Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
-
Patriotska_Liga
#1 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ima.
Jedni govore ijekavicu, a drugi ekavicu.
Jedni govore ijekavicu, a drugi ekavicu.
- insomnia78
#2 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ovi iz RS-a imaju ostrije i vece ocnjake
-
TheMule
#3 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Nasi su zadrti seljaci i fasisti u 80% slucajeva, preko Drine su dosta bolji, ali i tamo nisu svi operisani od fasizma.SedamdesetSedam wrote:Mentalitet, zivotni stavovi, urbanost, misljenje o Bosnjacima i sl? Da li ste bili u Srbiji, kako ste se osjecali?
Da li ste upoznali neke Srbe iz Srbije, kakva su iskustva ostavili na nas? Ja bih rekao da Srbi iz Srbije mnogo opustenije gledaju na Bosnjake, sa mnogo manje uplitanja npr price ko je od koga nastao.
Upoznao sam neku omladinu iz Beograda i mogu reci da tako progresivne stavove, pomirljive tonove nikad nisam cuo ni od jednog Srbina iz RS.... gledam malo rezultate izbora, pa 2008 godine je LDP dobio preko 200 000 glasova, dakle oko 5.5%. Mislim to je svakako lopovska partija kao bilo koja druga bilo gdje drugo u ex yu, ali znaci kod Srba ipak ima dio naroda koji zastupa moderne stavove.
Vojvodina, izuzev izbjeglica je takodje dosta opustena po tom nacionalnom pitanju i u NS sam se jako lijepo osjecao.
U Sumadiji i na jugu Srbije nisam bio nikada pa ne znam. Sto se Sandzaka tice, mislim da je tamo situacija dosta opustena, Srbi i Bosnjaci zive u miru..
Posjeta jednom Zrenjaninu se ne moze porediti sa posjetom npr jednom Visegradu, gradu ko je ostao u 1945 godini. Bar sam ja imao takav osjecaj. A gomila je takvih gradova na istoku BIH koji su naseljeni mahom Srbima danas gdje se jedan Bosnjak sigurno ne osjeca prijatno.
Gledam malo slike sa Seseljevog mitinga, sve je to krezuba populacija, ona sto se okuplja ispred prodavnice da piju pivo... nepismeni, neobrazovani ljudi koji lako podlijezu pod propagandu. Uvjeren sam da bi u RS seselj osvario mnogo bolji rezultat nego u Srbiji.. ljudi sa kojima sam ja pricao u Srbiji su misljenja da on nije kriv ali nikad nisu niti ce ikad glasati za njega. Ne zelim da se ovo pretvori u temu o Seselju, samo navodim.
Mislim da su Srbi iz Srbije dosta urbaniji.
- Bradafilozof
#4 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Dva potpuno razlicita naroda. No ovi odlucili da se zovu srbi a zauzvrat ni veceru nisu dobili.
- escobar__
#5 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ima, no ne u stavovima prema Bosni i Bošnjacima, a posebno muslimanima ovih prostora. Tu su jedinstveni u svakom pogledu.
- jao_situacije
#6 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
u rsu bi 95% srba ponovo napravilo genocid, u srbiji vjerovatno 65%
-
hAZNADAR
#7 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Velika razlika u kulturi, jeziku, mentalitetu, fizionomiji,...
Politicki gledano:
Jedni su pametniji a drugi gluplji - u prijevodu jedni vole osmisliti, planirati zlocin a drugi sprovesti.
Politicki gledano:
Jedni su pametniji a drugi gluplji - u prijevodu jedni vole osmisliti, planirati zlocin a drugi sprovesti.
- sinuhe
#8 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Zrenjanin, kao i Kikinda, je jedan od vecih gradova naseljen BeHa dijasporom. Tamo su i Mladica uhapsili. Pogledam im fudbalski tim na wikipediji i odmah iskoce bosanska prezimena.
Bosanskohercegovacki Srbi su prisutni u srbijanskom drustvu mozda i vise nego sto bi trebali.
Bosanskohercegovacki Srbi su prisutni u srbijanskom drustvu mozda i vise nego sto bi trebali.
- muminovic
#9 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Naravno da ima razlike. Srbije iz Srbije su pravi Srbi.
Srbi iz BiH su Bosanci zauvijek za Srbe iz Srbije, i imaju samim tim vjecni komplex i zelju za dokazivanjem "Srpstva"
Srbi iz BiH su Bosanci zauvijek za Srbe iz Srbije, i imaju samim tim vjecni komplex i zelju za dokazivanjem "Srpstva"
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Prije par godina u Novom Sadu se nisi mogao zaposliti u gradski saobracaj ako nisi iz Bosne ili clan radikala, sada ga valjda sjebali pa mogu i domaci. Covjek mi to prica a kao da mi o Sarajevu i nasim Srbijancima pricasinuhe wrote:Zrenjanin, kao i Kikinda, je jedan od vecih gradova naseljen BeHa dijasporom. Tamo su i Mladica uhapsili. Pogledam im fudbalski tim na wikipediji i odmah iskoce bosanska prezimena.![]()
- uglavnomja
#11 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
muminovic wrote:Naravno da ima razlike. Srbije iz Srbije su pravi Srbi.
inace, ne postoji kompaktan narod, pogotovo u nasim uslovima istog jezika, bez granica decenijama ...
postoje dobri i losi ljudi, pametni i glupi, obrazovani i neobrazovani ...otprilike u istom % po jednoj geografskoj jedinici.
besmislena tema.
- cenecimoveocino
#12 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Onaj iz Kalinovika nema nikakve veze s onim iz Beograda,sem politički 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Eh sad kad krenu teorije 
- Bradafilozof
#14 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ovi u bih su uglavnom vlasi i rumuni. U svakom slucaju fasistoidna i divlja plemena.
- USAblues
#15 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
nebo i zemlja
-
Patriotska_Liga
#16 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Zemlja i zemlja.
- Bradafilozof
#17 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
Svim drzavama gdje doticni zive i sa kojima granice nazadak je zagarantovan.
Last edited by Bradafilozof on 02/04/2016 21:41, edited 1 time in total.
- escobar__
#18 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Jaje jajetu.Patriotska_Liga wrote:Zemlja i zemlja.
- Connaisseur Karlin
#19 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Djelim isto misjenje,ali nisam sigurna u vezi internih relacija Vojvodjana sa ostatkom Srbije!muminovic wrote:Naravno da ima razlike. Srbije iz Srbije su pravi Srbi.
- Connaisseur Karlin
#20 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Mislis da je BiH manje divlja.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
-
Idriz
#21 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
strucnjak za genocidnu fizionomiju. jesi li ti svjestan svog patoloskog kompleksa nize vrijednosti? projektujes na druge vlastite sovinisticko fasisticke stavove. to je klasican frojdovski mehanizam odbrane.hAZNADAR wrote:Velika razlika u kulturi, jeziku, mentalitetu, fizionomiji,...
Politicki gledano:
- Bradafilozof
#22 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Ma kad vidis kako se ta rulja ponasa vidjet ces da smo mi za njih becka skola.Connaisseur Karlin wrote:Mislis da je BiH manje divlja.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
-
Patriotska_Liga
#23 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Evo i Ilije, haman mu dosadan El Clasico 
-
Idriz
#24 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
ma da... kao sto vidimo, muslimanske zemlje su pojam progresivnosti u svijetu.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.
- Connaisseur Karlin
#25 Re: Ima li razlike izmedju Srba iz RS i Srbije?
Koja rulja? Gdje?Bradafilozof wrote:Ma kad vidis kako se ta rulja ponasa vidjet ces da smo mi za njih becka skola.Connaisseur Karlin wrote:Mislis da je BiH manje divlja.Bradafilozof wrote:Istini za volju, nekako su mi sve zemlje gdje je dominantna istocna crkva divlje. Ko je imao kontakta sa tim ljudima zna o cemu pricam.