Troše im PVO dronovimaVelkoski wrote: ↑05/03/2026 01:28Aludiraju na to da IRGC tuče po civilima.
Inače,
Ako se ne varam, Fox i Axios su ovo objavili prvi. Jako zanimljiva udicaI've deleted tweets mentioning a Kurdish ground offensive in Iran. Kurdish officials and local media are denying the news. A local Kurdish friend with good contacts also denies it.
Barak Ravid has deleted his report. I'm not saying it can't be true, but the sourcing is too weak
----
Sirene po Izraelu upravo. Lokalci iz Dohe i Bahreina pišu da je i kod njih.
TONA interceptora.
-------
Another launch from Iraq. Arrival time 7 mins.
Simultaneous fire from Iran and Lebanon
IRAN
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#56677 Re: IRAN
- Capajebo
#56678 Re: IRAN
Ipak nije nestalo raketa i launchera
- liyf
#56679 Re: IRAN
Samo da ne budu budale i odu pregovarati sad kad su ih načeli
- Capajebo
-
asker
#56681 Re: IRAN
Drug, sporazum je bio postignut prije 11 godina ako se ne varam. Sporazum koji su vodili.ozbiljni ljudi, cijeli timovi ljudi, iz Amerike, EU i Irana. 2 godine je to trajalo, nije mati Nailova ni Rifat iz kuhinje pregovarao vec ozbiljni ljudi. I postignut dogovor, sta Iran moze i nemoze imat, odmrzavanje 90 milijardi iranskih dolara u Americi, postepeno ukidanje sankcija, redovne inspekcije IAEA.Moenx wrote: ↑05/03/2026 01:25 Da skupa s tim , tim vodjenjem rata za Izrael mislim u tom kontekstu retrospektrirah izjave amer zvanicnika ovih dana
Kao Amerika ima cilj da eliminise vojnu silu Irana tj njihovo oruzje tj rakete. Nesto kontam jarani gdje ste sa izraelskim oruzjem vi ga jos dostavljate i obezbjedjujete
Nemojte me pogresno shvatiti moje srce je uz Iran
Neka se bori jer se bori vecinski za pravu stvar svoj narod i narode u regiji i tako dalje
Ali rat je opasna stvar a mir.je lomljiv
Sjetimo se na.kraju agresije u BiH sve strane su morale.unistavati svoje oruzje radi nekog balansa
Zamislimo sada da se ovakva neprijateljstva formiraju u Evropi recimo Framcuska Njemacka ili Indija Kina
I.koliko nezgodnih stvari sila sa raketama dronovima moze uraditi svom protivniku regiji
To sto Iran.ima arsenal kakav ima to je tako ali jednomnlad zavlada mir ne mora tom Iranu neko narediti on se treba dogovoriti recimo sa svojim prptivnikom da se sredstva za.masovno unistavanje ne koriste
Recimo Izrael iza sebe ima Ameriku i novac Amerike koji umjesto da ide u svirska istrazovanja on ide u zloupotrebu genocid nad Palestincima. E sada sav ovaj arsenal sto je Iran nahajcao sve je to bilo naustrb nekih drugih stvari koji su iranski civili mogli sebi priustiti
Ili da i ne spomenem Sj Koreju i tako dalje
Ellem hocu koja je granica gdje ce se zaustaviti Iranci gdje Jevreji
Vidimo da Jevreji se nisu znali zaustaviti rade sta hoce u Gazi Zapadnoj obali
I kakva je generalno krvna slika strana nakon ovih pet dana ?? Ako imate i odgovora
Ovog se.sjecam kao da je jucer bilo. Koje olaksanje za planetu jebote. Sjecam se utrke izmedju Boeinga i Airbusa ko ce dobit uvovor za civilne putnicke avione, Iranci narucuju 250 komada odmah. Svi koji nesto znace lete u Teheran, veliko trziste, pametni ljudi, ekonomija potentna a gladna svega.
Ono sto nisam znao a pogledao prije 10ak dana da je ta izraelska komisija, delegacija pri IAEA poslala zvanicni izvjestaj premijeru i vladi koji je afirmativan, da je sve ueedu.
I onda klempavo genocidno cio djubre pokrece ofanzivu, u UNu drzi onaj crtez sa bombom kao iz crtanog filma i prijeti. Pa u kongres vise puta. Zuto pedofilsko govno u kampanji govori da ce ponistit taj sporazum. I bude izabran i ponisti ga 2018.
Zato sam neku noc napisao da bi sad imali 8 godina mira i prosperoteta
- BarbaDue
- GandalfSivi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#56684 Re: IRAN
Sve se više špekuliše da je oboren avion u Teheranu i da su navodno uspjeli izvući pilota, al' hajd' vidjet ćemo sutra ujutro valjda.
-
Benjo34
#56685 Re: IRAN
Ovaj put su ih bas dosta ispalili, ne vjerujem da ce zbog 2 rakete potegnuti ovoliko presretaca izraelci.
Mislim da su oni racunali da ce roknut ajatolaha i da ce se ovi skroz raspast i predat odmah, sad evo i da posalju vojsku mogu samo ici u smjeru novog Iraka to jest da prave novu vladu..
Mislim da su oni racunali da ce roknut ajatolaha i da ce se ovi skroz raspast i predat odmah, sad evo i da posalju vojsku mogu samo ici u smjeru novog Iraka to jest da prave novu vladu..
-
last mohicans
#56687 Re: IRAN
Da li svaka raketa presretač nađe cilj ili hekne dolje? Ima li samo unistenje ako vec ne pogodi cilj? Ove svjetlosti na nebu mi i nisu neki impact koliko bi čovjek očekivao da pukne, sudaraju se dvije rakete, je li tako,
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#56688 Re: IRAN
early warning, ide opet
- Capajebo
- liyf
#56690 Re: IRAN
15 presretača - 45 miliona dolara za realno 3-4 rakete od 8 miliona dolara
Zna li iko tačno koji je ovo sistem koji koriste? Patriot nije, Iron Dome nije, je li Arrow ili David's Sling?
Zna li iko tačno koji je ovo sistem koji koriste? Patriot nije, Iron Dome nije, je li Arrow ili David's Sling?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#56691 Re: IRAN
no ajdia
u zadnje vrijeme Lebanon i Iran ispaljuju u isto vrijeme navodno, toliko o tome da je chain of command brokenDue to the detection of launches toward Israel, alerts may be triggered within the next few minutes
@liyf
vjerovatno David, Iron Dome je za one petarde od strane Hamasa
- liyf
#56692 Re: IRAN
Ima opcija samouništenja ili relokacije na drugu metulast mohicans wrote: ↑05/03/2026 02:03 Da li svaka raketa presretač nađe cilj ili hekne dolje? Ima li samo unistenje ako vec ne pogodi cilj? Ove svjetlosti na nebu mi i nisu neki impact koliko bi čovjek očekivao da pukne, sudaraju se dvije rakete, je li tako,
-
zippoo87
#56693 Re: IRAN
Prije su pravili rakete koje eksplodiraju i kao gelerima ostete raketu ,isti tip kao za avione.last mohicans wrote: ↑05/03/2026 02:03 Da li svaka raketa presretač nađe cilj ili hekne dolje? Ima li samo unistenje ako vec ne pogodi cilj? Ove svjetlosti na nebu mi i nisu neki impact koliko bi čovjek očekivao da pukne, sudaraju se dvije rakete, je li tako,
ALi poslije su skontali da je efikasnije kada direktno pogodis raketu i shebes joj putanju i unistis je kinetickom energijom sa malo eksploziva.
Bas veceras procitao negdje o ovim raketama presretacima.
- liyf
#56695 Re: IRAN
@last mohicans ne procitah ti ostatak poruke. Ugl, nemaju one puno eksploziva u sebi. Kod balistickih raketa je bitno samo da je malo ometes, dotaknes i udaris da je unistis (pogotovo kad je u terminalnoj fazi gdje ima ogromnu kineticku energiju i brzinu), zato se ove rakete za David's Sling zovu stunner. Direktno se sudari sa raketom i raskomada je svojom energijom.
Arrow naprimjer koji sluzi za dosta vece udaljenosti u strato i egzosferi ima konvencionalnu bojevu glavu koja normalno eksplodira, ali se on ne koristi na ovako bliskim udaljenostima
devet
Edit:
Evo presretanja Arrowa u egzosferi
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IMhA43FtPwU
[/youtube]
David's Sling, mislim da je svaka ova mala bljeska presretanje
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/PEirePgcEWs[/youtube]
Arrow naprimjer koji sluzi za dosta vece udaljenosti u strato i egzosferi ima konvencionalnu bojevu glavu koja normalno eksplodira, ali se on ne koristi na ovako bliskim udaljenostima
devet
Edit:
Evo presretanja Arrowa u egzosferi
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IMhA43FtPwU
[/youtube]
David's Sling, mislim da je svaka ova mala bljeska presretanje
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/PEirePgcEWs[/youtube]
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#56697 Re: IRAN
cijeli sjeverni dio Izraela je dobio upute da ide u sklonište do daljneg.
špekulacije da je pao američki avion u Iranu sve jače
špekulacije da je pao američki avion u Iranu sve jače
- liyf
#56698 Re: IRAN
Jel moguce da trose ovoliko puno presretaca za ovako mal broj raketa? Ispalili su 7 raketa u 2 vala i ovi su potrosili pa barem 35 presretaca. Nek u Tel Avivu imaju 3 baterije, 10ak lansera po 100 presretaca potrosice ih nakon 2-3 vala bombardovanja. Ne ide mi u vugla ni sekunde. Jedino ako ocekuju da ce Jordan skidati sto i oni, ali eto prodje 4-5 raketa svakako
- liyf
#56699 Re: IRAN
Trenutno jedan britanski tanker i jedan americki tanker iznad Rijada i Kuvajta, najblize sto su do sad isli tankerima tako da me ne bi cudilo. takodjer 1 iznad Izraela i 1 iznad Kipra, vjerovatno britanski
- GandalfSivi
#56700 Re: IRAN
Ne placaju oni, zaboli ih. Ja placam…liyf wrote: ↑05/03/2026 02:36 Jel moguce da trose ovoliko puno presretaca za ovako mal broj raketa? Ispalili su 7 raketa u 2 vala i ovi su potrosili pa barem 35 presretaca. Nek u Tel Avivu imaju 3 baterije, 10ak lansera po 100 presretaca potrosice ih nakon 2-3 vala bombardovanja. Ne ide mi u vugla ni sekunde. Jedino ako ocekuju da ce Jordan skidati sto i oni, ali eto prodje 4-5 raketa svakako