Ma pusti to, shega mi ovo kako ne bi da stvaras ambijent, dobro sam se tu ismijao (bez zezanja), hvalaArea_51 wrote:Ibro legendo i prijatelju da tebe nema, bilo bi dosadno debatirat. Vidi ovako, imam jos informacija da se zile slede, sta bi sve moglo da nas snadje. Njih sam zadrzao za sebe, a kako je krenulo zadrzacu ih potpuno.ibro dirka wrote:Area_51 wrote:Nisu ovo samo Nezavisne prenijele, ali da ne otvaramo temu. Ima jos detalja, ali ne bih da stvaram ambijent prije nego cujem i druge sagovornike. Samo zelim kazat da je stvar jako ozbiljna, vise nego sto percepcija nekih, ukljucujuci i politicare, nasulucuje. Po meni, dodatno pitanje je ovdje, mozemo li svi mi Bosanci i Hercegovci hladne glave o ovome razgovarati, jer je ocito da je zapocet odredjeni scenario.
Svim srcem sam za integraciju.![]()
Dovoljno je samo malo upalit, ne Skodu, koju inace ne vozim,vec mozak i popratiti sta se sve zbiva. Iskreno da kazem, ne vidim rjesenje u postojecim okolnostima, a stvarno mislim da dolazi period izolacije. Ovo saopstenje koje si prikazao, citao sam i bas zbog toga mislim da cemo biti neko vrijeme izolirani. Sta se moze, kako smo glasali, tako ce i biti. Nisam dragi Ibro ono sto ti mislis, jedan Bosanac i Hercegovac, pa onda bosnjak, namjerno na drugom mjestu ovo, pa sve ostalo, tako da mene tvoje auto ne zanima, ali me jako zanima moja buducnost.
Vidi samo jedam mali detalj. Ako uvedu vize za Hrvatsku, sjeti se ko ima paralelne veze, odnedavno ojacane i ko bi mogao prezivit lakse period izolacije. Kad je kompromis u pitanju, u politici nesto moras dati, ako hoces moze i seljacki, s necim moras platiti. Sad je pitanje kljucno, imaju li pisci danasnjeg priopcenja, ovo radi hrvatskih viza, znanja i volje da tako razmisljaju. Integracija ili izolacija, jako dobro zivotno pitanje.
Zaozbilje, mislim da je Lajchi malo zaglavio. A znas sta kazu o kockanju i vadjenju. Ovo bi toliko ocrnilo EU u ocima obicnog naroda (i EU pregovaraci to dobro znaju) da mislim da se ne usudjuju ici "na golo". Ni sa Srbijom, oko puno tezih i jasnijih stvari nisu smjeli. Vidjet cemo uskoro sta je na stvari.