Sretno sa probom, nadam se da ces uspjeti, ali ne vjerujem. Problem je slijedeci: TI tipovi proizvoda dolaze zapakovani uglavnom u varenim plasticnim "skoljkama" i da bi se otvorile, te "skoljke" se moraju slomiti. Ako ti u prodavnici slomiju tu "skoljku" da bi ti dali da probas slusalice, a ti odlucis da ih ne kupis, onda nikome drugom ne mogu vise prodati. Zato ne dozvoljavaju probu tako upakovanih proizvoda. A jos nisam naisao kod nas na prodavnicu u kojoj od svakog modela slusalica koje prodaju imaju jedan par vec otpakovan da bi sluzile za probu. Hajde sto ne daju ove jeftine, vec i ove skupe, ako su tako zapakovane, ne daju probati. Nije ovo USA, ovdje musterija nije glavnaGAU8 wrote:Meni je najveci problem sto se kod nas cesto prodaju kineske kopije, koje su zaista bezobrazno dobro uradjene i ne skontas dok ne stavis stvar u uho.kojeime wrote:Pogledaj u RASA, danas sam bio tamo i vidio nekoliko modela, jedan par je bio Senheiser, ali nisam detaljno gledao pa se ne sjecam koji model je bio. Cini mi se da je cijena bila oko 160KMGAU8 wrote:Zanima me gdje se u sarajevu mogu povoljno kupiti relativno kvalitetne slušalice za portabilne uredjaje.
Trazim neke od onih koje idu u ušni kanal. nešto poput Sennheiser CX300, Sony MDR-300 ili Yamaha EPH-20.Ali vidio sam i neke koje kostaju 30ak KM, samo ne sjecam se koje su bile, da li Panasonic ili druge.
Ako ne znas gdje je RASA: Vilsonovo, dio kod mosta Suade i Olge (Vrbanja most), pored Capriolo prodavnice bicikala.
Sony je lakse naci, pogledaj i u Mobil mediji i u Tehnomagu i drugdje. Ja sam vidjao Sony slusalice u rasponu cijena od 20ak do 200ak KM, pa mozda nadjes i model koji te inteesuje. Moje su Sony MDR-W08, to su recimo entry model i kostale su kada sam ih kupio, prije nekoliko godina, cini mi se 30ak KM (A u USA su 10ak USD)
Ja sam recimo kupio Yamaha EPH-20 u USA za 40$ i stvarno su beton slusalice za malo love.
Ali ne sumnjam da bi ovdje za istu tu cijenu tusili kineze koji inace po eBay-u idu lopatom sa cijenom 5$ komad..
A hajd' se onda ganjaj i dokazuj...
Uglavnom hvala za savjet. Otici cu i pitacu ih za probu. Ako odbiju, znaci da muljaju...
Jedino sto mozes je da kupis slusalice, pred njima u radnji ih otvoris i ako su neispravne da ti zamijene za druge. Ali ako ih probas i one su ispravne ali se tebi ne svidja zvuk, onda nista ne mozes, moras ih uzeti i kupiti druge ako ti se te ne svidjaju.
Ako imaju neke koje su zapakovane u kartonsku kutiju ili na drugi nacin da se kutija moze otvoriti i zatvoriti a da se ne unisti, onda ti mozda i dozvole probu, narocito ako su slusalice skuplje, a prodavac vidi da bi ih ti kupio ako ih probas i svide ti se. Ali i to je mozda.