Ideja o kandidovanju pojedinca, je plemenita, ali to samo predstvlja frustraciju za tog pojedinca.....
Evo kandidujem se ja ?
Prvo je pitanje hoću li proći na izborima,
Drugo pitanje ako prođem šta mogu uraditi sam ?
Mogu imati najbolju ideju lako provedivu, ako nemam podršku većine u demokratiji u smislu saradnika u obnašanju funkcije vlasti - vladara - glasovi građana koji su mi poklonili povjerenje su u tom trenutku pronevjereni......
Ako ne vjerujete pokušajte sa ovim prijedlogom, ako uspijete sa pojedincem ili 10 % učesnika u bilo kojem nivou vlasti donjeti bilo kakvu promjenu, onda SUPER....
Međutim ,ako ljudi sa kojima sarađujete svaku Vašu ideju nazivaju utopističkom, megalomanskom, velikom, na svaki način traže opravdanje da je ne implementiraju, onda možete i vidjeti da prisustvo pojedinca nema nikakvog značaja..... (osim ostavljanja utiska na saradnike sa kojima je sarađivao, pa tek nakon 5-10 godina u zavisnosti od stanja uma dođu na iste ideje o kojima su slušali prije 10 godina, nije bitno - digresija)
Pa se vratite par postova unazad - i zaključite da ovo sa seljacima koji protestuju
gađajući prehrambenim proizvodima mjesta u kojima rade pojedinci koji obnašaju funkciju vlasti, ili čak pojedince lično ( balon sa prehrambenom bojom, gips u prahu umjesto brašna, feces - u zavisnosti od težine propusta, možda bi bilo dobro raspraviti o korištenju jestive - upotrebljive hrane za gađanje pojedinaca)
sa jasnim zahtjevima koji su usmjereni na promjenu stanja (recimo čišći grad - kažnjavanje za bacanje otpada (paradox -

),
sigurnosna pitanja (paradox

),
stimulacija poduzetništva,
manji porezi na hranu veći na luksuz,
manje naknade političarima,
izostanak korupcije u javnoj upravi,
A što važi za čitavu naciju odnosno za sve narode na teritoriju države,
- zaključite da možda i ima smisla......
Međutim kao što već rekoh - naslušao sam se priča da je sve ovo što ja pišem - Utopija, da iskreno samo mogu reći -
Kada da očekujem 5.000.000 Eura na računu ? (znam ja da ću od Allaha Dž. Š. dobiti ono što zaslužujem, nego mene interesuje i život na dunjaluku odnosno - zaslužujem li ja išta od ljudi)...