Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hAZNADAR wrote:Velika razlika u kulturi, jeziku, mentalitetu, fizionomiji,...
Politicki gledano:
Jedni su pametniji a drugi gluplji - u prijevodu jedni vole osmisliti, planirati zlocin a drugi sprovesti.
strucnjak za genocidnu fizionomiju. jesi li ti svjestan svog patoloskog kompleksa nize vrijednosti? projektujes na druge vlastite sovinisticko fasisticke stavove. to je klasican frojdovski mehanizam odbrane.
A gdje su poturice, bjezanije od istine o porijeklu, podanicki mentalitet srbomrzaca, kompleks naroda bez historije, kulture, jezika, nacije,... `? Pa nece valjda poznata prica ostati na tri recenice.
Samo mi je nejasno sa koje strane Drine se radjaju ljudi sa fakultetom psihologa a sa koje samo bleje.
Prvo bi trebalo razijasniti neke pojmove ali to je prakticno nemoguce.
Zamislite samo kako je strancima shvatiti sve ove podijele i razlike.
Imamo drzavu Bosnu i Hercegovinu ali ona je pravno formalno sastavljena od dva entite jedan je republika a drugi je federacija kantona medjutim nije kao sto je logicno da ova drzava bude sastavljena id Bosne i Hercegovine .
zovu se Republika Srpska i Federacija Bosna i Hercegovina.
E onda treba objasniti da u BiH zive Bosanci i Hercegovxi ali da se oni opet dijele na Srbe Bosnjake i Hrvate .
Srbija je drzava u kojoj bi po logici ocekivali da zive Srbijanci ali oni ipak vise vole da ih zovu Srbi
A pored njih u jednom dijelu srbije zive i Bosnjaci ali oni nikako za sebe nemogu reci da su Bosanci ili da su hercegovci kao sto ni srbi u RS nemogu nikako za sebe reci da su srbijanci..........uh zakomplikova se ovo pravo a da dodamo da postoje i krajisnici koji nikako nisu hercegovci a mogu biti i bosnjaci i srbi a opet rijetko za sebe kazu da su Bosanci.........odosmo u nedogled
delllboy79 wrote:Prvo bi trebalo razijasniti neke pojmove ali to je prakticno nemoguce.
Zamislite samo kako je strancima shvatiti sve ove podijele i razlike.
Imamo drzavu Bosnu i Hercegovinu ali ona je pravno formalno sastavljena od dva entite jedan je republika a drugi je federacija kantona medjutim nije kao sto je logicno da ova drzava bude sastavljena id Bosne i Hercegovine .
zovu se Republika Srpska i Federacija Bosna i Hercegovina.
E onda treba objasniti da u BiH zive Bosanci i Hercegovxi ali da se oni opet dijele na Srbe Bosnjake i Hrvate .
Srbija je drzava u kojoj bi po logici ocekivali da zive Srbijanci ali oni ipak vise vole da ih zovu Srbi
A pored njih u jednom dijelu srbije zive i Bosnjaci ali oni nikako za sebe nemogu reci da su Bosanci ili da su hercegovci kao sto ni srbi u RS nemogu nikako za sebe reci da su srbijanci..........uh zakomplikova se ovo pravo a da dodamo da postoje i krajisnici koji nikako nisu hercegovci a mogu biti i bosnjaci i srbi a opet rijetko za sebe kazu da su Bosanci.........odosmo u nedogled
Drinski wrote:Znam da mi neki nece vjerovati, ali ja sam zivi svjedok bio da punica iz Srbije nece zeta Srbina iz Bosne, i to 10 godina prije rata, jer su po njoj bh. Srbi turci. E sad jeste da to nije objektivno bilo, al vam govorim o razmisljanju tamosnjih Srba u medjusobnim razgovorima. Stoga neki nece da kazu da bh. Srbi vec samo Srbi, valjda ih to pece,sta li. Naravno, i to treba postovati, to su u sustini Srbijanci rusofili.
Pa kakva je to Beogradjanka da nadje Turcina da se uda za njega.
Drinski wrote:Znam da mi neki nece vjerovati, ali ja sam zivi svjedok bio da punica iz Srbije nece zeta Srbina iz Bosne, i to 10 godina prije rata, jer su po njoj bh. Srbi turci. E sad jeste da to nije objektivno bilo, al vam govorim o razmisljanju tamosnjih Srba u medjusobnim razgovorima. Stoga neki nece da kazu da bh. Srbi vec samo Srbi, valjda ih to pece,sta li. Naravno, i to treba postovati, to su u sustini Srbijanci rusofili.
Pa kakva je to Beogradjanka da nadje Turcina da se uda za njega.
Last edited by Drinski on 02/04/2016 23:09, edited 1 time in total.
Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
Bila ljetos u Beogradu. Odusevljena gostoprimstvom domacina. Bilo mi je stvarno lijepo, izvodali me kao slijepca Svi koji su znali da cu doci, potrudili se da nadju vremena da se vidimo iako je bilo preko plus 40.
Grad mi se bas svidio, ali sam bila prekratko. Prvom prilikom, idem opet.
Srela se i s jednom bivsom forumasicom Beogradjankom
Ja od 92 godine zivim u Srbiji i nikada nisam cuo za takve price i razmisljanja.Kako li sam je prevario svoju punicu/tastu da da cerku za Turcina?
Ja od 92 godine zivim u Srbiji i nikada nisam cuo za takve price i razmisljanja.Kako li sam je prevario svoju punicu/tastu da da cerku za Turcina?
plain vanilla wrote:Bila ljetos u Beogradu. Odusevljena gostoprimstvom domacina. Bilo mi je stvarno lijepo, izvodali me kao slijepca Svi koji su znali da cu doci, potrudili se da nadju vremena da se vidimo iako je bilo preko plus 40.
Grad mi se bas svidio, ali sam bila prekratko. Prvom prilikom, idem opet.
Srela se i s jednom bivsom forumasicom Beogradjankom
To je zato sto si vjerovatno dobra zenska.
Isto bi bilo da dodje neka beogradska silikonka u Sarajevo.