HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
-
kostarikanac
#1 HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ovdje više niko nije siguran. Ubijaju nas na svakom koraku! Previše je "nabrijanih" debila u ovako malom gradu i jako puno su se osilili! Previše je naoružanih momaka koji i u obični izlazak nose pištolje i noževe. Racija je strana riječ za našu policiju, a upravo bi racija bila jedan od najboljih načina za borbu protiv ovakvih tipova. Ali racije obavezno treba provoditi specijalna jedinica koja će upotrebljavati pendrek na tipovima koji se usude suprotstavljati se istoj. Jasno je da se sa ovim problemom obična policija ne može iznijeti. Trkači su poseban problem, njih mora i treba da presreće specijalna policija i odmah na licu mjesta da primjeni fizičku silu (jebo ti demokratiju kad nas ubijaju). Oružane pljačke i otimanja su svakodnevna, auta se kradu na desetine, roditelji ne smiju slati djecu u školu bezbrižno jer narkomani su spremni nožem ubosti i dijete kako bi mu oteli mobitel i prodali ga da kupe drogu. Komesar mora reagovati i izvesti jedinicu koja će se htjeti boriti sa ovim problemom, a ne kao obični policajci koji služe kao ukras i tu su isključivo zbog plate. Moramo oštro reagovati i izboriti se sa ovim ljudskim ološom. Da li ste za ovakak vid borbe protiv ovakvih osoba?
Došlo je vrijeme da moramo birati, ILI MI ILI ONI! Ja mislim da je bolje mi, dok još uvijek možemo. IZVEDITE SPECIJALNU JEDINICU DOK JOŠ NIJE KASNO!
NA SILU MORAMO UZVRATITI SILOM!
Došlo je vrijeme da moramo birati, ILI MI ILI ONI! Ja mislim da je bolje mi, dok još uvijek možemo. IZVEDITE SPECIJALNU JEDINICU DOK JOŠ NIJE KASNO!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Zgazio je onaj debil Havu, zgazio je onaj na tramvajskom kod predsjednistva, gaze svakodnevno i nista....ovo se biti malo galame i za mjesec ako bude iko pricao o dvije cure od 20-ak godina koje je neki hajvan zgazio, evo glave.
Nije ba normalno da se trka po gradu....nije ovo Need for Speed ili Fast and Furious. Nek rade sta umiju, nek postavljaju policajca/patrolu na svaku raskrsnicu, nek povecaju kazne (i primjenjuju ih tamo gdje treba), nek posade 200 radara, samo nek stanu u kraj ovom divljanju.
Nije ba normalno da se trka po gradu....nije ovo Need for Speed ili Fast and Furious. Nek rade sta umiju, nek postavljaju policajca/patrolu na svaku raskrsnicu, nek povecaju kazne (i primjenjuju ih tamo gdje treba), nek posade 200 radara, samo nek stanu u kraj ovom divljanju.
- agent_zero
#3 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Apsolutno podržavam, i pozivam na masovne proteste i svi iz policije, tužilaštva i sudstva kantona Sarajevo odmah neopozive ostavke da podnesu, a ubicama doživotne kaze, odnosno na našem pišljivom zakonu 40g bez mogućnosti pomilovanja i smanjenja.
A za ovakve i slične slučajeve smrtna kazna bi bila jedina pravda.
A za ovakve i slične slučajeve smrtna kazna bi bila jedina pravda.
- Dr. Kuca
#4 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ovaj mjesec na HBO-u je precesto bio film brzi i zestoki 6 i 7, vjerovatno se debil ograniceni nalozio, tamo na filmu naprave sranje i nikom nista.
- kritichar
#5 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Šta bi radili specijalci na ulici?
Gdje bi se vršile racije i zašto?
Problem je što kod nas kriminalci i tajkuni imaju jake veze unutar zakonodavne izvršne i sudske vlasti, pa je teško bilo šta provesti, bilo kakve mjere, reformu, jer počinioci ovakvih djela su uglavnom "babini sinovi". Ako familija povrijeđenog ili poginulog ima jake veze, onda se može nešto postići, a ako nema i još počinioc sa dobrim vezama, onda ništa od toga.
Zašto kod nas nikad ne može proći zakon da se zabrani osuđivanim kriminalcima kandidovanje na izborima, zato što su takvi u politici i ima ih više ili su jači od onih ispravnih. Tako isto jedna od mjera koja bi smanjila ovakva dešavanja a i zagađenje je da se vozačka dozvola ne može izdati kriminalcima, to nije demokratski, ali ni demokratija nije za nas.
„Vidiš li prijatelju ona tri čobana? Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem.“
Platon (Atina, 427-347 p.n.e.)
P.S. Ništa protiv čobana, poruka je drugačija
Gdje bi se vršile racije i zašto?
Problem je što kod nas kriminalci i tajkuni imaju jake veze unutar zakonodavne izvršne i sudske vlasti, pa je teško bilo šta provesti, bilo kakve mjere, reformu, jer počinioci ovakvih djela su uglavnom "babini sinovi". Ako familija povrijeđenog ili poginulog ima jake veze, onda se može nešto postići, a ako nema i još počinioc sa dobrim vezama, onda ništa od toga.
Zašto kod nas nikad ne može proći zakon da se zabrani osuđivanim kriminalcima kandidovanje na izborima, zato što su takvi u politici i ima ih više ili su jači od onih ispravnih. Tako isto jedna od mjera koja bi smanjila ovakva dešavanja a i zagađenje je da se vozačka dozvola ne može izdati kriminalcima, to nije demokratski, ali ni demokratija nije za nas.
„Vidiš li prijatelju ona tri čobana? Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem.“
Platon (Atina, 427-347 p.n.e.)
P.S. Ništa protiv čobana, poruka je drugačija
- ho oponopono
#6 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
...ma kakvi specijalci, racija i pičke materine...još budžet da se troši na njihove palice, pancire, štitove...o čizmama i uniformama da ne pričam...Bog će nas pomilovati na molitvi...koga profula, jebiga kolateralna šteta, tako mu grah pao, Gospod sudbu odredio...
-
kostarikanac
#7 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Mislim da nema mjesta takvim komentarima, pogotovo ne u ovakvoj situaciji. Imaju teme o ateizmu i mislim da bi ovaj komentar tamo više pristajao.ho oponopono wrote:...ma kakvi specijalci, racija i pičke materine...još budžet da se troši na njihove palice, pancire, štitove...o čizmama i uniformama da ne pričam...Bog će nas pomilovati na molitvi...koga profula, jebiga kolateralna šteta, tako mu grah pao, Gospod sudbu odredio...
- Haris.ba
#8 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
A šta će specijalna policija da radi?
Pa godinama se prebacuju policija i tužilaštvo, da policija uhvati i preda tužiocu, a tužioc da policija ne pripremi dokaze kako treba.
Pa ne mogu policajci obični da stanu na tri ceste da uhvate lopove kad ukradu auto da ne ode u drugi entitet, a kamoli šta drugo.
I očito se ne shvata, nije demokratija ništa kriva. Kriv je samo uhljupluk u obavljanju svoga posla.
Konaković godinama vazi kako tender za dodatnih 20 kamera samo što nije, kako je našao fazon da ništa ne mora iz budžeta, već će firma koja treba da postavi kamere koje mjere brzinu i prolazak kroz crveno naplatiti se iz kazni - pa evo ni kamera ni ničega.
Pa godinama se prebacuju policija i tužilaštvo, da policija uhvati i preda tužiocu, a tužioc da policija ne pripremi dokaze kako treba.
Pa ne mogu policajci obični da stanu na tri ceste da uhvate lopove kad ukradu auto da ne ode u drugi entitet, a kamoli šta drugo.
I očito se ne shvata, nije demokratija ništa kriva. Kriv je samo uhljupluk u obavljanju svoga posla.
Konaković godinama vazi kako tender za dodatnih 20 kamera samo što nije, kako je našao fazon da ništa ne mora iz budžeta, već će firma koja treba da postavi kamere koje mjere brzinu i prolazak kroz crveno naplatiti se iz kazni - pa evo ni kamera ni ničega.
Last edited by Haris.ba on 11/10/2016 10:09, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#9 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Policija nije rjesenje. Policija je problem.kostarikanac wrote:Ovdje više niko nije siguran. Ubijaju nas na svakom koraku! Previše je "nabrijanih" debila u ovako malom gradu i jako puno su se osilili! Previše je naoružanih momaka koji i u obični izlazak nose pištolje i noževe. Racija je strana riječ za našu policiju, a upravo bi racija bila jedan od najboljih načina za borbu protiv ovakvih tipova. Ali racije obavezno treba provoditi specijalna jedinica koja će upotrebljavati pendrek na tipovima koji se usude suprotstavljati se istoj. Jasno je da se sa ovim problemom obična policija ne može iznijeti. Trkači su poseban problem, njih mora i treba da presreće specijalna policija i odmah na licu mjesta da primjeni fizičku silu (jebo ti demokratiju kad nas ubijaju). Oružane pljačke i otimanja su svakodnevna, auta se kradu na desetine, roditelji ne smiju slati djecu u školu bezbrižno jer narkomani su spremni nožem ubosti i dijete kako bi mu oteli mobitel i prodali ga da kupe drogu. Komesar mora reagovati i izvesti jedinicu koja će se htjeti boriti sa ovim problemom, a ne kao obični policajci koji služe kao ukras i tu su isključivo zbog plate. Moramo oštro reagovati i izboriti se sa ovim ljudskim ološom. Da li ste za ovakak vid borbe protiv ovakvih osoba?
Bolje ih je izvesti na ulicu, zveknut nogom u guzicu i poslat na biro.
- ho oponopono
#10 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
...pa tako stoje stvari u našoj dragoj...znaju se prioriteti...kostarikanac wrote:Mislim da nema mjesta takvim komentarima, pogotovo ne u ovakvoj situaciji. Imaju teme o ateizmu i mislim da bi ovaj komentar tamo više pristajao.ho oponopono wrote:...ma kakvi specijalci, racija i pičke materine...još budžet da se troši na njihove palice, pancire, štitove...o čizmama i uniformama da ne pričam...Bog će nas pomilovati na molitvi...koga profula, jebiga kolateralna šteta, tako mu grah pao, Gospod sudbu odredio...
- CaneBos
#11 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Neuredjeno zakonodavstvo je PROBLEM. Ovo je dvostruko ubistvo. Nikakvih olaksavajucih okolnosti ovde nema. Za takav cin, dozivotni zatvor.Alfons Kauders wrote:Policija nije rjesenje. Policija je problem.kostarikanac wrote:Ovdje više niko nije siguran. Ubijaju nas na svakom koraku! Previše je "nabrijanih" debila u ovako malom gradu i jako puno su se osilili! Previše je naoružanih momaka koji i u obični izlazak nose pištolje i noževe. Racija je strana riječ za našu policiju, a upravo bi racija bila jedan od najboljih načina za borbu protiv ovakvih tipova. Ali racije obavezno treba provoditi specijalna jedinica koja će upotrebljavati pendrek na tipovima koji se usude suprotstavljati se istoj. Jasno je da se sa ovim problemom obična policija ne može iznijeti. Trkači su poseban problem, njih mora i treba da presreće specijalna policija i odmah na licu mjesta da primjeni fizičku silu (jebo ti demokratiju kad nas ubijaju). Oružane pljačke i otimanja su svakodnevna, auta se kradu na desetine, roditelji ne smiju slati djecu u školu bezbrižno jer narkomani su spremni nožem ubosti i dijete kako bi mu oteli mobitel i prodali ga da kupe drogu. Komesar mora reagovati i izvesti jedinicu koja će se htjeti boriti sa ovim problemom, a ne kao obični policajci koji služe kao ukras i tu su isključivo zbog plate. Moramo oštro reagovati i izboriti se sa ovim ljudskim ološom. Da li ste za ovakak vid borbe protiv ovakvih osoba?
Obzirom na nase sudove, to se nece desiti.
A nastavak ovakvih slucajeva cemo gledati, sve dok svaki saobracajni prekrsaj koji je mogao uzrokovati ozbiljnu nesrecu bude kaznjavan sa strogim novcanim i drugim kaznama, gledacemo reprize ovakvih ubistava!!!
- Logovan
#12 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ma izvest ćeš specijalnu jedinicu, ali u kurcu.
Kakva ba specijalna jedinica, kamere i slično, nema ništa od svega toga.
Niko ništa neće uraditi konkretno. A ako i uradi, to će biti da malo zavara narod i hajde sve po starom.
Kakva ba specijalna jedinica, kamere i slično, nema ništa od svega toga.
Niko ništa neće uraditi konkretno. A ako i uradi, to će biti da malo zavara narod i hajde sve po starom.
- CaneBos
#13 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
BTW, je li Rastoder oslobodjen??
- Haris.ba
#14 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Priznao krivicu, nagodio se sa tužilaštvom, i mislim da je sud prihvatio. Ili čeka poziv za odlazak na izdržavanje kazne, ili su mu već uključili sedmične izlaske - čuo sam da ga raja viđa po gradu.CaneBos wrote:BTW, je li Rastoder oslobodjen??
- CaneBos
#15 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
To je to o cemu pricam..pusti lika sedmicno da se zabavi malo, mozda nadje trebu i usput se i ozeni dok izdrzava kaznu koja je ionako maximalno umanjena. I kakvu sliku saljes..ubistva se isplate.Haris.ba wrote:Priznao krivicu, nagodio se sa tužilaštvom, i mislim da je sud prihvatio. Ili čeka poziv za odlazak na izdržavanje kazne, ili su mu već uključili sedmične izlaske - čuo sam da ga raja viđa po gradu.CaneBos wrote:BTW, je li Rastoder oslobodjen??
- O'zone
- Globalni moderator
#16 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pošto neko iznad spomenu Sokrata...Imao je on još pametnih koje oslikavaju današnje vrijeme ali jbga demokratija
“Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. A demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci će hteti prava starosjedilaca. A demokratija će im to dati. Lopovi i prevaranti će zatražiti važne državne funkcije. A demokratija će im to dati. A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moći, nastaće gora tiranija nego u vrijeme bilo koje monarhije ili oligarhije”.
Sokrat (Atina, 470 – 399 p.n.e.)
Mi smo sad u ovom zadnjem vremenu gdje su lopovi i prevaranti preuzeli vlast, ušli u sve pore javnog i rukovodnog života. Oni nameću standardne ponašanja i samim time usmjeravaju kako će se puk ponašati. Sad su cijenjeni ljudi koji su nekada bili otpad i stigmatizirani od kompletnog društva. Jbga takav vakat.
“Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. A demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci će hteti prava starosjedilaca. A demokratija će im to dati. Lopovi i prevaranti će zatražiti važne državne funkcije. A demokratija će im to dati. A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moći, nastaće gora tiranija nego u vrijeme bilo koje monarhije ili oligarhije”.
Sokrat (Atina, 470 – 399 p.n.e.)
Mi smo sad u ovom zadnjem vremenu gdje su lopovi i prevaranti preuzeli vlast, ušli u sve pore javnog i rukovodnog života. Oni nameću standardne ponašanja i samim time usmjeravaju kako će se puk ponašati. Sad su cijenjeni ljudi koji su nekada bili otpad i stigmatizirani od kompletnog društva. Jbga takav vakat.
-
r_faruk
#17 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
koji ce ti qrac specijalna policija, mogu i ovi pisati kazne za pojas i pjesacki...
- tranquil
#18 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Alfons Kauders wrote:Policija nije rjesenje. Policija je problem.
Ovo mogu potpisati.
Grad je pun kamera. Policija ima vozila. Rade i po noći. U čemu je problem? Ne treba nam specijalna jedinica, nego da ovi mamlazi počnu raditi ono za šta ih plaćamo. Koliko daleko je od centralne policijske stanice bio sinoćnji masakr? Šta, nisu ga primjetili?
- SmokingMan
#19 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ako je tako,to nije zatvor već u jednu ruku nagrada.Haris.ba wrote:Priznao krivicu, nagodio se sa tužilaštvom, i mislim da je sud prihvatio. Ili čeka poziv za odlazak na izdržavanje kazne, ili su mu već uključili sedmične izlaske - čuo sam da ga raja viđa po gradu.CaneBos wrote:BTW, je li Rastoder oslobodjen??
-
Ci-Nick
#20 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Specijalci su prava mjera jer imaju "bolji" pristup problemu.
Oni postoje, treniraju, pripremaju se,.. i njihov angažman ne znači neke mnogo veće troškove od njihovog čekanja u pripravnosti.
U Zenici oni često izlete na ulice, postave kontrolne punktove, traže oružje, ukradena vozila,.. itd. ali moglo bi to biti i češće.
Oni postoje, treniraju, pripremaju se,.. i njihov angažman ne znači neke mnogo veće troškove od njihovog čekanja u pripravnosti.
U Zenici oni često izlete na ulice, postave kontrolne punktove, traže oružje, ukradena vozila,.. itd. ali moglo bi to biti i češće.
Last edited by Ci-Nick on 11/10/2016 10:30, edited 2 times in total.
- xamp
#21 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ne, samo treba poostriti kaznjavanje...
Gledam klipove iz amerike, lik ne upali zmigavac, policija iza njega, odmah rotacija i sa strane... pukni jednom dvaput pa ces vidjet koliko to neces paliti vise... auto stoji u kosevo ulici, parkiran pored 5 znakova za zabranu zaustavljanja i parkiranja, policija prolazi pored njega...
Kazni jednom, dvaput, triput.. pa peti put fino opali jer vidis da ne rade obicne kazne... pa 10.put oduzmi vozilo... a ne da nabrojis 4000KM kazni u godinu dana i nikom nista...
Gledam klipove iz amerike, lik ne upali zmigavac, policija iza njega, odmah rotacija i sa strane... pukni jednom dvaput pa ces vidjet koliko to neces paliti vise... auto stoji u kosevo ulici, parkiran pored 5 znakova za zabranu zaustavljanja i parkiranja, policija prolazi pored njega...
Kazni jednom, dvaput, triput.. pa peti put fino opali jer vidis da ne rade obicne kazne... pa 10.put oduzmi vozilo... a ne da nabrojis 4000KM kazni u godinu dana i nikom nista...
-
Ci-Nick
#22 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
A ko će plaćati te veće kazne,... kažu 56 miliona nenaplaćenih kazni, dakle ovi ludaci će i dalje skupljati dugove a pošteni ljudi koji naprave prekršaj u deset godina će uredno platiti kaznu.xamp wrote:Ne, samo treba poostriti kaznjavanje...
Jedino da uvedu kaznu oduzimanje sredstva kojim je pričinjen teži prekršaj ili krivično djelo.
Dakle onaj ko vozi 100 kmh kroz grad nije zaslužio ništa drugo nego da mu se oduzme auto i pravo u presu da gleda kako ga presa melje.
- xamp
#23 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Jeb ga, ajmo ostat realni...Ci-Nick wrote:A ko će plaćati te veće kazne,... kažu 56 miliona nenaplaćenih kazni, dakle ovi ludaci će i dalje skupljati dugove a pošteni ljudi koji naprave prekršaj u deset godina će uredno platiti kaznu.xamp wrote:Ne, samo treba poostriti kaznjavanje...
Jedino da uvedu kaznu oduzimanje sredstva kojim je pričinjen teži prekršaj ili krivično djelo.
Dakle onaj ko vozi 100 kmh kroz grad nije zaslužio ništa drugo nego da mu se oduzme auto i pravo u presu da gleda kako ga presa melje.
Ali gledaj ovako, kazna za brzu voznju je 40KM... prvi put, drugi put daj opet... ako u nekom vremenskom periodu se ponovi, onda poduplaj jer vidis da ne fukncionise, ako opet ostane tako, opet poduplaj, i sve tako... U Finskoj se kazna odredjuje po tome koliko zaradjujes, pa tako da meni i tebi nije isto izletit 40KM.
S druge strane, policija treba da kaznjava za svaku gresku u saobracaju, od zmiganca, do onih fakina koji mogu skrenut iz bilo koje trake i stati bilo gdje..
- Alfons Kauders
#24 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Imaju sve sto im treba.tranquil wrote:Alfons Kauders wrote:Policija nije rjesenje. Policija je problem.
Ovo mogu potpisati.
Grad je pun kamera. Policija ima vozila. Rade i po noći. U čemu je problem? Ne treba nam specijalna jedinica, nego da ovi mamlazi počnu raditi ono za šta ih plaćamo. Koliko daleko je od centralne policijske stanice bio sinoćnji masakr? Šta, nisu ga primjetili?
Sarajevo per capita ima vise policajca od Los Angelesa. Kakve kriminalce ima LA, a kakve mi?!
-
al-em
#25 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Specijalna policija je grupa narkomana i alkoholicara koji jedino znaju i smiju udariti po navijacima.
Svi oni su blizi kriminalcima i ljudima koji krse zakon nego normalnim i postenim ljudima.
Svi oni imaju raju, drugove i poznanike koji su klosari kriminalci i rejseri i zato se svaku noc odvijaju trke, pljacke i pucacine bez njihovih intervencija.
Kod mene jedan poznanik klocarcina bio, skole nije zavrsio, babo ga progurao i sad specijalac.
E hocel sad on pomoci prije meni u nevolji ili ce spasiti guzicu nekom svom drugu klosaru koji je opljackao ili ubio nekog?
Svi oni su blizi kriminalcima i ljudima koji krse zakon nego normalnim i postenim ljudima.
Svi oni imaju raju, drugove i poznanike koji su klosari kriminalci i rejseri i zato se svaku noc odvijaju trke, pljacke i pucacine bez njihovih intervencija.
Kod mene jedan poznanik klocarcina bio, skole nije zavrsio, babo ga progurao i sad specijalac.
E hocel sad on pomoci prije meni u nevolji ili ce spasiti guzicu nekom svom drugu klosaru koji je opljackao ili ubio nekog?