Geopolitika by nadministar challangerChallenger_ wrote: ↑19/01/2020 22:30Navodno se generali izgalamili na Putina. Kao, je l' treba da ti Anerikanci ubiju Bašara, Šojgua ili tebe kao Sulejmanija pa da onda reaguješ...
Uglavnom, veliki potres iza scene čiji su korijeni dublji i dalji a ovaj događaj je bio samo okidač.
IRAN
- MorningStar
#28701 Re: IRAN
-
Novosti
#28702 Re: IRAN
jeza u ledja wrote: ↑19/01/2020 19:40Zasto se pravim blesav u vezi cega?
U vezi toga da ova tema sluzi za sirenje rezimske propagande IR Iran u BiH? Da likovi danoncno stancaju propagandni materijal koji ovdje postiraju i tako godinama?
Tema je Iran! U Iranu su protesti. Lik nije rekao "a" komentara u vezi toga. Znaci jednu rijec, Ne samo u vezi protesta ovih dana, vec i ranije. Ni jednu jedinu recenicu koja kriticki govori o rezimu, problemima u zemlji bilo koje prirode.
Doslovce covjek sjedi i smislja kakvu ce novu teoriju izbacit, kako ce iznova opravdati poteze rezima. Volio bi da bude ajatolahova dlaka u bradi, a ovom rahmetli Sulejmaniju samo sto nije erotsku poeziju poceo pisat.
I ti meni kao sav pametan da se ja kao pravim lud? Uf uf.
Jesi mi reko nema sta.
Dobra
- MorningStar
#28703 Re: IRAN
Samo nek pozuri sa dlakama jer kako je krenulo ni dlake ne ostaju od njih 
- jeza u ledja
#28704 Re: IRAN
Najsmjesnije sto je to za bradu on sam rekao. 
- MorningStar
#28705 Re: IRAN
Znam znam , “volio bi da sam dlaka na bradi homeinija” ako se dobro sjecam
-
Novosti
#28706 Re: IRAN
Ma šta vi pričate? Sale je kralj dobrog humora.
- Kikibombona
#28707 Re: IRAN
Kolumbija, Gvatemala i Honduras proglasile Hezbolah teroristickom organizacijom.
Isto su nesto ranije uradili Argentina i Paragvaj.
...
Inace, Hezbolah se finansira od Irana i trgovine drogom.
...
-
Novosti
#28708 Re: IRAN
Inače, kakav će biti tvoj stav ako SDF uđe u sastav SAA, oćeš tada biti pro ili kontra Irana/Hezbolaha?Kikibombona wrote: ↑21/01/2020 21:21 Kolumbija, Gvatemala i Honduras proglasile Hezbolah teroristickom organizacijom.
...
- Kikibombona
#28709 Re: IRAN
Ja cu uvijek biti protiv mulanskog rezima i Hezbolaha kao oruzane skupine. Ljudi samo sto nisu napravili nastambe na Marsu a ove budale zive u desetom stoljecu.
Nijemci, Britanci i Francuzi su se stoljecima tukli, gazili male susjede, ali su shvatili da je doslo drugo vrijeme. I sada normalno koegzistiraju. Englezi dozvole Skotima da raspisu referendum i sl. Nikome od velikih Evropljana ne pada na pamet da silom ili mahinacijama poklapa Dansku, Belgiju, Austriju i sl. Ljudi sve snage usmjerili na obrazovanje, nauku i ekonomiju.
...
Kada vidim mule place mi se. Pa oni su gori od ovih nasih babuna iz SDA, SNSD i HDZ. Na nizem su civilizacijskom nivou.
...
Narod Irana i Libanona, Iraka i Sirije, je osudjen na bijedu dok ne promijeni pristup.
- eltroxin
#28710 Re: IRAN
Navodno, ovim generalima sto su povisili ton na Putina ograde na balkonima nisu bas najbolje pricvrscene. A ako ih poprave u meduvremenu, mogli bi novichok za dorucak jesti...
-
espn
- jeza u ledja
#28713 Re: IRAN
Zar se slike pive smiju postavljat na ovu temu?
- salik79
- rajv0sa
#28715 Re: IRAN
Čekaj zar ti nisi do prije koju godinu glorificiro isti taj Hezbollah, postavljao pjesme ovdje divio se profesionalizmuKikibombona wrote: ↑21/01/2020 21:38Ja cu uvijek biti protiv mulanskog rezima i Hezbolaha kao oruzane skupine. Ljudi samo sto nisu napravili nastambe na Marsu a ove budale zive u desetom stoljecu.
Nijemci, Britanci i Francuzi su se stoljecima tukli, gazili male susjede, ali su shvatili da je doslo drugo vrijeme. I sada normalno koegzistiraju. Englezi dozvole Skotima da raspisu referendum i sl. Nikome od velikih Evropljana ne pada na pamet da silom ili mahinacijama poklapa Dansku, Belgiju, Austriju i sl. Ljudi sve snage usmjerili na obrazovanje, nauku i ekonomiju.
...
Kada vidim mule place mi se. Pa oni su gori od ovih nasih babuna iz SDA, SNSD i HDZ. Na nizem su civilizacijskom nivou.
...
Narod Irana i Libanona, Iraka i Sirije, je osudjen na bijedu dok ne promijeni pristup.
Baš si se uživio u tu kurdsku osobnost, do podne Ilija od podne Alija
- Kikibombona
#28716 Re: IRAN
Provocirao simpatizere vehebijskog pokreta.
...
Ako moras birati izmedju ISIL-a, al-Kaide i Ahrar Shama sa jedne, te Hezbolaha sa druge strane, jasno je da cu izabrati Hezbolah.
...
Uvijek sam govorio da je dr. Asad manje zlo u odnosu na vehabijske zlotvore. Ipak, to ne mijenja cinjenicu da je dr. Asad zlo i da sa njim sirijskom narodu nema normalnog zivota.
...
Tesko je diskutovati sa idolpoklonicima zatucanog mulanskog rezima, siitskih ekstremistickih skupina i Bas rezima. Bas ste bukvalci, oni teski.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#28717 Re: IRAN
18. januara ove godine je istekao rok od "10 do 15 dana" za pad IR Iran.
Idemo dalje za iste pare. Predivđanje? Iko, išta?
Idemo dalje za iste pare. Predivđanje? Iko, išta?
- salik79
#28718 Re: IRAN
TakoE, zato si ti odabrao pravu stranu, stranu bez koje Isil, al-Kaida i ostali vehabitski ogranci ne bi ni postojali:Kikibombona wrote: ↑21/01/2020 23:20Provocirao simpatizere vehebijskog pokreta.![]()
...
Ako moras birati izmedju ISIL-a, al-Kaide i Ahrar Shama sa jedne, te Hezbolaha sa druge strane, jasno je da cu izabrati Hezbolah.
...
Uvijek sam govorio da je dr. Asad manje zlo u odnosu na vehabijske zlotvore. Ipak, to ne mijenja cinjenicu da je dr. Asad zlo i da sa njim sirijskom narodu nema normalnog zivota.
...
Tesko je diskutovati sa idolpoklonicima zatucanog mulanskog rezima, siitskih ekstremistickih skupina i Bas rezima. Bas ste bukvalci, oni teski.![]()
Kikibombona wrote: ↑07/03/2015 23:17 Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.
- Challenger_
#28719 Re: IRAN
O korijenima američke demonizacije šiitskog ogranka islama; kulturni relativizam protiv kulture heroizma i mučeništva:
LINK
Zato se od imperije favorizuje salafizam/vahabizam u svim svojim razarajućim oblicima:Prof. Marandi offers a synthetic explanation: “The American irrational hatred of Shi’ism stems from its strong sense of resisting injustice – the story of Karbala and Imam Hussein and the Shi’a stress on protecting the oppressed, defending the oppressed and standing up against the oppressor. That is something that the United States and the hegemonic Western powers simply cannot tolerate.”
Profano protiv svetog, odnosno neoliberalna oligarhija i njihove marionete protiv onog što ne razumiju niti žele da razumiju:I believe the satanic influence is from Wahhabism, and the Saudi family, who are much more heretic than the Shi’a to all Sunnis of the world, but have been the only contact to Islam for the US rulers. The Saudis have paid for most of the murders and wars by the Islamic Brothers first, then by the other forms of Salafism, all of them invented on a Wahhabi base.”
“I would not try so much to explain Shi’ism, but to explain Wahhabism and its devastating consequences: it has given birth to all extremisms as well as to revisionism, atheism, destruction of shrines and Sufi leaders all over the Islamic world. And of course Wahhabism is so close to Zionism. There are even researchers who have come up with documents which seem to prove that the House of Saud is a Dunmeh tribe of converted Jews expelled from Medina by the Prophet after they tried to murder him despite having signed a peace treaty.”
“The question as to why American politicians are incapable of understanding Shi’a Islam (or Islam in general for that matter) is a simple one: unrestrained neoliberal capitalism engenders oligarchy, and the oligarchs “select” candidates that represent their interests before they are “elected” by the ignorant masses. Populist exceptions such as Trump occasionally slip through (or don’t, as in the case of Ross Perot, who pulled out under duress), but even Trump is then controlled by the oligarchs through threats of impeachment, etc. So the role of the politician in democracies seems not to be to try to understand anything but simply carry out the agenda of the elites who own them.”
-
espn
-
espn
- Challenger_
#28723 Re: IRAN
Kada se pomene kulturni relativizam obično se misli na one obrasce koji oponiraju arhetipovima klasničnih kultura. Mislim da je to fundamentalna greška u pristupu. Relativizam nije ništa drugo do tranzicioni period, kulturalna i vrijednosna tranzicija do uspostave jednog sasvim novog arhetipa, jedne sasvim nove kulture.
Ili, antikulture, anti-arhetipa, iz pespektive do sad poznatog, tradicionalnog.
Ili, antikulture, anti-arhetipa, iz pespektive do sad poznatog, tradicionalnog.
- Challenger_
#28724 Re: IRAN
U tom smislu, svaki nihilizam je dobro došao.
- jeza u ledja
#28725 Re: IRAN
Otprilike jos jedan lik koji prosjecnom Amerikancu zeli otkriti Ameriku.
Malo nervira prica o Trumpu i davanje bilo kakvog ozbiljnog odgovora na to sta je on kao htio, mislio, namjeravao. Ako se vec toliko razumije u uticaj vojno-huskaskog aparata na americku politiku onda mu je to trebalo biti jasno pogotovo bas u slucaju glupana Trumpa.
Inace, lik desno glupan pravi.
Nego (znam da nisi odgledo ova videa kao ni pola stvari koje postavljas), reci tim tvojima sto su ti dostavili link za video - zaboravljaju jednu kljucnu stvar - ovdje se govori o gresci sklanjanja Mossadekha sa vlasti i lamentiranju nad unistenom demokracijom u Iranu. Govori se o islamskoj revoluciji, te danasnjem rezimu kao posljedici toga. To ne znaci da je su revolucija i danasnji rezim dobra stvar za Iran.
To naravno tim tvojim propagandistima obavezno promice u ovakvim diskusijama.