Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakav stav imate prema gay populaciji? Primjetila sam da je u zadnjih nekoliko dana na najposjećenijem web siteu u BIH najpopularnija slika: http://www.dernek.ba/galerija/219519/2340738
Ono što me iznenadilo su komentari ispod slika. Pogledajte samo šta DJEVOJKE pišu.
A ja sam svoj stav prema gay populaciji davno iznijela, ne bih da se ponavljam po sto puta.
Kratko receno- stav mi je identican kao prema straight populaciji.
Ja ih žalim! Ne razumijem taj mentalni sklop. Ti ljudi su mi totalno neshvatljivi, ali nisam radikalan poput mnogih na Balkanu, te im stoga ne želim nikakvo zlo.
U stvari, ono što mene iritira je stavljanje homoseksualnosti na pijedestal, kao da je to nešto super i najbolje!?
Čisto kopiranje budalaština sa zapada...
Homofobija (od grč. homós koja znači isti, jednako i phóbos koja znači strah) je iracionalan strah, mržnja, predrasude ili diskriminacija prema osobama homoseksualne orijentacije i uključujući osobe koje su tako percipirane.
Kao što je slučaj sa seksizmom i rasizmom, osobe postaju homofobne djelovanjem društva i kulture koji se uče na predrsudama. Mitovi o lezbijkama, gejevima i biseksualnim osobama se nastavljaju prenositi u društvu usprkos dostupnosti točnih informacija. Seksualnu edukaciju i edukaciju o seksualnim pravima, ali i ljudskim pravima općenito gotovo je nemoguće dobiti nepristrano. Mnoge su osobe odrasle i nastavile vjerovati u stereotipe koje su naučile u djetinjstvu, a neke vjerske i konzervativne organizacije promoviraju neistine o ljudskoj seksualnosti i seksualnim i rodnim manjinama. Jedina dostupna informacija ostaju mediji, koji često u svrhu profita, pišu senzacionalistički.
Nošenje s homofobijom najprije zahtijeva priznanje njenom postojanju. Homofobni osjećaji ne mogu se jednostavno ukloniti, ali je potrebno uzeti u odgovornost za svoje ponašanje i za svoja stajališta. Unatoč bilo kakvom mišljenju, niti jedna osoba zbog svoje osobnosti ne zasljužuje nasilje, stigmu i diskriminaciju.
Ali fakat, hiljadu puta su se na ovom forumu vodile rasprave oko ovoga, postaje uzaludno ponavljati iste stvari
Lalaa wrote:Kakav stav imate prema gay populaciji? Primjetila sam da je u zadnjih nekoliko dana na najposjećenijem web siteu u BIH najpopularnija slika: http://www.dernek.ba/galerija/219519/2340738
Ono što me iznenadilo su komentari ispod slika. Pogledajte samo šta DJEVOJKE pišu.
Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Ne bih nikada dozvolio da takvi parovi usvajaju djecu.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
nemam živaca čitati komentare! tipa sa slike znam iz viđenja - jednom rječju mostarska atrakcija! Čovjek živi svoj život onako kako njemu odgovara i ne vidim razloga da mu netko zbog toga prigovara! Konkretno - ja sam gay, ali ne ističem to, i vjerojatno to se na meni ne bi nikad primjezilo, ali to sam ja, ja svoju sekusalnu orjentaciju shvaćam i doživljavam drugačije (od nine), ali je se ne stidim i smatram to jednim od segmenata svog indentiteta (ali ne i jedinim) nino na te stvari gleda drugačije (iz priloženog), i niko nema pravo da mu to oduzme niti da daje ikakve komentare. Naravno naša okolina je daleka od idealne, ali NINO SAMO NAPRIJED
sto je lose biti homofob,kada,ne izvlaceci se sa historijom pederluka,pederluk ne postoji,pogotovu kod ovog lika koji nije peder,nego zena bolest je,jer ga ne privlaci isti rod,nego,jer hoce da bude pripadnica zenskog roda
joj boze dragi, bas bi me zanimalo da li homosexualci toliko puno razmisljaju o prirodnosti ili neprirodnosti, estetici i moralnosti heterosexualaca...
ja stvarno ne kontam, da to moze biti tolika tema.
chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
E pa druze @chuchumbamayumbe(ja "pederskog" ti nicka )normalno nije,ali prirodno svakako jeste.Kao sto znamo,mnoge prirodne pojave nisu normalne,i mi tu nista ne mozemo.Valja nam ih prihvatiti takve kakve jesu.Najposlije,ova prirodna anomalija,homosexualnost dakle,jedna je od najbezazlenijih i najbezopasnijih u nizu istih.A kad ste vec toliko "horni" da se borite protiv nenormalnosti,ja bih vam preporucio da um i snagu iskoristite u plemenitije svrhe,pa da se bacite na rjesavanje nenormalnih pojava poput "tsunamija","global heatinga",zemljotresa,tornada,munja i gromova i ostalih elementarnih nepogoda koje su nedvojbeno prirodne,ali apsolutno nenormalne.Od "pedera" vam sigurno ne prijeti takva opasnost
chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
ali ima (o) koje imaju (-->) ovi i u to njihovo (o) moze (-->).
ne razumijem stavove tipa .."ma nek zive svoj zivot ali im ne bih dozvolio usvajanje djece"
kakve to veze ima..ako ih prihvatas kao normalne ljude onda valjda normalni ljudi mogu brinuti o djeci?!
moj stav je "live and let live" i nemam nista protiv i da djecu usvajaju , to su samo ljudi drugacije sexualne orjentacije i apsolutno ne vazi pravilo da ce djeci ista faliti u bilo kom smislu ako su im roditelji homo.
ima jos i vise nefunkcionalnih straight brakova pa djeca pate i niko se tu ne pita da li bi takvim osobama trebalo dozvolit da imaju djecu..al po defaultu oni mogu jer je brak mjesani..
problem je sto ljudi a posebno muskarci imaju neki strah od gay osoba isto kao da je homoseksualnost zarazna pa na taj nacin ugrozava neciju muskost!
imamo mi u svijetu puno vecih problema i freakova za pozabavit se od nekoga kome je draze spavat sa osobom istog spola a po svemu drugom je uzoran gradjanin
E pa druze @chuchumbamayumbe(ja "pederskog" ti nicka )normalno nije,ali prirodno svakako jeste.Kao sto znamo,mnoge prirodne pojave nisu normalne,i mi tu nista ne mozemo.Valja nam ih prihvatiti takve kakve jesu.Najposlije,ova prirodna anomalija,homosexualnost dakle,jedna je od najbezazlenijih i najbezopasnijih u nizu istih.A kad ste vec toliko "horni" da se borite protiv nenormalnosti,ja bih vam preporucio da um i snagu iskoristite u plemenitije svrhe,pa da se bacite na rjesavanje nenormalnih pojava poput "tsunamija","global heatinga",zemljotresa,tornada,munja i gromova i ostalih elementarnih nepogoda koje su nedvojbeno prirodne,ali apsolutno nenormalne.Od "pedera" vam sigurno ne prijeti takva opasnost
Jesam li ja govorio o nekakvoj borbi ili odbojnosti? Ja homoseksualnost prihvatam bez problema, kao sto sam vec i napisao. Imam prijatelja te orijentacije i mogu ti reci da su super, vecinom boljio od ovih "normalnih". Ne znam zasto mene citiras, ja sam samo naveo nepobitne cinjenice? Da probas opet?
Compos_Sui wrote:ne razumijem stavove tipa .."ma nek zive svoj zivot ali im ne bih dozvolio usvajanje djece"
kakve to veze ima..ako ih prihvatas kao normalne ljude onda valjda normalni ljudi mogu brinuti o djeci?!
moj stav je "live and let live" i nemam nista protiv i da djecu usvajaju , to su samo ljudi drugacije sexualne orjentacije i apsolutno ne vazi pravilo da ce djeci ista faliti u bilo kom smislu ako su im roditelji homo.
ima jos i vise nefunkcionalnih straight brakova pa djeca pate i niko se tu ne pita da li bi takvim osobama trebalo dozvolit da imaju djecu..al po defaultu oni mogu jer je brak mjesani..
problem je sto ljudi a posebno muskarci imaju neki strah od gay osoba isto kao da je homoseksualnost zarazna pa na taj nacin ugrozava neciju muskost!
imamo mi u svijetu puno vecih problema i freakova za pozabavit se od nekoga kome je draze spavat sa osobom istog spola a po svemu drugom je uzoran gradjanin
I tako okrenem ja sinoch u gluho doba nochi neki jebachki kanal i imam sta da vidim. Zadaje GA lola loli do jaja, dobro im obojici, pravooo. Gadno nekako gledati, al stvarno, te ja prebacim na NG. Ljepse mi je gledati tuljane kako se handre nego dvojicu mudonja kako se znoje. Ako je to nekome normalno i lijepo, onda bujrum, ali ja mislim da svako normalan moze samo sa gnusanjem da posmatra takve "stvari".
Naravno na homoseksualnost nije normalna, jer da je normalna, ovaj svijet bi polako umirao, ljudska rasa bi izumirala jer ne bi imao ko koga da oplodi.
Ali opet kazem, svako ima svoj izbor, i sve dok ne gleda u moju guzu, nece ni popiti djon u chelo.
Nije tačno da će djeca koja žive u zadjenici sa gay parom također kasnije biti gay.
Svako ima pravo i mogućnost da bira kakva će osoba biti. Biti gay nije ništa loše ili nešto za vrijeđati, omalovažavati i slično...
Što se komenatara tiče... ja u životu ne vidjeh više nepismenih komentara na jednom mjestu.
Last edited by elSaik on 12/01/2008 17:55, edited 1 time in total.
Moze li mi neko, naucno, objasniti zasto neke osobe biraju homoseksualizam? Ako je glavna bioloska svrha sexa, potomstvo, kakva je svrha homoseksualnog sexa?
Compos_Sui wrote:ne razumijem stavove tipa .."ma nek zive svoj zivot ali im ne bih dozvolio usvajanje djece"
moj stav je "live and let live" i nemam nista protiv i da djecu usvajaju , to su samo ljudi drugacije sexualne orjentacije i apsolutno ne vazi pravilo da ce djeci ista faliti u bilo kom smislu ako su im roditelji homo. ima jos i vise nefunkcionalnih straight brakova pa djeca pate i niko se tu ne pita da li bi takvim osobama trebalo dozvolit da imaju djecu..al po defaultu oni mogu jer je brak mjesani..
a ko je rekao da njima treba dozvoliti da imaju djecu?