Homo - Vas stav?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
elSaik

Post by elSaik »

madner wrote: Ja odredim za sebe šta je prihvatljivo i šta nije, glasam za one koje dijele večinu mojih stanovništva i onda se neki zajednički moralni kodeks pretvori u zakone.
6. Gay marriage should be decided by the people, not the courts, because the majority-elected legislatures, not courts, have historically protected the rights of minorities. :oops:
danas

Post by danas »

madner wrote:
luciferino wrote:
madner wrote: Genetska mutacija se vrši slučajno, ono što se prođe test evolucije se usvaja. Dakle nije riječ o devijaciji prirode, jer svi smo mi rezultat niza istih, već je riječ o nepoželjnoj karakterstici sa psihološke, biološke, kulturne i sojialne tačke gledišta.
Sada te molim da se zamisliš i iskreno zapitaš i onda argumentuješ kako je to homoseksualnost nepoželjna evo recimo sa kulturološke tačke gledišta. Pođi od starih Grka, onda preko Renesanse, pa onda usmi sve one silne homoseksualce književnike, pjesnike, muzičare (zanemari Deena). Jesu li oni imali pozitivan ili negativan uticaj na razvoj čovječanstva?

Ne znam, možda nam se sistem vrijednosti malo razlikuje, ali nešto ne vjerujem da je njihova seksualnost naudila ovom svijetu. Čak šta više, čini mi se apsolutno nebitnom za njihovo stvaralaštvo.
Pa nije im homoseksualnost jedina osobina. Posmatraj to kao neki drugi defekt, tipa sljepilo. Da li slijepa osoba može stvoriti nešto veliko? Naravno da može. Da li je sa kulturnog stanovišta to dobra osobina (dakle da drugi sebi iskopaju oci)?
Nije.

Dakle kad kažem sa kulturne tačke ne mislim na njihov doprinos kulturi, nego da li je ta osobina poželjna u datoj kulturi.
koja glupost :roll:

uopste se ne govori o potrebi da cijelo drustvo postane homoseksualno ili slijepo (koje poredjenje :shock:)... govori se o individualnom i drustvenom tretmanu osobe koja nije ista kao ti, a ne skodi tebi niti bilo kome drugome... da li zabraniti slijepim ljudima da se zene i imaju djecu?
Prozor

Post by Prozor »

_BosanaC wrote:
Prozor wrote:@bosanac

Koju Sijercicku?
Ma mislio sam da je Sanela... Ili je Prasovicka?

Nisam dugo s mIRCi kafenis'o, pa mi vijesti iz mahale nisu up to date :D
Bice da je Sanela, Prasovic...

Post by location »

Meni je prepucavanje oko HOMO veoma glupo. Mozda zato sto su mi par prijetelja homosexualci i takodjer sef. Ne vidim tu nista lose. Slusam sve provale tipa bog tako nije smislio da bude, to me bas puno ne tisti sta je bog skonto da bude.
Jednostavno ne vidim koji je tu problem.
newone

#280 Re: re

Post by newone »

buba wrote:
newone wrote:
buba wrote: Mala, znacajna disgresija.
Zivim u BiH, na Balkanu, ne u USA. :)
A zivjela sam vani, jako dugo. Do u tancine znam, dokle je otisao liberalizovano posrani svijet u zastiti ljudskih prava..
Samo sto se razilazim u definiciji ljudskih prava..sa tim novim svijetom.
A da ne budem licemjer..u takvoj sredini bi i ja isla sredinom..gledala svoja posla i zaobilazila ono sto me se ne tice i ne dotice.
Sad valjda razumijes na sta poentiram kad kazem do koje mjere je dosla popularizacija homoseksualnosti i da je poprimila agresivnu notu koja ne tolerira razlicitost misljenja niti ijedan vid kriticnog osvrta, automatski rezi i kezi zube, a nerijetko otkida jaja onom ko se uskurci protiv nje. Eto nako graficki da se izrazim :D

I dokle je otisao taj liberalizovani posrani svijet na Zapadu? Ne objasni nam to!!! Jesu li te mlatili ovdje, jesi li gladna hodala ulicama i bila bez krova nad glavom, ako si radila mora da ti nisu davali platu i uplacivali doprinose ili ako vec nisi radila onda su te garant izostavili sa dobre socijale. Ha, mozda su prezirali tvoje Balkanske korijene i tvoju religioznu ili nacionalnu pripadnost. Da li su ti ovdje na Zapadu tipovi politicara Nedzada Brankovica i Dodika solili pamet pa si se vratila u Bosnu da se spasis gluposti.
I nije samo uvreda nanesena gay populaciji koja ce te ovdje odvesti na sud. I za uvredu po religijskoj, rasnoj, nacionalnoj i bilo kojoj drugoj liniji ce te isto dovesti pred sud.
I znas sta, tako i treba, jer da je tako bilo u Bosni pred sami rat, ne bi cetvrtina stanovnistva zaginula, trecina bila iseljena a ono sto je ostalo bivalo sjebavano svakodnevno od "super" zivota.
I zato vam i jeste tako kako je jer ste mnogi uskogrudi, netrpeljivi, neinformisani, jezite se od svega sto je drugacije i strano,....,ma da ne nabrajam vise.
I kao sto napisa u svom postu, isla bi ti i u Bosni sredinom ulice kada bi ti nametnuli zakone kao u Americi. Aferim, vrhunac licemjerstva!
Ee halo ba..ohani malo, koji ti je?? :roll: Prisaberi se prije nego sto se istovaris sa konstatacijama o tudjem zivotu, kroz svoj prenapaceni patriotizam koji je btw pogresno usmjeren. Ne znam otkud ti toliki animozitet uopste..vela havle. :-)
Za mene ''vani'' nije samo Amerika duso :D , niti se moj komentar odnosi just on USA i zapadni svijet, zivo mi se je*e sto se nekom planeta okrece oko amera, to je tvoj problem :D Ti ostani u liberalizovanoj i demokratskoj americi, zelim ti sve najbolje :) :) Mores li mi kako sredit ''ulaznu'' da se i ja malo emancipujem tamo? Odoh ovde u pm sa svojim konzervativnim stavovima :D :D

Uostalom, ne znam sta ti i danas palamudite o politickim aspektima zivota u Bosni i sjebanosti ekonomsko socijalne perspektive..ovo je tema o ''homoseksualnosti'', ako se ne mozete drzati u kontekstu toga, haj proberite neku koja je crna i bijela. :)

Smanjite ba malo tu iziritiranost tudjim komentarima..teme su za diskusiju i otvorene, moj stav je izrecen, ne da mi se razradjivati, podcrtavati, ponavljati iliti istu stvar formulisati na nacin na koji neciji pred programirani mozak moze uhavizati, nisam ja mumin za tih stvari.
Univerzalno formulisane recenice, shvatio je ko je trebo', ko nije ..jebga, nije do mene :D

Zakljucak:
Neka je*e ko koga hoce i kad hoce i gdje hoce.
Samo sto dok je mene i kriticne mase u ovoj zemlji, ta je*avanja nece biti zakonski uokvirena u bracnu zajednicu i usvajanje djece.

Pa da vjerovatno si bila u Iranu ili Saudijskoj Arabiji. Samo takav nacin razmisljanja mozes i bastiniti u takvim zemljama.
Uskracivanjem prava jednoj populaciji ljudi, uskracuju se prava svima. Imaces slobode onoliko koliko je budes spremna i drugima dati.
Nadam se da nikada neces imati tu kriticnu masu ljudi u Bosni koja ce bilo kome ograniciti neka prava. U protivnom zaboravite da cete ikada biti dio Evrope i Evropske Unije.
I kada takav stav zauzimas prema gay populaciji, mogu tek misliti kakav tek imas nacionalisticki stav prema drugim nacijama, religijama i kulturama. Sve to jedno drugo vuce.
xon_sa

Post by xon_sa »

Nego nadje li neko taj homoseksualni gen ikad :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Apsolutno protiv usvajanja djece i legalizovanja gay brakova! Granice se moraju postaviti. Ako neko ima mentalni problem, u seksualnom smislu se devijantno ponaša, djecu takvima ne bi trebalo izlagati. :roll:
I ja sam za ljudska prava i slobode, no problem je što se danas pogotovo na zapadu ta ista prava tumače jako ekstenzivno. Sve se može i sve je dozvoljeno u ime ljudskih prava i sloboda! :x Ma kako da ne!
Pretjerivanja nisu poželjna ni u kom obliku. Meni nije dovoljno kad neko kaže da mu je seksualna orijentacija takva kakva je i hajde, nema nikakvih problema, daj mu dijete na usvajanje?! :?
U Holandiji čini mi se skoro je dignuta bura oko skupine pedofila koji su se borili za svoja "prava". Po meni je to isti princip, razlike su u nijansama.
Da li biste dali dijete na usvajanje osobama koje seksualno privlače ovce? Zar oni nemaju svoja prava? Kome oni zlo nanose? Nikome! A ipak sam siguran da niko od Vas ne bi pristao dati dijete takvim bolesnicima (potpuno opravdano)!
Zato, manite se šuplje priče o ljudskim pravima i diskriminaciji. Ako neko ima problem to ne znači da mu je sve dopušteno.
I ja bih volio da imam par miliončića i jahtu na moru, ali ne ide to tako! :-)

I još da se nadovežem na jednu stvar! Apsolutno sam protiv toga da i heteroseksualni kreteni i kretenke imaju djecu, no društvo nažalost nije savršeno. :sad:
Toliko o tome da ne vidim i drugu stranu medalje. Nikome ne želim zlo, apsolutno sam protiv bilo kakvog oblika nasilja nad bilo kome, ali svi se moramo pridržavati zakona i drugih pravnih normi koje bi trebale biti bazirane na pozitivnim ljudskim vrijednostima koje iz dana u dan sve više erodiraju.
Tesssa

Post by Tesssa »

Romeo 80 wrote:
Da li biste dali dijete na usvajanje osobama koje seksualno privlače ovce? Zar oni nemaju svoja prava? Kome oni zlo nanose? Nikome! A ipak sam siguran da niko od Vas ne bi pristao dati dijete takvim bolesnicima (potpuno opravdano)!
joj ljudi :lol: :lol: :lol: prestanite praviti ova glupa poredjenja, vrijedjate nam inteligenciju :-) :-) :-)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Romeo 80 wrote:Apsolutno protiv usvajanja djece i legalizovanja gay brakova! Granice se moraju postaviti. Ako neko ima mentalni problem, u seksualnom smislu se devijantno ponaša, djecu takvima ne bi trebalo izlagati. :roll:
I ja sam za ljudska prava i slobode, no problem je što se danas pogotovo na zapadu ta ista prava tumače jako ekstenzivno. Sve se može i sve je dozvoljeno u ime ljudskih prava i sloboda! :x Ma kako da ne!
Pretjerivanja nisu poželjna ni u kom obliku. Meni nije dovoljno kad neko kaže da mu je seksualna orijentacija takva kakva je i hajde, nema nikakvih problema, daj mu dijete na usvajanje?! :?
U Holandiji čini mi se skoro je dignuta bura oko skupine pedofila koji su se borili za svoja "prava". Po meni je to isti princip, razlike su u nijansama.
Zato, manite se šuplje priče o ljudskim pravima i diskriminaciji. Ako neko ima problem to ne znači da mu je sve dopušteno.

I još da se nadovežem na jednu stvar! Apsolutno sam protiv toga da i heteroseksualni kreteni i kretenke imaju djecu, no društvo nažalost nije savršeno. :sad:
Toliko o tome da ne vidim i drugu stranu medalje. Nikome ne želim zlo, apsolutno sam protiv bilo kakvog oblika nasilja nad bilo kome, ali svi se moramo pridržavati zakona i drugih pravnih normi koje bi trebale biti bazirane na pozitivnim ljudskim vrijednostima koje iz dana u dan sve više erodiraju.
stvarno nam vrijedjas inteligenciju.
sta je devijantno sexualno ponasanje? ako volis pristaviti s guza jel' to devijantno? jel' devijantan oralni sex?

:x :shock: :roll:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

callmethebreeeze wrote:
Romeo 80 wrote:Apsolutno protiv usvajanja djece i legalizovanja gay brakova! Granice se moraju postaviti. Ako neko ima mentalni problem, u seksualnom smislu se devijantno ponaša, djecu takvima ne bi trebalo izlagati. :roll:

stvarno nam vrijedjas inteligenciju.
sta je devijantno sexualno ponasanje? ako volis pristaviti s guza jel' to devijantno? jel' devijantan oralni sex?

:x :shock: :roll:
Izvinjavam se ako sam Vam uvrijedio inteligenciju! Nije bila namjera! :-)
Poređenja su sasvim na mjestu jer Vam je glavni argument da homoseksualci nikome ne nanose štetu. To ne rade ni zoofili! :roll:

Devijantno je svako seksualno ponašanje koje je nenormalno i protuprirodno. Anus služi izbacivanju fecesa i njegova "zloupotreba" po meni spada u devijantno ponašanje! Da znam, ima primjera homoseksualnosti i među životinjama i to ne znači da bi takve životinje trebali biti uzor ljudskoj vrsti. Priroda je uprkos idealiziranju puna "grešaka". Tako ja gledam na to.
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Romeo 80 wrote: Ako neko ima mentalni problem, u seksualnom smislu se devijantno ponaša, djecu takvima ne bi trebalo izlagati. :roll:
opet se vracamo na ono sto je prije receno
ti prema sebi kreiras pravila
smatras da si ti mjerilo "normalnosti"..sto ..zao mi je...al ne stoji
jer (ne vrijedjam nikoga samo iznosim primjer) ko nam je garant da si ti normalan..mozda po nekim mojim vrijednostima nisi i ko bi onda tebi po toj logici dao djecu..i tu onda idemo kome sam ja normalna itd itd i dolazimo do klasicne petlje gdje ispada da nista i niko nije normalan i da niko ne zasluzuje da odgaja dijete :shock:
Romeo 80 wrote: I ja sam za ljudska prava i slobode, no problem je što se danas pogotovo na zapadu ta ista prava tumače jako ekstenzivno. Sve se može i sve je dozvoljeno u ime ljudskih prava i sloboda! :x Ma kako da ne!
za ljudska prava a vec u startu oduzimas drugima njihova...
da za ljudska prava..kako da ne :-?
Romeo 80 wrote:Pretjerivanja nisu poželjna ni u kom obliku. Meni nije dovoljno kad neko kaže da mu je seksualna orijentacija takva kakva je i hajde, nema nikakvih problema, daj mu dijete na usvajanje?! :?
e vidis...kod usvajanja djece i opcenito brige o djeci sexualna orjentacija (a ovdje mislim na hetero , homo a ne kako neki dodaju pedofile jer to nije orjentacija vec bolest) ne treba da igra ulogu jer se prvenstveno gleda na uslove zivota u kojima dijete zivi, paznju i ljubav koju ce dobiti i sve te poznate uslove normalnog odrastanja
kako je prethodno navedeno, a navela sam naucne clanke negdje na pocecima diskusije, okolina nema nikakvu ulogu na formiranje homoseksulalne osobe..vec samo i samo geni
dijete u ovom slucaju dakle nece biti "zarazeno" homo genom vec po pretpostavci da su partneri brizni roditelji moze imati prelijepo djetinjstvo

za ovce..pa ne znam da li da komentarisem ..smjesno poredjenje
al eto banalizirajmo
nije isto jer ovca ne daje svoj pristanak na sex u ovoj "vezi"
Tesssa

Post by Tesssa »

Ti stvarno jos uvijek poredis seksualni odnos dvije osobe koje osjecaju privlacnost jedna prema drugoj sa seksualnim odnosom sa zivotinjom? :? :? :? :-? :-? :-?

svakakvih ljudi :roll:
danas

Post by danas »

jedino mjerilo pri 'nastranosti' seksualnosti je -- da li je to ponasnje prihvatljivo svim stranama ukljucenim u taj cin, te pretpostavljajuci da su stranke mentalno i psihicki sposobne da se 'sloze' sa tim ponasanjem...

iz ovog razloga, silovanje, nekrofilija, zoofilija, pedofilija, i slicne pojave -- jesu problematicne te se tretiraju kao zlocin. drugim rijecima, neko je primoran da ucestvuje u seksualnom aktu protiv svoje volje, ili nije sposoban ni dati pristanak jer ne shvata sta se desava (zivotinja ili dijete)...

zalosno je da u 21-om vijeku neko mora ovakve stvari objasnjavati ljudima koji su toboze toliko inteligentni da znaju koristiti racunar... :roll:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ma svaki put kad procitam recenicu kao: "...nisam rasista, ali..", "...postujem ljudska prava, ali samo ljudi za koje JA smatram da su vrijedni da im se prava postuju..", "...ovo je nenormalno i devijantno...".....ja dalje i ne citam.

Konkretno, po pitanju homosexualnosti mene interesuje jedno:

ko smo to mi da odredjujemo drugima (njima) ko ce im staviti, gdje ce im staviti, kako ce im staviti, da li ce im uopste staviti, i ako hoce-gdje ce se to dogoditi, da li je to normalno i drustveno prihvatljivo ili je bolesno i nenormalno :shock:

Po kojoj se osnovi neko (pa cak i drustvo u cjelini) smatra pozvanim da bilo kome drugom odredjuje sta ce i kako raditi u privatnosti svoje kuce i s kim ce to raditi, sve dok su dvije osobe u vezi iznad 18 i mentalno zrele?
Ako vam nije mrsko da i na ovo odgovorite: kako biste se vi osjecali kada bi vam neko rekao da ne mozete uopste upraznjavati sex u bilo kojoj drugoj poziciji, osim u misionarskoj i da cete za oralni sex za vlastitom zenom/djevojkom biti javno ispljuvani i izrugani?
danas

Post by danas »

jel to hoces da kazes da misljenje romea NIJE MJERODAVNO glede pristavljanja vako i nako :shock: :shock:
Locked