Islam i Sveto Trojstvo

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
alanx

#126 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by alanx »

Djeste Ateisti krme vas ubolo.
Bujrum majstore

#127 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Bujrum majstore »

Dodjite-k-meni wrote:
Isus je Bogočovjek. On je posjedovao i ljudsku i božansku prirodu. Sve njegove ljudske aktivnosti su dokaz njegove ljudske prirode (uključujući i nuždu), dok je njegov dar praštanja, ljubavi i milosti znak njegove božanske prirode.
Vjeruj, i ja sam Bog u tom slucaju. :D

Mozda cak i Uber Bog, prastam i sve to al serem ko konj, da prostite svi redom. :lol:
Last edited by Bujrum majstore on 10/09/2014 00:45, edited 3 times in total.
Bujrum majstore

#128 Re: Islam i Sveto Trojstvo

alanx wrote:Djeste Ateisti krme vas ubolo.
Tebe volim, al fakat! :)
Bujrum majstore

#129 Re: Islam i Sveto Trojstvo

sigh wrote:
Bujrum majstore wrote:Pojma ti ne znas. ;)
Ja ti nudim dokaze a ti opet ne zelis da prihvatis ! Nekad se pricalo o takvima i receno je da su losi jer postavljaju previse pitanja :D
Ok,
dokazi ko je ovdje u pravu, Islam ili Sveto Trojstvo? :D
Dodjite-k-meni

#130 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Dodjite-k-meni »

alanx wrote:
Pogani jezik imaju oni koji Bogu pripisuju sina. Skoro da se nebesa raspadnu od tezine onoga sto iznosite. UNaprijedjenje hebrejskog - hahaha. Uzmi ubij pa se pusku...Krscanski svijet se unaprijedio samo matematikom i nicim visem. Jednom kad su pape i svecenici skontali da bi trebali malo vise na nauku i matematiku da se fokusiraju, a da malo ostave trojstvo i ostale nebuloze (ala Zemlja je ploca i slicno), tad ste imali progres - ne zato sto ste vjerovali u trojstvo i slicne bajke.
alanx wrote:Takodje, 200-250 godina (1760+) nekog progresa je relativno mali historijski period za bilo kakvu analizu nekog progresa. To sto si ti rodjen u ovom periodu, ne znaci da ce tvoj unuk biti rodjen u nekom isto tako dobrom periodu. Krscani su 109. godina drzali Jerusalim prije nego su protjerani iz njega. Kolo srece se stalno okrece i to je prirodni tok stvari. Jednom kada se muslimani domognu atomskog oruzja, a ide se ka tome (cim se dovoljno pokantate sa krizarima iz Rusije, pa dok malo nuklearisete jedni druge) - nece biti vise boba i cokolada. Nece biti vise egzalitarnijih demagogija.
Svijest kršćana je monoteistička, samom činjenicom da osjećaju Božju prisutnost i vrhovnu vlast, a to što kršćani Božju ličnost tumače kompleksnije nego što vi želite da shvatite, više je problem vaš nego problem kršćana. Islam je, kako rekoh, povratak na raniju paradigmu i podsjeća prije na neko ogoljeno i osiromašeno židovstvo nego na napredak ili korekciju kršćanstva.
Nadalje, kršćani nisu nikada naučavali da je Zemlja ravna ploča, od samih početaka je Ptolemejev model koji presumira da je Zemlja okrugla bio prihvaćen u crkvenim krugovima. To je tipična bajka o crkvi i srednjem vijeku koja nema uporišta u činjenicama. Dok, pazi ovo ,neki muslimani i danas tvrde da je Zemlja ravna i da se sve vrti oko nje, pozivajući se na Kur'an! Svoje trnje u svojim očima prvo, rekoh.

Nadalje, napredak zapadnog civilizacijskog kruga je nešto što seže puno dalje od 1760., obuhvaća puno više od matematike, i puno je više povezano sa kršćanstvom nego što ti to uopće možeš zamisliti. Znaš li, recimo, da sama pojava polifonije potječe iz crkvenih obreda iz 8. stoljeća i da bez crkve i liturgijske glazbe uopće ne bi postojala višeglasna glazba kakvu danas možeš čuti na bilo kojem radiju? Bez kršćanstva, svaka muzika bi bila monofona i jednolična kao hodžino recitiranje. Kršćanstvo je utjecalo na razvoj likovnosti (recimo pojava geometrijske perspektive u 15. st., kapitalan doseg u ljudskom stvaralaštvu puno prije tvoje 1760.), arhitekture (fantastične gotičke katedrale iz 12., 13. st. nezamislive arhitektonske kompleksnosti), književnosti, znanosti itd.

Međutim, sama činjenica da ti od svih civilizacijskih dosega najviše cijeniš atomsku bombu, najbolje govori o tebi i skučenosti tvojih pogleda na svijet. Islamski svijet se upravo danas zanosi imperijalnim ambicijama, oružjem, ideologijama, sanjama o nekim budućim uspjesima na bojnom polju i sl. Koji je cilj? Napraviti nešto bolje od Zapada ili srušiti Zapad pa da "mi" budemo bolji od "njih"? Muslimanima se nikakvo "zlatno doba" neće vratiti, a pogotovo ne ako se budu zanosili trijumfalizmom i militarizmom, što zbog vlastite nemoći i na tom polju, a što zbog same nepoštenosti takvih ambicija (da se uzdigne kroz osvajanje umjesto kroz napredak, i da se postane superioran ne uzdižući sebe, nego unižavajući druge). Najbolji primjer ti je Gaza gdje Hamas ispaljuje rakete na Izrael u nadi da će ga gurnuti u more, a kao odgoovr dobijaju na stotine raketa koje ubijaju njihove civile. prestanite se zanositi glupostima, nanosite štetu sebi i svojima. Prihvatite realnsost svijeta i radite na tome da vam bude što bolje, umjesto da se povodite za zatupljujućim političkim ideologijama.
Bujrum majstore

#131 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Bravo decki, nema ovdje pauze, snack i to, samo u glavu!
Dodjite-k-meni

#132 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Dodjite-k-meni »

alanx wrote:Ne znam ti koliko da sofisticiranu terminologiju koristio ovaj sto treba da dodje sam sebi - moze ga se poderati iz stotinu razlicitih uglova. I naucnim i Islamskim i neislamskim i matematickim i hebrejskim i ateistickim i ovakvim i onakvim. Jednostavno je glupo trosit vrijeme na njega i slicne ublehe. Nego, treba da se zajednicki pomolimo Bogu i prizovemo prokletstvo na one koji lazu. Ako si zaista uvjeren i u onoj mjeri kao sto sam i ja (u cisti monoteizam) u istinitost toga sto govoris - hajde da se zajedno pomolimo istom Bogu i da zazovemo prokletstvo na one koji lazu. Ako ja lazem, neka sam proklet, ako ti lazes neka si proklet. Pozovi i ti na sebe i nek Bog na kraju sudi.
Tebi za ljubav možemo, iz ovih stopa. Ali da znaš da ja u startu ne vjerujem u Boga koji proklinje ikoje od svojih stvorenja, tako da iz moje perspektive to apsolutno nema nikakvog smisla, ali tebi za volju ću tako moliti onog momenta kad ti izjaviš da tako moliš.
Bujrum majstore

#133 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Tako je.
alanx

#134 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by alanx »

Dodjite-k-meni wrote:
alanx wrote:Ne znam ti koliko da sofisticiranu terminologiju koristio ovaj sto treba da dodje sam sebi - moze ga se poderati iz stotinu razlicitih uglova. I naucnim i Islamskim i neislamskim i matematickim i hebrejskim i ateistickim i ovakvim i onakvim. Jednostavno je glupo trosit vrijeme na njega i slicne ublehe. Nego, treba da se zajednicki pomolimo Bogu i prizovemo prokletstvo na one koji lazu. Ako si zaista uvjeren i u onoj mjeri kao sto sam i ja (u cisti monoteizam) u istinitost toga sto govoris - hajde da se zajedno pomolimo istom Bogu i da zazovemo prokletstvo na one koji lazu. Ako ja lazem, neka sam proklet, ako ti lazes neka si proklet. Pozovi i ti na sebe i nek Bog na kraju sudi.
Tebi za ljubav možemo, iz ovih stopa. Ali da znaš da ja u startu ne vjerujem u Boga koji proklinje ikoje od svojih stvorenja, tako da iz moje perspektive to apsolutno nema nikakvog smisla, ali tebi za volju ću tako moliti onog momenta kad ti izjaviš da tako moliš.
Ja sam vec molio i molim. Zamoli i ti.
alanx

#135 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by alanx »

Dodjite-k-meni wrote:
alanx wrote:
Pogani jezik imaju oni koji Bogu pripisuju sina. Skoro da se nebesa raspadnu od tezine onoga sto iznosite. UNaprijedjenje hebrejskog - hahaha. Uzmi ubij pa se pusku...Krscanski svijet se unaprijedio samo matematikom i nicim visem. Jednom kad su pape i svecenici skontali da bi trebali malo vise na nauku i matematiku da se fokusiraju, a da malo ostave trojstvo i ostale nebuloze (ala Zemlja je ploca i slicno), tad ste imali progres - ne zato sto ste vjerovali u trojstvo i slicne bajke.
alanx wrote:Takodje, 200-250 godina (1760+) nekog progresa je relativno mali historijski period za bilo kakvu analizu nekog progresa. To sto si ti rodjen u ovom periodu, ne znaci da ce tvoj unuk biti rodjen u nekom isto tako dobrom periodu. Krscani su 109. godina drzali Jerusalim prije nego su protjerani iz njega. Kolo srece se stalno okrece i to je prirodni tok stvari. Jednom kada se muslimani domognu atomskog oruzja, a ide se ka tome (cim se dovoljno pokantate sa krizarima iz Rusije, pa dok malo nuklearisete jedni druge) - nece biti vise boba i cokolada. Nece biti vise egzalitarnijih demagogija.
Svijest kršćana je monoteistička, samom činjenicom da osjećaju Božju prisutnost i vrhovnu vlast, a to što kršćani Božju ličnost tumače kompleksnije nego što vi želite da shvatite, više je problem vaš nego problem kršćana. Islam je, kako rekoh, povratak na raniju paradigmu i podsjeća prije na neko ogoljeno i osiromašeno židovstvo nego na napredak ili korekciju kršćanstva.
Nadalje, kršćani nisu nikada naučavali da je Zemlja ravna ploča, od samih početaka je Ptolemejev model koji presumira da je Zemlja okrugla bio prihvaćen u crkvenim krugovima. To je tipična bajka o crkvi i srednjem vijeku koja nema uporišta u činjenicama. Dok, pazi ovo ,neki muslimani i danas tvrde da je Zemlja ravna i da se sve vrti oko nje, pozivajući se na Kur'an! Svoje trnje u svojim očima prvo, rekoh.

Nadalje, napredak zapadnog civilizacijskog kruga je nešto što seže puno dalje od 1760., obuhvaća puno više od matematike, i puno je više povezano sa kršćanstvom nego što ti to uopće možeš zamisliti. Znaš li, recimo, da sama pojava polifonije potječe iz crkvenih obreda iz 8. stoljeća i da bez crkve i liturgijske glazbe uopće ne bi postojala višeglasna glazba kakvu danas možeš čuti na bilo kojem radiju? Bez kršćanstva, svaka muzika bi bila monofona i jednolična kao hodžino recitiranje. Kršćanstvo je utjecalo na razvoj likovnosti (recimo pojava geometrijske perspektive u 15. st., kapitalan doseg u ljudskom stvaralaštvu puno prije tvoje 1760.), arhitekture (fantastične gotičke katedrale iz 12., 13. st. nezamislive arhitektonske kompleksnosti), književnosti, znanosti itd.

Međutim, sama činjenica da ti od svih civilizacijskih dosega najviše cijeniš atomsku bombu, najbolje govori o tebi i skučenosti tvojih pogleda na svijet. Islamski svijet se upravo danas zanosi imperijalnim ambicijama, oružjem, ideologijama, sanjama o nekim budućim uspjesima na bojnom polju i sl. Koji je cilj? Napraviti nešto bolje od Zapada ili srušiti Zapad pa da "mi" budemo bolji od "njih"? Muslimanima se nikakvo "zlatno doba" neće vratiti, a pogotovo ne ako se budu zanosili trijumfalizmom i militarizmom, što zbog vlastite nemoći i na tom polju, a što zbog same nepoštenosti takvih ambicija (da se uzdigne kroz osvajanje umjesto kroz napredak, i da se postane superioran ne uzdižući sebe, nego unižavajući druge). Najbolji primjer ti je Gaza gdje Hamas ispaljuje rakete na Izrael u nadi da će ga gurnuti u more, a kao odgoovr dobijaju na stotine raketa koje ubijaju njihove civile. prestanite se zanositi glupostima, nanosite štetu sebi i svojima. Prihvatite realnsost svijeta i radite na tome da vam bude što bolje, umjesto da se povodite za zatupljujućim političkim ideologijama.
Evo, od ovoga vam je sve manje vise krenulo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Sylvester_II

Taj kad je otiso kod muslimana na njihove univerzitete da uci matematiku, pa se vratio kuci i poceo to forsirat, i kad ste poceli da mjerite i premjeravate - matematikom - tad je doslo do progresa. Nikakva trojstva i bakraci...
TheMule

#136 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by TheMule »

Stvar nije tako komplikovana:

Krscani su imali srecu ili nesrecu da svoje prve korake naprave u nevjerovatno jakom Rimskom Carstvu. Rimljani nisu razumjeli koncept jednog Boga, pogototovo nevidljivog. Svi njihovi glavni bogovi su imali ljudski oblik, i bili su prikazani kao kipovi. Da bi se Krscanstvo prosirilo u takvoj atmosferi, morali su se prilagoditi,i danas imas sto imas. Nakon 700-800 godina raznih konflikta, mnoge glave su pale dok se nisu odlucili za ovu danasnju verziju.

Naravno, kako je doslo do tog prilagodjavanja, da li namjerno, ili nenamjerno, to nije vazno.
apsidejzi

#137 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by apsidejzi »

RNG_25 wrote:
zlokruhovic wrote:Za hrišćanstvo su odgovorni stari Rimljani i Grkljani , a Grkljani su ga doslovno u svojim školama stvorili na osnovu svojih paganskih i filozofskih tradicija.
:lol:
Grkljan se nalazi u vratu a sinonim za vrat je sija. Na osnovu toga zakljucujemo da su dolaskom islama Grkljani postali Sije a Rimljani sunije.
NIN

#138 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by NIN »

alanx wrote:To kao da kazes Radovan je svinjocovjek. Besmislena rijec koja ne znaci nista osim u glavama izgubljenih krscana i od bajki starog rima i njihovih vjerovanja u bogove, polubogove i slicno. Pokusaj mucenja cistog monoteizma sa rimskim i grckim konceptima bogova, sinova bogova i slicnih sranja. To materi kuci pa pripovjedaj.
Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
» alanx
14 dana
Bujrum majstore

#139 Re: Islam i Sveto Trojstvo

TheMule wrote:Stvar nije tako komplikovana:

Krscani su imali srecu ili nesrecu da svoje prve korake naprave u nevjerovatno jakom Rimskom Carstvu. Rimljani nisu razumjeli koncept jednog Boga, pogototovo nevidljivog. Svi njihovi glavni bogovi su imali ljudski oblik, i bili su prikazani kao kipovi. Da bi se Krscanstvo prosirilo u takvoj atmosferi, morali su se prilagoditi,i danas imas sto imas. Nakon 700-800 godina raznih konflikta, mnoge glave su pale dok se nisu odlucili za ovu danasnju verziju.

Naravno, kako je doslo do tog prilagodjavanja, da li namjerno, ili nenamjerno, to nije vazno.
I kako sad to oni gone, jel dobro il lose?
Bafakkar

#140 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Bafakkar »

Dodjite k meni,

Meni se ideja ove teme jako svidjela, medjutim imam osjecaj da polako gubis kompas.
Ovdje bi nam trebao govoriti o principima krscanstva i drzati se filozofije, dogme i onoga sto cini da si ti krscanin.

Mislim da nije koretktno da iznosis stvari koje ne znas, ovdje konkretno mislim na Islam. Iznio si dosta netacnih tvrdnji - od tvog misljenja kako su muslimani materijalni, kako u Kur'anu pise da je zemlja ravna ploca (ili kako muslimani u to vjeruju) i sl.. Ukoliko te interesuje vise vezano za Islam, mozemo imati finu, smislenu diskusiju koja pociva na postovanju u uvazavanju argumenata. Meni svakako zanima da naucim vise o tome kako krscani shvataju svoju vjeru. Ti oceigledno znas o Islamu samo ono sto krscani kazu za Islam, sto zaista moze biti jako daleko od stvarnog stanja. Za mene vrijedi slicno, iako sam se i prije trudio da saznam osnov krscanskog vjerovanja.

Ja te od pocetka podrzavam za ovu temu, ali pokusaj je drzati onakvom kakva je ona zapravo trebala biti. Nema potrebe da komentarises Islam, pogotovo ne u tvrdnjama za koje ne znas. (razumijem da je to vjerovatno odgovor na 'napade' na tebe od strane pojedinih postera, medjutim mislim da si to svakako mogao ocekivati).

Evo sada par pitanja.

1. Kako ti gledas na Bibliju? Da li je Biblija literarna (od slova do slova) Bozija rijec? Koja je verzija Biblije koja je opcepriznata i da li je ona samo jedna? Koliko je velika ta verzija (koliko ima strana?) i gdje se moze naci?

2. Osim ideje ljubavi, sta je osnovna tvog vjerovanja u krscanstvo? Sta je to sto ti je najprihvatljivije - ovo moze biti racionalni ili emotivni razlog.
Pol_Pot

#141 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Pol_Pot »

Bafakkar wrote:Dodjite k meni,

Meni se ideja ove teme jako svidjela, medjutim imam osjecaj da polako gubis kompas.
Ovdje bi nam trebao govoriti o principima krscanstva i drzati se filozofije, dogme i onoga sto cini da si ti krscanin.

Mislim da nije koretktno da iznosis stvari koje ne znas, ovdje konkretno mislim na Islam. Iznio si dosta netacnih tvrdnji - od tvog misljenja kako su muslimani materijalni, kako u Kur'anu pise da je zemlja ravna ploca (ili kako muslimani u to vjeruju) i sl.. Ukoliko te interesuje vise vezano za Islam, mozemo imati finu, smislenu diskusiju koja pociva na postovanju u uvazavanju argumenata. Meni svakako zanima da naucim vise o tome kako krscani shvataju svoju vjeru. Ti oceigledno znas o Islamu samo ono sto krscani kazu za Islam, sto zaista moze biti jako daleko od stvarnog stanja. Za mene vrijedi slicno, iako sam se i prije trudio da saznam osnov krscanskog vjerovanja.

Ja te od pocetka podrzavam za ovu temu, ali pokusaj je drzati onakvom kakva je ona zapravo trebala biti. Nema potrebe da komentarises Islam, pogotovo ne u tvrdnjama za koje ne znas. (razumijem da je to vjerovatno odgovor na 'napade' na tebe od strane pojedinih postera, medjutim mislim da si to svakako mogao ocekivati).

Evo sada par pitanja.

1. Kako ti gledas na Bibliju? Da li je Biblija literarna (od slova do slova) Bozija rijec? Koja je verzija Biblije koja je opcepriznata i da li je ona samo jedna? Koliko je velika ta verzija (koliko ima strana?) i gdje se moze naci?

2. Osim ideje ljubavi, sta je osnovna tvog vjerovanja u krscanstvo? Sta je to sto ti je najprihvatljivije - ovo moze biti racionalni ili emotivni razlog.
I ako se mogu nadovezat i ja s jednim pitanjem:

- Kako je moguće da je bogorodica Marija zatrudnila, kasnije rodila Isusa, a da joj ga niko nije metno? Vrti se tu Josip u priči, ali koliko znam ona ostade djevica i poslije poroda. Pa eto kako je to moguće, imal kakvo objašnjenje.

Hvala
Bujrum majstore

#142 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Ima li ovdje ikoga?

Sent from my iPhone using Tapatalk
fatamorgana

#143 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by fatamorgana »

Bujrum majstore wrote:Ima li ovdje ikoga?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bude zainteresovanih, :sax:
Kikibombona

#144 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Kikibombona »

Dodjite-k-meni wrote: Da ti pojasnim malo bolje, taj citat ne uvjetuje pripadnost Crkvi, niti uopće vjerovanje u Isusa. Njegovim putem mogu poći i ateisti, koji drže kršćanstvo potpunom zabludom, i spasiti se. Bitno je krenuti tim putem i svjedočiti važnost zakona Ljubavi koji je jezgra i srčika Evanđelja. Isus nije nadobudan i ne traži da mu priznaješ da je ovo ili ono. Isus ti pokazuje Put, i pođeš li njime (makar ne bila svjesna da ideš putem Njegovim), spasit ćeš se.
Dodjite-k-meni wrote:To jest tako, ali je nebitno hoćeš li ti to spoznati. Dobro je ako spoznaš, jer ćeš time lakše zadobiti Spasenje, no postoje i drugi načini da se krene tim putem. isus te više cijeni prema tome kako se odnosiš prema stvorenjima Božjim, nego obožavaš li njega i priznaješ li mu njegove božanske atribute, jer on nije totem niti lažno božanstvo, on je Istina i Život.
Ovo zaista zvuci lijepo, kao i mnogi komentari ranije napisani... Medjutim, nekako sam misljenja da je ovo tvoja, a ne biblijska filozofija.

Molim citate iz Biblije koji ce potkrijepiti izneseno.
asurbanipal

#145 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by asurbanipal »

Ovo je onaj "izvan Crkve nema spasenja" što se proljetos javljao. Kao što forumaš @zlokruhović kaže, "lukavo, lukavo..." :D
Nogatrans

#146 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Nogatrans »

Pokusavaju nesto dokazati i objasniti sto i mnogi upuceniji u Krscanstvo nisu mogli objasniti. Veliki Sejh Ahmed Deedat,Allah ga nagradio Dzenetom, je kroz debate toliko godina mnogo upucenije u Krcanstvo ostavljao bez rijeci,i mnogi od njih nisu imali odgovora. Evo jedan kratki klip o trojstvu.

https://www.youtube.com/watch?v=Z9r1NVwamUs
Dodjite-k-meni

#147 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Dodjite-k-meni »

Bafakkar wrote:Dodjite k meni,

Evo sada par pitanja.

Gledaj, nisam rekao da to u Kur'anu stoji, nego da neki muslimani tako Kur'an iščitavaju. Danas, u 21. stoljeću. To sam samo napomenuo da je smiješno da se izruguje sa srednjovjekovnom Crkvom (koja je, btw. oduvijek naučavala okruglu Zemlju, spor je bio oko geocentrizma i heliocentrizma, ali sferičnost Zemlje od antike nije nikad osporavana u Europi), dok islamski svijet ima takve "bisere" i u 21. st. To me, uostalom, ponukalo da otvorim i drugu temu.

Pitanja koja mi postavljaš tipično reflektiraju islamski pogled na stvari, je li Biblija točna, nemijenjana i sl. Za mene su to iskreno skoro sasvim irelevantne stvari. Biblija je skup ljudskih izvještaja iz različitih vremena u kojoj su sadržani elementi Božje riječi koje treba tražiti kroz smisao, ne kroz literalizam. Biblija nije nikakav direktan Božji diktat niti citat s neba. Zapovijedi Ljubavi su esencija Isusovog nauka, što i on sam svojim riječima potvrđuje. Svo kršćanstvo treba biti bazirano na njima.
Dodjite-k-meni

#148 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Post by Dodjite-k-meni »

asurbanipal wrote:Ovo je onaj "izvan Crkve nema spasenja" što se proljetos javljao. Kao što forumaš @zlokruhović kaže, "lukavo, lukavo..." :D
Upravo suprotno, izvan crkve itekako ima spasenja, to sam već nekoliko puta napomenuo.
Bujrum majstore

#149 Re: Islam i Sveto Trojstvo

Dodjite-k-meni wrote:Biblija je skup ljudskih izvještaja iz različitih vremena u kojoj su sadržani elementi Božje riječi koje treba tražiti kroz smisao, ne kroz literalizam. Biblija nije nikakav direktan Božji diktat niti citat s neba.
A odakle dolaze Bozije rijeci, nisu s'neba, nisu od Boga?
Sta su Bozije rijeci ako su u Bibliji a nisu diktat od Boga, od koga su?
I vazi li ova ista definicija i za Kuran, kakvo je tvoje misljenje?

Hvala.
Last edited by Bujrum majstore on 12/09/2014 14:15, edited 1 time in total.
Bujrum majstore

#150 Re: Islam i Sveto Trojstvo

?
?
?

Hvala opet. :)
Post Reply