romim wrote: ↑14/03/2020 09:24
mehkoca wrote: ↑13/03/2020 14:51
romim wrote: ↑13/03/2020 12:17
...
Ti izvoli pa budi pametniji od mene i dokazi da lazem, a
nemoj lagati ljude zbog svoje bolesti.
...
Pripazi malo sa rječnikom, pametniji si od mene!
Da ne prijetis mozda?
Kažem da pripaziš na rječnik, jer vrijeđaš, nazivaš bolesnim nekoga koga i ne poznaješ! Ako nisi u stanju razgovarati na civiliziran način, onda nemoj nikako sa mnom. Ko je god nešto napisao, ne vjeruješ mu i to je OK, ali nemoj vrijeđati. Evo, čovjek reče da uopšte ne grije spavaću sobu i čak drži prozor na kipu, pa zar bismo mi trebali ga nazvati bolesnim? To su njegove potrebe, ne moje ili tvoje, i ja mu potpuno vjerujem. Svakoga pitaš koliko grije, koja kvadratura, a ti nisi rekao kakva je tvoja gradnja, koji blok, cigla, da li griješ sve prostorije u kući, da li imaš za to potrebe? Reče da na tri sprata imaš 11 radijatora i kuća ti je duža za pola metra od moje? Kako si se grijao prije ili si odmah išao na pelet? Ja na dva sprata imam toliko radijatora, pa mi to nekako nelogično, ali hajde. Na potrošnju utiču mnoge stvari, tako da ne možeš ništa generalizovati. Praviš neke proračune za gubitke za moju sobu, ali sa pogrešnim pretpostavkama. Ja nemam potrebu da grijem spavaću sobu 24 sata, čak ni dnevni boravak, jer su to moje potrebe i super mi je na 23 stepena.
P.S. Drago mi je da ipak nećeš uzeti dva grijača od 10 KM ili fen da se griješ, jer očigledno i ti prezališ na klime, pa barem u ''prelaznom'' periodu.