IRAN

ElRe

#64001 Re: IRAN

Post by ElRe »

Rejhana

#64002 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Rakete Hezbolaha sada prvi put lete preko 250 km od libanonske granice

sumirprimus

#64003 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#64004 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

A 10 radi na iranskoj miliciji oko kirkuka :skoljka:
Cuj samo zvuka :skoljka:
avetinja

#64005 Re: IRAN

Post by avetinja »

Rejhana wrote: 18/03/2026 20:18 Rakete Hezbolaha sada prvi put lete preko 250 km od libanonske granice

Čifutčad na aparatima
QSuzi

#64006 Re: IRAN

Post by QSuzi »

Truba wrote: 18/03/2026 10:12 sjećam se da je mekejn pjevao bomb bomb iran
u vrijeme kad je to bio daleki SF
zato sad ima bolja
let's go
LGBT
ybte
djeca su mi po EU, pa ne smijem ni napisati što bih htjela
lijepa Bosna možeš pjevat što ti q ćeif i niko ništa
GungodessMissFortune

#64007 Re: IRAN

Post by GungodessMissFortune »

Image
eltroxin

#64008 Re: IRAN

Post by eltroxin »

Njanjavi wrote: 18/03/2026 18:04 A da ja vas nesto pitam nako hipoteticki, posto sam teoreticar zavjera jelte, jel ko od vas pomislio ikako od početka ovog sukoba da se moze desit recimo stagod u sarajevu u njihovoj ambasadi.

Jos ako uzmemo u obzir iznenadno vrsljanje izraelaca na ovim prostorima, meni nekako nije plaho nebulozno zamislit da organizuju kakav false flag na sarajevsku ambasadu.

Jerbo davno sam negdje nacuo da je glavni operativni centar za cjelu istocnu evropu i prikupljanje podataka bas u sa.

Pa ono, kontam ako im krene slabit neka podrška u usa, da bi mogli sa false flag operacijom i mozda nekom prljavom bombicom svalit na iran plus naflejmovat amere da se jace ukljuce pa i da validuju preko toga upotrebu nuklearki.

Izrael ce upotrjebit nuklearke kad tad, to vam garantujem, to su naumili davno frljacnut na iran.

E sad, il se ceka false flag sa vecim brojem zrtava u usa na ovom svjetskom il ce se nesto organizovat na području eu pa mozda cak i na ovim prostorima.

Al mi sve smrdi na pocetak upotrebe prljavih bombi sa radioaktivnim sranjima ako bude kakav false flag na ovim prostorima ili u eu.

Mozda cak i na svjetskom tamo, vidicemo.
Pa samo si ovim postom potvrdio da si teoreticar zavjera.
Kako moze “glavni operativni centar za cjelu istocnu evropu i prikupljanje podataka” biti u Sarajevu i kako organizovati false flag operaciju na ambasadu kada uopste nemaju ambasadu u BiH?
Bosanski_kralj

#64009 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Mogo bi plin uskoro biti skuplji nego nafta
Tananarive

#64010 Re: IRAN

Post by Tananarive »

konektovan wrote: 18/03/2026 20:06 Foe iz raja izas'o.... :izet:
Sumi, ne pokusavaj

samo na foe pa neka priča sam sa sobom drekavac, ima da se pojede za guJcu :lol:
Čitalac

#64011 Re: IRAN

Post by Čitalac »

U Dohi su ljuti...
Qatar’s Ministry of Foreign Affairs has called the strikes on Ras Laffan a “flagrant violation of the state’s sovereignty, as well as a direct threat to its national security”.
In a statement, the ministry said that while Qatar has attempted to distance itself from the war, “the Iranian side persists in targeting it and neighbouring countries, pursuing an irresponsible approach that undermines regional security and threatens international peace”.
Qatar has “repeatedly called for the necessity of refraining from targeting civilian facilities and energy infrastructure”, including in Iran, the statement continued. But Iran has pursued escalatory politics that “are pushing the region towards the abyss”.
zigzag

#64012 Re: IRAN

Post by zigzag »

Bosanski_kralj wrote: 18/03/2026 20:27 Mogo bi plin uskoro biti skuplji nego nafta
To je onaj LNG za koji se naši pametnjakovići iz vlasti prostiru pred amerikancima.
Nama nepotreban totalno.
Rejhana

#64013 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Očevici javljaju da u gradu eksplodiraju i gore naftni terminali korporacije Aramco, a crni dim se diže i u nekoliko dijelova grada. :izet:

Capajebo

#64014 Re: IRAN

Post by Capajebo »

Nista, ide tabanfijaker ljetos :D
Dugarry

#64015 Re: IRAN

Post by Dugarry »

saabsa wrote: 18/03/2026 11:07
Dugarry wrote: 17/03/2026 22:35
No Mind wrote: 17/03/2026 15:42 Apsurd na Bliskom istoku: Iran dnevno zarađuje 140 miliona dolara na nafti, a Amerika namjerno "žmiri"

https://www.klix.ba/biznis/finansije/ap ... /260317064

Eto koliko je sva agresija nepromisljenja. Pokusavaju da destabiliziraju Iran, a ne smiju dirati njihovu glavnu ekonomiju, koja Iranu izmedju ostalog pomaze da drustvo ostane stabilno.
Zato i nije dirano to ostrvo, iako bi bilo lako, fakticki jednim potezom zaustaviti Iranski izvoz nafte.
Blokada tjesnaca i implikacije tog poteza su se valjda mogli pretpostaviti...
Ti mislis da jedina supersila svijeta ovako nesto radi nepromisljeno?
Nisu pretpostavili Hormuza? :-D

Mozete u sve ovo vjerovati, ali mislim da je neozbiljno.
Sve je itekako ocekivano i promisljeno. Moze se diskutovati zasto ne zele da uniste Iransku ekonomiju.
Pa jeste, ne rade ništa nepromišljeno samo što narandža ide i moli i kuntu i pantu da mu pomogne da riješi problem Hormuza i izvade ga iz govana, do sad još samo Putlera i Kima nije zvao u pomoć.
Amerika zove Njemacku, Belgiju i slicne da im otvore Hormuz? :lol:

Amerika samo hoce da pokaze zasto joj nije stalo do NATO-a
Čitalac

#64016 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ras Laffan - velika šteta.
QatarEnergy says Ras Laffan Industrial City has been targeted with missiles that caused widespread fires that they’re now having to deal with, and there has been extensive damage. This is a major development here in Qatar.
That plant, up in the northeast of the country, is the largest LNG production facility in the world.
Dugarry

#64017 Re: IRAN

Post by Dugarry »

No Mind wrote: 18/03/2026 00:45
Dugarry wrote: 17/03/2026 22:35
No Mind wrote: 17/03/2026 15:42 Apsurd na Bliskom istoku: Iran dnevno zarađuje 140 miliona dolara na nafti, a Amerika namjerno "žmiri"

https://www.klix.ba/biznis/finansije/ap ... /260317064

Eto koliko je sva agresija nepromisljenja. Pokusavaju da destabiliziraju Iran, a ne smiju dirati njihovu glavnu ekonomiju, koja Iranu izmedju ostalog pomaze da drustvo ostane stabilno.
Zato i nije dirano to ostrvo, iako bi bilo lako, fakticki jednim potezom zaustaviti Iranski izvoz nafte.
Blokada tjesnaca i implikacije tog poteza su se valjda mogli pretpostaviti...
Ti mislis da jedina supersila svijeta ovako nesto radi nepromisljeno?
Nisu pretpostavili Hormuza? :-D

Mozete u sve ovo vjerovati, ali mislim da je neozbiljno.
Sve je itekako ocekivano i promisljeno. Moze se diskutovati zasto ne zele da uniste Iransku ekonomiju.
Apsolutno i za sada imam utisak da se stvari ne odvijaju kako su zamislili, tj. da su ocekivali skoriju destabilizaciju Irana, i manji efekat na globalnu ekonomiju tj. svoju i ekonomije saveznika. Sad je samo pitanje, koliko jedni ili drugi mogu ovako nastaviti. Ovo stvarno nije klasicni sukob dvije vojne sile gdje su neki teritorijalni i materijalni ciljevi sami po sebi svrha. Ovdje se obje strane nadaju nekom indirektnom efektu svojih vojnih akcija, padu vlasti u Iranu, efektu na predstojece americke izbore, pritisku saveznika zbog udara na njihove ekonomije (vidljivo u nejedinstvenom nastupu tj. navodnim odvojenim pregovorima sa Iranom o prometu nafte za pojedine NATO nacije) itd.

Nesto nepovezano, nisam vidio da je i ovaj gospodin bio na kafi :lol:

Image
Zasto Ameri ne zaustave izvoz Iranske nafte i gasa? Valjda bi to na najbolji nacin destabilizovalo zemlju i oslabilo vlast?

Efekat na globalnu ekonomiju? Finansijska trzista skoro d ai nisu reagovala na ovaj rat. Zasto to? U najmanju ruku cudno.
mishic

#64018 Re: IRAN

Post by mishic »

Ovaj sukob definitivno je eskalirao do razmjera da će čitav svijet osjetiti žestoke posljedice.
Pored energetskog kolapsa sve smo bliži i sve je izvijesnije da će i nuklearna postrojenja, skladišta i druge opasne destinacije doći na red i biti pogođene.

Drskost i nebriga Izraela i SAD-a sada su našli adekvatnog protivnika spremnog da se brani po svaku cijenu i potpuno je jasno da Iran ne namjerava odustati od legitimnog prava da se brani.

S druge strane ni zločinci kakvi su Netanyahu i sluga mu Trump ne pokazuju ni trun razboritosti i razuma i u ovom trenutku jako smo blizu kataklizme koja nije viđena u povijesti.
QSuzi

#64019 Re: IRAN

Post by QSuzi »

peca777 wrote: 18/03/2026 10:54 imam pitanje koje mi se mota po glavi, pa me zaista interesuje odgovor, bez provokacije :D

Svi ovi ratovi, ubistva, ma ni da me dotakne. Samo kazem bolje 1000 dana pregovora, nego i jedan dan rata i okrenem se na drugu stranu. Jesam li ja los covjek?

Eh ako jesam, nemam problem da to prihvatim, ne dotice me tudja patnja kao sto ni druge nije nasa.

Ono pitanje koje ja imam, kako nazvati navijace koji navijaju i bubucu kada se ubijaju ovi, ili oni? Sta to treba biti u glavu da imas osjecaj zadovoljstva da vidis bilo koga da po njemu padaju boNbe? Kako u glavi mozete koncipirati to, uh nek su ih roknuli, ja miline? Sta ste vi?
Jesi :D

Ne možeš pregovarati s agresorom koji ti ulazi u državu nasilno
a ti ljudi koji uživaju u rokačini s bilo koje strane i bubovoma, po meni su psihički oštećeni
gledati "bub" nije normalno čak i da ubiju glavnog nasilnika
ono, ok da ga ti osobno šutaš i ubiješ mi je i ok, ali gledanje mi je dno

Sjećam se kad su streljali onaj par Čaušesku, bilo i kod nas na TV, nikad mi nije ta scena izašla iz glave, koliko god su bili monstrumi nisam trebala vidjeti ubistvo monstruma
DonieBrasco

#64020 Re: IRAN

Post by DonieBrasco »

Jesam li ja jedini vidio ovo ludilo na par stranih tvitova navodno izrael uz amin žutog razmatraju upotrebu takticke nuklearke ako stvari krenu krivo ?
astala_vistala

#64021 Re: IRAN

Post by astala_vistala »

Ako ovaj tip eskalacije nastave i narednih dana Hormuz postaje nebitan dal otvoren ili zatvoren ,e onda krece haos sa gorivom i inflacijom.
zigzag

#64022 Re: IRAN

Post by zigzag »

mishic wrote: 18/03/2026 20:52 Ovaj sukob definitivno je eskalirao do razmjera da će čitav svijet osjetiti žestoke posljedice.
Pored energetskog kolapsa sve smo bliži i sve je izvijesnije da će i nuklearna postrojenja, skladišta i druge opasne destinacije doći na red i biti pogođene.

Drskost i nebriga Izraela i SAD-a sada su našli adekvatnog protivnika spremnog da se brani po svaku cijenu i potpuno je jasno da Iran ne namjerava odustati od legitimnog prava da se brani.

S druge strane ni zločinci kakvi su Netanyahu i sluga mu Trump ne pokazuju ni trun razboritosti i razuma i u ovom trenutku jako smo blizu kataklizme koja nije viđena u povijesti.
Najgore što je čovjek svjestan toga. Dnevni život se vodi kao da je sve u redu a u jednom trenutku će sve puknuti. Činjenica je da smo uljuljkani u lagodan život sa komforom ali sutra će se sve promijeniti.

Kako se spremiti?
alijagoro

#64023 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Zlocin&Kazna

#64024 Re: IRAN

Post by Zlocin&Kazna »

Nekako je I kosmicki pravedno da cijeli svijet, koji je mirno gledao kako ubijaju djecu u Gazi, osjeti barem gubitak komfora I nestasice svega. Kad nismo zaustavuli djecoubice na vrijeme, red je da platimo kad dodju I po sve ostale.
Rejhana

#64025 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Post Reply