Jasta radimozlajaBHF wrote: Svugdje na svijetu pedere smatraju specialnim slucajevima, iako u mnogim drzavama imaju ista prava kao i hetero, medjutim i najveci branioci homoseksualnosti, nmaju isti odnos prema pederima, kao prema "normalnim" muskarcima...
Homo - Vas stav?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Shoshana
- Prozor
Koju, Sijercicku?_BosanaC wrote:Pa etu licemjernost... To nije kul...Sve to sto si nabrojao je OK... Jer recimo Brankovic guzi Sijercicku... Ali da mazne Dina... Tu bi mozda ga neko i smjeniocallmethebreeeze wrote:kojo?_BosanaC wrote: Ne razum'jes ti to druze sudija...
-
callmethebreeeze
ako definises to normalno imaszlajaBHF wrote:pitt wrote:pocela su i otvorena nabacivanja:D:D
![]()
Ne vjerujem da ce se pederi ikad smatrati normalnim, jer to oni nisu. Njihova seksualnost nije normalna!
Svugdje na svijetu pedere smatraju specialnim slucajevima, iako u mnogim drzavama imaju ista prava kao i hetero, medjutim i najveci branioci homoseksualnosti, nmaju isti odnos prema pederima, kao prema "normalnim" muskarcima...
-
lija86
Prozor wrote:Koju, Sijercicku?_BosanaC wrote:Pa etu licemjernost... To nije kul...Sve to sto si nabrojao je OK... Jer recimo Brankovic guzi Sijercicku... Ali da mazne Dina... Tu bi mozda ga neko i smjeniocallmethebreeeze wrote: kojo?
Mora da je Sanela "Hayatova zvijezda " u pitanju?!
-
newone
#232 Re: re
buba wrote:Mala, znacajna disgresija.newone wrote:Da si Buba ovaj svoj post objavila na nekom svom blogu na internetu ili ne daj Boze javno ga iskazala i u kaficu u Americi ne bi ti ginula chuza i/ili dobra novcana kazna.buba wrote:Kakve veze ima licna odbojnost, averzija, gnusanje iliti moralni standardni sa jednim de facto atipicnim pobacajem prirode koji se manifestuje u homoseksualnim sklonostima, nekrofiliji, pedofilizmu itd...jer ih sve mozemo macro kategorizirati kao atipicne. Daljnje klasifikacije idu ka strucnijim dijagnozama.
Neko je dao dobar post prije, da ga ne trazim sada..
Sustinska razlika izmedju homoseksualizma prije i danas, je njegova negativna popularizacija i sve agresivniji lobi, koji prodire u skoro sve segmente sadasnjeg zivota.
Najneozbiljniji pristup homoseksualizmu je stav na koji cemo najcesce naici:
Sta ti rade? Svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce? Jel te ugrozavaju necim?
Jok mene vala..kao pojedinca. Kao zajednicu ..da.
Nisam homofob..u onom najuzem smislu te rijeci. Nemam nikakvog straha od ljudi sa tim sklonostima, sa par njih sam u prijateljski korektnim odnosima. I naravno da ih prihvatam..kao ljudska bica u svakom pogledu i smislu kao i druge ljude, izuzev prihvatanja njihove seksualne orijentacije kao drustveno prihvatljive norme i moralne vrijednosti.
Nikad to necu podrzati u ova dva segmenta zivota.
Da ne govorimo o tome kako je homoseksualizam postao politicko oruzje.
Dakle, prije i danas...velika razlika. Nije homoseksulizam nastao prije 20godina, nego od postanka covjeka i ljudske zajednice, ali nikada do sada nije dobio jednu ovako progresivnu notu, bombardirajuci nas iz skoro svake sfere zivota, televizije, politike, mode..
Narod..ko narod..sve banalizira i pojednostavljuje, jer mu je tako lakse konto postaviti..
I naravno..ono sto ti je nekada bilo frapantno strano, skriveno, nepoznato, sada ti je tako blisko, obojeno nekim privlacnim bojama kroz humoristicne tv serije, modu itd..i tockici u glavi se pokrecu, familiziramo se sa tim slikama, pojavom, postane nekako svakodnevnica, obicno, ne uznemirava nas, ne plasi..pa sta onda? Pa neka ih..sta nam rade..
Et' tak' to ide nekako..to je sumo summare vecine vasih komentara ovde..ne znate odvojiti licno od opsteg interesa.
U svakom slucaju to je tvoj licni stav i cijenim ga. Samo hocu da ti stvorim tu predstavu u glavi kakve bi sankcije pretrpio/la zbog ovoga teksta i gdje je svijet otisao u zastiti ljudskih prava u odnosu na Bosnu.
I jos nesto, ima i u Americi mnogo onih koji su ekstremno nastrojeni protiv homoseksualaca, ali sute i to misljenje za sebe zadrzavaju i nikada ga ne iznose javno cak ni u najuzem drustvu.
Zivim u BiH, na Balkanu, ne u USA.
A zivjela sam vani, jako dugo. Do u tancine znam, dokle je otisao liberalizovano posrani svijet u zastiti ljudskih prava..
Samo sto se razilazim u definiciji ljudskih prava..sa tim novim svijetom.
A da ne budem licemjer..u takvoj sredini bi i ja isla sredinom..gledala svoja posla i zaobilazila ono sto me se ne tice i ne dotice.
Sad valjda razumijes na sta poentiram kad kazem do koje mjere je dosla popularizacija homoseksualnosti i da je poprimila agresivnu notu koja ne tolerira razlicitost misljenja niti ijedan vid kriticnog osvrta, automatski rezi i kezi zube, a nerijetko otkida jaja onom ko se uskurci protiv nje. Eto nako graficki da se izrazim
I dokle je otisao taj liberalizovani posrani svijet na Zapadu? Ne objasni nam to!!! Jesu li te mlatili ovdje, jesi li gladna hodala ulicama i bila bez krova nad glavom, ako si radila mora da ti nisu davali platu i uplacivali doprinose ili ako vec nisi radila onda su te garant izostavili sa dobre socijale. Ha, mozda su prezirali tvoje Balkanske korijene i tvoju religioznu ili nacionalnu pripadnost. Da li su ti ovdje na Zapadu tipovi politicara Nedzada Brankovica i Dodika solili pamet pa si se vratila u Bosnu da se spasis gluposti.
I nije samo uvreda nanesena gay populaciji koja ce te ovdje odvesti na sud. I za uvredu po religijskoj, rasnoj, nacionalnoj i bilo kojoj drugoj liniji ce te isto dovesti pred sud.
I znas sta, tako i treba, jer da je tako bilo u Bosni pred sami rat, ne bi cetvrtina stanovnistva zaginula, trecina bila iseljena a ono sto je ostalo bivalo sjebavano svakodnevno od "super" zivota.
I zato vam i jeste tako kako je jer ste mnogi uskogrudi, netrpeljivi, neinformisani, jezite se od svega sto je drugacije i strano,....,ma da ne nabrajam vise.
I kao sto napisa u svom postu, isla bi ti i u Bosni sredinom ulice kada bi ti nametnuli zakone kao u Americi. Aferim, vrhunac licemjerstva!
- danas
#233 Re: re
ma ja, kako sam nismo znali da je ono sto nas tlaci u USA -- homoseksualizamnewone wrote:buba wrote:Mala, znacajna disgresija.newone wrote: Da si Buba ovaj svoj post objavila na nekom svom blogu na internetu ili ne daj Boze javno ga iskazala i u kaficu u Americi ne bi ti ginula chuza i/ili dobra novcana kazna.
U svakom slucaju to je tvoj licni stav i cijenim ga. Samo hocu da ti stvorim tu predstavu u glavi kakve bi sankcije pretrpio/la zbog ovoga teksta i gdje je svijet otisao u zastiti ljudskih prava u odnosu na Bosnu.
I jos nesto, ima i u Americi mnogo onih koji su ekstremno nastrojeni protiv homoseksualaca, ali sute i to misljenje za sebe zadrzavaju i nikada ga ne iznose javno cak ni u najuzem drustvu.
A zivjela sam vani, jako dugo. Do u tancine znam, dokle je otisao liberalizovano posrani svijet u zastiti ljudskih prava..
A da ne budem licemjer..u takvoj sredini bi i ja isla sredinom..gledala svoja posla i zaobilazila ono sto me se ne tice i ne dotice.
Sad valjda razumijes na sta poentiram kad kazem do koje mjere je dosla popularizacija homoseksualnosti i da je poprimila agresivnu notu koja ne tolerira razlicitost misljenja niti ijedan vid kriticnog osvrta, automatski rezi i kezi zube, a nerijetko otkida jaja onom ko se uskurci protiv nje. Eto nako graficki da se izrazim
I dokle je otisao taj liberalizovani posrani svijet na Zapadu? Ne objasni nam to!!! Jesu li te mlatili ovdje, jesi li gladna hodala ulicama i bila bez krova nad glavom, ako si radila mora da ti nisu davali platu i uplacivali doprinose ili ako vec nisi radila onda su te garant izostavili sa dobre socijale. Ha, mozda su prezirali tvoje Balkanske korijene i tvoju religioznu ili nacionalnu pripadnost. Da li su ti ovdje na Zapadu tipovi politicara Nedzada Brankovica i Dodika solili pamet pa si se vratila u Bosnu da se spasis gluposti.
I nije samo uvreda nanesena gay populaciji koja ce te ovdje odvesti na sud. I za uvredu po religijskoj, rasnoj, nacionalnoj i bilo kojoj drugoj liniji ce te isto dovesti pred sud.
I znas sta, tako i treba, jer da je tako bilo u Bosni pred sami rat, ne bi cetvrtina stanovnistva zaginula, trecina bila iseljena a ono sto je ostalo bivalo sjebavano svakodnevno od "super" zivota.
I zato vam i jeste tako kako je jer ste mnogi uskogrudi, netrpeljivi, neinformisani, jezite se od svega sto je drugacije i strano,....,ma da ne nabrajam vise.
I kao sto napisa u svom postu, isla bi ti i u Bosni sredinom ulice kada bi ti nametnuli zakone kao u Americi. Aferim, vrhunac licemjerstva!
mislim, jebo dvolicne i korumpirane politicare, jebo rak u iraku, ukradene izbore, pomahnitale hriscanske fanatike, drzavni defict, nastupajuci ekonomsku krizu, rekordnu nezaposlenot, kriminalno zdravstveno osiguranje, katastrofalan obrazovni sistem, prisluskivanje telefona, nelegalne pretrage i legalnu torturu, guantanamo i abu ghraib... samo da nam se pedera kutarisati -- namah bi nam svima u USA svanulo
kako samo ne skontasmo ranije da pitamo bubicu za strucnu procjenu i savjet
-
newone
Nije se valjda Bubica dugo zadrzala u Americi pa da skonta sta fakat ovdje ne fercera. Ali je homoseksualce skontala i prijetnju koja od njih nadolazi!
I eto ih dolaze i u Bosnu pa se treba organizovati i dobro im zaprijetiti. A sto im je nezaposlenost 50%, sto im ista politicka dzubrad vec 15 godina grupno unistava buducnost, sto sa Bosanskim pasosem mogu do hale i nazad,.....,e to nije problem, vec homoseksualizam koji ce kao i u Americi konacno unistiti drustvo i njegovu duhovnost.
I eto ih dolaze i u Bosnu pa se treba organizovati i dobro im zaprijetiti. A sto im je nezaposlenost 50%, sto im ista politicka dzubrad vec 15 godina grupno unistava buducnost, sto sa Bosanskim pasosem mogu do hale i nazad,.....,e to nije problem, vec homoseksualizam koji ce kao i u Americi konacno unistiti drustvo i njegovu duhovnost.
- buba
#236 Re: re
Ee halo ba..ohani malo, koji ti je??newone wrote:buba wrote:Mala, znacajna disgresija.newone wrote: Da si Buba ovaj svoj post objavila na nekom svom blogu na internetu ili ne daj Boze javno ga iskazala i u kaficu u Americi ne bi ti ginula chuza i/ili dobra novcana kazna.
Za mene ''vani'' nije samo Amerika duso
Uostalom, ne znam sta ti i danas palamudite o politickim aspektima zivota u Bosni i sjebanosti ekonomsko socijalne perspektive..ovo je tema o ''homoseksualnosti'', ako se ne mozete drzati u kontekstu toga, haj proberite neku koja je crna i bijela.
Smanjite ba malo tu iziritiranost tudjim komentarima..teme su za diskusiju i otvorene, moj stav je izrecen, ne da mi se razradjivati, podcrtavati, ponavljati iliti istu stvar formulisati na nacin na koji neciji pred programirani mozak moze uhavizati, nisam ja mumin za tih stvari.
Univerzalno formulisane recenice, shvatio je ko je trebo', ko nije ..jebga, nije do mene
Zakljucak:
Neka je*e ko koga hoce i kad hoce i gdje hoce.
Samo sto dok je mene i kriticne mase u ovoj zemlji, ta je*avanja nece biti zakonski uokvirena u bracnu zajednicu i usvajanje djece.
-
rashid
Jel moguce da voli crnac bjelca/bjelku? Moguce.danas wrote:prirodne granice???rashid wrote:Ma moja tolerancija ide do te mjere da neka se izrazava ljubav i sve ... ali znaju se prirodne grance (ili granice)
kao u staroj grckoj, gdje je homoseksualizam bio skoro pa norma?
ili prirodne granice kao npr. zabrana braka izmedju crnaca i bijelaca? izmedju pripadnika dviju razlicitih religija? to mislis, jel?
Jel moguce da musliman voli katolika? Moguce.
Jel moguce da kinez jebe svinju? Moguce.
Jel moguce da muskarac "vodi ljubav" sa muskarcem? Moguce.
Jel moguce da muskarac rodi djete? Ne moguce! <Prirodno>
Mozda sam ja tu rijec prirodno fulijo, ali mislim da ces skuziti gore iz teksta.
-
_BosanaC
#239 Re: re
]
S tim sto, za razliku od religija i predstavnika istih, homoseksualci bar ne idu okolo i govore nekome da ce mu djeca biti pascad zato sto nisu kao oni. O nekakvim nazovi moralnim normama da ne govorim, pogotovo u kontekstu zajednice i uticaja na istu, zatim politicke lobije i vladanje 'sekularnim' drzavama.
Ja zaista nikad nisam cuo, osim od pojedinaca koji navodno sami nisu homoseksualci, ali se uzasno boje istih (latentni?) za bilo kakav agresivni nastup bilo kojeg homoseksualca, dok o ovim 'normalnim' se moze svasta reci.
Doduse, da nije homoseksualaca neki nikada za sebe ne bi ni mogli reci da su normalni...
Ovo sve se moze vise odnositi na religijske zajednice nego na homoseksualce... Da ne spominjemo koliko je, najblaze receno neukusno, staviti u isti kontekst pedofiliju, nekrofiliju i homoseksualizam.buba wrote:Kakve veze ima licna odbojnost, averzija, gnusanje iliti moralni standardni sa jednim de facto atipicnim pobacajem prirode koji se manifestuje u homoseksualnim sklonostima, nekrofiliji, pedofilizmu itd...jer ih sve mozemo macro kategorizirati kao atipicne. Daljnje klasifikacije idu ka strucnijim dijagnozama.
Neko je dao dobar post prije, da ga ne trazim sada..
Sustinska razlika izmedju homoseksualizma prije i danas, je njegova negativna popularizacija i sve agresivniji lobi, koji prodire u skoro sve segmente sadasnjeg zivota.
Najneozbiljniji pristup homoseksualizmu je stav na koji cemo najcesce naici:
Sta ti rade? Svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce? Jel te ugrozavaju necim?
Jok mene vala..kao pojedinca. Kao zajednicu ..da.
Nisam homofob..u onom najuzem smislu te rijeci. Nemam nikakvog straha od ljudi sa tim sklonostima, sa par njih sam u prijateljski korektnim odnosima. I naravno da ih prihvatam..kao ljudska bica u svakom pogledu i smislu kao i druge ljude, izuzev prihvatanja njihove seksualne orijentacije kao drustveno prihvatljive norme i moralne vrijednosti.
Nikad to necu podrzati u ova dva segmenta zivota.
Da ne govorimo o tome kako je homoseksualizam postao politicko oruzje.
Dakle, prije i danas...velika razlika. Nije homoseksulizam nastao prije 20godina, nego od postanka covjeka i ljudske zajednice, ali nikada do sada nije dobio jednu ovako progresivnu notu, bombardirajuci nas iz skoro svake sfere zivota, televizije, politike, mode..
Narod..ko narod..sve banalizira i pojednostavljuje, jer mu je tako lakse konto postaviti..
I naravno..ono sto ti je nekada bilo frapantno strano, skriveno, nepoznato, sada ti je tako blisko, obojeno nekim privlacnim bojama kroz humoristicne tv serije, modu itd..i tockici u glavi se pokrecu, familiziramo se sa tim slikama, pojavom, postane nekako svakodnevnica, obicno, ne uznemirava nas, ne plasi..pa sta onda? Pa neka ih..sta nam rade..
Et' tak' to ide nekako..to je sumo summare vecine vasih komentara ovde..ne znate odvojiti licno od opsteg interesa.
S tim sto, za razliku od religija i predstavnika istih, homoseksualci bar ne idu okolo i govore nekome da ce mu djeca biti pascad zato sto nisu kao oni. O nekakvim nazovi moralnim normama da ne govorim, pogotovo u kontekstu zajednice i uticaja na istu, zatim politicke lobije i vladanje 'sekularnim' drzavama.
Ja zaista nikad nisam cuo, osim od pojedinaca koji navodno sami nisu homoseksualci, ali se uzasno boje istih (latentni?) za bilo kakav agresivni nastup bilo kojeg homoseksualca, dok o ovim 'normalnim' se moze svasta reci.
Doduse, da nije homoseksualaca neki nikada za sebe ne bi ni mogli reci da su normalni...
- BHG
prica se da su ovi extremni homofobi ustvari pederi koji se to boje priznati i sebi i drugim al bi ga volili primit vise neg hljeba se najest....to lajanje im dodje ko maska...._BosanaC wrote:Poserem se ja na tvoju koncepciju.madner wrote:Mrzim sve pedere i lićno bi ih našuto/kamenjao kad bi imao priliku za takvo nešto.
Kvare mi koncepciju.
To be homophobe is okey
- black
prezvakana tema milion puta..nerviraju me ovi sto su kao liberalni i napredni, kosmopolite itd
na jedoj od prijasnjih tema, na pitanje o analnom sexu (muskarac-zena), napadose lika kako je latentni homosexualac, kako je bolestan itd. ako je to nesto neprirodno i bolesno zar klanfanje dvojice muskaraca nije jos neprirodnije i bolesnije...
licno mi ne smeta sta neko radi u svojoj sobi, ali sam protiv toga da odgajaju djecu..
licno mi ne smeta sta neko radi u svojoj sobi, ali sam protiv toga da odgajaju djecu..
- kicky
#243 Re: re
that's the whole point!!!_BosanaC wrote:
-
_BosanaC
Pa rekoh ja fino, da nije pedera mnogi ne bi mogli biti normalniBHG wrote:prica se da su ovi extremni homofobi ustvari pederi koji se to boje priznati i sebi i drugim al bi ga volili primit vise neg hljeba se najest....to lajanje im dodje ko maska...._BosanaC wrote:Poserem se ja na tvoju koncepciju.madner wrote:Mrzim sve pedere i lićno bi ih našuto/kamenjao kad bi imao priliku za takvo nešto.
Kvare mi koncepciju.
To be homophobe is okey
Samo njih da nam se rijesiti i sve ce biti bolje, ljepse, svjetlije
-
_BosanaC
Ma sve to jarane stoji, samo sto tema nije bas tako crna i bijela, pogotovo kada je odgoj djece u pitanju...black wrote:prezvakana tema milion puta..nerviraju me ovi sto su kao liberalni i napredni, kosmopolite itdna jedoj od prijasnjih tema, na pitanje o analnom sexu (muskarac-zena), napadose lika kako je latentni homosexualac, kako je bolestan itd. ako je to nesto neprirodno i bolesno zar klanfanje dvojice muskaraca nije jos neprirodnije i bolesnije...
-
encian
cak i da mi clan obitelji kaze da je homo, mislim da se ne bi nista promijenilo nakon toga. istina je medjutim da ja ne bih zeljela da je on ili bilo ko drugi homo. zasto?
imati muske genitalije a zenski mozak (ili obratno), sukob hormona i licnosti u tijelu, nije bas ono sto jeste zdrava jedinka covjeka. devijacija prirode? naravno. te ljude treba pustiti na miru oko toga i omoguciti im da na drugaciji nacin doprinose drustvu (buduci da ne mogu pridonijeti djetetom). nemam nista protiv legalizovanja brakova takodjer. sta je to? samo odnos dvoje ljudi uredjen ugovorom i zakonom. ali ne bih im dozvolila usvajanje djece. ne bih da djeca koja su genetski hetero postanu gay. bolje je da im omogucimo da jednog dana imaju svoju licnu djecu, nastalu iz njihove sperme ili jajasca, i izaslu iz maternice njihove zene/djevojke ili njih samih.
imati muske genitalije a zenski mozak (ili obratno), sukob hormona i licnosti u tijelu, nije bas ono sto jeste zdrava jedinka covjeka. devijacija prirode? naravno. te ljude treba pustiti na miru oko toga i omoguciti im da na drugaciji nacin doprinose drustvu (buduci da ne mogu pridonijeti djetetom). nemam nista protiv legalizovanja brakova takodjer. sta je to? samo odnos dvoje ljudi uredjen ugovorom i zakonom. ali ne bih im dozvolila usvajanje djece. ne bih da djeca koja su genetski hetero postanu gay. bolje je da im omogucimo da jednog dana imaju svoju licnu djecu, nastalu iz njihove sperme ili jajasca, i izaslu iz maternice njihove zene/djevojke ili njih samih.
-
luciferino
Zašto mislite da je u pitanju devijacija prirode? Vjerovali ili ne, i određene životinjske vrste pokazuju homoseksualne pretenzije (konkretno su zabilježeni slučajevi kod delfina i bonobo majmuna) i sama priroda je prilično pohotna i nemoralna. Znači argument "to nije prirodno" pada u vodu.
Sve dok homoseksualci rade to što rade uz dobrovoljan pristanak partnera, meni apsolutno ne smetaju. Čak šta više, ako mi nešto smeta onda su to fašistički pokliči tipa "treba ih kamenom zatuć! treba ih sve pobit!" Predlažem da otvorimo logore i pozatvaramo i spalimo svu društvenu gamad kako bi ovaj svijet konačno ličio na nešto. Jeste, eto pederi su nam NAJVEĆI problem pa je tako i ova tema dobila ogroman broj postova za samo par dana. Da malo više radimo i da se malo manje brinemo o tuđim šupcima, daleko bi dogurali.
Sve dok homoseksualci rade to što rade uz dobrovoljan pristanak partnera, meni apsolutno ne smetaju. Čak šta više, ako mi nešto smeta onda su to fašistički pokliči tipa "treba ih kamenom zatuć! treba ih sve pobit!" Predlažem da otvorimo logore i pozatvaramo i spalimo svu društvenu gamad kako bi ovaj svijet konačno ličio na nešto. Jeste, eto pederi su nam NAJVEĆI problem pa je tako i ova tema dobila ogroman broj postova za samo par dana. Da malo više radimo i da se malo manje brinemo o tuđim šupcima, daleko bi dogurali.
- madner
Ma ja lako je kad je razrađen pakaš._BosanaC wrote:
Poserem se ja na tvoju koncepciju.
Ma jašta, isto kao što su ovi što ne vole djecu najveći izrodi što bi ga najviše volili...BHG wrote: prica se da su ovi extremni homofobi ustvari pederi koji se to boje priznati i sebi i drugim al bi ga volili primit vise neg hljeba se najest....to lajanje im dodje ko maska....
Pederski lobi je jak.
- madner
Genetska mutacija se vrši slučajno, ono što se prođe test evolucije se usvaja. Dakle nije riječ o devijaciji prirode, jer svi smo mi rezultat niza istih, već je riječ o nepoželjnoj karakterstici sa psihološke, biološke, kulturne i sojialne tačke gledišta.luciferino wrote:Zašto mislite da je u pitanju devijacija prirode? Vjerovali ili ne, i određene životinjske vrste pokazuju homoseksualne pretenzije (konkretno su zabilježeni slučajevi kod delfina i bonobo majmuna) i sama priroda je prilično pohotna i nemoralna. Znači argument "to nije prirodno" pada u vodu.