HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
45cents

#676 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Evo sada kritičnog pitanja za legaliste:

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... odu/241286

Kome je trebalo da se zaplijeni imovina:

a) Oduzeti vozilo taksisti koji je počinio krivično djelo (nanošenje teških tjelesnih ozljeda djevojčici) i pobjegao sa lica mjesta (plus nepružanje pomoći); ili
b) Oduzeti nepokretnu imovinu sudinici koja je pustila na slobodu ovog taksistu istog časa i bez "ping-pong" ublehaških pravosudnih postupaka, onda kada ovaj pušteni taksista počini novo krivično djelo?

Puštanjem na slobodu sada već dobro poznatog počinioca krivičnih djela, došlo je do pojave brutalne likvidacije ove dvije djevojke....

Evo sad je je pušten taksista.
Hoće li biti demonstracija kada on opet zgazi nekoga??
Dozer

#677 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Sad se sjetih necega od prije par mjeseci, a to zorno pokazuje zasto je sve kako jeste....

Sjecate li se onog krsa na Skenderiji prije par mjeseci? Doduse, rijetki se i mogu sjecati, posto se ne sjecam da je to igdje bilo objavljeno, a kamo li da se o tome sire pricalo.
Naime, tada se jedne noci desila saobracajka, uzrokovana prebrzom voznjom u alkoholoziranom stanju.

Vozac je vozio preko 100km/h, uletio u krivinu, proklizao, i bocno se zabio u drugo vozilo. Logicno, raznijeo je i svoje i tudje vozilo.

Znate li ko je bio taj vozac? Sin naseg vajnog komesara policije, Vahida Cosica.
Da li ste igdje procitali ili culi ista o ovome, da ne pricamo o nekim sudskim procesima, kaznama i sl.? Ja nisam. Ako neko jeste, neka nam postira.
A tada je kantonalni ministar MUP-a bio Svabo...
Sad se postavlja i logicno pitanje zasto je on tako brzo, i nedugo nakon ovoga, unaprijedjen u drzavnog ministra...? Nagrada za sutnju i nepokretanje postupka protiv komesarovog sina?
O'zone
Globalni moderator

#678 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by O'zone »

Dozer wrote:Sad se sjetih necega od prije par mjeseci, a to zorno pokazuje zasto je sve kako jeste....

Sjecate li se onog krsa na Skenderiji prije par mjeseci? Doduse, rijetki se i mogu sjecati, posto se ne sjecam da je to igdje bilo objavljeno, a kamo li da se o tome sire pricalo.
Naime, tada se jedne noci desila saobracajka, uzrokovana prebrzom voznjom u alkoholoziranom stanju.

Vozac je vozio preko 100km/h, uletio u krivinu, proklizao, i bocno se zabio u drugo vozilo. Logicno, raznijeo je i svoje i tudje vozilo.

Znate li ko je bio taj vozac? Sin naseg vajnog komesara policije, Vahida Cosica.
Da li ste igdje procitali ili culi ista o ovome, da ne pricamo o nekim sudskim procesima, kaznama i sl.? Ja nisam. Ako neko jeste, neka nam postira.
Sad se postavlja i logicno pitanje zasto je on tako brzo, i nedugo nakon ovoga, unaprijedjen u drzavnog ministra...? Nagrada za sutnju i nepokretanje postupka protiv komesarovog sina?
Nije baš na Skenderiji nego na Ćumuriji i to zapucao u auto u kome su bili braća Stojinić i njihov trener

http://--- NO LINKS ---/clanak/Nedim/39884 ... c-MUP-suti

Bilo je o tome dosta priče. Od toga da je vozio službenog golfa do droge i alkohola. Čak se i MUP službeno oglašavao kao i sam Čosić. Ispočetka je pokušano da se nešto kao zataška čak nije bilo ni izvještaja MUP-a o toj nesreći ali ovo je mahala sve se iskopa za 15 minuta. Slučaj je vjerovatno riješen interno između Sojinića i Čosića a ne znam jel policija (trebala je) podnijela kakvog podneska prema tužilaštvu.

Edit: Nisu podnijeli prema tužilaštvu ništa

http://bnn.ba/vijesti/tuzilastvo-ks-pol ... ida-cosica
Juliuscezar

#679 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Juliuscezar »

O'zone wrote:
Dozer wrote:Sad se sjetih necega od prije par mjeseci, a to zorno pokazuje zasto je sve kako jeste....

Nije baš na Skenderiji nego na Ćumuriji i to zapucao u auto u kome su bili braća Stojinić i njihov trener

http://--- NO LINKS ---/clanak/Nedim/39884 ... c-MUP-suti

Bilo je o tome dosta priče. Od toga da je vozio službenog golfa do droge i alkohola. Čak se i MUP službeno oglašavao kao i sam Čosić. Ispočetka je pokušano da se nešto kao zataška čak nije bilo ni izvještaja MUP-a o toj nesreći ali ovo je mahala sve se iskopa za 15 minuta. Slučaj je vjerovatno riješen interno između Sojinića i Čosića a ne znam jel policija (trebala je) podnijela kakvog podneska prema tužilaštvu.

Edit: Nisu podnijeli prema tužilaštvu ništa

http://bnn.ba/vijesti/tuzilastvo-ks-pol ... ida-cosica
I poj'o vuk magarca. Ko sad treba i moze pokrenut postupak protiv odgovornih u policiji ? Naravno da smo normalna zemlja
Gojeni H

#680 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Gojeni H »

Laertes wrote:Sjajan tekst na temu:
http://www.6yka.com/novost/115190/sanji ... eroj-ulice
Prepoznajete li se, o, nosači Cacinog tabuta, o, navijači Hatića kad je krst rušio, o, sarajevske face?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
...Denisa Mrnjavaca, Magdija Dizdarevića, Amara Mistrića, Mirze Raščića, Vedrana Puljića, Sofije Vukadin, Mladena Ambrožića, Vedada Bajrice, Adnana Ćurevca, Edina Hrnjića, Amila Geca, Dženana Memića, Adnana Salčina, Arnele Đogić, Salke Džaferovića, Adisa Đorđijevića, Armena Dulića, Muhidina Pivodića, Have Šljivić-Dovadžija ...
Njihove smrti rezultat su poremećenog društva, koje “diže” likove kao što je Tomo Spahović, a jednom genijalcu kao što je Damir Marjanović šalje prijeteće poruke.
45cents

#681 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Sin mu "obijesni vozač", i nije odgovorio ni na jedno ključno pitanje:

(najmanje dva puta je izbjegao odgovor na pitanje "ko je odgovoran")

Yebe se njemu za sigurnost građana.. U jednom trenutku sa toliko nipodaštavanja govori o "tamo nekom granapdžiji" kojeg svakodnevno pljačkaju. To je njemu nevrijedno spomena. Ne shvata da ima javnu funkciju po kojoj je dužan obezbjediti sigurnost i tom "tamo nekom granapdžiji", kao i svakom drugom građaninu.

Koji vokabular, koji idiotski anahronizam floskula i ispraznih riječi koje ništa ne znače....
Dozer

#682 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Zapaljeno vozilo u Hrasnom sinoc. Da li nam se ovo vraca piroman, ili se podmece nova-stara prica u cilju skretanja pozornosi javnosti s trenutnih belaja...? :D
Alfons Kauders

#683 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:Zapaljeno vozilo u Hrasnom sinoc. Da li nam se ovo vraca piroman, ili se podmece nova-stara prica u cilju skretanja pozornosi javnosti s trenutnih belaja...? :D
Zapaljeno vozilo u kom je haman od pozara eksplodirala municija. :D Pa ti zaboravi Samsung Note 7 i dva okvira za kalasha u autu... :D
Hadzi Lojo

#684 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Hadzi Lojo »

Ja nikad nisam ni prestao nosati pistolj sa sobom, medjutim svi ovi dogadjaji me tjeraju na razmisljanje da pocnem nositi jos jedan i to sa prigusivacem.
Izgleda da je potrebno da se digne citavo Sarajevo na noge kao 92 godine, kako bi probudili uspavane debile na vlasti!
Alfons Kauders

#685 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Alfons Kauders »

Hadzi Lojo wrote:Ja nikad nisam ni prestao nosati pistolj sa sobom, medjutim svi ovi dogadjaji me tjeraju na razmisljanje da pocnem nositi jos jedan i to sa prigusivacem.
Izgleda da je potrebno da se digne citavo Sarajevo na noge kao 92 godine, kako bi probudili uspavane debile na vlasti!
Ja nit nosam nit imam namjeru... Niti mi je u 20 godina oruzje uslo u kucu - koji ce mi kurac? Samo belaja trazit...

A ne kontam sta ce ti s prigusivacem kada ne uhvate ni ove sto pucaju bez prigusivaca? :D Ja sad nesto kontam da se opet naoruzam, malo za rat, malo za oko kuce... :D Pa nesto kontam da uzmem dva pistolja - jedan regularno, s dozvolom, sve cisto... I jedan sa strane, koji nigdje nije registrovan... Pa ako bas dodje do toga da upucam koga, imam jednu utoku da mu podmetnem, samoodbrana ovo ono :D
45cents

#686 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Nadam se da nisam jedini, ali sve što sam čuo zadnjih godina o "uzmimanju zakona u svoje ruke", rezultiralo je neslavno. Dakle, vidio vlasnik kako mu obijaju auto, namlati derišta, jedva se izvukao od zatvorske kazne. Napadaču uzvraćeno žestoko, napadač razvaljen za sva vremena - sudinica kao da je otkrila Ameriku i insistira na "krivičnom djelu prekoračenja nužne odbrane"... Čovjek otvara vatru na kamatara, promptno osuđen, a kamatar i dalje na slobodi...

U svim slučajevima odbrane po načelu "uzdaj se u se i u svoje kljuse" za koje sam čuo u zadnje vrijeme, naše pravosuđe je iznenađujuće efikasno, odmah osuđuje osobe koje su se branile ili sukobile sa kriminalcima... u zatvorima odjednom IMA mjesta, itd. Eno neki dan je osuđen ugostitelj koji je pucao na kamatara/reketaša.

Dakle, samo da skrenem pažnju u vezi ove priče sa prigušivačima i pištoljima.. Prema savremenoj pravosudnoj praksi, "Država za odličan kriminal" neće biti tolerantna prema pojedincima koji narušavaju kriminalnu tradiciju.
Alfons Kauders

#687 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Alfons Kauders »

45cents wrote:Nadam se da nisam jedini, ali sve što sam čuo zadnjih godina o "uzmimanju zakona u svoje ruke", rezultiralo je neslavno. Dakle, vidio vlasnik kako mu obijaju auto, namlati derišta, jedva se izvukao od zatvorske kazne. Napadaču uzvraćeno žestoko, napadač razvaljen za sva vremena - sudinica kao da je otkrila Ameriku i insistira na "krivičnom djelu prekoračenja nužne odbrane"... Čovjek otvara vatru na kamatara, promptno osuđen, a kamatar i dalje na slobodi...

U svim slučajevima odbrane po načelu "uzdaj se u se i u svoje kljuse" za koje sam čuo u zadnje vrijeme, naše pravosuđe je iznenađujuće efikasno, odmah osuđuje osobe koje su se branile ili sukobile sa kriminalcima... u zatvorima odjednom IMA mjesta, itd. Eno neki dan je osuđen ugostitelj koji je pucao na kamatara/reketaša.

Dakle, samo da skrenem pažnju u vezi ove priče sa prigušivačima i pištoljima.. Prema savremenoj pravosudnoj praksi, "Država za odličan kriminal" neće biti tolerantna prema pojedincima koji narušavaju kriminalnu tradiciju.
A pazi jednu stvar druze... Kada nekome dodje zuta minuta, onda ga zivo boli kurac za posljedicama... Rokne ga i pomiri se... Druga mogucnost je da policija stiti te koje je krenuo roknuti, u kom slucaju, jebiga, sami su se stavili na njihovu stranu i da ih pobije ne bi ih smatrao policajcima nastradalim pri obavljanju duznosti, vec kriminalcima.

Btw... Sto volim kad pogodim to je chudo jedno :D
Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju.
Innovation

#688 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Innovation »

Dozer wrote:Zapaljeno vozilo u Hrasnom sinoc. Da li nam se ovo vraca piroman, ili se podmece nova-stara prica u cilju skretanja pozornosi javnosti s trenutnih belaja...? :D
:-) :mrgreen:
Osumnjičeni za ubistvo Miroslava Lazarevića uhapšeni u Sarajevu nakon što su zapalili automobil
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161016030
muha_sa

#690 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by muha_sa »

Innovation wrote:
:-) :mrgreen:
Osumnjičeni za ubistvo Miroslava Lazarevića uhapšeni u Sarajevu nakon što su zapalili automobil
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161016030
25 minuta od paljenja do hapšenja--mašala
stakasa

#691 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:
45cents wrote:Nadam se da nisam jedini, ali sve što sam čuo zadnjih godina o "uzmimanju zakona u svoje ruke", rezultiralo je neslavno. Dakle, vidio vlasnik kako mu obijaju auto, namlati derišta, jedva se izvukao od zatvorske kazne. Napadaču uzvraćeno žestoko, napadač razvaljen za sva vremena - sudinica kao da je otkrila Ameriku i insistira na "krivičnom djelu prekoračenja nužne odbrane"... Čovjek otvara vatru na kamatara, promptno osuđen, a kamatar i dalje na slobodi...

A pazi jednu stvar druze... Kada nekome dodje zuta minuta, onda ga zivo boli kurac za posljedicama... Rokne ga i pomiri se... Druga mogucnost je da policija stiti te koje je krenuo roknuti, u kom slucaju, jebiga, sami su se stavili na njihovu stranu i da ih pobije ne bi ih smatrao policajcima nastradalim pri obavljanju duznosti, vec kriminalcima.

Btw... Sto volim kad pogodim to je chudo jedno :D
Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju.
Kakva bolan zuta minuta, nema od tog nista. Citav rat se je pricalo o osvetama pa se osvete mogu nabrojat na prste ruke. Sistem uvjek pobjedi, treba se boriti kroz sistem
walk_M-A-N

#692 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by walk_M-A-N »

45cents wrote: Policija KS se pretvorila u "Javnog bilježnika nekažnjenog
sarajevskog kriminala"
Bitka ko će biti glavni bilježnik, dok naivni misle da je kriminal problem i meta
http://www.zurnal.info/novost/20076/-sl ... unutar-sda
45cents

#693 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

walk_M-A-N wrote:
45cents wrote: Policija KS se pretvorila u "Javnog bilježnika nekažnjenog
sarajevskog kriminala"
Bitka ko će biti glavni bilježnik, dok naivni misle da je kriminal problem i meta
http://www.zurnal.info/novost/20076/-sl ... unutar-sda
OK, s toga možemo fokus podići za još jednu razinu.
Dakle, zašto bi se interesne skupine sukobljavale oko preuzimanja kontrole nad pozicijom policijskog komesara?

Šta bi to bio presudni motiv interesne skupine "A" (koju predvode SDA članovi "AA") da uklone Vahida Ćosića inrteresnoj skupini "B" (koju predvode SDA članovi "BB") i da postave svog komesara...
Šta je neto profit, obzirom da djeca ginu, građani stradaju (direktno i indirektno), imovina strada, poslovi i poslovni objekti stradaju...
Kakav je to motiv i profit interesnim skupinama koji vrjednošću prevazilazi navedene gubitke?

Droga i procenat od trgovne drogom?
Procenat od krađe?
Procenat od reketa i kamatarenja??
Riješenje pitanja plaćanja saobraćajnih kazni (da ne moraju moljakati okolo)?

Nenovčani profit kroz kontrolu krim podzemlja??
Kontrola jedne grupe kriminalaca nad preostalim krim-skupinama (nešto kao navijačka pobjeda)..
Nisam ubijeđen da ni "nenovčani profit" izdržao testove motivacije...(vjerovatno ni test inteligencije)
Dozer

#694 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

SvI su oni napravili jednu gresku - odradjivali su mazlove neplanski, tj. bez zavrsnice odradjivanja. A zavrsnica podrazumijeva utovar u gepek i istovar negdje na planini, skidanje mazlova do gola, i ostavljanje istog da se njime nahrane uvijek gladni bosanskohercegovacki stanovnici suma, poput divljih svinja, vukova, lisica i medonja ;-)
A onda neka murija trazi ko su bili i kako su tu zavrsili. Ako njih uopste ikada nadju....
Last edited by Dozer on 17/10/2016 10:30, edited 1 time in total.
Horcrux

#695 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Horcrux »

Kako je ovo moguce, s pravne strane? Pa ako se koriste isti pravni argumenti i kriminalaca i ljudi koji su "uzeli zakon u svoje ruke", onda bi i rezultat trebao biti isti, zar ne!? Onda, kriminalci se medjusobno razracunavaju, pa ako su jos na slobodi onda isti pravni argument koji ih je doveo na slobodu, moze i covjek koji je uzeo zakon u svoje ruke iskoristiti i zavrsiti na slobodi. Gdje je problem? Ili je problem sto posten covjek ce uvijek priznati svoju gresku, a samim tim i ubrzati proces, dok ovi prvi nece priznati makar ih zatekli sa rukama u tegli. Ako je ovo zadnje, onda je poruka postenom covjeku da nikad ne prizna sta je uradio u takvom slucaju.

Evo dobre ideje, da se nesto konkretno uradi: Treba analizirati zakon i sastaviti jedan manifest sa adekvatnim "radnjama" i pravnim trikovima, "Kako uzeti zakon u svoje ruke i proci nekaznjeno" :D
artime

#696 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by artime »

Ja ne mogu da vjerujem da jos nisu dovukli ovog narkomana kockastog. Gdje je "zapelo"?
45cents

#697 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

artime wrote:Ja ne mogu da vjerujem da jos nisu dovukli ovog narkomana kockastog. Gdje je "zapelo"?
U žalosti čovjek...
I babo mu.
I mater mu!
I Radončić, pa stavio babu na naslovnu stranicu 24 nakon dženaza.
I MUP mu...
I Burzićku mu....

Svi u žalosti.
Pa sporije ide...
Gojeni H

#698 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Gojeni H »

Pateri 5 familija zele da se povremeno neka "budala" iz redova prola malo napije pa da zapuca na kriminalce ili policiju koji mu cine nepravdu.
Doklegod nije rijec o njima i clanovima uze familije, cak i napad na opstinskog nacelnika moze da bude produktivan.
Pocinilac ovakvog djela se proglasi pijanom budalom koja boluje od PTSP-a, a prolima se postavi pitanje "Zar cemo zivjeti u anarhiji?".
Prosjecan prol je onda sav isfrustriran, jer nepravdu vidi, ubjedjuje ga se da je mentalna eksplozija u glavi povrijedjenog covjeka ustvari anarhija, a generalno stanje u drustvu se ne popravlja.
Prol prividno nema izbora - ili ce se povinovati kako bi ostao iole normalan, ili ce jednostavno otici van zemlje, nastojeci da zaboravi jadnike koji nisu bili te srece.

Hiljadu ljudi na ulici izaziva poglede, 50 hiljada ljudi na ulici koji zahtijevaju smjenu policijskog komesara i kantonalnog ministra unutrasnjih poslova je drustvena sila.

Ovakva sila, zadatak je OSA-e, i ostalih branilaca drustvenog poretka, mora se onemoguciti i unistiti prije definisanja konkretnih ciljeva ili sistema rada (bilo da se radi o udruzenju gradjana ili sindikatu).
Vodje moraju biti pravovremeno identifikovani, a onda ih se milom (nudjenjem asistencije kod aplikacije za azil) ili silom (kompromitovati ih do tacke bez povratka) u potpunosti odstraniti.

5 familija trebaju "kontrolisani haos", kriminal na ulicama, korupciju, nerad pravosudja, jer se narod mora demoralizirati i izludjeti do tacke kada nema nikakve nade, ... jer duboko u sebi familije znaju da NIKAKO drugacije ne mogu opstati.
HAVANA

#699 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by HAVANA »

Ne znam sta ne shvatas tu? Prilicno je jednostavno za shvatiti i potpuno je u pravu gojeni.Mozda malo vise od 5...Ako dodje red,rad i disciplina,nema njih nigdje.Njima odgovara haos i oni ga odrzavaju i podgrijavaju.Krckaju,vazda necim,necim dovoljnim da nastave svoju vladavinu i pljacku.
PM72

#700 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by PM72 »

Dozer wrote:

SvI su oni napravili jednu gresku - odradjivali su mazlove neplanski, tj. bez zavrsnic odradjivanja. A zavrsnica podrazumijeva utovar u gepek i istovar negdje na planini, skidanje mazlova do gola, i ostavljanje istog da se njime nahrane uvijek gladni bosanskohercegovacki stanovnici suma poput divljih svinja, vukova, lisica i medonja ;-)
A onda neka murija trazi ko su bili i kako su tu zavrsili. Ako njih uopste ikada nadju....
Dozer,
Znam nekoliko fantastičnih lokacija. :D ne bi ga našli ni forenzičari koji će biti generacija naše praunučadi.Samo si zaboravio par stavki.Debeli sivi selotejp preko usta da ne skiči i premaz koji će namamiti "pitomu" živinu.Znaš ono kad su indijanci ukopavali bijelce u zemlju do glave i pospu ih medom. :D
Post Reply