Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
-
dallton
#76 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Sto se mene tice jedino mjesto gdje sam ja fola "evropljanin" (tako me nazivaju) je kad sam u americi
doduse, uvijek moram objasnjavati da se osjecam uvrijedjeno kad me nazovu "evropljaninom" - gdje cu tvrditi da sam clan neke politicke i kulturne zajednice koja nema nista protvi mog ubijanja, nisam toliko mazohista
kad sletim u evropu, sve mi je jasno - samo bosanac 3 reda 
-
xyz2007
#77 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Dobra je tema.
Puno bolje pricati o tome sta je u interesu Bosne nego o RS i nekim tamo lijevim temama koje se stalno ponavljaju koliko vidim.
Malo vise o Bosni nije na odmet.
-
dallton
#78 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
u pravu si polako cemo zatvarati teme o pcu, vise o novcu i BiH u cjelinixyz2007 wrote:Dobra je tema.Puno bolje pricati o tome sta je u interesu Bosne nego o RS i nekim tamo lijevim temama koje se stalno ponavljaju koliko vidim.
![]()
-
xyz2007
-
Law_and_Order
#80 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Molit ce se svi da se amerika vrati na vrh, kad kina postane glavni faktor u svijetu. Toliko crnite ameriku, al od svih sila u historiji covjecanstva sa ovom je daleko najbolje, koliko god gresaka da su pravili, da je bilo ko drugi (osim DANASNJEG svetog njemackog naroda) bilo bi nam grozno....a uvijek ce neko glavni biti
-
dallton
#81 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Mislim da si mozda malo pogresno shvatio cilj mog posta - moje je misljenje takodje da od svih velikih sila koje postoje trenutno ( a vrlo vjerovatno i onih koje su postojale kroz istoriju) Amerika je najbolje sto imamo, i pored svih gresaka i zabluda koje da se razumijemo postoje svuda. S druge strane slazem se s tobom - oni koji stalno vriste "Americki Imperijalizam" ne znaju sami da bi svijet bio 10 puta gori bez Amerike ovakva kakva jeste. I sam sam zivio u Americi, i odmah da ti kazem, pored svih losih stvari koje se tamo desavaju - neka mi neko pokaze i jedno drustvo na svijetu gdje se doselis kao stranac a mozes postati punopravni clan tog drustva u toku jedne generacije (i pored rasizma i svih ostalih stvari), da ne govorim o drugim prednostima zivota u americi. Da se evropa. koju ja smatram perfidnim i daleko vise rasistickim kontinentom nego ameriku pitala, bosna bi danas bila samo jedan veliki muzej gdje bi evropski turisti dolazili i dovodili ekskurzije skolske djece da im pokazu "kako je tu postojao Evropski tolerantni Islam i multikulturalna zemlja, ali eto sta cete, tragedije se desavaju, tih ljudi vise nema" onda bi nam podigli koji mauzolej i dovidjenja prijatno. Jos gore, vjerovatno bi obnovili i dosta dzamija i crkava, ali ljudi ne bi bilo = kao sto su obnovili sinagoge u cjeloj Evropi, ali dzaba Jevreja u najvecem broju vise nema, otisli su u pravcu Amerike ili IzraelaLaw_and_Order wrote:Molit ce se svi da se amerika vrati na vrh, kad kina postane glavni faktor u svijetu. Toliko crnite ameriku, al od svih sila u historiji covjecanstva sa ovom je daleko najbolje, koliko god gresaka da su pravili, da je bilo ko drugi (osim DANASNJEG svetog njemackog naroda) bilo bi nam grozno....a uvijek ce neko glavni biti
- _veleposlanik
#82 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
ne bih da vam kvarim party, ali uskoro cete shvatiti KOLIKO ste u stvari u zabludi. ja sam do skora gledao na Ameriku kao spasitelja, najbolje rjesenje za covjecanstvo, jedini pravi izlaz, demokratija i fazoni....dallton wrote:Mislim da si mozda malo pogresno shvatio cilj mog posta - moje je misljenje takodje da od svih velikih sila koje postoje trenutno ( a vrlo vjerovatno i onih koje su postojale kroz istoriju) Amerika je najbolje sto imamo, i pored svih gresaka i zabluda koje da se razumijemo postoje svuda. S druge strane slazem se s tobom - oni koji stalno vriste "Americki Imperijalizam" ne znaju sami da bi svijet bio 10 puta gori bez Amerike ovakva kakva jeste. I sam sam zivio u Americi, i odmah da ti kazem, pored svih losih stvari koje se tamo desavaju - neka mi neko pokaze i jedno drustvo na svijetu gdje se doselis kao stranac a mozes postati punopravni clan tog drustva u toku jedne generacije (i pored rasizma i svih ostalih stvari), da ne govorim o drugim prednostima zivota u americi. Da se evropa. koju ja smatram perfidnim i daleko vise rasistickim kontinentom nego ameriku pitala, bosna bi danas bila samo jedan veliki muzej gdje bi evropski turisti dolazili i dovodili ekskurzije skolske djece da im pokazu "kako je tu postojao Evropski tolerantni Islam i multikulturalna zemlja, ali eto sta cete, tragedije se desavaju, tih ljudi vise nema" onda bi nam podigli koji mauzolej i dovidjenja prijatno. Jos gore, vjerovatno bi obnovili i dosta dzamija i crkava, ali ljudi ne bi bilo = kao sto su obnovili sinagoge u cjeloj Evropi, ali dzaba Jevreja u najvecem broju vise nema, otisli su u pravcu Amerike ili IzraelaLaw_and_Order wrote:Molit ce se svi da se amerika vrati na vrh, kad kina postane glavni faktor u svijetu. Toliko crnite ameriku, al od svih sila u historiji covjecanstva sa ovom je daleko najbolje, koliko god gresaka da su pravili, da je bilo ko drugi (osim DANASNJEG svetog njemackog naroda) bilo bi nam grozno....a uvijek ce neko glavni biti
ljudi, kada shvatite sta zapravo predstavlja Amerika, shvaticete koliko smo svi ustvari mizerni i nebitni u svemu ovome...
znate onaj crtani looney toones, pa kad bugs bunny isfolira lovca izrastu mu usi a na njemu pise "jackass". eh, o tom vam cijelo vrijeme govorim...
-
dallton
#83 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Mislim da si mozda malo pogresno shvatio cilj mog posta - moje je misljenje takodje da od svih velikih sila koje postoje trenutno ( a vrlo vjerovatno i onih koje su postojale kroz istoriju) Amerika je najbolje sto imamo, i pored svih gresaka i zabluda koje da se razumijemo postoje svuda. S druge strane slazem se s tobom - oni koji stalno vriste "Americki Imperijalizam" ne znaju sami da bi svijet bio 10 puta gori bez Amerike ovakva kakva jeste. I sam sam zivio u Americi, i odmah da ti kazem, pored svih losih stvari koje se tamo desavaju - neka mi neko pokaze i jedno drustvo na svijetu gdje se doselis kao stranac a mozes postati punopravni clan tog drustva u toku jedne generacije (i pored rasizma i svih ostalih stvari), da ne govorim o drugim prednostima zivota u americi. Da se evropa. koju ja smatram perfidnim i daleko vise rasistickim kontinentom nego ameriku pitala, bosna bi danas bila samo jedan veliki muzej gdje bi evropski turisti dolazili i dovodili ekskurzije skolske djece da im pokazu "kako je tu postojao Evropski tolerantni Islam i multikulturalna zemlja, ali eto sta cete, tragedije se desavaju, tih ljudi vise nema" onda bi nam podigli koji mauzolej i dovidjenja prijatno. Jos gore, vjerovatno bi obnovili i dosta dzamija i crkava, ali ljudi ne bi bilo = kao sto su obnovili sinagoge u cjeloj Evropi, ali dzaba Jevreja u najvecem broju vise nema, otisli su u pravcu Amerike ili Izraela[/quote]
ne bih da vam kvarim party, ali uskoro cete shvatiti KOLIKO ste u stvari u zabludi. ja sam do skora gledao na Ameriku kao spasitelja, najbolje rjesenje za covjecanstvo, jedini pravi izlaz, demokratija i fazoni....
ljudi, kada shvatite sta zapravo predstavlja Amerika, shvaticete koliko smo svi ustvari mizerni i nebitni u svemu ovome...
znate onaj crtani looney toones, pa kad bugs bunny isfolira lovca izrastu mu usi a na njemu pise "jackass". eh, o tom vam cijelo vrijeme govorim...[/quote]
Da smo mi ostali mizerni i nebitni nije nista novo - a jesu li nekad male zemlje bile vazne kroz istoriju? Mislim da nisi gornji komentar dobro protumacio - ne tvrdimo da je amerika andjeo svetac ili nesto slicno, samo tvrdimo da je s obzirom na realne opcije (ala Rusija, Kina, ili nesto slicno) jos uvijek najbolji izbor, to je neki realisticni pristup istoriji... Takve me tvrdnje da ono amerika nekog zaludjuje nekad iritiraju, kao sto me iritiraju i tvrdnje recimo zapadnih istoricara o Bosni - npr. Noel Malcolm, o kome imam dobro misljenje da se razumijemo, tvrdi u knjizi "Kratka Istorija Bosne" da dolazak Tita na vlast nije ni blizu bio dobra ideja za Bosnu koliko se u Bosni misli. Ali s druge strane on nikada ne kaze sta su bile opcije da Tito nije dosao na vlast - a jedine dvije REALNE opcije su bile ili dolazak Rusa (sto znamo da je katastrofa) ili povratak dinastije Karadjordjevica koje bi Britanci progurali da Tita nije bilo (a ti razmilsli koliko bi njihova vladavina u bivsoj Jugi bila dobra za Bosnu)...znaci Amerika je samo izmedju 3 ili 4 zla manje, to je sve, ne zivimo u iluzijama
ne bih da vam kvarim party, ali uskoro cete shvatiti KOLIKO ste u stvari u zabludi. ja sam do skora gledao na Ameriku kao spasitelja, najbolje rjesenje za covjecanstvo, jedini pravi izlaz, demokratija i fazoni....
znate onaj crtani looney toones, pa kad bugs bunny isfolira lovca izrastu mu usi a na njemu pise "jackass". eh, o tom vam cijelo vrijeme govorim...[/quote]
Da smo mi ostali mizerni i nebitni nije nista novo - a jesu li nekad male zemlje bile vazne kroz istoriju? Mislim da nisi gornji komentar dobro protumacio - ne tvrdimo da je amerika andjeo svetac ili nesto slicno, samo tvrdimo da je s obzirom na realne opcije (ala Rusija, Kina, ili nesto slicno) jos uvijek najbolji izbor, to je neki realisticni pristup istoriji... Takve me tvrdnje da ono amerika nekog zaludjuje nekad iritiraju, kao sto me iritiraju i tvrdnje recimo zapadnih istoricara o Bosni - npr. Noel Malcolm, o kome imam dobro misljenje da se razumijemo, tvrdi u knjizi "Kratka Istorija Bosne" da dolazak Tita na vlast nije ni blizu bio dobra ideja za Bosnu koliko se u Bosni misli. Ali s druge strane on nikada ne kaze sta su bile opcije da Tito nije dosao na vlast - a jedine dvije REALNE opcije su bile ili dolazak Rusa (sto znamo da je katastrofa) ili povratak dinastije Karadjordjevica koje bi Britanci progurali da Tita nije bilo (a ti razmilsli koliko bi njihova vladavina u bivsoj Jugi bila dobra za Bosnu)...znaci Amerika je samo izmedju 3 ili 4 zla manje, to je sve, ne zivimo u iluzijama
- _veleposlanik
#84 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
ja kada kazem "mi", cijelo vrijeme mislim na svjetske gradjane, uopste ne diskutujem po lokalnim parametrima. sa "mi" mislim na cijelo izblefirano/izblamirano svjetsko stanovnistvo, kako god zelite.
meni je puno gora LAZ nego li ti ruski, kineski ili bilo koji drugi "imperijalizam", koji nije ni pola od americkg... govore nam da smo sretni, jer zivimo u demokratiji, gdje vladaju pravda i sloboda, i gdje smo svi isti... govore nam kako se bore za mir u svijetu... govore nam kako da zivimo, sta da radimo, kako da trosimo i kupujemo, i kako da budemo sretni...
sve je laz - rekao je Merlin...
ne zelite prihvatiti cinjenicu da danasnjim zapadnim "modernim" svijetom koji je dostigao plafon u tehnoloskoj evoluciji (koja se indirektno pretvorila u nasu novu religiju), i koja samo raste (cudno, raste posebice u vojnom polju, ali raste) - vladaju cetvorica bogatuna cije je vlasnistvo pola planete i svi nasi zivoti...
i naravno, to poredite sa Iranom, gdje se kamenuju zene, sa Kinom - gdje je smisao i shvatanje zivota potpuno drugacije od naseg, Venecuelu i Kubu - gdje se bore protiv potrosnje, konsumizma, globalizacije (i koji bivaju etiketirani krsiteljima ljudskih prava samo zbog toga)...
Amerika zeli jedan svijet, Novi Svjetski Poredak, jedna svjetska vlada, jedna nacija, jedna kultura, jedna diktatura!
to zelite i vi??? bujrum i dalje podrzavati i blagosloviti amere, ako malo razmislite u kom pravcu ide ovaj napaceni svijet, shvaticete da je gore od bilo koje druge alternative...
komunizam, nacionalizam, lijevica, desnica, vjera..... sta vam je ljudi, upravljaju vasim mozgovima kroz te ideologije koje su nam usadjene od rodjenja, bez mogucnosti upita kako i zasto...
ta cetvorica koji su materijalni vlasnici nasih zivota su shvatili da svijet ne donosi profit ovakav raznolik i sharen. a usput, stalno izbijaju ratovi.... (a tema sama za sebe KO I ZASTO STVARA TE RATOVE!?).
kada budemo imali ugradjen mikrochip, i nasa bijedna egzistencija bude svedena kao najslikovitiji dokaz - George Orwell-ov 1984, tada cemo shvatiti da li je Amerika za nas ili ne...
za mikrochipove, takodjer mozes provjeriti, kao i za New World Order - za koji mnogi vec odavno znaju... za izmisljene ratove: Vijetnam, I Svjetski, II Svjetski, razne "teroristicke" atentate po cijeloj planeti, Pearl Harbour, WTC 1993., WTC 2001., Tsunami u Indoneziji....... (DA, KLIMATSKO ORUZJE, INZINJERING I TEHNOLOGIJA OTKRIVENI I RAZVIJANI JOS OD 70.IH GODINA)......
mi sada "zvanicno ne znamo" za postojanje takvog oruzja, medjutim, mozes se i u to ubijediti. kao i za "prepucavanje" Rusa i Amera sa klimatskim "igrackama"... to je FAKAT, ne pricam o sci-fi filmovima...
a ovamo izadje majmun i prica o demokratiji i ljudskim pravima......... LJUDI, PROBUDITE SE VEC JEDNOM!!!
sta cete izgubiti provjerom ovog sto govorim? istrazite HAARP, istrazite Project Paperclip, procitjte nesto o masonima i cionistima, pogledajte koji nam ljudi diriguju sudbine (Sarkozy - dokazana veza sa CIA-om, Merkel - pro cionisticki orijentisana, Blair, Aznar, Berlusconi - svjetski potvrdjeni mafijas, otac i sin Bush - Carlyle group, Bin Laden saradnja i ostalo, Dick Chenney, Condoleezza Rice, svi bivsi i sadasnji dirigenti!!!).... svi osim jednog - Kennedy, koji je svijetu ostavio poruku, nije dao potpis za "autoatentat na americki putnicki avion", i zavrsio kako svi znamo...
otvarajte oci, vrijeme istice.....
meni je puno gora LAZ nego li ti ruski, kineski ili bilo koji drugi "imperijalizam", koji nije ni pola od americkg... govore nam da smo sretni, jer zivimo u demokratiji, gdje vladaju pravda i sloboda, i gdje smo svi isti... govore nam kako se bore za mir u svijetu... govore nam kako da zivimo, sta da radimo, kako da trosimo i kupujemo, i kako da budemo sretni...
ne zelite prihvatiti cinjenicu da danasnjim zapadnim "modernim" svijetom koji je dostigao plafon u tehnoloskoj evoluciji (koja se indirektno pretvorila u nasu novu religiju), i koja samo raste (cudno, raste posebice u vojnom polju, ali raste) - vladaju cetvorica bogatuna cije je vlasnistvo pola planete i svi nasi zivoti...
i naravno, to poredite sa Iranom, gdje se kamenuju zene, sa Kinom - gdje je smisao i shvatanje zivota potpuno drugacije od naseg, Venecuelu i Kubu - gdje se bore protiv potrosnje, konsumizma, globalizacije (i koji bivaju etiketirani krsiteljima ljudskih prava samo zbog toga)...
Amerika zeli jedan svijet, Novi Svjetski Poredak, jedna svjetska vlada, jedna nacija, jedna kultura, jedna diktatura!
to zelite i vi??? bujrum i dalje podrzavati i blagosloviti amere, ako malo razmislite u kom pravcu ide ovaj napaceni svijet, shvaticete da je gore od bilo koje druge alternative...
komunizam, nacionalizam, lijevica, desnica, vjera..... sta vam je ljudi, upravljaju vasim mozgovima kroz te ideologije koje su nam usadjene od rodjenja, bez mogucnosti upita kako i zasto...
ta cetvorica koji su materijalni vlasnici nasih zivota su shvatili da svijet ne donosi profit ovakav raznolik i sharen. a usput, stalno izbijaju ratovi.... (a tema sama za sebe KO I ZASTO STVARA TE RATOVE!?).
kada budemo imali ugradjen mikrochip, i nasa bijedna egzistencija bude svedena kao najslikovitiji dokaz - George Orwell-ov 1984, tada cemo shvatiti da li je Amerika za nas ili ne...
za mikrochipove, takodjer mozes provjeriti, kao i za New World Order - za koji mnogi vec odavno znaju... za izmisljene ratove: Vijetnam, I Svjetski, II Svjetski, razne "teroristicke" atentate po cijeloj planeti, Pearl Harbour, WTC 1993., WTC 2001., Tsunami u Indoneziji....... (DA, KLIMATSKO ORUZJE, INZINJERING I TEHNOLOGIJA OTKRIVENI I RAZVIJANI JOS OD 70.IH GODINA)......
mi sada "zvanicno ne znamo" za postojanje takvog oruzja, medjutim, mozes se i u to ubijediti. kao i za "prepucavanje" Rusa i Amera sa klimatskim "igrackama"... to je FAKAT, ne pricam o sci-fi filmovima...
a ovamo izadje majmun i prica o demokratiji i ljudskim pravima......... LJUDI, PROBUDITE SE VEC JEDNOM!!!
sta cete izgubiti provjerom ovog sto govorim? istrazite HAARP, istrazite Project Paperclip, procitjte nesto o masonima i cionistima, pogledajte koji nam ljudi diriguju sudbine (Sarkozy - dokazana veza sa CIA-om, Merkel - pro cionisticki orijentisana, Blair, Aznar, Berlusconi - svjetski potvrdjeni mafijas, otac i sin Bush - Carlyle group, Bin Laden saradnja i ostalo, Dick Chenney, Condoleezza Rice, svi bivsi i sadasnji dirigenti!!!).... svi osim jednog - Kennedy, koji je svijetu ostavio poruku, nije dao potpis za "autoatentat na americki putnicki avion", i zavrsio kako svi znamo...
-
dallton
#85 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
mislim da si malo predaleko otisao sa ovim teorijama zavjere
- _veleposlanik
#86 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
ja mislim da ce vrijeme uskoro reci svoje...dallton wrote:mislim da si malo predaleko otisao sa ovim teorijama zavjere
-
jefferson
#87 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Jel to onaj isti merlin koji je opjevao konjak, a danas je najveci instant musliman u BiH?_veleposlanik wrote:ja kada kazem "mi", cijelo vrijeme mislim na svjetske gradjane, uopste ne diskutujem po lokalnim parametrima. sa "mi" mislim na cijelo izblefirano/izblamirano svjetsko stanovnistvo, kako god zelite.
Ti fakat frajeru imas problem "neizlaska" nigdje iz drzave.
Tvoji "razni ekonomski strucnjaci" su rekli da ce ekonomija amerike propast (da mi je te tipove uzivo vidjeti, garant su ekonomiju zavrsili u Laktasima kod Dodika) a americki GDP skocio 3.3% u zadnjem kvartalu!
Nego eto prica o demokratiji i ljudskim pravima, po tebi je to sve presipanje iz supljeg u prazno, ali citajuci izmedju redova ti podrzavas saudijski sistem gdje zena mora ici metar iza muskarca, iranski sistem po kojem su prosle godine kamenovali "samo" 110 zena, itd, itd.
Mislim halo?
-
zemo_online
#88 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
ne kontam kako bi se rs pripojila srbiji? kome je to u svijetu u interesu?brcko nije rs.bosanski novi u srbiji???cirkus.
nema vise jna,a u rs da nemaju plodnu zemlju,bili bi gladni?
nema vise jna,a u rs da nemaju plodnu zemlju,bili bi gladni?
-
xyz2007
#89 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Odlicna obzervacija.1gorstak wrote:Cak i da jeste napravljen dogovor, prevarili su ga i sad je u zatvoru. Kako nas to moze udaljiti od Amerike ?Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Ja mislim da je kompletan Dejtonski bio prevara srba i hrvata i domacih izdajnika. Nisu znali kako drugacije da zaustave rat a druge sile se htjele mijesati oko parcanja Bosne ( ne oko njenog ujedinjenja ) moja pretpostavka je da je SAD dosla do ideje dacemo im sve prividno ( konstitutivnost, teritorije, ovo ono ) ali nedamo bas sve recimo nema odvajanja, a onda nakon 15 godina oduzecemo vam sve ( mogli su izmisliti bilo koji razlog za publiku eto recimo sad bi mogao biti Karadzic ) i opet je napraviti onakvom kakvom je SAD zeli.
NEZAVISNOM REPUBLIKOM BIH.
Cekali su namjerno dugo vremena za hapsenje Karadzica da se malo rat zaboravi i da imaju jos veci adut - kako on nije bio uhapsen ranije i kako bi sada kazna trebala biti jos veca ( recimo predlaze se smrtna kazna koju nazalost Evropa nema ali eto opet se predlaze znaci ekstremna kazna oduzimanje njegovog zivota ), a pustili rs da propadne na ekonmskom planu tako da nema svrhe da uopste postoji jer ne moze opstati.
u medjuvremenu srbiju smanjili znatno, i jos nije kraj. Mislim da ce ici na Vojvodinu i njeno odvajanje i da je smanje jos vise.
Cak mislim da je i Karla de Ponte namjerno odlucila da ne osudi Srbiju na genocid vec rs samo zato da bi Bosna imala vise aduta da ukine rs i to vjerovatno ili zbog neke moralne obligacije i duznosti ili zbog americkog pritiska da izrezira situaciju tako jer je to iz nekih nama trenutno nepoznatih ili poznatih razloga zapravo u interesu Republike BIH.
Jer vidite osudila ona Srbiju ili ne - ne igra ulogu za Bosnu jer Srbija svakako nece i ne bi platila nikakve odstete jer su krahirali ekonomski, a za Bosnu je vazniji povratak na Republiku i jednu Naciju i ukidanje svih entiteta a posebno GENOCIDNOG od nekog novca i odstete koju svakako nikad ne bi primili od Srbije.
Ma ja sam 100% siguran da je povratak na Republiku BIH i jednu Naciju neminovan.
Last edited by xyz2007 on 01/09/2008 21:52, edited 3 times in total.
-
xyz2007
#90 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Apsolutno.dallton wrote: moje je misljenje takodje da od svih velikih sila koje postoje trenutno ( a vrlo vjerovatno i onih koje su postojale kroz istoriju) Amerika je najbolje sto imamo, i pored svih gresaka i zabluda koje da se razumijemo postoje svuda. S druge strane slazem se s tobom - oni koji stalno vriste "Americki Imperijalizam" ne znaju sami da bi svijet bio 10 puta gori bez Amerike ovakva kakva jeste. [/size]
SAD je od svih drzava najbolji Saveznik za BH.
Nedo Bog da su Kina Rusija ili Iran vodeca sila u svijetu koja upravlja i dominira, onda bi tek vidjeli i osjetili diktaturu nad svojom kozom.
-
xyz2007
#91 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Izvini ali ja kad kazem MI ja mislim na Bosnu i Hercegovinu odnosno bosanskohercegovacki narod i bh naciju._veleposlanik wrote:ja kada kazem "mi", cijelo vrijeme mislim na svjetske gradjane, uopste ne diskutujem po lokalnim parametrima. sa "mi" mislim na cijelo izblefirano/izblamirano svjetsko stanovnistvo, kako god zelite.
Mene recimo uopste ne zanima sta je Srbiji ili Hrvatskoj u interesu. Bosna je na #1 i jedinom mjestu nama Bosancima. I ona nas samo i treba interesovati a ne druge drzave i njihovi interesi.
-
JMJ
#92 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Bravo xyz2007, djelim tvoje misljenje, a usput, zna se kome odgovaraju ovakve price o BiH i US, mali smo mi i beznacajni i moramo imati nekoga za ledjima. pa onda bolje i Ameriku nego neke druge zemlje koje pod strahom da ne raspucavaju ruse, ne znaju ni jesu li posli ni jesu li dosli, a mi svakih 50tak godina pod noz.
-
xyz2007
#93 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Pa normalno, sasvim je jasno da Karadzic samim optuzbama protiv SAD pokusava da kaze Bosanicma nije vam SAD prijatelj ( vjerovatno nastavlja propagaciju anti-americke politike da vidi hoce li se koja drzava staviti na njegovo mjesto da izvuce kakvu korist iz svega toga ) ali kao sto gorstak rece - cak i da je bio neki dogovor izdali su ga na kraju.
To se zove politika. Politicari politikuju, a Karadzic je upao na kraju u mrezu.
To se zove politika. Politicari politikuju, a Karadzic je upao na kraju u mrezu.
Last edited by xyz2007 on 01/09/2008 22:02, edited 4 times in total.
- turban
#94 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Najveci prijatelj Bosne su ljudi koji vole Bosnu.
Nadam se da cete nesto nauciti od forumskog bisera-veleposlanika...
Veleposlanik svaka cast,uzivanje je procitati tvoje postove...
Nadam se da cete nesto nauciti od forumskog bisera-veleposlanika...
Veleposlanik svaka cast,uzivanje je procitati tvoje postove...
-
xyz2007
#95 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Mozda se veleposlanik i javlja iz Amerike te lose drzave koja ga je skolovala i ciju platu sad prima... znaci koja ga hrani.
Siguran sam da kad je ulazio u SAD nije tako pricao.
Moze je on uvijek napustiti pa otici u "demokratski" Iran, Kinu Ili Rusiju.
Oni koji vole Bosnu ne misle da je Kina Iran ili Rusija dobar Saveznik nase dmovine, oni nisu nista uradili po pitanju Bosne!!
Odlican primjer ljubavi prema Bosni nema sta.
Siguran sam da kad je ulazio u SAD nije tako pricao.
Oni koji vole Bosnu ne misle da je Kina Iran ili Rusija dobar Saveznik nase dmovine, oni nisu nista uradili po pitanju Bosne!!
Odlican primjer ljubavi prema Bosni nema sta.
- _veleposlanik
#96 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
zao mi je ljudi, moram vam reci da vi izgleda necete doci pameti....
mozda sam uletio da komentiram na pogresnoj temi, medjutim, Bosna je jedno, koju vjerovali ili ne, volim isto kao i vi. SVJETSKO ZLO je druga stvar, a ono je tolikih razmjera da bi i sama BiH otisla u ....... ako svijet dozvoli sirenje istog. prema tome (znate onu covjek je krokodil, krokodil je zivotinja - zakljucak, covjek je zivotinja) ja na kraju krajeva ispadam veci patriota od sviju vas, a vi to ustvari jos ne znate...
ja hocu da kazem, Amerika nam jeste prijatelj na papiru, medjutim u praksi su najveci svjetski neprijatelj. izmislili su i odigrali SVE novije, modernije ratove koje poznajemo, toliko su opljackali vlastiti narod i svijet (ne govorim na Ameriku kao naciju nego kao "drustvo nekoliko lica", dinastije Rothschilda i Rockefellera prvenstveno) da im sada pare nisu prepreka, vec zemlje poput Irana i Venecuele za ostvarivanje Novog Svjetskog Poretka, jedne svjetske vlade, jedne kontrole, jednog uma, homogenog drustva, sa ugradjenim mikrochipovima!
kada uradite zadacu, pa sve ovo naucite, shvaticete da sam u pravu... i da je Amerika daleko od zemlje snova, zapravo to je iluzija koja privlaci sve entuzijaste kao sto ste vi...
ja nit sam bio niti cu biti tamo, niti zelim imati ikakve veze sa istima, iako sam dosta njihovog "dobra" pokupio... ne pijem Coca Colu, ne idem vise u McDonalds, ne gledam MTV, ne pratim CNN kao prije.... i mnogo sam zdraviji fizicki i mentalno. imao sam san studirati na nekom prestiznom oxfordu - qrcu, medjutim taj isti je vlasnistvo Rockefellera, sta ja imam tamo raditi?
kontao sam dostici sami vrh na svijetu u svojoj struci, medjutim, kada sam ugledao kako svijet funkcionise, nisam pronasao nista dostojnije nego da obavijestim sve redom sta se ustvari desava i kako se svijet okrece...
Amerika je pala, to vam govori ova budala, a to cete uskoro moci u direktnom prijenosu popratiti...
eh, mozda nakon sto ste citali moje paranoje, kada dozivite taj historijski momenat za covjecanstvo, MOZDA dodjete sebi i otvorite oci... do tada se mozemo ovako prepucavati koliko hocete...
kako mozete tako licemjerno prihvacati i hvalisati drzavu koja je sama sebi izvrsila 3 puta autoatentat, da bi napadala druge po svijetu??? kako sebi dajete pravo tako osudjivati kada u stvari ne znate sta se zbilo u skorijoj historiji???
WTC 1993., Oklahoma 1995., WTC 2001.
za sve krivi talibani... i Chavez i Kastro...
jeste li pogledali dokumentarno-istrazivacki film: "The revolution will not be televised" (Revolucija nece biti TV emitovana) - to je slika vase Amerike, vi ne znate da ustvari podrzavate sataniste i najzlobnije ljude na planeti, poput Henry Kissingera ili Zbigniev Brzezinskog...
citajte jos malo, samo sto niste...
mozda sam uletio da komentiram na pogresnoj temi, medjutim, Bosna je jedno, koju vjerovali ili ne, volim isto kao i vi. SVJETSKO ZLO je druga stvar, a ono je tolikih razmjera da bi i sama BiH otisla u ....... ako svijet dozvoli sirenje istog. prema tome (znate onu covjek je krokodil, krokodil je zivotinja - zakljucak, covjek je zivotinja) ja na kraju krajeva ispadam veci patriota od sviju vas, a vi to ustvari jos ne znate...
ja hocu da kazem, Amerika nam jeste prijatelj na papiru, medjutim u praksi su najveci svjetski neprijatelj. izmislili su i odigrali SVE novije, modernije ratove koje poznajemo, toliko su opljackali vlastiti narod i svijet (ne govorim na Ameriku kao naciju nego kao "drustvo nekoliko lica", dinastije Rothschilda i Rockefellera prvenstveno) da im sada pare nisu prepreka, vec zemlje poput Irana i Venecuele za ostvarivanje Novog Svjetskog Poretka, jedne svjetske vlade, jedne kontrole, jednog uma, homogenog drustva, sa ugradjenim mikrochipovima!
kada uradite zadacu, pa sve ovo naucite, shvaticete da sam u pravu... i da je Amerika daleko od zemlje snova, zapravo to je iluzija koja privlaci sve entuzijaste kao sto ste vi...
ja nit sam bio niti cu biti tamo, niti zelim imati ikakve veze sa istima, iako sam dosta njihovog "dobra" pokupio... ne pijem Coca Colu, ne idem vise u McDonalds, ne gledam MTV, ne pratim CNN kao prije.... i mnogo sam zdraviji fizicki i mentalno. imao sam san studirati na nekom prestiznom oxfordu - qrcu, medjutim taj isti je vlasnistvo Rockefellera, sta ja imam tamo raditi?
kontao sam dostici sami vrh na svijetu u svojoj struci, medjutim, kada sam ugledao kako svijet funkcionise, nisam pronasao nista dostojnije nego da obavijestim sve redom sta se ustvari desava i kako se svijet okrece...
Amerika je pala, to vam govori ova budala, a to cete uskoro moci u direktnom prijenosu popratiti...
eh, mozda nakon sto ste citali moje paranoje, kada dozivite taj historijski momenat za covjecanstvo, MOZDA dodjete sebi i otvorite oci... do tada se mozemo ovako prepucavati koliko hocete...
kako mozete tako licemjerno prihvacati i hvalisati drzavu koja je sama sebi izvrsila 3 puta autoatentat, da bi napadala druge po svijetu??? kako sebi dajete pravo tako osudjivati kada u stvari ne znate sta se zbilo u skorijoj historiji???
jeste li pogledali dokumentarno-istrazivacki film: "The revolution will not be televised" (Revolucija nece biti TV emitovana) - to je slika vase Amerike, vi ne znate da ustvari podrzavate sataniste i najzlobnije ljude na planeti, poput Henry Kissingera ili Zbigniev Brzezinskog...
-
zavrzlama
#97 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Gledajuci kako cetnici izlaze iz porusenog Vukovara...kako bageri trpaju u masovne grobnice ljude samo zato sto se drugacije zovu...kako Bosanski gradovi krvare pod opsadama ..odkud meni ideja i izbor da je Amerika losa zemlja kad nas spasila od ovih nemani...s kim BIH granici i ko su je neprijatelji, u odbrani od istih i crni djavo je dobar saveznik a kamo li jedna Amerika...
-
AO83
#98 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Nisam znao da je moguce dostignuti nekakv vrh na struci kao coban - ali eto ti tvrdis da si mogao._veleposlanik wrote:zao mi je ljudi, moram vam reci da vi izgleda necete doci pameti....
Tvoje tvrdnji da si mogao studirati na Oxfordu su smijesno posto POD PRVO ne znas uospte odakle dolazi Rotschild kao familija i kako i gdje su se obogatili.
Ti uzivaj u svojim zabludama i neznanju - mozda ce neki da tvoje postove shvate kao zaozbiljni i nece imati priliku da provjere tvoje tvrdnje poput evo samo ove povezanosti Rotschild bankarske familije i Amerike.
-
jefferson
#99 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Ja sam konto cijelo vrijeme da si ozbiljan, ali sad vidim da se zajebavas ili si puko skroz!_veleposlanik wrote:zao mi je ljudi, moram vam reci da vi izgleda necete doci pameti....
-
xyz2007
#100 Re: Hoće li BiH izgubiti svog najvećeg prijatelja – Ameriku?
Izvolite gospodine iselite se vi iz te demokratske SAD drzave pa se uselite u "demokratski" Iran, Rusiju ili Kinu._veleposlanik wrote:zao mi je ljudi, moram vam reci da vi izgleda necete doci pameti....
Mada mi se vasi komentari sve vise cine kao propaganda vrlo nalik na onu koju propovjedaju Karadzic i cetnici.
S druge strane moze bit da ste vi jedan CIA agent koji radi u SAD uziva njihovo drzavljanstvo i prica nebuloze kako bi se neki musliman javio da ga grupisete u taliban koji tako cesto pominjete
Samo nemojte vi nama reci mimo svega ovoga kako nama BOSANCIMA Amerika nije Saveznik.
Ja bih rekao da Srbiji --- SAD nikad nece pomoci, mogu vas samo bombardovati a i ne iskljucjem mogucnost da ste vi zapravi pripadnik i srpskog naroda koji je iskorsitio BH pasos da se skoluje i da prima americku platu da izvuce svje dupe.
A sad vi nama jelde mi ne znamo sta je za nas bolje eto Karadzic zna...