HI FI - BiH Audiofil

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ja71

#551 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

adani wrote: Ovde se vidim non-stop mješaju kruške i jabuke. Ispravite me ako griješim ali Home-Cinema nije Hi-Fi, iPod nije Hi-Fi, računar nije Hi-Fi mada mnogi to žele da ipak bude tako iz njima znanih razloga.
Da li CD-Player (generalno) spada pod HiFi ?
adani wrote: Neko također reče da je najveća glupost kad je čuo da sprženi cd zvuči lošije od originala.
Evo jedan tekst o tome:
"Real" discs are pressed metal, mechanically made media. The presses are precise. Burning is a sloppy method to recreate the process, using dyes that can have pits and grooves "burned" into the chemical, making an illusion of how a "real" disc would look and work. If you compare a pressed media and a burned media under a microscope, you can see that the pressed media is fairly precise, while the burns are fairly erratic, and it's almost a miracle that burning works at all. .."
Taj "neko" sam ja :D
Oprosti, tanak mi je Engleski.
Mozes li to prevesti ?
Ako sam dobro skonto gore je obrazlozeno zasto je presovanje CD-a bolji proces od przenja.
Ili ?

Ako to pise: to jeste tacno, ali zakljucak koji se iz toga izvodi (da zbog toga sprzeni CD losije zvuci od originala) je potpuno pogresan. Ali prvo mi prevedi gore ono na engleskom pa cemo dalje o principu rada CD-Playera i tehnologiji "busenja" pitova na CD-u.
adani wrote: Ako određena osoba ne čuje razliku u zvuku između izvora A i izvora B to joj ne daje pravo da takvu "ličnu" teoriju smatra iskjučivom u odnosu na nekoga ko je čuje.
Cudi me da prije nije neko naisao sa ovakvom "opstom" teorijom jer svijet HiFi-ja vrvi od vas takvih.

Moze se naucno ustanoviti da li neko stvarno cuje razliku izmedju izvora A i izvora B:
pustis osobu koja tvdi da cuje razliku izmedju A i B da pogadnja da li upravo svira A ili B a da mu ne govoris da li je A ili B

To se u nauci zove Slijepi Test i koristi se svuda gdje treba testirati subjektivno vidjenje stvari, odnosno gdje treba eliminisati ocekivanja testiranog iz rezultata.
Industrija lijekova to generalno koristi
i MP3 i AC-3 (koristen na DVD-u, takodje redukovan kao i mp3), da ne ulazimo u to da li je HiFi, je razvijen uz pomoc slijepog testa, sto i jeste najzasluznije da se ne cuje razlika izmedju njih i originala.

Mogu ti ponuditi jednu drugu analogiju, prema kojoj ces nadam se pristupiti sa malo manje emocija:
"Vinopije" sa iskustvom tcrda da su u stanju pogaditi porijeklo vina, godinu punjenja bacve, cak navodno i drvo od kojeg je bacva za vino pravljena. Medjutim kad pred njih stavis 2 case, jednu sa skupim drugu sa jeftinim vinom, vjerovatnoca da ce pogoditi je oko 50% sto je ravno cistom pogadjanju.
adani wrote: Ovde ne kažem da ja čujem ili ne čujem neku razliku ali ostavljam ljudima na "sluh" da daju svoje mišljenje jer će u konačnici više subjektivnih mišljenja dati jedno objektivno.
u srednjem vijeku su svi subjektivno tvrdili da se sunce okrece oko zemlje.
Da li je to bilo objektivno ?

Ako neko tvrdi da je 2+2=5, naravno da ha treba pustiti jer je to njegovo misljenje.
Treba samo naci jos dovoljno istomisljenika i vec je to postalo tacno.
Jos ako se to moze naplatiti onda sam i ja spreman "vjerovati" da je tako
adani wrote: Takođe kada govorimo o krizi u kojoj gledamo današnji Hi-Fi , je da vas utješim kriza u koju su svi ili skoro svi upali.
Što moja mama kaže nije ništa kao nekad, veš mašina mi je radila 20 godina, a ja joj kažem da je ta mašina nekad otplaćivana na kredit po godinu ili dvije a danas se kupi sa pola plate.
Pod "krizom" se nekada 2 razlicite stvari podrazumijevaju:
1. kriza prodaje. tvoje opravdanje bi tu moglo proci. Mislim da su razlozi visestruku ali da ne idemo presiroko, ne moramo dalje o tome raspravljati

2. Kriza u zaljubljenost u HiFi: to je ja mislim najvise zbog Interneta. Konkretno zbog ovakvih foruma gdje se mogu procitati i drugacija misljenja od onog sto pisu HiFI casopisi. A oni su dio jednog velikog lanca koji za cilj ima pogodi sta ?
Mala pomoc: kako bi se inace mogli prodati zvucnicki kablovi koji u proizvodnji kostaju par centi po metru a trazi se za njih par stotina ili cak hiljada eura po metru. To nikada ne bi proslo bez "budenja svijesti" preko HiFI casopisa
adani wrote: Takođe se u svijetu ulaže 99% u stvari koje su hit, Hi-Fi je doživio svoj vrhunac 80-ih godina kada mnogi ljudi kažu "dok je Bog hodao zemljom" ali vjerujem da i Hi-Fi nije za svakoga, kao što svako ne ulaže u neki oldtimer automobil silne pare da bi ga sredio ipak je tu potrebna strast.
Mescini ti ovdje ode u onu 1. grupu :D
cherrimoya

#552 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

Ljudi, ne izmišljajte ponovo bicikl. "Sveti gral" u svetu reprodukcije zvuka nije potrebno tražiti, jer on već DAVNO postoji, treba samo malo bolje potražiti i na drugom mestu. Mogu da ostavim i jedan link o tome, samo taj link nema veze sa Hi-Fi tržištem, tako da ne bih hteo da kvarim temu.

Što se tiče CD-a. Da li se svi slažu, da u osnovi CD-a leži informacija zaključana u digitalni kod? Da li se svi slažu da je digitalni kod niz 0 i 1? Ako je taj niz 0 i 1 kopiran istim redosledom, kao na originalnom disku i DAC taj isti redosled i kod originala i kod kopije "razume bez nedoumica", o kakvom to lošijem kvalitetu može biti reči? Kakve to "nepreciznosti" smetaju i zašto je skoro čudo što takav disk uopšte radi? Pa šta, ako je neko napisao neki tamo tekst? Napisao bih i ja ako bi me proizvođači diskova platili da lobiram njihove interese... Ko je autor, gde su merenja, analize, dijagrami, nešto, neki relevantni dokazi...?

Sledeći deo pisma adani je inspirisan, čini mi se i krizom i nostalgijom za prošlim danima i godinama. Nemam ni ja malo godina, ali ne nostalgišem. Ekonomska kriza u svetu nema mnogo zajedničkog sa dugogodišnjom naučnom, stvaralačkom, moralnom krizom u audio industriji uopšte. Da li su se oni, koji smatraju da je ranije "trava bila zelenija, čokolada čokoladnija, ribe bolje, i šta ti ja već znam" zapitali: "OK, svet postoji mnogo duže od mene. Da li je moguće da se svet tako brzo promenio (složićete se da je ljudski vek jako kratak) za vreme mog života? Da se nisam možda JA PROMENIO I MOJ ODNOS PREMA SVETU?

Molim vas, nemojte me pogrešno shvatiti, ja volim Hi-Fi i baš zato sam prema njemu tako strog i voleo bih da bude mnogo, mnogo bolji, nego što jeste...
Last edited by cherrimoya on 04/06/2010 17:45, edited 2 times in total.
cherrimoya

#553 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

Uh, zahuktava se. Zakasnio sam sa replikom, ali se slažem sa ja71...
nexo

#554 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 18:01, edited 1 time in total.
cherrimoya

#555 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

Naravno, Nexo! I to sve u cilju smanjenja verovatnoće greške u nizovima (ne formama!) 0 i 1.
jhmee9

#556 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by jhmee9 »

....mogao bih nešto i naučiti ovdje! ;-)
adani

#557 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by adani »

jhmee9 wrote:....mogao bih nešto i naučiti ovdje! ;-)
:)
cherrimoya

#558 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

Da li neko ima neki zanimljiv audio sistem da nam pokaže? Ako može bez akcenta na kablove :-) ...
NIN

#559 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by NIN »

cherrimoya wrote:Da li neko ima neki zanimljiv audio sistem da nam pokaže? Ako može bez akcenta na kablove :-) ...
Bujrum, da vidimo cime raspolazes! :D
cherrimoya

#560 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

NIN, hvala za bujrum, ali ja prvi pitah :D. A moj sistem i onako nema veze sa Hi-Fi :!: ...

Ma, mogu ja da pokažem šta imam, nije problem, samo neću da kvarim temu :).
lab3352

#561 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Tema se zahuktala, ali dok polako pročitam sve pa se cujemo. Tek sam se vratio s festivala, pa sam umoran malo od puta ...

Lab3352
cherrimoya

#562 Re:

Post by cherrimoya »

Da li forum omogućava da se u okviru teme prave glasanja za učesnike i kako to uraditi?
lab3352

#563 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Iskreno nemam pojma da li moze ili ne? A sto se mene tice, ako moze onda je OK
cherrimoya

#564 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

Da... Najverovatnije je za glasanje potrebno otvaranje sasvim nove teme. Nema veze, možemo mi to i ovde :wink: .

Pitanje je sledeće.

Može li profesionalna audio oprema (ili neka od njenih kategorija) po vašem mišljenju pružiti pravi Hi-Fi doživljaj, doživljaj koji se obično očekuje od kućne audio opreme?

Samo pažljivo, dobro razmislite. Pitanje je na prvi pogled veoma jednostavno, ali nije :? .
lab3352

#565 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Malo ti je trick pitanje (i otvorice veliku, po meni bespotrebnu, diskusiju, jer nece biti kraja), ali mislim i cvrstoga stajalista sam da pro studijaska oprema u home okruzenju moze samo zvucati bolje, ne gore. Imao sam priliku da slusam Genelec i Tannoy studijske monitore u kucnom okruzenju i to radi fenomenalno. Po meni je samo pitanje stvari ukusa i kako ko sta voli. Opet navodim da ja u tome uzivam, bez kompromisa, bez trazenja "svetog grala", dokle god oprema na kojoj svira muzika godi mom uhu, ja sam OK. Bila studijska ili home hi fi ...

Odlicna prezentacija - pogledati obavezno: http://www.audiofil.net/hifi_item.asp?NewsID=319

Lab3352
cherrimoya

#566 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

Ideja je bila da se samo glasa. Nisam nigde video tu opciju na forumu i niko mi nije potvrdio postojanje takve mogućnosti.

A što se tiče diskusije... Ne vidim neko veliko interesovanje po tom pitanju. Inače, na forumu je svako novo pitanje potencijalno otvaranje velike diskusije - nikad ne znaš tačno, kakva će reakcija biti.

A što misliš da je trick moje pitanje :shock: ?
lab3352

#567 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Ma naravno da je trick pitanje ... Isto da pitas da li je Enzo Ferrari bolji na stazi F1 ili na otovrenom putu? Isti je osjecaj. Tako i s zvučnicima. Ta prica studio / home je pomalo truba iskreno (mozda sam grubo rekao). Prema tome B&W 800 model ne bi trebalo da imamo kuci ili slusamo, zato sto Abbey Road Studio ih koristi za monitore ili Eclipse TD 712 sto korisiti Real World Records za monitore u studiu. O tome se radi. Ako je namjenjan za studio zvučnik, onda ce kući isto svirati ... to je zvučnik na kraju :-) ... Nadam se da razumijes, a sada idem :run: na posao ...

Ethos - Novi referentni standard
MartinLogan s ponosom najavljuje naprednu kombinaciju zvučnih tehnologija koje predstavljaju novi smjer u dizajnu zvučnika audiofilske klase. Zasnovan na poznatom modelu zvučnika CLX™, Ethos primjenjuje naprednu XStat elektrostatsku tehnologiju i zaštićenu Vojtko topologiju skretnice, s ciljem ispunjavanja najviših zvučnih standarda učinkovitosti i preciznosti. Izuzetno dinamična kombinacija PoweredForce woofera i pasivnog radijatora koristi 24-bitni pogon za obradu digitalnog signala (Vojtko Digital Signal Processing Engine) i snažno 200W pojačalo klase D za reprodukciju detaljnih dubokih tonova na frekvenciji od 34Hz.

Namjena:
• Stereo zvučnici ili prednji/surround zvučnici u sustavu kućnog kina, idealni za velike i prostorije srednje veličine.
• Precizna konstrukcija skretnice, izvedena iz CLX zvučnika, savršeno nadopunjuje drivere visoke rezolucije
• XStat™ i PoweredForce™, te pruža izuzetnu zvučnu izvedbu.

Ključne značajke:
• CLS™ XStat™ elektrostatski pretvornik
• AirFrame™ visoke čvrstoće
• 200W PoweredForce™ 8'' aluminijski stožasti woofer
• 8'' polietilenski pasivni radijator
• Pretpojačalo s DSP obradom (za woofer)
• Precizna napredna topologija Vojtko™ skretnice
• 34-100Hz regulacija dubokih tonova
• Posebni ETC™ šiljci
• Frekvencijski odziv 34-23,000 Hz ± 3dB
• Osjetljivost 92 dB/2.83 V/m
• Impedancija 4 Ω/0.8 @ 20kHz. Kompatibilni s pojačalima nazivne vrijednosti 4, 6 ili 8 Ω
• Razdvojna frekvencija 375 Hz
• Visoko/srednje frekvencijski driver 44”x9.2” (112cm x 23cm) CLS™ XStat™ elektrostatski (405 in2 / 2,612 cm2)
• Niskofrekvencijski driver 8” (20.3cm) 200W
• PoweredForce™ aluminijski stožasti woofer i polietilenski pasivni radijator
• Preporučena snaga pojačala 20-500W po kanalu
• Masa 42 lbs. (19kg)
• Dimenzije (HxWxD) 59.3” x 10.7” x 18.2” (150.7 x 27.3 x 46.3cm)

Vise na: http://www.martinlogan.com/ethos/index.php

Martin Logan Spire model
Image
Lab3352
cherrimoya

#568 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

lab3352 wrote:Ma naravno da je trick pitanje ... Isto da pitas da li je Enzo Ferrari bolji na stazi F1 ili na otovrenom putu? Isti je osjecaj. Tako i s zvučnicima. Ta prica studio / home je pomalo truba iskreno (mozda sam grubo rekao). Prema tome B&W 800 model ne bi trebalo da imamo kuci ili slusamo, zato sto Abbey Road Studio ih koristi za monitore ili Eclipse TD 712 sto korisiti Real World Records za monitore u studiu. O tome se radi. Ako je namjenjan za studio zvučnik, onda ce kući isto svirati ... to je zvučnik na kraju :-) ... Nadam se da razumijes, a sada idem :run: na posao ...
Kažeš trick pitanje, onda mi odgovori na sledeća ne trick pitanja...

Ti si upravo stavio znak jednakosti između studio i home segmenta, OK. Ali, zašto si onda na samom početku otvaranja teme predlagao sledeće: "...To je upravo ono o cemu sam mislio kada sam zapoceo ovu temu. Znaci nezelim da se na ovom topicu prica o studijskoj opremi, vec o audio opremi za kucnu upotrebu..."? Šta je to onda ipak tako posebno u Hi-Fi segmentu, gde nema mesta za studio? Kablovi? Šarm? Magija? "Sveti gral"? Ne razumem. I ne vidim tvoju jasnu poziciju.

Što se tiče konkretno B&W 800, ni to mi nije jasno. Da li sam ja ikad tvrdio, da ni jedan Hi-Fi zvučnik ne sme biti korišćen u studiju i obrnuto?

Da ti kažem iskreno, nisam ni ja za studio/home podelu. Ja sam radije za dobar/loš podelu. Ali šta ćeš kad je ovako, kako je.
Sedin_Mujic

#569 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by Sedin_Mujic »

cherrimoya wrote:Da li neko ima neki zanimljiv audio sistem da nam pokaže? Ako može bez akcenta na kablove :-) ...
Mada sam novi ovdje i da sam se prijavio jer su me trazili evo moje sa kojim kod Kuce Slusam (Moj HighEnd :-) ):

CD-Player : Sony Swoboda SCD-XA50 (deset Godina Star)
Pojacalo : Brysotn B60 R
Phono Pojacalo 1.: Clearaudio Nanophono
Phono Pojacalo 2.: Musical Fidelity V-LPS + V-PSU
Turnable 1.: Holborne "Analog 1" sa Rega "RB600" i Denon DL-103R Pickup
Turnable 2.: Clearaudio Performance+ Satisfy+Maestro Wood (sad je na eBay)
( Porucen: Linn LP12 sa Lingo II i Ortofon SA-212S...)
Zvucnici: Isophone Vescova
Kablovi: Kimber, Audioquest....
Plasma: Pioneer 50"
DVB-Tuner: Humax HD-Fox HD+

Na Kompjuteru: Adam Profesional Audio A5 i Genelec 6010A
Slusalice: Grado SR325i + Sennheiser HD280 Pro
itd.

Slike slijede

Pozdrav iz Bavarie :-)
Sedin_Mujic

#570 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by Sedin_Mujic »

ja71 wrote:
Sedin_Mujic wrote:
lab3352 wrote:Ma nemam pojma ko je čovjek, ali poslao sam mu mail da se javi ovdje ... Pa da vidimo ... Bilo bi super da imamo nekoga s dobrim izvorom informacija ... Mislim danas ih svako moze imati (informacije), ali treba vremena ...

Lab3352

Kako mozes rec da si poslo email kad nisi :-)

Jesam ja iz Bosne (tacno iz Doboja)
Ako imate pitanja samo reci jarane, ja cu odgovorit koliko mogu i znam :-)

Sedin
Svaka cast da si se javio ?

Otkud ti da "udjes" u Audio ?

Malte Ruhnke vam pise jako dobre recenzije, mislim da je objektivan.
Sta da kazem: doso ´94 u Njamacku, i tako se desilo (sudbina) da sam ovdje zavrsio ( nadam se da nije kraj, i jos dugo nisam zavrsio) :-)

Poz

Sedin
lab3352

#571 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Da, to je tačno da sam naveo u uvodu ovoga topica, bas da ne bi doslo do price oko studijske opreme i njenih osobina. Zato sam to napisao, nista vise ... Ne zelim da topic ode u stranu na studio opremu (bila je ekipa koja je to pocela, pa je otvorila svoj topic o studijskoj opremi).
Moj stav oko Hi Fi je veoma jasan ... UŽIVANJE, HEDONIZAM do krajnih granica :lol: ... dodaj jos malo price o vinima i to sam ja ... :lol: veoma jednostavno ...

@Sedin: Imas veoma dobar sistem ... neke slike bi bile super da vidimo ... Vidim da si veoma dosta na LP? Smijem li da pitam why :) ?
NIN

#572 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by NIN »

cherrimoya wrote:Kažeš trick pitanje, onda mi odgovori na sledeća ne trick pitanja...
Daj ba, sta si nas'o co'jka peglat, nego, daj ti nama postavi koju sliku svog tajnog audio-sistema. :wink:
lab3352 wrote:Moj stav oko Hi Fi je veoma jasan ... UŽIVANJE, HEDONIZAM do krajnih granica ... dodaj jos malo price o vinima i to sam ja ... veoma jednostavno ...
@lab3352, :thumbup:
ja71

#573 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

cherrimoya wrote:Da... Najverovatnije je za glasanje potrebno otvaranje sasvim nove teme. Nema veze, možemo mi to i ovde :wink: .

Pitanje je sledeće.

Može li profesionalna audio oprema (ili neka od njenih kategorija) po vašem mišljenju pružiti pravi Hi-Fi doživljaj, doživljaj koji se obično očekuje od kućne audio opreme?

Samo pažljivo, dobro razmislite. Pitanje je na prvi pogled veoma jednostavno, ali nije :? .

Nadam se da pod "profesionalnom audio opremom" podrazumijevas (izmedju ostalog) aktivne studijske monitore, a ne npr. PA ozvucenje od npr. 5kW po kanalu.

aktivna tehnika naravno ima ogromne tehnicke prednosti u odnosu na pasivu:
- skretnica je izvedena u predpojacalu. to znaci da izmedju izlaznog pojacala snage i zvucnika ne pasivnih elemenata koji "koce" zvucnik. ta prednost najvise dolazi do izrazaja u basu
- to neminono vodi ka biampingu, sto smanjuje distorzije u visokotoncu
- iskoristenost snage je bolja, posto se ne trosi na pasivne elemente
- skretnica se moze lakse/jeftinije nastimati prema zvucniku (da se npr. dobije ravnija frekventna karakteristika)
- svaki bas opada na nekoj frekvenciji. u aktivnoj tehnici se on moze poravnati (ali zato opada masimalna jacina bez distorzija)

ali to opet ne garantuje da ces aktivnom tehnikom dobiti dobar zvuk.
jednostavno imas dobro i lose kako aktivne tako i pasivne zvucnike.
Jedinice (basovi viskokotocni) su na kraju krajeva najvazniji.
medjutim uopsteno se moze reci, da bi dobar pasivni zvucnik izveden u aktivnoj tehnici bio jos bolji.

jos nesto je vrlo bitno: aktivno studijski monitori su uglavnom koncipirani za slusanje izbliza. Oni bacaju zvuk "siroko", tako da npr. kod kuce zahtijevaju veliku udaljenost od svih zidova. ako se slusaju na vece udaljenosti, cesto im se gubi "bina" (poredak muzicara na bini).
tako da ipak neki pasivni zvucnici u odredjenim prostorijama mogu bolje zvucati od nekih aktivnih.

eto ja puno napisah a ne odgovorih na tvoje pitanje :D
cherrimoya

#574 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

NIN wrote:
cherrimoya wrote:Kažeš trick pitanje, onda mi odgovori na sledeća ne trick pitanja...
Daj ba, sta si nas'o co'jka peglat, nego, daj ti nama postavi koju sliku svog tajnog audio-sistema. :wink:
lab3352 wrote:Moj stav oko Hi Fi je veoma jasan ... UŽIVANJE, HEDONIZAM do krajnih granica ... dodaj jos malo price o vinima i to sam ja ... veoma jednostavno ...
@lab3352, :thumbup:
Što peglat? Pa to je samo dijalog :) ... A ovo za merak se i ja potpuno slažem :thumbup: !

Što se tiče mog sistema - nije nikakva tajna...

Dvosistemski sat., 6"+1", 65-19000 Hz, 150 W, 91 дб/вт/м, 114 dB spl, 16 Om SYSTEM 6 kom. GAE (Nemačka) 5
Sabvufer, 2x15", 42-135 Hz, 2000 W, 4 Om, 98 dB/W/m, 132,5 dB spl BR215 kom. GAE (Nemačka) 1
Pojačalo 4х300/8, 4х550/4, tehnologija TeoTon izlazna kaskada, limiter, cut-off filter niskih frekvencija, 9,5 kg, visina 2U KQX 22.4 kom. KIND AUDIO (Italija) 1
Pojačalo, 2х350/8, 2х600/4, 2х1000/2; tehnologija TeoTon izlazna kaskada, napajanje 95-265 V, limiter, cut-off filter, 10 kg, visina 2U DDX 2022 kom. KIND AUDIO (Italija) 1
Pojačalo, 2х550/8, 2х1000/4, 2х1600/2; tehnologija TeoTon izlazna kaskada, limiter, cut-off filter niskih frekvencija, 10 kg, visina 2U DDX 3222 kom. KIND AUDIO (Italija) 1
Horizontalno vešanje SYSTEM 6 UB6/H kom. GAE (Nemačka) 5
19" rek, 20 U, crna boja P5820-D kom. PASO (Italija) 1
Vrata, 20 U, sa bravom, crna boja P5720-B kom. PASO (Italija) 1
4 točkića (max. 65 kg) AC54-D kom. PASO (Italija) 1
Komplet šrafova za rek (40 kom. tip M5) AC51 kom. PASO (Italija) 2
Komplet šrafova za rek (20 kom. tip M5) AC52 kom. PASO (Italija) 4
Polica za rek, 2U P8035 kom. PASO (Italija) 1
Mrežni distributer, 7 pravaca, 220 V, 16 А, 19", 1U 87470 kom. ADAM HALL (Nemačka) 2

Za kog sam siguran, da će pozitivno oceniti ovo jeste, recimo, nexo :-D ...
Last edited by cherrimoya on 10/06/2010 17:34, edited 2 times in total.
cherrimoya

#575 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by cherrimoya »

E, ljudi, šta je ovo, kako poslati sliku?? Nemam gde priložit prilog :( ...

Jel ima još neko isti problem?
Post Reply