Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Ne bih nikada dozvolio da takvi parovi usvajaju djecu.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
Potpisujem.
Nemam nista protiv GAY ljudi ... neka rade sta hoce i gdje hoce ... totalno sam liberalan. Ali sta se tice prava na usvajanje djece ... DEFINITIVNO JEDAN VELIKI NE OD MENE!
Kahm
Znas li koliko ima hetero parova, kojima ne bih dao da cuvaju tri nacrtane ovce na papiru, a kamo li da odgajaju djecu?
Ako ce jedini uslov za to biti da li je neko hetero ili homo, poserem nam se ja svima na moral i etiku.
Lako je tebi srati ... nama na spratu hala ne radi
Ma moja tolerancija ide do te mjere da neka se izrazava ljubav i sve ... ali znaju se prirodne grance (ili granice)
rashid wrote:
Sta ti mislis na usvajanje djece? Bil se ljutio na mene kad bi ja na referendumu obkruzio NE?
Usvajanje djece je posebna priča do koje ćemo doći jednog dana, ali ne ubrzo. Mi se moramo sad suočiti sa prihvaćanjem gay ljudi kao ''normalnih'', ''zdravih''... onda zagaranirat im (nam) prava na registirano partnerstvo, zaštitu sa Zakonom za zločin iz mržnje...
Moje mišljenje o usvajanju je ovako: kad društvo stekne ili uspostavi određene uvjete to bi tad bilo logična stvar (treba proći jedan dulji - razvojni period).
Iskreno slažem se sa Bosancem - postoji mnoštvo hetero parova koji nažalost imaju djecu, a svojim ''odgojem'' ih nisu zaslužili, i što bi onda za dijete bilo bolje da se razvija u disfunkcionalnoj hetero porodici, ili u porodici gay para koja će mu pružiti sve ono što bi mu pružili i normalni, brižni hetero roditelji!!!
Last edited by kicky on 13/01/2008 23:10, edited 1 time in total.
rashid wrote:
Sta ti mislis na usvajanje djece? Bil se ljutio na mene kad bi ja na referendumu obkruzio NE?
Usvajanje djece je posebna priča do koje ćemo doći jednog dana, ali ne ubrzo. Mi se moramo sad suočiti sa prihvaćanjem gay ljudi kao ''normalnih'', ''zdravih''... onda zagaranirat im (nam) prava na registirano partnerstvo, zaštitu sa Zakonom za zločin iz mržnje...
Moje mišljenje o usvajanju je ovako: kad društvo stekne ili uspostavi određene uvjete to bi tad bilo logična stvar (treba proći jedan dulji - razvojni period).
Iskreno slažem se sa Bosancem - postoji mnoštvo hetero parova koji nažalost imaju djecu, a svojim ''odgojem'' ih nisu zaslužili, i što bi onda za dijete bilo bolje da se razvija u disfunkcionalnoj hetero porodici, ili u porodici gay para koja će mu pružiti sve ono što bi mu pružili i normalni, brižni hetero roditelji!!!
Mi se NE MORAMO sad suočiti s prihvaćanjem gay ljudi kao "normalnih", "zdravih" . . .
callmethebreeeze wrote:ja sam hiljadu puta citao diskusije o tome da li je homosexualizam prirodan ili je to "socijalna konstrukcija", i jedna stvar mi nije jasna, pored budlastine da bi neko izabrao da bude "donji" , tlacen i preziran, a to je:
sve i da neko odluci da hoce da bude peder zato sto je to "kul", "in" i "moderno", ko sam ja ili neko drugi ko nije peder ko ce mu to zabraniti.
rashid wrote:
Mi se NE MORAMO sad suočiti s prihvaćanjem gay ljudi kao "normalnih", "zdravih" . . .
To ti preporučam. Koristit će tvom psihofizičkom zdravlju, liječi isfrustriranost!!!
Ne mogu a da ne primjetim da neki koji su najglasniji kada su u pitanju neke druge teme i koji fobije vide tamo gdje ih uopste nema - su najveci homofobi.
_BosanaC wrote:Ne mogu a da ne primjetim da neki koji su najglasniji kada su u pitanju neke druge teme i koji fobije vide tamo gdje ih uopste nema - su najveci homofobi.
_BosanaC wrote:Ne mogu a da ne primjetim da neki koji su najglasniji kada su u pitanju neke druge teme i koji fobije vide tamo gdje ih uopste nema - su najveci homofobi.
Ne vjerujem da ce se pederi ikad smatrati normalnim, jer to oni nisu. Njihova seksualnost nije normalna!
Svugdje na svijetu pedere smatraju specialnim slucajevima, iako u mnogim drzavama imaju ista prava kao i hetero, medjutim i najveci branioci homoseksualnosti, nmaju isti odnos prema pederima, kao prema "normalnim" muskarcima...