Hrvatski elitni turizam?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

LadyXY

#126 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by LadyXY »

Sto se tice ljetovanja u Hrvatskoj, iz godine u godinu sve manje me ima...a i sve manje ce me biti..
Meni je ljetovanje kod njih postalo kao doci kod nas na Jablanicko, cisto nekoliko vikenda na malo kupanja...
Kada planiram godisnji i odvajam lovu, to svakako ne radim da bih isla tamo...
Ne zato sto ne valja, nego prosto, toliko sam dugo ljetovala po Hrvatskoj da vise nema smisla...

Isto tako, muka mi je i od bosanskog mentaliteta i graha, paradajza, lubenice i fildzana po plazi (Drvenik - nasa dijaspora tamo), muka mi je od djevojcica sa 16, 17 godina koje dolaze potpuno nasminkane i sa kilama nakita na plazu (Makarska, Podaca,...), muka mi je od toga sto svi ocekujemo ekskluzivu za 20 Km...
Ruku na srce, ali koliko nas im ide u muzeje i posveti i minut njihovoj kulturi, kupuje suvenire i slicno?
Sramotno malo...

Osim toga, ponesemo pune frizidere svoje hrane i od njih zivimo tih 5,6,7 dana, nosimo od igle do lokomotive i jedva preguramo kupiti hljeb i sladoled tamo da slucajno ne potrosimo...
Ok, nema se, nismo bogati...postujem, ali neka ponasanja nasih ljudi prelaze sve granice, neovisno o kolicini novca...

Ne treba generalizovati i reci ne valja cijela Cro jer to je potpuno netacno...
Za svaciji dzep se nadje ono sto mu odgovara...
Ne mogu se sva mjesta strpati u isti kos, ali, ja gdje god sam bila, prema meni su svi bili ljubazni i fini...
I u Makarskoj koja se ne smatra ekskluzivom i u Drveniku, ali i u Vodicama, na Hvaru, u Dubrovniku...

Smjestaj je bio uvijek prilagodjen onome kako sam placala...Naravno da je onaj privatni do 10 eura bio losiji od onog od 25...
I ne znam sta je tu cudno...

Istina, nije da ti sad trce u zagrljaj od radosti, ali ja to ni ne zelim ni ne ocekujem...

Sve u svemu od Tunisa, Egipta, Spanije u kojima sam bila, Cro je ako nista cistija...

Da nemaju mana - imaju itekako...
Da ne trebaju raditi na popravljaju, trebaju svakako, ali mislim da i ponasanje pojedinih Bosanaca + nase dijaspore svakako doprinosi tome da im je muka od nas...

Dvostran je to proces na kojem treba puno raditi....
Madame de Pompadour

#127 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by Madame de Pompadour »

hajvan76 wrote:evo me na rabu vec sedmi dan, apartman 38m2, + 12m2 balkona, opremljen svim zivim, placam 35ojrica... vidio samo 1 (slovima: jedan) auto sa bh plocicama, i to mi je zapeo za oko jer je renault 5,isti kao u moga komsije rota. vrvi talijanima i svabama toliko da skoro ne uspijem popricati naski. znaci, da smo okupirali jadran je totalna besmislica, rab me odusevio i sigurno cu mu se vratiti. vidim hrpu zavidnih komentara, pogotovo od nekakve madam, dosla iz pariza i misli da je boga za muda u'vatila i svi ce joj se klanjat..
Smijesan si skroz :lol: :lol:
cica maca

#128 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by cica maca »

Mislim da naziv teme nema nikakve veze sa vecinom komentara koji su dati, ispala je samo prepirka koliko bosanaca posjecuje Hrvatsku. Elitnog turizma nema, jer 10 skupih vila i jedan ekskluzivni hotel ne cine elitu. Jos se Hrvatska TZ mora dobro napatiti da dodje do takvog standarda, a do tad ce hrvatskom obalom harati sredji i nizi stalez bilo koje nacije.
latinalover

#129 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by latinalover »

"lazne brojke"

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/ ... fault.aspx

http://cro-adriatic.com/vijesti_turizam.php

pa se vi tjesite brojkama dobijenim od strane turisticke zajednice......

cika Ivo bi rekao:
Nije najveca budala onaj tko ne zna citati, vec onaj koji misli da je sve napisano istina.
pjo

#130 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by pjo »

latinalover wrote:"lazne brojke"

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/ ... fault.aspx

http://cro-adriatic.com/vijesti_turizam.php

pa se vi tjesite brojkama dobijenim od strane turisticke zajednice......

cika Ivo bi rekao:
Nije najveca budala onaj tko ne zna citati, vec onaj koji misli da je sve napisano istina.

"Tjesiti" !?

Hrvatska svake godine ubere novca od tog turizma koliko iznose ukupna strana ulaganja zemlji u regiji. Sad, da li je u pitanju 8 milijardi eura ili 7,40 milijardi eura manje je bitno kao i to da li cemo vjerovati turistickoj zajednici koja podatke dobija od samih hotela privatnih iznajmljivaca i koji se mogu provjeriti ili covjeku koji je mora opravdati (ne)rad svoje turisticke agencije pred vlasnicima koji u ga zaposlili a on sam umjesto podataka nudi procjene koje on sam naziva "realnim".

Uostalom tko je na dobitku a tko na gubitku procijeni sam(a), kao sto rekoh 8 milijardi ili 7,4 milijardi eura cini razliku i znaci nesto ali ne toliko da bi moglo platiti sav jal i zavist nekih u blizini.

Ako je i taj jal trebalo platiti 0,6 milijardi eura, ja kazem - isplatilo se ! :mrgreen:
mayab

#131 Re: Hrvatski elitni turizam?

Post by mayab »

Poserem im se na tzv. elitni turizam
Sat i pol parkinga u gradskoj garazi Dubrovnik, krepat dok se dodje do starog grada
Image

:izet:
Image

Što se mene tiče, Dubrovniče, zdravo
Post Reply