. A napamet znaš knjogu koja sve objašnjsva. Čudno.Zehran82 wrote: ↑05/12/2025 15:29ode ti sad meni u nekom drugom pravcu, meni nepoznatnom.....Hakiz wrote: ↑05/12/2025 14:56
![]()
To je, otprilike, tvoja "argumentacija" da je Kur'an sve šta se dešava naučno objasnio.![]()
-
teodati
#2624 Re: Istina o Bogu
Nije objasnio Kuran ono najvažnije, kako je sve nastalo, to je kardinalna greška, e da.
-
teodati
#2625 Re: Istina o Bogu
Krivo gledate, jer ja nisam već dugo vjernik, dok je Zehran ortodoksni vjernik, nije to isto.Hakiz wrote: ↑05/12/2025 21:17Ma, mi vas obojicu gledamo kao blizance.teodati wrote: ↑05/12/2025 17:13Tebi se svi ovdje smiju, ali nikako da to shvatiš, a što se mene tiče, prvo neka pročitaju moju knjigu, kada je objavim, pa ćemo vidjeti da li će biti smiješno, ili nešto sasvim drugo.
Pametnome dosta!![]()
Uostalom, svjesno vječno biće u koje Zehran vjeruje ne postoji, dok Bogovi i te kako postoje, daleko stariji i napredniji od nas ljudi.
Nismo jedina inteligencija u našem prostor-vremenu, već najmlađa.